ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Reff & Asociatii | Deloitte Legal. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care media de vârstă este de 32 de ani. Georgiana Singurel, Partener: Dezvoltarea profesională a fiecărui avocat este atent monitorizată în cadrul proceselor formale substanțiale de evaluare, derulate de două ori pe an

18 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal are o componență echilibrată. Media de vârstă este de 32 de ani, iar aproximativ 40% din avocații care lucrează acum în firmă au sub 30 de ani.

Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal

 
 
Tinerii care debutează acum în lumea avocaturii sunt motivați, dornici să își construiască o carieră solidă.Cei doi ani de pandemie nu au schimbat portretul celor care aleg această profesie.În continuare, pasiunea pentru Drept este cea care îi ghidează pe tineri către avocatură.Cei care urmează această cale își doresc să se specializeze în anumite arii și să fie parte dintr-o echipă puternică de avocați.„Din discuțiile cu ei, echipa reprezintă un factor determinant în decizia de a ni se alătura. De asemenea, contează și existența în cadrul firmei a unui proces clar și bine organizat de evaluare a parcursului profesional. Partea financiară joacă și ea un rol important, însă mai puternică este dorința lor de dezvoltare, de acumulare de cunoștințe de la experți și oportunitatea de a lucra într-o firmă cu renume în piață”, a declarat pentru BizLawyer Georgiana Singurel, Partener al firmei Reff & Asociații | Deloitte Legal.


Formarea unui avocat nu este simplă, mai ales în consultanța de business unde dosarele implică zone diferite și cunoștințe vaste. „Din experiența noastră, formarea unui avocat care să poată gestiona mandate de o complexitate medie la standardele de calitate asumate de firmă necesită cel puțin 3-4 ani din momentul admiterii sale ca avocat stagiar în barou”, precizează Georgiana Singurel.

Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal menționează că, în toată această perioadă, avocatul aprofundează și se specializează în anumite domenii de drept care, uneori, nici măcar nu sunt incluse în programa facultăților de profil. „În plus față de experiența profesională pur tehnică, acordăm atenție dezvoltării abilităților și aptitudinilor de interacțiune cu clienții, a înțelegerii comerciale și a anticipării nevoilor clienților, precum și creșterii gradului general de autonomie în cadrul echipei și a vizibilității la client. Cei mai tineri dintre colegii noștri sunt implicați încă de la început în toate etapele unui proiect, începând cu pregătirea și structurarea mandatului, până la întocmirea materialelor și întâlnirile cu clientul, asigurându-le astfel o dezvoltare profesională cât mai accelerată”, completează avocatul.
Integrarea noilor veniți constituie un proces complex

La Reff & Asociații | Deloitte Legal, procesul de integrare este unul complex și vizează acomodarea noului coleg pe toate planurile: integrare operațională, acomodarea cu sistemele și procedurile interne ale firmei, integrare/acomodare în echipa în care va contribui în mod direct, dar și integrare din perspectiva culturii organizaționale a companiei.

„În primele trei luni de colaborare, noul coleg are alături de el un alt membru al echipei, cu rol de „buddy”, care îl ajută în toate aspectele formale și informale care privesc înțelegerea și utilizarea sistemelor noastre, cunoașterea colegilor, a modului de lucru pe proiecte și, în general, integrarea în echipă. De asemenea, în prima lună de la angajare, noul coleg este introdus într-un proces accelerat de familiarizare cu cultura noastră organizațională, parcurgând o serie de traininguri specifice cu privire la valorile companiei, confidențialitatea în lucrul cu clienții, importanța calității muncii noastre”, detaliază Georgiana Singurel.

Pentru a pune bazele unei cariere de succes, un tânăr avocat ar trebui să aibă curiozitate, pasiune, ambiție, seriozitate, dar și flexibilitate, creativitate și bune abilități de comunicare.

„Dezvoltarea profesională a fiecărui avocat din echipa noastră, indiferent de nivelul său de senioritate, este atent monitorizată în cadrul proceselor formale substanțiale de evaluare, derulate de două ori pe an, prin raportare la obiectivele de performanță bine definite la început de an, aplicabile rolului pe care îl îndeplinește respectivul coleg”, punctează Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Recrutarea tinerelor talente se face de pe băncile școlilor. De altfel, de foarte mulți ani, Reff & Asociații | Deloitte Legal acordă o atenție constantă interacțiunii sale cu studenții celor mai bune facultăți de drept din țară, care se alătură echipei de profesioniști, în fiecare an, în stagii de practică pe perioada verii.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Mai mult, în ultimele 12 luni, firma și-a lărgit perspectiva, colaborând și cu studenți ai unor facultăți din străinătate (Franța și Italia). „De obicei, în stagii de practică ni se alătură cu precădere studenții selectați prin proiectul nostru de suflet, „Law is Awesome!”, dedicat celor care doresc să înțeleagă încă din timpul facultății ce face un avocat într-o firmă mare de avocatură. Studenți pasionați și curioși își depun candidatura pentru acest program, care se bucură de o mare popularitate în rândul lor, și care, prin procesul complex de selecție, ne oferă oportunitatea de a-i identifica pe viitorii noștri colegi”, explică avocatul.

În ceea ce privește pachetul de compensare oferit de Reff & Asociații | Deloitte Legal, avocatul intervievat de BizLawyer amintește că este compus din mai multe elemente, pe lângă onorariul de bază, și că este unul competitiv pe piața de profil. „Colegii noștri se bucură de un program flexibil și de beneficii importante pentru ei, cum ar fi: accesul gratuit la platforme on-line renumite de training-uri care ajută la dezvoltarea profesională, Employee Assistance Program – program de asistență gratuită în diverse domenii (financiar, psihologic), abonamente și asigurări medicale, abonamente la săli de sport etc. ”, mai spune avocatul.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal are o componență echilibrată. Media de vârstă este de 32 de ani, iar aproximativ 40% din avocații care lucrează acum în firmă au sub 30 de ani.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 487 / 1657
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...