ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Reff & Asociatii | Deloitte Legal. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care media de vârstă este de 32 de ani. Georgiana Singurel, Partener: Dezvoltarea profesională a fiecărui avocat este atent monitorizată în cadrul proceselor formale substanțiale de evaluare, derulate de două ori pe an

18 Septembrie 2022   |   Ștefania Enache

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal are o componență echilibrată. Media de vârstă este de 32 de ani, iar aproximativ 40% din avocații care lucrează acum în firmă au sub 30 de ani.

Georgiana Singurel, Partener la Reff & Asociatii | Deloitte Legal

 
 
Tinerii care debutează acum în lumea avocaturii sunt motivați, dornici să își construiască o carieră solidă.Cei doi ani de pandemie nu au schimbat portretul celor care aleg această profesie.În continuare, pasiunea pentru Drept este cea care îi ghidează pe tineri către avocatură.Cei care urmează această cale își doresc să se specializeze în anumite arii și să fie parte dintr-o echipă puternică de avocați.„Din discuțiile cu ei, echipa reprezintă un factor determinant în decizia de a ni se alătura. De asemenea, contează și existența în cadrul firmei a unui proces clar și bine organizat de evaluare a parcursului profesional. Partea financiară joacă și ea un rol important, însă mai puternică este dorința lor de dezvoltare, de acumulare de cunoștințe de la experți și oportunitatea de a lucra într-o firmă cu renume în piață”, a declarat pentru BizLawyer Georgiana Singurel, Partener al firmei Reff & Asociații | Deloitte Legal.


Formarea unui avocat nu este simplă, mai ales în consultanța de business unde dosarele implică zone diferite și cunoștințe vaste. „Din experiența noastră, formarea unui avocat care să poată gestiona mandate de o complexitate medie la standardele de calitate asumate de firmă necesită cel puțin 3-4 ani din momentul admiterii sale ca avocat stagiar în barou”, precizează Georgiana Singurel.

Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal menționează că, în toată această perioadă, avocatul aprofundează și se specializează în anumite domenii de drept care, uneori, nici măcar nu sunt incluse în programa facultăților de profil. „În plus față de experiența profesională pur tehnică, acordăm atenție dezvoltării abilităților și aptitudinilor de interacțiune cu clienții, a înțelegerii comerciale și a anticipării nevoilor clienților, precum și creșterii gradului general de autonomie în cadrul echipei și a vizibilității la client. Cei mai tineri dintre colegii noștri sunt implicați încă de la început în toate etapele unui proiect, începând cu pregătirea și structurarea mandatului, până la întocmirea materialelor și întâlnirile cu clientul, asigurându-le astfel o dezvoltare profesională cât mai accelerată”, completează avocatul.




Integrarea noilor veniți constituie un proces complex

La Reff & Asociații | Deloitte Legal, procesul de integrare este unul complex și vizează acomodarea noului coleg pe toate planurile: integrare operațională, acomodarea cu sistemele și procedurile interne ale firmei, integrare/acomodare în echipa în care va contribui în mod direct, dar și integrare din perspectiva culturii organizaționale a companiei.

„În primele trei luni de colaborare, noul coleg are alături de el un alt membru al echipei, cu rol de „buddy”, care îl ajută în toate aspectele formale și informale care privesc înțelegerea și utilizarea sistemelor noastre, cunoașterea colegilor, a modului de lucru pe proiecte și, în general, integrarea în echipă. De asemenea, în prima lună de la angajare, noul coleg este introdus într-un proces accelerat de familiarizare cu cultura noastră organizațională, parcurgând o serie de traininguri specifice cu privire la valorile companiei, confidențialitatea în lucrul cu clienții, importanța calității muncii noastre”, detaliază Georgiana Singurel.

Pentru a pune bazele unei cariere de succes, un tânăr avocat ar trebui să aibă curiozitate, pasiune, ambiție, seriozitate, dar și flexibilitate, creativitate și bune abilități de comunicare.

„Dezvoltarea profesională a fiecărui avocat din echipa noastră, indiferent de nivelul său de senioritate, este atent monitorizată în cadrul proceselor formale substanțiale de evaluare, derulate de două ori pe an, prin raportare la obiectivele de performanță bine definite la început de an, aplicabile rolului pe care îl îndeplinește respectivul coleg”, punctează Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal.

Recrutarea tinerelor talente se face de pe băncile școlilor. De altfel, de foarte mulți ani, Reff & Asociații | Deloitte Legal acordă o atenție constantă interacțiunii sale cu studenții celor mai bune facultăți de drept din țară, care se alătură echipei de profesioniști, în fiecare an, în stagii de practică pe perioada verii.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Mai mult, în ultimele 12 luni, firma și-a lărgit perspectiva, colaborând și cu studenți ai unor facultăți din străinătate (Franța și Italia). „De obicei, în stagii de practică ni se alătură cu precădere studenții selectați prin proiectul nostru de suflet, „Law is Awesome!”, dedicat celor care doresc să înțeleagă încă din timpul facultății ce face un avocat într-o firmă mare de avocatură. Studenți pasionați și curioși își depun candidatura pentru acest program, care se bucură de o mare popularitate în rândul lor, și care, prin procesul complex de selecție, ne oferă oportunitatea de a-i identifica pe viitorii noștri colegi”, explică avocatul.

În ceea ce privește pachetul de compensare oferit de Reff & Asociații | Deloitte Legal, avocatul intervievat de BizLawyer amintește că este compus din mai multe elemente, pe lângă onorariul de bază, și că este unul competitiv pe piața de profil. „Colegii noștri se bucură de un program flexibil și de beneficii importante pentru ei, cum ar fi: accesul gratuit la platforme on-line renumite de training-uri care ajută la dezvoltarea profesională, Employee Assistance Program – program de asistență gratuită în diverse domenii (financiar, psihologic), abonamente și asigurări medicale, abonamente la săli de sport etc. ”, mai spune avocatul.

Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal are o componență echilibrată. Media de vârstă este de 32 de ani, iar aproximativ 40% din avocații care lucrează acum în firmă au sub 30 de ani.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 601 / 1769
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Titlurile știintifice sunt irevocabile, indiferent de forma în care au intrat în circuitul civil | Decizie de referință a ICCJ, obținută de avocații ZRVP. Alexandru Iorgulescu (partener) și Alina Munteanu (senior associate), în prim plan
Cariere în Drept | Cum a perceput Vasile Țurcan, român din Basarabia, învățământul juridic românesc pe care l-a absolvit cu 9,85 și care au fost primele impresii după: ”Raportat la obligativitatea celor doi ani de stagiu, găsirea unui coordonator este o activitate extrem de anevoioasă, dacă ai niște așteptări minime de la această colaborare: să fii plătit măcar cu minimul pe economie conform Statutului profesiei, să ai o minimă libertate și acces la clienți proprii sau să beneficiezi de o îndrumare efectivă, nu doar expusă în contract”
Kinstellar asistă Globalworth în vânzarea unui portofoliu cu o valoare de cca. 110 mil. € către WDP, într-una dintre cele mai mari tranzacții de logistică ale anului. Victor Constantinescu, Managing Partner: ”Tranzacția a avut propriile provocări, dar prin muncă temeinică și cu ajutorul echipelor noastre extraordinare s-a încheiat cu succes” | Ce firme de avocați au mai lucrat în proiect
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2024” | ZRVP, NNDKP și Răzvan Dincă & Asociaţii au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Departamentul de Dispute Resolution contribuie cu peste 80% la cifra de afaceri a firmei Șerban & Asociații și este de așteptat ca veniturile să crească anul acesta. Casa de avocați este în discuții pentru preluarea unor mandate de arbitraj internațional | Radu Șerban (Partener): ”Volumul de muncă a fost unul intens, atât pe latura de penal a departamentului, cât și pe cea de civil, iar gradul de sofisticare este unul foarte ridicat”
Cum lucrează echipele din practica de Dispute Resolution de la Băiculescu și Asociații, ce mandate gestionează și care sunt proiectele reprezentative în care asistă clienții | Vasile Băiculescu, Managing Partner: ”Anul trecut a fost unul crucial, societatea noastră prosperând în acest domeniu mai mult decât oricând, atât prin îmbogățirea substanțială a portofoliului de clienți, cât și prin rezultatele obținute în dosare. În 2024, asistăm la o clară continuare a evoluției”
CMS îl promovează pe Andrei Cristescu în poziția de Counsel în cadrul biroului din România. Horea Popescu (Managing Partner): Andrei reflectă perfect valorile CMS, mai ales prin munca sa în echipă și implicarea în mentoratul colegilor juniori
Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL a asistat Goodpack SRL, societate parte din portofoliul CEECAT Capital, în procesul de achiziție a Paccor Romania SRL
Wolf Theiss a asistat fondurile Cerberus Capital Management și Revetas Capital în legătură cu vânzarea complexului de birouri The Landmark din București. Partenerul Ileana Glodeanu a coordonat echipa multidisciplinară de avocați
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ștefania Andruhovici, Directorul Departamentul Juridic - Electrica SA: „Misiunea de a promova principii sănătoase se extinde dincolo de cadrul biroului, datoria noastră fiind aceea de a fi, prin tot ceea ce facem, un exemplu pentru cei din jur”
Cel mai amplu domeniu de master din România și din istoria învățământului juridic superior românesc, la Facultatea de Drept din Universitatea București. Anul acesta vor fi 14 programe, unele derulate în colaborare cu instituții de învățământ din străinătate | Prof. univ. dr. Răzvan Dincă, decanul Facultății: “Atunci când comunicarea în domeniile la care se referă specializarea se face, din cauza caracterului lor global, în limba engleză, organizăm și noi programele în limba engleză pentru administrarea corectă a terminologiei juridice specifice”
Filip & Company a asistat AROBS la cea mai mare operațiune de majorare de capital a unei companii de tehnologie listată la BVB. Olga Niță, partenerul care a coordonat echipa de proiect: ”Operațiunea nu doar că subliniază angajamentul față de creștere și inovație, dar contribuie semnificativ la dezvoltarea și consolidarea pieței noastre de capital”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...