ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Clubul avocaților români din Diaspora | Maria Ramona Bodescu, avocatul care și-a construt o carieră în Spania: Sunt mulți colegi din țară care se înscriu în barourile din Spania. Aceștia sunt doritori să cunoască legislația și modalitate de lucru de aici

18 Iulie 2022   |   Ștefania Enache

Avocat și mediator, Maria Ramona Bodescu este licențiată în Drept atât în România, cât și în Spania.

 
 
Numărul profesioniștilor români care își contruiesc cariere în Diaspora a crescut simțitor în ultimii ani.În țări precum Spania, Italia, Franța sau Marea Britanie activează mulți avocați de origine română, iar munca pe care ei o desfășoară implică atât clienți români, cât și clienți străini.Maria Ramona Bodescu este unul dintre acești experți care s-au impus din punct de vedere profesional în țara de adopție. În cazul Mariei, alegerea a fost Spania. Este locul în care și-a construit o nouă viață după ce a decis să plece din România.

Avocat și mediator, Maria Ramona Bodescu este licențiată în Drept atât în România, cât și în Spania.

Impunerea pe piața profesională spaniolă nu a fost simplă. Maria subliniază faptul că momentul cel mai important din cariera sa l-a reprezentat recunoașterea studiilor, pe care le urmase în țara natală, în cea care a adoptat-o. „A fost o mare provocare. Pentru a putea face recunoașterea studiilor din România a trebuit să mă înscriu din nou la facultate și timp de doi ani să susțin examene la zece materii. În toată această perioadă, am făcut practică juridică la un birou de avocatură din Benicarlo (Castellon), și abia ulterior mi-am deschis propriul cabinet de avocatură”, își amintește Maria.


Nu s-a limitat doar la studiile de licență, ci în 2015 a urmat cursurile unui master de Mediere Familială, la Universitatea Jaime I, din Castellon. În plus, în 2017 a urmat cursurile unui alt program de master, de data aceasta de acces în avocatură, organizat de Universitatea Internațională La Rioja.

„După recunoșterea studiilor de licență în Drept, m-am înscris, în anul 2013, în Baroul din Castellon, iar în 2014 în Registrul Mediatorilor cu diverse specialități (Civil, Comerț, Familie) – CEMICACS”, mai spune avocatul.




Activează ca avocat independent

Astăzi, Maria Ramona Bodescu acționează ca liber profesionist din propriul său birou de avocatură. Mandatele pe care le abordează sunt complexe și vizează chestiuni ce țin de Dreptul internațional privat, de Dreptul comercial, Imobiliar, Civil sau de Dreptul familiei.

Maria este un avocat care are mai multe colaborări și care reprezintă pe instanțele spaniole clienți care se confruntă cu litigii civile, de familie sau comerciale.

De asemenea, se implică în dosare care vizează recunoașterea în Spania a unor sentințe date de judecătorii din România.

Totodată, oferă consultații în Drept civil și comercial persoanelor fizice și firmelor. „De exemplu, ofer firmelor românești asistență și reprezentare juridică în relațiile pe care acestea le dezvoltă cu partenerii spanioli, dar și consultanță de specialitate pentru investiții în interiorul Spaniei”, explică avocatul.

Majoritatea clienților săi sunt români, iar atunci când vine vorba despre spețe care au impresionat-o face trimitere la un caz în care o persoană era în Audiență Națională pentru 103 investigații, iar propunerea anchetatorilor era de opt ani de închisoare cu executare. După apărare, Maria Ramona Bodescu a reușit să obțină o sentință de doi ani cu suspendare.

Avocatul activ în Spania are și multe colaborări în România, consultându-se cu colegii de la noi din țară pe diferite spețe. De asemenea, lucrează cu firme din România care activează în sectorul imobiliar sau în cel comercial.

„Piața avocaturii din România este într-o continuă schimbare. Am observat că sunt mulți colegi care vin din țară se înscriu în barourile din Spania. Aceștia sunt doritori să cunoască legislația și modalitate de lucru de aici”, menționează avocatul.

--------------------------------------------------------------

Citește și

→   Avocații români din străinătate se organizează. Cei care doresc să intre în ‘Clubul avocaților români din Diaspora’ trebuie să fie membri ai unui barou din afara României. Alexandru Lazăr, unul dintre membrii fondatori: Construind acest think-thank, punem laolaltă know-how din întreaga lume

→   Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata


→   Clubul avocaților români din Diaspora | Povestea Nadiei Irina Fundățeanu, avocatul care a luat-o de la zero în Spania. Absolventă de Drept în România, a lucrat într-un restaurant și în administrație, și-a echivalat diplomele și a absolvit Masterul de Drept Adminstrativ și Administrație Publică la Universitatea din Valencia. Azi este „alma libre”, avocat de succes, membră Efica Abogados

--------------------------------------------------------------

Clubul avocaților români din Diaspora


Maria Ramona Bodescu face parte dintr-o galerie impresionantă de profesioniști români care activează pe piața din Spania. Cu aproape un milion de români care s-au stabilit aici, avem și un număr important de avocați care au ales să profeseze în barourile spaniole.

Imagine României în afară este reprezentată tocmai de acești specialiști care au reușit să-și contruiască o carieră de succes în țările de adopție.

Maria, alături de alți juriști, pe care BizLawyer i-a prezentat deja sau urmează să-i prezinte, face parte dintr-o structură selectă, care mai nou se organizează într-un clubul avocaților români din Diaspora.

Clubul numără în acest moment peste 20 de membrii fondatori. Sunt avocați care activează în Statele Unite, Marea Britanie, Spania, Franța, Austria, Italia, Germania, Grecia.

Printre ei îi regăsim pe  av. Nina Ghiță , av. Răzvan E. Miuțescu; av. Alina Chiriac, Loredana Dascălu, av. Adrián Ioan Toda, av. Maria Ramona Bodescu, av. Florentina Marin, av. Monica Novac,  av. Nadia Irina Fundățeanu, Geanina Loredana, av. Oana Nicolaescu, av. mag. Ioana-Maria Vilau, av. mag. Milorad Erdelean, av. Andrei Diaconu, av Adrian Nițu, av. Alexandra Sin, av. Irina Șerban, av. Adrian lie, av. Diana Dauphin, av, Dan Vișoiu, av. Iulia Buzdugan, av. Loredana Ungurusan, av. Liliana Turculeti, av. Octavia Rădulescu, av. Alexandru Stănescu, av. Alexandru Lazăr.

„Inițiativa acestui club aparține colegului meu, Alexandru Lazăr, căruia doresc să-i mulțumesc pe această cale. Este o onoare să fac parte din acest club alături de domnia sa, dar și de restul colegilor. Acest club este o pârghie de colaborare și comunicare între colegi avocați din diferite țări, dar facilitează și  un schimb de experiență.”, punctează Maria Ramona Bodescu.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 923 / 2038
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...