ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum văd avocații de business din provincie noul an. Mihai Bejenaru-Dragoș (Bejenaru&Partners, Cluj): Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții. Provocarea anului 2019, dată de cazurile de fiscalitate

21 Ianuarie 2019   |   Ștefania Enache

Senior Managing Partner-ul firmei Bejenaru&Partners spune că sectorul de producție și cele colaterale acestuia vor asigura cele mai mari volume de muncă pentru avocați.

Sursa: Photo by Olu Eletu on Unsplash

 
 
Avocații Bejenaru&Partners vor miza anul acesta pe o păstrare constantă a ariilor de expertiză. Activitatea firmei va cunoaște o ușoară creștere naturală a cifrei de afaceri, fără salturi spectaculoase. Politica firmei este dictată de mersul economiei naționale.Mihai Bejenaru-Dragoș, Partener fondator al Bejenaru&Partners, firmă de avocați cu birouri în Cluj, Deva și Timișoara, este de părere că anul 2019 se va caracteriza printr-o creștere în sectorul companiilor de producție autohtone care au raporturi contractuale în exteriorul țării, în special în Uniunea Europenă.

Dintre sectoarele economice care vor suferi scăderi ale numărului de tranzacții, Mihai Bejenaru-Dragoș indică domeniul imobiliar. ”Domeniul imobiliar va înregistra o scădere a numărului de tranzacții, în contextul restrângerii posibilităților de creditare ale potențialilor cumpărători, urmând să apară noi forme de raporturi contractuale între investitorii din domeniu și cei interesați de achiziționarea unei locuințe, fără mijlocirea finanțatorilor bancari sau nebancari. Piața forței de muncă va înregistra serioase dificultăți din perspectiva găsirii de angajați pentru proiectele în derulare ceea ce va genera o presiune financiară asupra  antreprenorilor. De asemenea, aceasta va fi dublată și de controale din partea organelor fiscale”, explică avocatul.


Provocările anului 2019

În acest context, schimbări majore nu vor interveni pe piața avocaturii. Totuși, există posibilitatea ca anumite arii tinere de practică să se desprindă din societățile de avocatură consacrate.”Considerăm că provocarea anului 2019 va fi constituită de cazurile de fiscalitate. Cunoașterea practicii CJUE în materie fiscală va putea fi un punct forte în abordarea provocărilor fiscale”, precizează Senior Managing Partner-ul firmei Bejenaru&Partners.

De asemenea, expertul este de părere că cele mai mari volume de muncă pentru avocați vor rezulta din sectorul de producție și cele colaterale acestuia; industrie alimentară și componente electronice. ”Sintagma caracteristică pentru 2019 este investiție durabilă în domeniul producție. În ceea ce privește politica firmei noastre, abordarea ”furnizori de soluții” este abordarea noastră fundamentală de ani de zile. În același timp, factorul personal, de încredere, va fi decisiv în contractare”, mai spune Mihai Bejenaru-Dragoș.

Pentru anul în curs, firma de avocatură și-a întocmit bugetul, „ca de fiecare dată, între precauție și necesitate la capitolul cheltuieli și cu orientare spre profitabilitate la capitolul venituri”.

La ora actuală, echipa Bejenaru&Partners este formată din opt avocați, patru paralegali și doi angajați în schema personalui auxiliar.

Ce practici au avut motoarele turate în 2018

Anul trecut, activitatea firmei a  fost astfel structurată: Fiscal Law & Litigation - 30%; Corporate governance - 25%; Merges & Aquisition - 25% și Real Estate - 20 %. Astfel, echipa formată din avocatul coordonator Mihai Bejenaru-Dragoș și avocații Anca Stoian și Otilia Bordea a fost implicată în proiecte multiple în domeniul Real Estate, Corporate Law și Merges & Aquisition.

De asemenea, echipa care i-a inclus pe Mihai Bejenaru-Dragoș (coordonator) și pe avocații Camelia Cubleșan și Ciprian Păun a soluționat cauza Vădan c/a României pe rolul Curții de Justiție a Uniunii Europene de la Louxemburg, cu impact asupra numeroaselor litigii fiscale – TVA construcții persoane fizice cu relevanță pe tot teritoriul Uniunii Europene.

„Ca și până acum și în 2019 vom miza pe ingredientele cheie care ne-au asigurat succesul: profesionalismul și rezultatele obținute în proiectele în care ne implicăm. Să nu uităm că relatia avocat client este stabilă în măsura stabilității relației de încredere. Întotdeauna, în practica noastră profesională, onorariile stabilite au fost în acord cu complexitatea cazurilor și peste media pieței. Calitatea presupune costul corect”, a conchis Mihai Bejenaru-Dragoș.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 1683 / 1697
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
    MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
    LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
    LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
    Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
    Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
    Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
    SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...