ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A de la Mușat & Asociații deservește clienții, inclusiv în tranzacții, la fel ca înainte de perioada pandemiei. Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner: Remarcăm o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni, preponderent fonduri și investitori strategici

24 Martie 2021   |   Ștefania Enache

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare.

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner Musat & Asociatii

 
 
Investitorii s-au adaptat la schimbările produse de pandemie, prin urmare și-au derulat în continuare business-urile.Totul se reflectă în volumul de muncă înregistrat de avocații axați pe zona de M&A.

La nivelul firmei Mușat & Asociații, mandatele aflate în derulare vin să confirme trendul pozitiv.„Fie că sunt preluări, exit-uri sau consolidări intragroup, investitorii par să se fi obișnuit cu business-ul în timp de pandemie. Asta dovedește că, până la urmă, 2020 n-a fost doar un an de blocaj, ci și un an în care business-urile au evoluat și au învățat să gestioneze și să răspundă mai bine pandemiei. Așa că sunt toate motivele pentru ca 2021 să fie an de revenire în care apetitul investițional va lua, din ce în ce mai mult, locul conduitei rezervate care a marcat 2020”, punctează Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner  Mușat & Asociații.


Activitatea a reintrat pe un trend ascendent începând cu iulie 2020

În contextul crizei de sănătate, piața de fuziuni și achiziții din România pare că este avantajată, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor din țara noastră este mai mic în comparație cu alte state din Europa, precum Belgia, Franța, Germania etc. Acest lucru ne dă speranțe că România va înregistra o recuperare economică mai rapidă. În plus, faptul că am depășit anul electoral 2020 a adus un climat politic mai stabil, iar investitorii sunt încurajați să dezvolte proiecte.

Răzvan Stoicescu este de părere că există un interes mai mare pentru România. „Remarcăm mai ales o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni (preponderent fonduri și investitori strategici)”, precizează avocatul.

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare. Proiectele respective acoperă o multitudine de industrii, de la sectorul financiar-bancar la energie, bunuri de consum, IT, construcții, etc. și sunt acoperite de toate echipele de M&A ale casei de avocatură. Multe dintre dosarele care vizează tranzacții au fost începute în a doua parte a anului trecut, ele continuând și pe parcursul anului 2021.

„Retrospectiv, perioada stării de urgență a fost marcată de o încetinire a ritmului. Activitatea a reintrat însă pe un trend ascendent începând cu iulie 2020, iar trendul se menține și în prezent. Profesional, resursele firmei (sediu, avocați) ne-au permis să reluăm activitatea de la birou încă din iunie, iar de atunci toate echipele deservesc clienții firmei, inclusiv în tranzacții, la fel ca și înainte de perioada pandemiei, cu respectarea deplină a regulilor sanitare impuse de către autorități”, explică Răzvan Stoicescu.
Legal 500: Răzvan Stoicescu, Next Generation Partner

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner, este considerat de Legal 500 drept Next Generation Partner.

Razvan Stoicescu este un avocat remarcabil care combină marea sa atenție la detalii cu o abordare vizionară a problemelor juridice complexe”, noteazăghidul juridic internațional. Legal 500 descrie echipa de M&A de la Mușat & Asociații drept ”foarte receptivă și orientată spre soluții, care aplică atât standardele occidentale, cât și cunoștințele locale”.

Potrivit Legal 500, Razvan Stoicescu ofera consultanta intr-o varietate de mandate de M&A, incluzand achizitii, fuziuni si dezinvestiri, tranzacții transfrontaliere, tranzacții private, investiții mixte  sau privatizări. Expertiza M&A cuprinde, de asemenea, guvernanța corporativă și consultanța privind răspunderea aferentă atât pentru companiile de capital public, cât și pentru cele private.

Printre clienții cheie ai firmei în această arie de practica, Legal 500 amintește de Damen Shipyards Group, A&S International, Wellbore Integrity Solutions/Rhône Capital, Spectrum Brands Unit, Brookfield Business Partners LP, Emerson Electric Co. and its affiliates, Nokia / Alcatel – Lucent SA, SIF Transilvania, Novares Automotive Romania, Teconnex Europe, CNS Communications East Europe SRL, Amazon Inc., Flint Group, Abbvie Inc., Future Healthcare, Innovation Norway si Sony.

Pe de altă parte, potrivit ghidului juridic Chambers Global, Răzvan Stoicescu este primul contact pentru clienții din această arie de practică.

Avand legături cu firme globale de avocatură, Mușat & Asociații atrage roluri în mandate semnificative de M&A, acționând pentru clienți corporativi internaționali, notează Chambers Global. Firma asista în mod regulat clienți din sectoarele transportului maritim, tehnologiei și energiei și oferă o expertiză specială în probleme de guvernanță corporativă. De asemenea, oferă consultanță cu privire la restructurările locale și multi-jurisdicționale care implică transferuri de afaceri, swap de acțiuni și încorporări.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 33 / 5609
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bondoc și Asociații a acordat asistență BFS Molecular într-o tranzacție privind vânzarea activelor către o societate lider în domeniul medical de precizie
Mariana Signeanu, promovată Partener al firmei Biriș Goran
Cum au reușit studenții Facultății de Drept din București să câștige locul I și mențiune pe echipe la Willem Vis (Hong Kong), cel mai mare și mai prestigios concurs de drept privat din lume. Cine sunt cei șase tineri care au obținut acest rezultat remarcabil și ce spun despre motivație, experiența acumulată, oportunități. De vorbă cu antrenorii despre selecția și pregătirea echipei
CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații a consiliat compania farmaceutică USP la intrarea pe piața din România
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Corporate and M&A Practice
Echipa BSMP lucrează într-un proiect ce vizează implementarea unui sistem de vot electronic în AGA societăților listate prin utilizarea tehnologiei blockchain, urmată de digitalizarea procedurii de deschidere a conturilor de tranzacționare. Tot mai multe solicitări privind finanțarea prin emisiuni de obligațiuni vin de la clienți din diverse industrii, spun avocații departamentului de Capital Markets
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Andra Mihalache (Mușat & Asociații): A fi un avocat bun nu te califică automat pentru a fi partener în cadrul unei firme de avocați. În plus față de nivelul profesional, este nevoie de viziune, strategii de succes, capacitatea de a anticipa domeniile în dezvoltare cu impact juridic, expertiza în industrie
D&B obține încă o soluție de referință într-un litigiu fiscal: ÎCCJ dispune obligarea ANAF la stabilirea în minus a TVA auto-colectată inițial de contribuabil, precum și a contribuțiilor sociale
Pentru echipa de M&A din cadrul KPMG, anul 2021 a debutat în forță, cu mandate pentru tranzacții în IT, energie, real-estate, lifestyle, FMCG și servicii financiare. Laura Toncescu, Head of KPMG Legal: Vedem cereri de consultanță din partea unor noi investitori care optează în contextul actual să investească în România datorită fragmentării ridicate a sectoarelor, reflectată în bariere de intrare reduse și oportunități sporite de diferențiere
LegiTeam | Radu și Asociații SPRL is recruiting a senior lawyer for the banking and finance practice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...