ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A de la Mușat & Asociații deservește clienții, inclusiv în tranzacții, la fel ca înainte de perioada pandemiei. Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner: Remarcăm o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni, preponderent fonduri și investitori strategici

24 Martie 2021   |   Ștefania Enache

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare.

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner Musat & Asociatii

 
 
Investitorii s-au adaptat la schimbările produse de pandemie, prin urmare și-au derulat în continuare business-urile.Totul se reflectă în volumul de muncă înregistrat de avocații axați pe zona de M&A.

La nivelul firmei Mușat & Asociații, mandatele aflate în derulare vin să confirme trendul pozitiv.„Fie că sunt preluări, exit-uri sau consolidări intragroup, investitorii par să se fi obișnuit cu business-ul în timp de pandemie. Asta dovedește că, până la urmă, 2020 n-a fost doar un an de blocaj, ci și un an în care business-urile au evoluat și au învățat să gestioneze și să răspundă mai bine pandemiei. Așa că sunt toate motivele pentru ca 2021 să fie an de revenire în care apetitul investițional va lua, din ce în ce mai mult, locul conduitei rezervate care a marcat 2020”, punctează Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner  Mușat & Asociații.


Activitatea a reintrat pe un trend ascendent începând cu iulie 2020

În contextul crizei de sănătate, piața de fuziuni și achiziții din România pare că este avantajată, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor din țara noastră este mai mic în comparație cu alte state din Europa, precum Belgia, Franța, Germania etc. Acest lucru ne dă speranțe că România va înregistra o recuperare economică mai rapidă. În plus, faptul că am depășit anul electoral 2020 a adus un climat politic mai stabil, iar investitorii sunt încurajați să dezvolte proiecte.

Răzvan Stoicescu este de părere că există un interes mai mare pentru România. „Remarcăm mai ales o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni (preponderent fonduri și investitori strategici)”, precizează avocatul.

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare. Proiectele respective acoperă o multitudine de industrii, de la sectorul financiar-bancar la energie, bunuri de consum, IT, construcții, etc. și sunt acoperite de toate echipele de M&A ale casei de avocatură. Multe dintre dosarele care vizează tranzacții au fost începute în a doua parte a anului trecut, ele continuând și pe parcursul anului 2021.

„Retrospectiv, perioada stării de urgență a fost marcată de o încetinire a ritmului. Activitatea a reintrat însă pe un trend ascendent începând cu iulie 2020, iar trendul se menține și în prezent. Profesional, resursele firmei (sediu, avocați) ne-au permis să reluăm activitatea de la birou încă din iunie, iar de atunci toate echipele deservesc clienții firmei, inclusiv în tranzacții, la fel ca și înainte de perioada pandemiei, cu respectarea deplină a regulilor sanitare impuse de către autorități”, explică Răzvan Stoicescu.




Legal 500: Răzvan Stoicescu, Next Generation Partner

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner, este considerat de Legal 500 drept Next Generation Partner.

Razvan Stoicescu este un avocat remarcabil care combină marea sa atenție la detalii cu o abordare vizionară a problemelor juridice complexe”, noteazăghidul juridic internațional. Legal 500 descrie echipa de M&A de la Mușat & Asociații drept ”foarte receptivă și orientată spre soluții, care aplică atât standardele occidentale, cât și cunoștințele locale”.

Potrivit Legal 500, Razvan Stoicescu ofera consultanta intr-o varietate de mandate de M&A, incluzand achizitii, fuziuni si dezinvestiri, tranzacții transfrontaliere, tranzacții private, investiții mixte  sau privatizări. Expertiza M&A cuprinde, de asemenea, guvernanța corporativă și consultanța privind răspunderea aferentă atât pentru companiile de capital public, cât și pentru cele private.

Printre clienții cheie ai firmei în această arie de practica, Legal 500 amintește de Damen Shipyards Group, A&S International, Wellbore Integrity Solutions/Rhône Capital, Spectrum Brands Unit, Brookfield Business Partners LP, Emerson Electric Co. and its affiliates, Nokia / Alcatel – Lucent SA, SIF Transilvania, Novares Automotive Romania, Teconnex Europe, CNS Communications East Europe SRL, Amazon Inc., Flint Group, Abbvie Inc., Future Healthcare, Innovation Norway si Sony.

Pe de altă parte, potrivit ghidului juridic Chambers Global, Răzvan Stoicescu este primul contact pentru clienții din această arie de practică.

Avand legături cu firme globale de avocatură, Mușat & Asociații atrage roluri în mandate semnificative de M&A, acționând pentru clienți corporativi internaționali, notează Chambers Global. Firma asista în mod regulat clienți din sectoarele transportului maritim, tehnologiei și energiei și oferă o expertiză specială în probleme de guvernanță corporativă. De asemenea, oferă consultanță cu privire la restructurările locale și multi-jurisdicționale care implică transferuri de afaceri, swap de acțiuni și încorporări.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 985 / 1696
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...