ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de M&A de la Mușat & Asociații deservește clienții, inclusiv în tranzacții, la fel ca înainte de perioada pandemiei. Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner: Remarcăm o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni, preponderent fonduri și investitori strategici

24 Martie 2021   |   Ștefania Enache

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare.

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner Musat & Asociatii

 
 
Investitorii s-au adaptat la schimbările produse de pandemie, prin urmare și-au derulat în continuare business-urile.Totul se reflectă în volumul de muncă înregistrat de avocații axați pe zona de M&A.

La nivelul firmei Mușat & Asociații, mandatele aflate în derulare vin să confirme trendul pozitiv.„Fie că sunt preluări, exit-uri sau consolidări intragroup, investitorii par să se fi obișnuit cu business-ul în timp de pandemie. Asta dovedește că, până la urmă, 2020 n-a fost doar un an de blocaj, ci și un an în care business-urile au evoluat și au învățat să gestioneze și să răspundă mai bine pandemiei. Așa că sunt toate motivele pentru ca 2021 să fie an de revenire în care apetitul investițional va lua, din ce în ce mai mult, locul conduitei rezervate care a marcat 2020”, punctează Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner  Mușat & Asociații.


Activitatea a reintrat pe un trend ascendent începând cu iulie 2020

În contextul crizei de sănătate, piața de fuziuni și achiziții din România pare că este avantajată, având în vedere că numărul îmbolnăvirilor din țara noastră este mai mic în comparație cu alte state din Europa, precum Belgia, Franța, Germania etc. Acest lucru ne dă speranțe că România va înregistra o recuperare economică mai rapidă. În plus, faptul că am depășit anul electoral 2020 a adus un climat politic mai stabil, iar investitorii sunt încurajați să dezvolte proiecte.

Răzvan Stoicescu este de părere că există un interes mai mare pentru România. „Remarcăm mai ales o creștere a interesului pentru piața locală din partea investitorilor din Asia, urmați de investitori europeni (preponderent fonduri și investitori strategici)”, precizează avocatul.

Pe masa de lucru a avocaților axați pe practica de Fuziuni și Achiziții din cadrul Mușat & Asociații se află în acest moment un număr important de mandate care sunt în derulare. Proiectele respective acoperă o multitudine de industrii, de la sectorul financiar-bancar la energie, bunuri de consum, IT, construcții, etc. și sunt acoperite de toate echipele de M&A ale casei de avocatură. Multe dintre dosarele care vizează tranzacții au fost începute în a doua parte a anului trecut, ele continuând și pe parcursul anului 2021.

„Retrospectiv, perioada stării de urgență a fost marcată de o încetinire a ritmului. Activitatea a reintrat însă pe un trend ascendent începând cu iulie 2020, iar trendul se menține și în prezent. Profesional, resursele firmei (sediu, avocați) ne-au permis să reluăm activitatea de la birou încă din iunie, iar de atunci toate echipele deservesc clienții firmei, inclusiv în tranzacții, la fel ca și înainte de perioada pandemiei, cu respectarea deplină a regulilor sanitare impuse de către autorități”, explică Răzvan Stoicescu.
Legal 500: Răzvan Stoicescu, Next Generation Partner

Răzvan Stoicescu, Deputy Managing Partner, este considerat de Legal 500 drept Next Generation Partner.

Razvan Stoicescu este un avocat remarcabil care combină marea sa atenție la detalii cu o abordare vizionară a problemelor juridice complexe”, noteazăghidul juridic internațional. Legal 500 descrie echipa de M&A de la Mușat & Asociații drept ”foarte receptivă și orientată spre soluții, care aplică atât standardele occidentale, cât și cunoștințele locale”.

Potrivit Legal 500, Razvan Stoicescu ofera consultanta intr-o varietate de mandate de M&A, incluzand achizitii, fuziuni si dezinvestiri, tranzacții transfrontaliere, tranzacții private, investiții mixte  sau privatizări. Expertiza M&A cuprinde, de asemenea, guvernanța corporativă și consultanța privind răspunderea aferentă atât pentru companiile de capital public, cât și pentru cele private.

Printre clienții cheie ai firmei în această arie de practica, Legal 500 amintește de Damen Shipyards Group, A&S International, Wellbore Integrity Solutions/Rhône Capital, Spectrum Brands Unit, Brookfield Business Partners LP, Emerson Electric Co. and its affiliates, Nokia / Alcatel – Lucent SA, SIF Transilvania, Novares Automotive Romania, Teconnex Europe, CNS Communications East Europe SRL, Amazon Inc., Flint Group, Abbvie Inc., Future Healthcare, Innovation Norway si Sony.

Pe de altă parte, potrivit ghidului juridic Chambers Global, Răzvan Stoicescu este primul contact pentru clienții din această arie de practică.

Avand legături cu firme globale de avocatură, Mușat & Asociații atrage roluri în mandate semnificative de M&A, acționând pentru clienți corporativi internaționali, notează Chambers Global. Firma asista în mod regulat clienți din sectoarele transportului maritim, tehnologiei și energiei și oferă o expertiză specială în probleme de guvernanță corporativă. De asemenea, oferă consultanță cu privire la restructurările locale și multi-jurisdicționale care implică transferuri de afaceri, swap de acțiuni și încorporări.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 201 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...