ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mareș & Mareș, pentru al șaptelea an consecutiv pe prima poziție în topul anual al Legal 500 în domeniul ‘White-collar crime’. Mihai Mareș, Managing Partner: Încrederea clienților ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile

20 Aprilie 2021   |   A.D.

Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.

 
 
Firma de avocați Mareș & Mareș a fost clasată pe prima poziție în topul anual al Legal 500, în practica de drept penal din România, pentru al șaptelea an consecutiv. Coordonatorul firmei, Mihai Mareș, este recomandat ca fiind unul dintre cei mai străluciți avocați penaliști din țara noastră.

În ediția din acest an, Legal 500 notează că „Mihai Mareș este unul dintre cei mai buni avocați români în dosare penale transfrontaliere”, amintind că el „conduce cea mai bună echipă de white-collar crime din România, fiind un avocat-vedetă în domeniul penal”.

Clienții au precizat pentru echipa de cercetare că ”Mareș & Mareș a fost o resursă de neprețuit atunci când a venit vorba de protejarea intereselor”, Mihai Mareș fiind ”principala alegere în materie penală”. El este considerat ”un star” în profesie, ”fiind extrem de meticulos și dovedind abilități orale deosebite, dar se ocupă și de o varietate de probleme transfrontaliere legate de jurisdicția română”.


Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.

Potrivit Legal 500, printre clienții cheie ai firmei în această arie de practică se numără și SIF 1 Banat Crisana, SIF 4 Muntenia, Dac Air SA, Eurobox, Key Ways Group, tesa SE, Abbotswood Sal (holding), Naguma Medical, SkyLight Residence, Tobago Properties.
Mareș & Mareș a coordonat de-a lungul timpului strategii de apărare pentru executivi de top, antreprenori, mari concerne industriale, instituții financiare și companii multinaționale și locale din industrii precum oil & gas, farmaceutice, producția de mașini, construcții și infrastructură, asigurări.

Succesul firmei în această arie de practică se datorează atât unei echipe de avocați extrem de bine pregătite, cât și colaborărilor pe care le are de mult timp cu unele dintre cele mai renumite asociații și firme internaționale de profil. Aceste lucruri au permis casei de avocați să contureze de fiecare dată strategii de apărare redutabile, inclusiv în proiecte transfrontaliere.

Reamintim că, anul trecut, Mareș & Mareș s-a extins în Republica Moldova printr-o alianță cu Dolea & Co pentru a oferi servicii juridice integrate în România și Republica Moldova în domeniul infracționalității economice, investigațiilor, dar și al litigiilor transfrontaliere și arbitrajului comercial și investițional. Printre proiectele de anvergură gestionate de Mareș & Mareș în ultimii ani se numără asistarea a numeroși oameni de afaceri români și moldoveni și companii (din domenii precum farmaceutice, retail, construcții, automotive) în dosare de infracționalitate economică și corupție.

Tot anul trecut, firma coordonată de Mihai Mareș a încheiat o alianță cu firma Consultanță Israeliano-Europeană în Reglementare din Tel Aviv. Colaborarea vizează dosare penale din industriile fintech, criptomonedă, inteligență artificială și securitate cibernetică. Cele două firme și-au propus să asiste și să reprezinte clienții români în materie de reglementare UE și israeliană în tehnologie, precum și clienții israelieni care sunt implicaţi în anchete penale în România.

Casa de avocatură a devenit in 2016 membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata in „white-collar crime law“.

Faptul că suntem recunoscuți de clienți ca având una dintre cele mai bune și mai experimentate echipe de drept penal din țară este una dintre marile noastre realizări din cei 10 ani în care ne-am specializat în această ramură de drept. Le suntem recunoscători clienților pentru încrederea pe care ne-o oferă an de an, care ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile.”
 În categoria Leading individuals, ”expert în domeniul său”


Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în drept penal al afacerilor pe piața locală a serviciilor juridice, Mihai Mareș este nominalizat de mai mulți ani în categoria Leading Individuals. De-a lungul timpului, ghidul juridic internațional a spus despre acesta ca este "unul dintre putinii avocati specializati in criminalitatea gulerelor albe", avand "cunoștințe aprofundate și experiență în cazurile de business crime".

Legal 500 nota că Mihai Mareș este „unul dintre avocatii de top care asigura apararea in dosarele de white-collar crime în România“, iar în ediția din 2018, era considerat ”un avocat penalist fantastic”. În ediția 2019, directorul juridic spunea chiar că Mihai Mareș, este "avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe". Mareș este un "adevărat profesionist, strălucitor atât pentru clienții individuali, cât și pentru clienții corporativi" și are o experiență aprofundată în domeniul apărării în cazurile de white-collar crime, al conformității în materie penală, în investigații internaționale, extrădări și în cazuri de criminalitate transnațională.

Anul acesta, Mihai Mareș este din nou poziționat în categoria Leading, alături de avocați de la alte 5 firme cu o amprentă proeminenta în practica de White-collar crime, el fiind descris drept un ‘expert în domeniul său, care investește mult timp și efort în înțelegerea clientului’.

Cei mai buni avocați din practica de White-collar crime, evidențiați de Legal 500

Reamintim că in clasamentul realizat de Legal 500 EMEA, ediția 2021, pentru practica de White-collar crime, cele mai bune firme sunt considerate Mareş  &  Mareş, Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners și Şerban & Asociatii.

Firma Buduşan şi Asociaţii a făcut un pas înapoi, în această ediție, fiind evidențiată pe al doilea palier, alături de CMS, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Schoenherr şi Asociaţii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Albu Legal și Enache Pirtea & Associates.

Lista este intregita, pe banda a treia, de Bondoc & Asociatii, Popescu & Asociații, Kinstellar și Vernon | David.

Leading Induviduals” sunt considerați avocații Mihai Mareș - Mareş & Mareş, Mihai Jiganie-Șerban – CMS, Valerian Cioclei - Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Liviu Togan - Musat & Asociatii, Ovidiu Budusan - Budusan & Asociatii SPARL și Gabriel Albu – Albu Legal.
Next Generation Partners” sunt Bogdan Lamatic - ENACHE PIRTEA & Associates și Magdalena Roibu - Schoenherr si Asociatii SCA, iar in categoria ”Rising Stars” este evidentiată Ana Popescu - Budusan & Asociatii SPARL.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 25 / 5642
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
BUCHAREST ARBITRATION DAYS - 2021 | Towards a reform in arbitration - a particular view on construction disputes -- June 3rd and 4th
Cum văd investitorii, băncile și autoritățile al doilea val de investiții în energia regenerabilă. Concluziile evenimentului Schoenherr și Asociații SCA dedicat acestui sector
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Banking&Finance Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Corporate and M&A Practice Group
Victorie definitivă la ICCJ a echipei de litigii de la RTPR, care a apărat interesele Electrica. Miza a fost menținerea sistemului de distribuție a energiei electrice din România
Avocații Bondoc & Asociații au asistat Restart Energy în emisiunea de obligațiuni ‘verzi’. Trei parteneri au coordonat echipele implicate în proiect
Ana Radnev, Cristina Reichmann și Varinia Radu, partenere CMS România, desemnate Women Leaders 2021 de către IFLR1000. Horea Popescu, Managing Partner: Nominalizările atestă o dată în plus statutul CMS de lider global în ceea ce privește promovarea egalității de șanse și susținerea în carieră de care se bucură avocații noștri
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Stratulat Albulescu își extinde practica de Drept Societar ̸ Fuziuni și Achiziții prin cooptarea a doi avocați colaboratori seniori
Cum comentează specialiștii în insolvență de la Mușat & Asociații modificarea legislației. Proiectele gestionate anul trecut au generat profit substanțial, iar avocații anticipează că o creștere semnificativă se va înregistra în continuare în materia insolvenței și preinsolvenței | Cristi Tudor, Partener: Ne așteptăm ca serviciile noastre de asistență și analiză pe perioada unui management de criză să fie la mare căutare
Bondoc si Asociații, succes în recurs într-un litigiu complex cu privire la fonduri europene. Partenerul Viorel Dinu a coordonat echipa
Numiri noi pe poziții de coordonare la Kinstellar București | Magdalena Răducanu (ex-Dentons) se alătură cu titlul de Of Counsel și Coordonator al departmentului local de Banking & Finance, iar partenerul Zsuzsa Csiki va prelua conducerea departamentului local de Corporate M&A
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...