ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mareș & Mareș, pentru al șaptelea an consecutiv pe prima poziție în topul anual al Legal 500 în domeniul ‘White-collar crime’. Mihai Mareș, Managing Partner: Încrederea clienților ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile

20 Aprilie 2021   |   A.D.

Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.

 
 
Firma de avocați Mareș & Mareș a fost clasată pe prima poziție în topul anual al Legal 500, în practica de drept penal din România, pentru al șaptelea an consecutiv. Coordonatorul firmei, Mihai Mareș, este recomandat ca fiind unul dintre cei mai străluciți avocați penaliști din țara noastră.

În ediția din acest an, Legal 500 notează că „Mihai Mareș este unul dintre cei mai buni avocați români în dosare penale transfrontaliere”, amintind că el „conduce cea mai bună echipă de white-collar crime din România, fiind un avocat-vedetă în domeniul penal”.

Clienții au precizat pentru echipa de cercetare că ”Mareș & Mareș a fost o resursă de neprețuit atunci când a venit vorba de protejarea intereselor”, Mihai Mareș fiind ”principala alegere în materie penală”. El este considerat ”un star” în profesie, ”fiind extrem de meticulos și dovedind abilități orale deosebite, dar se ocupă și de o varietate de probleme transfrontaliere legate de jurisdicția română”.


Practica firmei acoperă întregul spectru de probleme de drept penal, inclusiv spălare de bani, luare de mită, corupție, fraude corporative și reclamații interne privind abuzurile. Echipa are o implicare deosebit de puternică în comunitatea fondurilor de investiții, pentru care oferă, de asemenea, un sprijin puternic în conformare.

Potrivit Legal 500, printre clienții cheie ai firmei în această arie de practică se numără și SIF 1 Banat Crisana, SIF 4 Muntenia, Dac Air SA, Eurobox, Key Ways Group, tesa SE, Abbotswood Sal (holding), Naguma Medical, SkyLight Residence, Tobago Properties.
Mareș & Mareș a coordonat de-a lungul timpului strategii de apărare pentru executivi de top, antreprenori, mari concerne industriale, instituții financiare și companii multinaționale și locale din industrii precum oil & gas, farmaceutice, producția de mașini, construcții și infrastructură, asigurări.

Succesul firmei în această arie de practică se datorează atât unei echipe de avocați extrem de bine pregătite, cât și colaborărilor pe care le are de mult timp cu unele dintre cele mai renumite asociații și firme internaționale de profil. Aceste lucruri au permis casei de avocați să contureze de fiecare dată strategii de apărare redutabile, inclusiv în proiecte transfrontaliere.

Reamintim că, anul trecut, Mareș & Mareș s-a extins în Republica Moldova printr-o alianță cu Dolea & Co pentru a oferi servicii juridice integrate în România și Republica Moldova în domeniul infracționalității economice, investigațiilor, dar și al litigiilor transfrontaliere și arbitrajului comercial și investițional. Printre proiectele de anvergură gestionate de Mareș & Mareș în ultimii ani se numără asistarea a numeroși oameni de afaceri români și moldoveni și companii (din domenii precum farmaceutice, retail, construcții, automotive) în dosare de infracționalitate economică și corupție.

Tot anul trecut, firma coordonată de Mihai Mareș a încheiat o alianță cu firma Consultanță Israeliano-Europeană în Reglementare din Tel Aviv. Colaborarea vizează dosare penale din industriile fintech, criptomonedă, inteligență artificială și securitate cibernetică. Cele două firme și-au propus să asiste și să reprezinte clienții români în materie de reglementare UE și israeliană în tehnologie, precum și clienții israelieni care sunt implicaţi în anchete penale în România.

Casa de avocatură a devenit in 2016 membru al ROXIN Alliance, rețea de talie globală specializata in „white-collar crime law“.

Faptul că suntem recunoscuți de clienți ca având una dintre cele mai bune și mai experimentate echipe de drept penal din țară este una dintre marile noastre realizări din cei 10 ani în care ne-am specializat în această ramură de drept. Le suntem recunoscători clienților pentru încrederea pe care ne-o oferă an de an, care ne motivează constant să ne depășim limitele și să construim strategii de apărare redutabile.”
 În categoria Leading individuals, ”expert în domeniul său”


Unul dintre cei mai cunoscuți specialiști în drept penal al afacerilor pe piața locală a serviciilor juridice, Mihai Mareș este nominalizat de mai mulți ani în categoria Leading Individuals. De-a lungul timpului, ghidul juridic internațional a spus despre acesta ca este "unul dintre putinii avocati specializati in criminalitatea gulerelor albe", avand "cunoștințe aprofundate și experiență în cazurile de business crime".

Legal 500 nota că Mihai Mareș este „unul dintre avocatii de top care asigura apararea in dosarele de white-collar crime în România“, iar în ediția din 2018, era considerat ”un avocat penalist fantastic”. În ediția 2019, directorul juridic spunea chiar că Mihai Mareș, este "avocatul la care trebuie să te duci, în România, pentru infracțiuni legate de criminalitatea gulerelor albe". Mareș este un "adevărat profesionist, strălucitor atât pentru clienții individuali, cât și pentru clienții corporativi" și are o experiență aprofundată în domeniul apărării în cazurile de white-collar crime, al conformității în materie penală, în investigații internaționale, extrădări și în cazuri de criminalitate transnațională.

Anul acesta, Mihai Mareș este din nou poziționat în categoria Leading, alături de avocați de la alte 5 firme cu o amprentă proeminenta în practica de White-collar crime, el fiind descris drept un ‘expert în domeniul său, care investește mult timp și efort în înțelegerea clientului’.

Cei mai buni avocați din practica de White-collar crime, evidențiați de Legal 500

Reamintim că in clasamentul realizat de Legal 500 EMEA, ediția 2021, pentru practica de White-collar crime, cele mai bune firme sunt considerate Mareş  &  Mareş, Muşat & Asociaţii, Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners și Şerban & Asociatii.

Firma Buduşan şi Asociaţii a făcut un pas înapoi, în această ediție, fiind evidențiată pe al doilea palier, alături de CMS, Popovici Niţu Stoica & Asociaţii, Schoenherr şi Asociaţii, Ţuca Zbârcea & Asociaţii, Albu Legal și Enache Pirtea & Associates.

Lista este intregita, pe banda a treia, de Bondoc & Asociatii, Popescu & Asociații, Kinstellar și Vernon | David.

Leading Induviduals” sunt considerați avocații Mihai Mareș - Mareş & Mareş, Mihai Jiganie-Șerban – CMS, Valerian Cioclei - Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Liviu Togan - Musat & Asociatii, Ovidiu Budusan - Budusan & Asociatii SPARL și Gabriel Albu – Albu Legal.
Next Generation Partners” sunt Bogdan Lamatic - ENACHE PIRTEA & Associates și Magdalena Roibu - Schoenherr si Asociatii SCA, iar in categoria ”Rising Stars” este evidentiată Ana Popescu - Budusan & Asociatii SPARL.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 162 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...