ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

POPESCU & ASOCIAȚII a câștigat pentru Orașul Sinaia contractul privind construirea primei parcări de tip Park & Ride. Echipa pluridisciplinară de avocați a obținut decizia favorabilă și la ÎCCJ, fiind astfel menținută finanțarea pentru un proiect important al stațiunii

06 Octombrie 2022   |   BizLawyer

Anulând decizia de reziliere, instanțele de judecată au reținut că, indiferent de locul de amplasare al proiectelor de tip park & ride prin raportare la PUZ, Ghidul Solicitantului nu exclude la finanțare acest tip de parcări dacă prin implementarea acestora este atins scopul de a evita intrarea fluxurilor de navetiști în țesutul urban central cu autoturismele private și de a reduce emisiile de CO2 în această zonă.

Loredana POPESCU, Partner - POPESCU & ASOCIATII

 
 
POPESCU & ASOCIAȚII a obținut o nouă victorie importantă pentru Orașul Sinaia și a reușit să mențină valabil contractul de finanțare încheiat de UAT Sinaia pentru construirea primei parcări de tip Park & Ride din oraș, care va avea rolul de a decongestiona traficul extrem de aglomerat. Astfel, atât localnicii cât și vizitatorii vor avea posibilitatea de a parca autovehiculul la intrarea în oraș și vor putea utiliza mijloacele de transport în comun puse la dispoziție de autorități, măsură ce se așteaptă să conducă la reducerea cu aproximativ 50% a traficului din prezent.

Decizia pronunțată de Înalta Curte de Casație și Justiție este definitivă și menține hotărârea Curții de Apel București prin care a fost anulată decizia de reziliere, emisă nelegal de Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, cu privire la contractul de finanțare încheiat de Orașul Sinaia pentru construirea parcării Park & Ride din fonduri europene.


Soluția obținută este deosebit de relevantă din perspectiva interpretării cerințelor privind eligibilitatea amplasamentelor proiectelor de tip park & ride cuprinse în Ghidul Solicitantului aferent Programului Operațional Regional 2014 – 2020, Axa Prioritara 3 - Prioritatea de investiții 4e „Promovarea unor strategii cu emisii scăzute de dioxid de carbon pentru toate tipurile de teritorii, în special pentru zonele urbane, inclusiv promovarea mobilității urbane multimodale durabile și a măsurilor de adaptare relevante pentru atenuare”.

Anulând decizia de reziliere, instanțele de judecată au reținut că, indiferent de locul de amplasare al proiectelor de tip park & ride prin raportare la PUZ, Ghidul Solicitantului nu exclude la finanțare acest tip de parcări dacă prin implementarea acestora este atins scopul de a evita intrarea fluxurilor de navetiști în țesutul urban central cu autoturismele private și de a reduce emisiile de CO2 în această zonă.

Echipa care a obținut decizia favorabilă pentru Primăria SINAIA este formată din avocați specializați în litigii, drept civil, drept imobiliar & construcții, Infrastructură, PPP și Achiziții Publice și a fost coordonată în cadrul POPESCU & ASOCIAȚII de Loredana POPESCU, Partner, alături de Andreea MIHALACHE, Senior Counsel și Andrei BARAN, Senior Associate.

„Fiecare decizie definitivă adăugată în portofoliu ne bucură și ne onorează, fiind rezultatul profesionalismului și eforturilor depuse de întreaga echipă. Rezultatul final favorabil în acest dosar este și mai valoros ținând cont de impactul benefic pe termen lung pe care îl va avea ansamblul Park & Ride odată finalizat, atât pentru comunitatea locală, cât și pentru toți cei care vizitează zona” a declarat Loredana POPESCU, Partner.

POPESCU & ASOCIAȚII este societatea de avocatură din prima linie ce pune la dispoziția clienților premium servicii integrate de excepție, atât în România cât și peste hotare, în toate ariile de practică relevante și în mod special, în industriile de interes pentru jucătorii economici activi.

POPESCU & ASOCIAȚII și avocații săi sunt incluși în elita avocaturii de business din România în arii precum Corporate/Fuziuni și Achiziții, Litigii, Parteneriate Public-Privat și Achiziții Publice, Restructurare și Insolvență, Taxe și Dreptul Penal al Afacerilor, în baza capabilităților extraordinare în sectorul juridic și a aprecierilor clienților, recunoașteri acordate de cele mai recente ediții ale tuturor directoarelor juridice de renume precum Chambers & Partners, IFLR 1000, Benchmark Litigation și Legal 500 EMEA.

Societatea a fost inclusă pe lista scurtă a Premiilor Benchmark Litigation pentru Firma de Avocatură a Anului în Litigii și de către Europa Property, publicația specializată în sectorul imobiliar comercial din Europa Centrală și de Sud-Est, la categoria Firma de Avocatura a Anului în România în Imobiliare în cadrul SEE Real Estate Awards, ediția a 15-a.

O performanță de neegalat este reprezentată de obținerea, în exclusivitate, a titlului Highly Commended Law Firm in South Eastern Europe la ediția 2021 a The Lawyer European Awards. POPESCU & ASOCIAȚII a devenit astfel prima firmă de avocatură din România, cu mai puțin de 3 ani de activitate, la momentul primirii titlului, care reușește să obțină această recunoaștere, poziționarea în clasamentul The Lawyer vizând o categorie regională, dominată de nume cu rezonanță în avocatura europeană.

POPESCU & ASOCIAȚII a primit, de asemenea, premiile pentru Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Litigii din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Bancar din România, Cea mai Bună Firmă de Avocatură în Drept Imobiliar din România și a fost recunoscută printre Cele mai bune Firme de Drept Penal al Afacerilor din România, în baza experienței extraordinare și a recunoașterii venite din partea mediului juridic local, la Gala Premiilor Avocaturii din România.

 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 313 / 1526
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Excepția de arbitraj (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2023” | Popescu & Asociații, singura firmă independentă locală aflată pe lista scurtă a premianților. Trei firme internaționale cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe”
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate to join our litigation team
Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte
Noi avocați colaboratori coordonatori în cadrul PNSA. Alexandru Stan și Răzvan Alexandru Popa fac un pas înainte în carieră
LegiTeam: BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Promovări în prima linie la Wolf Theiss | Adelina Iftime-Blăgean, coordonatoarea practicii de Dreptul Muncii în cadrul biroului din Bucureşti, intră în rândul partenerilor. Promovarea nu reprezintă doar o recunoaștere la nivel personal, ci onorează și efortul colectiv al echipei locale
LegiTeam: MPR|Partners is looking for consultancy lawyers
Dr. Cosmin Vasile (Managing Partner ZRVP) va susține un curs de arbitraj la INPPA : “Instanțele de judecată și procedura arbitrală. Reguli și principii, competența punctuală a instanțelor judecătorești în contextul existenței unei convenții arbitrale valide, probleme practice” | Curs online, în intervalul 16 octombrie – 30 noiembrie
Saga ‘Micula vs Statul român - partea întâi’, a ajuns la final | Tribunalul arbitral a declarat închisă procedura cererii de interpretare a hotărârii arbitrale pronunțată în litigiul ICSID - ARB ̸ 05 ̸ 20. Frații Micula nu recunosc respectarea integrală a acesteia și cer executarea silită a României în SUA pentru cca. 100 milioane USD. Ce avocați au fost în acest arbitraj și ce onorarii au primit
Cum te poți alătura firmei Mitel & Asociații ca tânăr stagiar și ce te așteaptă după | Magda Dima, Partener: ”Vrem să atragem jucători de echipă determinați și pasionați, viitori profesioniști ai Dreptului compatibili cu cerințele, standardele și principiile societății. Ne dorim alături avocați deschiși, care se pot adapta la situații neprevăzute, sunt proactivi, competitivi și conștienți de responsabilitatea pe care o au față de clienți”
Avocatul joacă unul dintre cele mai importante roluri pentru păstrarea echilibrului în democrație, însă profesia a cunoscut o pierdere constantă a prestanței în raport cu rolul său în societate și în statul de drept | Octavian Popescu: Cred că toți cei implicați în conducerea profesiei trebuie să promoveze politici care să aibă aptitudinea de a crea și menține independența acestei profesii. Scopul comun este dezvoltarea avocaturii și menținerea statutului de elită intelectuală
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...