ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiectele de M & A și consultanța day-to-day acordată clienților au generat anul trecut cea mai intensă activitate și cele mai mari încasări pentru Mitel & Asociații | Sorin Mitel, managing partner: Cu toate că presiunea pe ratele orare continuă, în 2023 am folosit cel mai des onorariile orare blended, dublate de estimări. Îngrijorarea majoră pentru 2024 este generată de modul în care perioada electorală ar putea afecta echilibrul macro-economic

26 Ianuarie 2024   |   Ștefania Enache

Avocații Mitel & asociații au fost implicați în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR

Sorin Mitel, Senior Partner al firmei Mitel & Asociatii

 
 
Specialiștii din domeniul avocaturii caracterizează anul care tocmai s-a încheiat ca fiind o perioadă care a marcat, pentru firmele de profil, o revenire la o stare de echilibru și normalitate, în care profesioniștii au putut să-și desfășoare activitatea avocațială în niște parametri gestionabili. Chiar dacă pe parcursul anul 2023 problemele cu resursa umană s-au menținut, mai ales în anumite specializări, se observă și aici un trend spre normalizare.

Echipa Mitel & Asociații  a avut o agenda foarte încărcată, iar bilanțul indică faptul că cea mai intensă activitate, dar și cele mai multe încasări au rezultat din proiectele de M & A și consultanța day-to-day acordată clienților pe diverse domenii (Corporate, Employment, Procurement etc). De asemenea, o pondere importantă din veniturile firmei provin din domeniul Real Estate și Litigation.


Asistență în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR

Pe parcursul anului 2023, pe masa de lucru a echipei Mitel & Asociații s-au aflat multe proiecte cu impact major în economia locală și regională. Mandatele complexe au fost coordonate de partenerii Sorin Mitel, Mădălina Mitel și Șerban Suchea.

Dintre dosarele în care avocații au fost implicați se detașează asistatea Grupului Medlife pentru finalizarea achiziției pachetului de control al Grupului Provita (redenumit Grupul Medical Nord), unul dintre cei mai mari furnizori privați de servicii de sănătate din București, care operează în prezent un spital multidisciplinar, cinci clinici și două centre de imagistică. De asemenea, are în structura sa singurul centru de instruire în terapia durerii din Europa Centrală și de Est, aprobat de European Society of Regional Anaesthesia and Pain Therapy.
Totodată, profesioniștii Mitel & Asociații au oferit suport juridic în prima tranzacție făcută în România în domeniul medical cu banii din PNRR, prin asistarea fondului AMC V (al cincilea fond al ACP Grup – singurul fond de mezzanine activ în România, cu un buget de peste 300 milioane de euro). „Tranzacția a vizat capitalizarea Grupului Medicales, un jucător important pe piața serviciilor de imagistică, atât sub forma invesției în equity cât și sub forma unei datorii subordonate de tip mezanin”, explică Sorin Mitel, Senior Partner al firmei Mitel & Asociații.

Un alt proiect complex a urmărit asistarea fondului spaniol de investiții GED Esatern Fund II la vânzarea participației deținute în Infopress, cea mai mare tipografie din Europa de sud-est, către compania olandeză Keesing Media Group.

„Cu toate că presiunea pe ratele orare continuă, în 2023 am folosit cel mai des onorariile orare blended, dublate de estimări (mai ales în cazul unor proiecte mai mari). Nu au lipsit proiectele în care am practicat onorarii fixe sau am agreat un cap. În cazul litigiilor însă, am practicat preponderent onorariile fixe de preluare, dublate de onorarii pe termen și onorarii de succes”, menționează Sorin Mitel.

Creșterea calității echipei și obținerea de noi mandate rămân prioritare

Interlocutorul BizLawyer subliniază faptul că așteptările clienților nu s-au schimbat. „Ca întotdeauna, clienții așteaptă servicii cât mai bune și rapide, la un cost corect, iar noi suntem în continuare gata să răspundem acestor deziderate”, punctează avocatul.

În ceea ce privește anul care tocmai a început, liderul Mitel & Asociații amintește că firma pe care o coordonează rămâne cu cele două preocupări constante: creșterea calității echipei (prin îmbunătățirea performanței avocaților existenți și începerea de noi colaborări), pentru a putea oferi servicii mai bune și a confirma încrederea clienților, și obținerea de noi mandate, în care avocații să-și poată pune în valoare atuurile.

De altfel, în acest moment, se observă un interes semnificativ din partea clienților Mitel & Asociații pentru investiții noi.

„Îngrijorarea majoră pentru 2024 este despre cum anume va afecta perioada electorală echilibrul macro-economic. Dacă programele de investiții deja pornite sunt încurajatoare, nu putem spune la fel despre presiunile de majorare a salariilor/veniturilor, fără corelarea acestora cu creșteri de productivitate”, conchide Sorin Mitel. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 81 / 1694
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...