ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

SIMION & BACIU primește, la Londra, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul premiu ”Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru

20 Iunie 2022   |   BizLawyer

În 2022, 5 firme din Romania au concurat pentru titlul de ”Firma Anului în proprietate intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Petošević, Tuca Zbârcea & Asociatii și Simion & Baciu.

 
 
Simion & Baciu rămâne cea mai apreciată firmă din România în domeniul proprietății intelectuale. Casa de avocatură coordonată de Ana-Maria Baciu și Cosmina Simion a fost desemnată câștigătoarea premiului Firma anului 2022 în România, distincție acordată de Managing IP EMEA Awards, în cadrul unei ceremonii care a avut loc în 15 iunie, la Londra. Acesta este al doilea an consecutiv în care firma primește această prestigioasă distincție internațională acordată comunității profesioniștilor în proprietate intelectuală.

Managing Intellectual Property, unul dintre cele mai respectate directoare din domeniul proprietatii intelectuale, premiază anual firmele din regiunea EMEA cu o activitate remarcabila în această arie de practică. În 2022, 5 firme din Romania au concurat pentru titlul de ”Firma Anului în Proprietate Intelectuală”: Muşat & Asociaţii, Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP), Petošević, Țuca Zbârcea & Asociații și Simion & Baciu.


Anul trecut, titlul a fost acordat tot firmei SIMION & BACIU, în 2020 - firmei Răzvan Dincă & Asociaţii, iar în anul anterior - firmelor Zamfirescu Racoti Vasile & Partners și Cabinet M Oproiu.

Premiile Managing IP sunt rezultatul unui program bazat pe o metodologie elaborate, derulat cu o frecvență anuală, iar gala de decernare a acestora este considerată cel mai distins eveniment de profil dedicat firmelor și profesioniștilor activi în domeniul proprietății intelectuale din întreaga lume.

Aflate la cea de-a 17-a ediție, premiile Managing IP sunt acordate firmelor, profesioniștilor și companiilor „care se află în spatele celor mai inovatoare și provocatoare proiecte de proprietate intelectuală din ultimul an, precum și celor care sunt considerați pionieri ai pieței internaționale de servicii de proprietate intelectulă” și se adresează participanților din peste 50 de jurisdicții din întreaga lume.
Și în acest an, SIMION & BACIU a concurat pentru premiul Firma Anului în România cu alte patru case de avocatură locale și internaționale puternice active în România. Câștigarea de către SIMION & BACIU a acestui premiu extrem de apreciat este încă o recunoaștere independentă atât a poziției sale puternice în rândul firmele de avocatură românești de top active în domeniul proprietății intelectuale, cât și a competențelor profesionale extinse ale echipei, ce acoperă întreg spectrul practicii de drept din domeniul proprietății intelectuale.

Prezentă la gala de decernare a premiilor Managing IP EMEA Awards 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner al SIMION & BACIU a menționat: “Suntem foarte mândri să primim această distincție pentru al doilea an la rând. Este reconfortant să vedem că valoarea pe care o adăugăm proiectelor pe care ni le încredințează clienții noștri este recunoscută și de către observatori independenți, aceasta fiind și o confirmare a faptului că rezultatele muncii noastre au un impact concret in comunitatea profesioniștilor în proprietate intelectuală. Totodată, ne motivează faptul că dedicarea și entuziasmul echipei noastre primește o recunoaștere de asemenea calibru. Le mulțumim și cu această ocazie clienților noștri  pentru încrederea și sprijinul pe care ni le acordă în mod continuu, cât și membrilor echipei noastre pentru implicarea lor extraordinară în toate proiectele și inițiativele firmei. Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru.”

SIMION & BACIU are una dintre cele mai apreciate practici de proprietate intelectuală din România, oferind servicii juridice complete de primă-clasă în domeniu.

În ultimul an, membrii echipei au continuat să ofere asistență privind aspecte complexe referitoare la mărci, brevete și drepturi de autor și au asigurat reprezentarea în litigii sensibile în domeniu pentru diverse companii-lider în sectorul lor de activitate și branduri de renume mondial. Exemple includ reprezentarea juridică acordată:
•    unuia dintre cei mai mari producători de medicamente generice din lume în legătură cu un litigiu având ca obiect valabilitatea unui certificat suplimentar de protecție, un dosar sensibil a cărui construcție se bazează în mare măsură pe normativele și jurisprudența UE, dar care aduce în lumină și jurisprudența națională a altor state membre, deoarece în România nu există în prezent precedente relevante sau legislație dedicată care să abordeze problematica ridicată de acest litigiu.
•    unui furnizor de soluții software și servicii end-to-end în legătură cu un litigiu extrem de complex, având un obiect atipic care a fost generat de un contract privind dezvoltarea de software.
•    unuia dintre cei mai importanți producători de rulmenți din lume în legătură cu aspecte izvorâte dintr-un sechestru aplicat de Autoritatea Vamală din România asupra unui volum mare de bunuri contrafăcute, chestiune care, în cazul rezolvării cu succes în România, ar putea duce la destructurarea unei rețele importante implicate în contrafacerea produselor originale ale clientului nostru.
•    unuia dintre cei mai mari producători de echipamente electronice și electrice pentru uz militar și comercial din Europa, care activează și în domeniul cercetării și dezvoltării de echipamente de releu radio, unități și sisteme de antene, instalații de tratare a apei și a apelor uzate și producția de sisteme fotovoltaice și o varietate ridicată de bunuri de consum, în legătură cu mai multe litigii ce au ca obiect o serie de mărci internaționale protejate în portofoliul deținut de client.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Alte exemple ale activității care vorbesc despre varietatea de conținut și structură a proiectelor gestionate de echipa SIMION & BACIU în ultimele 12 luni, includ și asistența acordată:
→    unei companii multinaționale din domeniul tutunului în legătură cu aspecte referitoare la cercetarea preliminară, înregistrarea și protecția drepturilor privind mărcile în România pentru diferite entități din grupul din care face parte clientul, precum și
→   subsidiarei locale a unuia dintre primii trei cei mai mari producători de bere din lume în legătură cu managementul complet al portofoliului său de mărci și desene/modele în România.

Premiul ”Firma Anului în România” face parte dintr-o suită de distincții referitoare la performanțele SIMION & BACIU și a membrilor echipei sale, anunțate de Managing IP în contextual ediției 2022 a topurilor sale:
•    În martie 2022, firma a fost inclusă pe cea mai înaltă treaptă (Tier 1) a clasamentelor IP Stars și recunoscută ca Firmă de Top în domeniile Trademark contentious și Trademark prosecution.
•    În mai 2022, Ana-Maria Baciu, Managing Partner a fost inclusă în grupul exclusivist dedicat doamnelor-avocat ”Top 250 Women in IP”, realizat de Managing IP.
•    Tot în mai 2022, distincțiile la nivel individual au fost completate de recunoașterea ca IP Stars (domeniul mărci) primite de Ana-Maria Baciu și Andreea Bende, Partener în cadrul firmei.

Mai multe detalii despre metodologia care stă la baza premiile Managing IP, precum și lista completă a câștigătorilor din acest an sunt disponibile aici.

------------------------------------------------------------------------------------------

Citește și

INTERVIU | Fondatoarele Simion & Baciu, după primii trei ani de la înființarea firmei: Până acum, oricât de curajoase și optimiste au fost planurile noastre, realitatea le-a depășit. Echipa rămâne reperul cheie în construcția Simion & Baciu. Activitatea noastră este într-o evoluție continuă și accelerată, dar în continuare organică, concentrată pe eficiență și generată de competențele vaste ale echipei

→   Simion & Baciu a lucrat anul trecut în 5 fuziuni și achiziții, iar avocații spun că a crescut apetitul investițional. Cosmina Simion, Partener fondator: Suntem abia în primul trimestru al anului 2022 și deja lucrăm la al treilea proiect Corporate ̸ M&A


→   Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2022. Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr și ZRVP


→   LadyLawyer.ro | Ce spun și cum gândesc doamnele din structura Simion & Baciu, firmă care etalează azi femei avocat remarcabile pe toate palierele de activitate: ”Calitățile prin care femeile se poziționează la vârf în această profesie nu derivă din și nu se datorează genului. Ele se remarcă prin pasiunea pentru lucrul bine-făcut, un nivel ridicat de compasiune și înțelegere față de problemele clienților, prin abilități fantastice de comunicare, creativitate și, desigur, o bună înțelegere a domeniului în care își desfășoară activitatea”

→   Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu – primii avocați români incluși de Chambers & Partners în Ghidul Global, în categoria Gaming & Gambling in Global Market Leaders→   2021 a fost un an al investițiilor pentru Simion & Baciu, în care firma și-a mărit efectivele, întărindu-și toate ariile de practică. Un avans semnificativ s-a văzut pe partea de M&A, litigii, protecția datelor. Casa de avocatură se va concentra anul acesta pe păstrarea standardelor de calitate, consolidarea identității și pe creșterea organică

------------------------------------------------------------------------------------------


SIMION & BACIU este o firmă de avocatură creată de Cosmina Maria Simion și Ana-Maria Baciu ca un spin-off din cea mai mare și mai veche firmă de profil din România.  
De peste 20 de ani, membri ai echipei s-au numărat între promotorii unui sistem juridic și ai unui mediul de afaceri moderne în România. Astăzi, firma continuă să construiască și să promoveze un model de business care o poziționează ca partener de afaceri pentru clienții săi, în raport cu interesele lor profesionale și nevoile de asistență și reprezentare juridică în diferite domenii de drept și industrii reglementate, de interes pentru ei. Activitatea echipei de avocați și consultanți în proprietate intelectuală se axează în principal pe domenii precum proprietate intelectuală, jocuri de noroc, tehnologie, media și protecția datelor cu caracter personal, protecția consumatorului, publicitate, life sciences, litigii.
Avocații și consultanții SIMION & BACIU sunt activi în comunitățile de afaceri relevante pentru domeniile de practică ale firmei și contribuie cu opinii bine argumentate în cadrul dezbaterilor ocazionate de conferințe și publicații din România și de la nivel internațional. Membri ai echipei sunt recunoscuți ca profesioniști de top de către publicații juridice internaționale de renume, precum Legal 500, Chambers and Partners, Managing IP, WTR 1000 și sunt activi în asociațiilor profesionale multi-jurisdicționale și locale, cum ar fi INTA, Marques, IMGL sau AmCham.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 525 / 1650
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Prof. univ. dr. Răzvan Dincă a primit un nou mandat la conducerea Facultății de Drept din cadrul Universității din București. Cu cine face echipă
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
Cei mai buni avocaţi în domeniul mărcilor, remarcați de WTR 1000, ediția 2024 | Țuca Zbârcea & Asociații, Simion & Baciu, Răzvan Dincă & Asociaţii și Ratza & Ratza sunt lideri pe segmentele analizate, o bună expunere pentru Mușat, Schoenherr, ZRVP și NNDKP. Un jucător nou și extrem de puternic a intrat pe piața locală și se anunță drept un concurent serios pe acest segment
După un an bun, în care a fost solicitată să acorde consultanță în câteva dintre cele mai spectaculoase proiecte de pe piața locală, Bulboacă & Asociații vede un 2024 cu oportunități semnificative în mai multe domenii | ”Vom avea privilegiul să acționăm într-unul dintre cei mai interesanți ani din istoria recentă a țării, dar cu România în cea mai bună formă economică a sa. Provocări vor fi, important este să prindem vârful și acestui val”, spun avocații
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat anul trecut finanțări locale de aproape un miliard de euro și s-au implicat în proiecte transfrontaliere de peste trei miliarde de euro. Echipa a continuat să lucreze pentru finanțatorii unor grupuri importante din industrie sau sectorul agricol, dar a stat alături și de clienții finanțați, companii fanion în domeniile în care operează. Valentin Voinescu (Partener): Mediul de business din România a demonstrat reziliență și numărul de proiecte nu s-a redus, ba chiar am asistat la o accelerare la sfârșitul anului trecut
Bondoc și Asociații, alături de cumpărător în tranzacția de 432 mil. lei prin care Fondul Proprietatea și-a vândut acțiunile deţinute la Engie România. Echipa, coordonată de Lucian Bondoc
Teodorescu Partners a asistat Autonom Protect în achiziția Nova Ria24
Stănescu Vasile & Asociaţii și Strelia CVBA apără România în procesul intentat de Pfizer la Bruxelles, cu pretenții de peste o jumătate de miliard de euro plus dobânzi. Cine sunt apărătorii României și ce îi recomandă
Chambers Global 2024 | RTPR, singura firmă de avocați listată pe prima poziție în ambele arii de practică analizate: Corporate ̸ M&A și Banking & Finance. Filip & Company și Schoenherr sunt în prima bandă în Corporate ̸ M&A. Firmele care au cei mai mulți avocați evidențiați sunt RTPR (8), Filip & Company (6), CMS (5) și Clifford Chance Badea (5)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Monica Alexandra Popa, una dintre premiantele anului 2021: “Mi-am dorit să lucrez într-o echipă în care să simt că mi se oferă oportunități de creștere și sunt încurajată să cresc și să absorb cât mai multă informație, atât în primii ani de avocatură, cât și ulterior. Firma de avocatură cu care am simțit și simt că sunt compatibilă este Filip & Company”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...