ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Trend crescător pentru practica de Banking & Finance de la BSMP. Echipa s-a implicat în proiecte legate de finanțări, dezvoltarea de produse noi și asistarea unor importante grupuri financiare la intrarea pe piața locală

28 Februarie 2019   |   Ștefania Enache

Aria de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Partenerul Daniela Milculescu.

Daniela Milculescu, avocat asociat si coordonator al Departamentului de Banking & Finance din cadrul BSMP

 
 
Pentru echipa Bohâlțeanu & Asociații (BSMP), practica de Banking& Finance este una importantă, avocații fiind implicați în multe proiecte care vizează acest domeniu. În ultimii ani, activitatea Departamentului de Banking & Finance din cadrul firmei a urmat un trend crescător, iar în 2018 a contribuit cu aproximativ 20-25% din totalul veniturilor BSMP. 

Și 2019 se anunța ca fiind un an aglomerat, toate semnalele indicând faptul că jucătorii din această industrie vor avea nevoie de suport de specialitate pentru a face față provocărilor de care se lovesc.

În acest moment, instituțiile bancare din România se află într-o perioadă delicată în care o serie de vulnerabilități le amenință stabilitatea.


Daniela Milculescu, avocat asociat și coordonator al Departamentului de Banking & Finance din cadrul BSMP, este de părere că vulnerabilitățile majore sunt generate în principal de mediul legislativ și de impredictibilitatea acestuia, dar și de contextul economic. “Astfel, de la începutul anului, taxa pe activele bancare nou-introdusă a reprezentat și reprezintă una dintre principalele preocupări în acest domeniu și rămâne de văzut cum va evolua aceasta, ținând cont și de analizele înaintate de mediul bancar prin care se arată efectele negative de ansamblu generate de această taxă”, punctează expertul.

Jucătorii activi în industria de Banking & Finance sunt preocupați din cauza schimbărilor legislative operate de Executiv la finalul anului trecut. Cel mai mare motiv de îngrijorare este reprezentat taxa pe activele bancare, impactul acesteia asupra domeniului fiind unul major.

Pentru a preîntâmpina evetualele probleme care pot izvorî din acest sistem nou de taxare, băncile se pregătesc, așteptând să vadă modalitatea de aplicare a OUG 114.

Citește și

→  Taxa pe active bancare, aprobarea unui pachet de legi restrictive pentru finanțare și înăsprirea considerabilă a regimului sancționator în cazul legislației protecției consumatorilor, vor impacta serios domeniul financiar-bancar. Amenințările, punctate și explicate de avocați de top și specialiști din interiorul instituțiilor de credit

Finanțări: procent similar cu anii anteriori

Pe parcursul ultimului an, echipa BSMP s-a implicat atât în proiecte legate de finanțări, cât și în proiecte care au vizat asistarea unor importante grupuri financiare în intrarea pe piața românească prin înființarea unor instituții financiare nebancare (IFN) pentru acordarea de credite, sau asistarea în dezvoltarea și implementarea unor produse noi de creditare, în special în zona de digital lending care prezintă un interes în creștere, precum și asistarea unor instituții de credite în implementarea unor programe de conformare.

Daniela Milculescu amintește că, în 2018, BSMP a avut in lucru o serie de finanțări, dar unele dintre acestea nu au fost finalizate. “Comparativ cu anii anteriori, este un procent similar de finanțări. Tipul de proiecte în care firma noastră este momentan implicată privește spre exemplu: asistarea unor instituții financiare nebancare (IFN) nou-înființate în demararea activității de creditare pe piața din România; asistarea unor instituții financiare în dezvoltarea și implementarea unor produse noi de digital lending; asistarea unei instituții de credit în implementarea unor programe de conformare etc.”, subliniază avocatul.

Practica de Banking & Finance din cadrul BSMP. Avocați și proiecte

Aria de Banking & Finance din cadrul BSMP este coordonată de Partenerul Daniela Milculescu.
Daniela este un profesionist cu o vechime de peste 15 ani și cu o experiență considerabilă în domeniul Banking & Finance. Ea a fost implicată de-a lungul timpului în proiecte de anvergură, cum ar fi  tranzacții de tip project finance, credit sindicalizat, acordarea de asistență în înființarea unor instituții financiare nebancare, emisiunea de obligațiuni de către bănci din România. De asemenea, s-a implicat în proiecte complexe de restructurări de credite, asigurând asistență atât de partea creditorilor, instituții financiare locale și internationale, cât și de partea debitorilor.

Din echipa de Banking & Finance mai fac parte patru avocați colaboratori: Anda Călin, Andreea Rainer, Andreea Roman și Ciprian Vlad.

Anda Calin este specializată în Banking & Finance și face parte din echipa care a acordat asistență juridică în proiecte de finanțare care au implicat fonduri europene, în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară. De asemenea, s-a implicat în analiza implementării unor produse noi de digital lending, dar și în acordarea de asistență pentru înființarea și autorizarea unei instituții financiare nebancare (IFN) pe piața din România.
    
Andreea Rainer, specializată în Banking & Finance, face parte din echipa care a acordat  asistență unor bănci de top din Austria în proiecte de finanțare cross-border către filialele locale ale unui grup european de dezvoltare imobiliară. În plus, a oferit asistență cu privire la implementarea unor produse bancare noi din domeniul consumer finance sau legat identificarea unor soluții cu privire la semnatura electronică. 

Andreea Roman, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care a acordat asistență juridică cu privire la o serie de proiecte de finanțare, inclusiv în legătură cu pregătirea documentației în vederea autorizării în România a unei instituții de plată.

Ciprian Vlad, avocat colaborator în cadrul BSMP, face parte din echipa care a acordat asistență cu privire la analiza implementării unor produse noi de digital lending, precum și cu privire la aspecte privind activitatea de creditare a instituțiilor financiare nebancare. 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 551 / 5466
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a Lawyer | Banking & Finance
Înalta Curte suspendă în integralitate o decizie de impunere care fusese suspendată inițial doar parțial. Avocații Radu și Asociații salvează penalitățile de întârziere și obțin restituirea scrisorii de garanție bancară
ANAF are un plan de acţiune pentru recuperarea obligaţiilor fiscale neachitate în perioada pandemiei | Situația îndemnă la prudență și analiză, spun avocații NNDKP specializați în fiscalitate. Adaptabilitatea şi o bună comunicare în cadrul echipei sunt elemente cruciale în momente de criză, iar capacitatea de reacţie rapidă a consultantului şi avocatului este, de asemenea, esenţială
LegiTeam | POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție.
Dragne & Asociații își extinde echipa de parteneri și anunță alte 5 promovări
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Corporate | M&A
CEZ Group a aprobat vânzarea activelor din România către fondurile administrate de Macquarie Infrastructure and Real Assets. Tranzacţia asistată de avocații TZA și RTPR va fi supusă aprobării CSAT şi Autorităţii Europene Antitrust
Avocații TZA specializați în Drept bancar spun că din a doua jumătate a anului au revenit mandatele tradiţionale în Banking & Finance. Gabriela Anton, Partener: Trendul din ultimele luni ne-a depășit așteptările. Acum lucrăm în paralel la un număr mai mare de mandate de acest tip, peste nivelul anului trecut
RTPR, alături de Innova la achiziția PayPoint și Payzone. Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Mihul (Senior Associate) au coordonat echipa
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv pentru departamentul Consultanță ̸ Dreptul muncii
Mandate unice și complexe pentru avocații de Banking & Finance de la Popescu & Asociații. Investitorii sunt mai atenți în privința tranzacțiilor, analizele - mai amănunțite, dar crește numărul solicitărilor de finanțare, spun avocații. Firma are cinci mandate de finanțare în desfășurare pentru jucători-cheie, atât locali, cât și internaționali
Cum își alege DLA Piper viitorii colaboratori din România. Ce trebuie sa știe stagiarii care vor să se alăture uneia dintre cele mai puternice firme globale de avocați
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...