ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Artmark Historical Estate a intermediat tranzacţii de circa 15 mil. E în domeniul imobilelor istorice, în 2018

02 Aprilie 2019   |   AGERPRES

Artmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

 
 
Valoarea tranzacţiilor Artmark Historical Estate efectuate în 2018 în sectorul proprietăţilor istorice a fost de aproximativ 15 milioane de euro, a anunţat, marţi, Constantin Prisecaru, Managing Partner Artmark Historical Estate.

"Total ca valoare tranzacţionată pe 10 proprietăţi a fost de aproape 15 milioane de euro, în care nivelul cel mai mare a fost cel din decembrie anul trecut a acelui imobil amplasat în Zona Dorobanţi, tranzacţionat la aproape 5 milioane de euro. Dar, oarecum, sunt excepţii. În piaţă, (...) astfel de tranzacţii, pe rezidenţial - chiar dacă ea capătă o funcţiune de business, de birouri - dar ne referim, totuşi, la un monument istoric, la o vilă, să spunem, în accepţiunea generală, tranzacţiile în general de peste 2-3 milioane de euro dacă sunt la nivelul a două, trei pe an. Nu mă refer la cele cum au fost cele anul trecut achiziţionate de către stat, de Primăria Capitalei, care a făcut nişte achiziţii în zona aceasta", a declarat Prisecaru într-o conferinţă de presă dedicată lansării Raportului de Piaţă 2018.


El a menţionat că Primăria Capitalei şi primăriile de sector au solicitat informaţii despre anumite imobile care ar trebui să devină centre culturale.

"Ne-au solicitat documentaţii despre anumite imobile pe care le avem noi în mandat exclusiv, dar nu s-a finalizat, la unele nici n-am avut un feedback. (...) Pentru centrele culturale de sector, dau un exemplu. Şi atunci ştiu în piaţă care sunt nişte imobile reprezentative, pe care să le şi valorizăm. Iniţiativa e lăudabilă, din punctul meu de vedere, categoric. Şi s-au finalizat puţine tranzacţii, deocamdată, din câte cunoaştem efectiv şi care se vor transforma în proiecte culturale. Avem pe două trei imobile... La fel, am prezentat documentaţia, o să meargă la juridic, să vadă arhitecţii dacă corespund obiectivului pe care îl vizează, dar nu s-a finalizat ceva", a precizat Prisecaru.

Constantin Prisecaru a precizat pentru AGERPRES că printre clădirile propuse edililor de Artmark Historical Estate se numără Casa Niculescu Dorobanţu de pe Str. Gheorghe Manu, două imobile, dintre care unul restaurat de pe B-dul Lascăr Catargiu, Palatul Chrissoveloni Cantacuzino de pe Str. G-ral Constantin Budişteanu, Casa Ecaterinei Procopie Dumitrescu de pe Str Bocşa, Palatul Maurice Blank, fosta ambasadă a SUA, din strada Tudor Arghezi.

Artmark Historical Estate a lansat marţi "Raportul de Piaţă 2018", care prezintă o evidenţă a situaţiei proprietăţilor istorice din România, pe regiuni şi pe tipuri de proprietăţi, şi evoluţiile proprietăţilor rezidenţiale de lux.

Potrivit raportului, prezentat într-o conferinţă de presă desfăşurată la sediul Casei de Licitaţii Artmark de Monica Barbu, CEO Artmark Historical Estate, România dispune, în conformitate cu Registrul Monumentelor Istorice, de aproximativ 10.000 de monumente şi ansambluri de arhitectură, clasate ca monumente de clasă A sau B, din care 9.190 de monumente şi 851 de ansambluri.

"Încercăm să avem nişte repere şi să avem nişte ghidaje asupra a ceea ce înseamnă patrimoniul construit al României. Cu cifre, cu exemple. Vrem să atragem atenţia asupra faptului că - în condiţiile în care vedem că oraşul se sufocă, mergem în zona Barbu Văcărescu, Floreasca, efectiv se sufocă - potenţialul construit al imobilelor istorice, chiar dacă impun nişte demersuri poate mai complicate decât să construieşti de la zero, dar este un potenţial pe care nu-l poţi înlocui cu altceva, în lipsa terenurilor disponibile. Şi-atunci, dacă vrei să construieşti un hotel central, dacă vrei să construieşti o clădire de birouri centrală, un sediu, orice funcţiune - retail, magazine - să atragem investitorii să se uite şi spre clădiri istorice care pot fi restaurate", a spus Constantin Prisecaru.

O divizie a Grupului Artmark, Artmark Historical Estate, oferă accesul clienţilor la acest segment special de piaţă, dedicat proprietăţilor istorice şi artistice, precum palate, castele, cetăţi, conace şi vile vechi de secole, repere în Registrul Monumentelor Istorice. Artmark Historical Estate cuprinde în portofoliu său peste 150 de astfel de proprietăţi amplasate pe teritoriul întregii ţări, constituindu-se în compania de consultanţă cu cel mai numeros număr de proprietăţi aflat în promovare prin mandat exclusiv.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 18761 / 19143
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Young Professionals to Watch | Pentru Andreia Moraru (Senior Associate), avocat cu un master absolvit în Olanda, reputația internațională a ZRVP a fost garanția că va lucra în mandate de arbitraj internațional de anvergură, alături de o echipă care și-a demonstrat valoarea în piață: ”Toate așteptările profesionale mi-au fost depășite și mă bucur mult că am avut oportunitatea să mă alătur echipei. La ZRVP am simțit întotdeauna că avocații seniori au suficientă experiență încât să găsească drumul și în cazul în care poteca nu este bătătorită”
Women Lawyers | Ileana Nicolescu (Managing Associate) a simțit că BACIU PARTNERS va fi mediul în care va evolua înconjurată de oameni ce o vor inspira nu numai profesional. ”E important pentru fiecare dintre noi să simțim că suntem în locul potrivit pentru etapa din carieră în care ne aflăm, loc care să ofere și premisele să continuăm să creștem”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A a continuat să crească în Q1 ̸ 2025 pe piețele emergente și la nivel nivel global. CMS își menține poziția fruntașă la nivel global și în Europa de Est, regiune în care și RTPR întră în Top 3
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Consultanță
OMV Aktiengesellschaft a mers pe mâna avocaților de la ZRVP într-un alt arbitraj ICC cu statul român și a câștigat încă 47 mil. €, plus dobânzi. Pretenții de alte 50 mil. € la orizont, într-o procedură nouă, inițiată în decembrie 2024, în care lucrează deja aceeași echipă de avocați
Women Lawyers | Femeile avocat redefinesc succesul în avocatura de business. De vorbă cu Irina Picoș (Managing Associate, BSMP) despre leadership feminin, provocări profesionale și lecțiile învățate în carieră: ”Am ales această echipă datorită figurilor feminine ce reprezintă pentru mine adevărate modele în plan profesional și uman și care îmi oferă, zi de zi, inspirația, încrederea și determinarea de a continua munca în profesia de avocat”
PNSA, alături de ALD Automotive la fuziunea cu LeasePlan în Ayvens
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Bende, Partener BACIU PARTNERS și unul dintre fondatorii firmei: ”Femeile avocat joacă un rol important în promovarea eticii și a responsabilității sociale în afaceri, având un impact pozitiv asupra comunităților și societății în ansamblu. Ele aduc perspective diverse și abilități unice în negocieri și strategii legale”
LegiTeam | Voicu & Asociații is looking for Junior level Business Lawyers
Țuca Zbârcea & Asociații aniversează 20 de ani de activitate
ZRVP, alături de dezvoltatorul imobiliar Hagag Development Europe la deschiderea primului hotel Radisson RED din România
NNDKP dezvoltă una dintre cele mai solide practici locale de Dreptul Mediului, cu mandate de impact în industrii cheie, consultanță sofisticată și reprezentare în litigii complexe, gestionate de o echipă specializată | Mădălina Vasile, coordonatoarea practicii: ”Oferirea de asistență personalizată, adaptată realităților juridice și identificarea unor soluții practice și fezabile pentru problemele clienților vor rămâne prioritare”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...