ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

IEA avertizează Europa că trebuie să îşi reducă imediat consumul de gaze

18 Iulie 2022   |   Agerpres

Chiar dacă Uniunea Europeană a făcut unele progrese în diversificarea surselor de aprovizionare dincolo de Rusia, principalul său furnizor, orice viitoare livrări din această ţară sunt extrem de incerte, iar o oprire completă a livrărilor nu poate fi exclusă, a avertizat Fatih Birol.

 
 
Europa trebuie să îşi reducă drastic consumul de gaze naturale în lunile următoare, pentru a se pregăti pentru ceea ce este posibil să fie o "iarnă lungă şi dură", a declarat luni directorul Agenţiei Internaţionale a Energiei (IEA), Fatih Birol, informează Bloomberg.
 
Chiar dacă Uniunea Europeană a făcut unele progrese în diversificarea surselor de aprovizionare dincolo de Rusia, principalul său furnizor, orice viitoare livrări din această ţară sunt extrem de incerte, iar o oprire completă a livrărilor nu poate fi exclusă, a avertizat Fatih Birol.
 
Acest avertisment vine într-un moment în care canicula agravează cea mai importantă criză energetică înregistrată de Europa în ultimele decenii, punând noi cereri pe centralele de gaze pentru a răcori locuinţele şi birourile. Livrările de electricitate sunt la limită, deoarece temperaturile ridicate duc la diminuarea producţiei turbinelor eoliene, iar centralele nucleare au probleme din cauza scăderii nivelului apelor râurilor, o problemă care afectează şi livrarea de cărbune către termocentrale.
 
Recursul la furnizorii alternativi de gaze nu va fi de ajuns. Chiar dacă Norvegia şi Azerbaidjanul vor livra la capacitate maximă, livrările din nordul Africii sunt aproape de nivelul din ultimii ani, iar importurile de gaze naturale lichefiate sunt deja la un nivel record, a spus Fatih Birol. Potrivit calculelor IEA, o cantitate de aproximativ 12 miliarde metri cubi de gaze naturale trebuie economisită în următoarele trei luni, adică echivalentul a 130 de tancuri încărcate cu gaze lichefiate.
 
"Primul pas imediat spre umplerea depozitelor europene de gaze la un nivel adecvat, înainte de venirea iernii, constă în reducerea consumului actual de gaze al Europei şi punerea gazelor economisite astfel în depozite. O parte din aceste lucruri se întâmplă deja, din cauza preţului ridicat al gazelor, dar este nevoie de mai mult. Reduceri suplimentare semnificative sunt necesare pentru a pregăti Europa de o iarnă lungă şi dură", a declarat Fatih Birol.
 
Potrivit directorului IEA, chiar dacă Europa va reuşi să îşi umple depozitele de gaze până la 90% din capacitate, există în continuare "un risc crescut al unor întreruperi în aprovizionare dacă va avea loc o oprire completă a livrărilor ruseşti". În plus, riscurile sunt şi mai mari dacă livrările ruseşti vor fi oprite înainte ca Europa să poată să îşi asigure un grad de umplere a depozitelor de gaze de 90%, a adăugat Fatih Birol.
 
Comisia Europenă urmează să dea miercuri publicităţii un set de măsuri urgente pentru întreaga economie, inclusiv blocarea termostatului în clădirile publice la 19 grade în timpul iernii şi la 25 de grade în timpul verii, pentru a face faţă impactului unei posibile întreruperi complete a livrărilor de gaze din Rusia.
 
Agenţia Internaţională a Energiei este principalul organism de consiliere pe probleme energetice al celor mai dezvoltate 29 de state. Agenţia a fost înfiinţată ca răspuns la primul şoc petrolier din 1973 - 1974, pentru a coordona eliberarea de petrol din stocurile de rezervă.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 852 / 20517
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Administrarea probelor în arbitraj (Powered by ZRVP)
Cum arată portofoliul de mandate al practicii de Dispute Resolution de la GNP - Guia Naghi & Partners și cum lucrează echipa. Creștere accelerată a numărului de dosare și de clienți noi, în 2022 | Octavian Adam, Partener, liderul departamentului: Proiectele gestionate sunt, în general, foarte complexe și necesită un înalt grad de specializare, deoarece implică adoptarea unor strategii care se bazează atât pe cunoștințe aprofundate ale diverselor ramuri de drept aplicabile, cât și pe o abordare creativă a problematicii fiecărui proiect
RTPR alături de fondatorii Qualitance la vânzarea afacerii. Alina Stăvaru (Partner) și Cezara Urzică (Managing Associate), în prima linie
Filip & Company asistă EVERGENT Investments la achiziția MWARE Solutions. Echipă coordonată de Monica Stătescu (partener)
ZRVP obține o nouă victorie pentru OMV Petrom într-un arbitraj internațional ICC Paris, tribunalul arbitral respingând integral pretenții de aproximativ 18 mil. USD. Ce avocați au fost în prima linie
LegiTeam | CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is looking for junior lawyers
Ultimele 12 luni au contribuit la menținerea nivelului de adrenalină a litigatorilor CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, spun partenerii firmei | Tendință de creștere a activității echipei de litigii, atât ca număr de proiecte noi, dar mai ales prin sporirea gradului de complexitate a cazurilor instrumentate. Multe soluții favorabile primite în diferite dosare
LegiTeam | ZRVP recrutează avocați stagiari (Departamentul Litigii)
LegiTeam | MUȘAT & ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
Țuca Zbârcea & Asociații acoperă toată paleta de servicii pe care le presupune soluționarea diferendelor, de la litigii civile sau comerciale, arbitraje, dosare de insolvență, până la dosare penale. De vorbă cu partenerul Robert Roșu despre munca avocaților, mandatele complexe și tendința de creștere pentru anul în curs. Câteva cifre cheie, care dau dimensinea activității: Departamentul are aproape 60 de avocați, gestionează peste 4.500 de dosare aflate în derulare și a contribuit cu cca 45% la cifra de afaceri a firmei în 2021
LegiTeam | ZRVP recrutează avocat definitiv (Departamentul Consultanță)
LegiTeam | Bondoc & Asociații is expanding its team
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...