ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Best Achiziții și Unifarm pierd la CNSC bătălia pentru cele 115 milioane de măști, contract câștigat de Naguma Medical Supply. Oncescu & Asociații apără reputația familiei Topolinski

14 Iulie 2020   |   BizLawyer

Având în vedere inițierea demersurilor juridice, familia Topolinski va înceta orice declarație publică pe acest subiect, până la obținerea deciziilor definitive în instanță.

 
 
CNSC a respins contestațiile formulate de Best Achiziții și Unifarm împotriva licitației organizate de Ministerul Sănătății pentru 115 milioane de măști, al cărei câștigător a fost desemnat Naguma Medical Supply.

Față de această soluție, CNSC a considerat legală declararea ofertei Naguma Medical Supply drept câștigătoare de către Ministerul Sănătății.

Această decizie confirmă legalitatea procedurii, de la inițiere până la ultimul act întocmit de Ministerul Sănătății, respectiv comunicarea rezultatului final prin care Naguma fost declarată câștigătoare, fiindu-i atribuite 73.19 puncte.

Această decizie confirmă și transparența și corespondența procedurii de atribuire derulate de Ministerul Sănătății.


„Suntem extrem de mulțumiți de această decizie, având în vedere presiunea mediatică la care am fost supuși în ultimele două săptămâni și multitudinea de acuzații nefondate aruncate în spațiul public la adresa noastră și a Ministerului Sănătății”, spune Michael Topolinski, fondatorul companiei. „Această decizie confirmă faptul că oferta noastră a fost cea mai bună în condițiile de eligibilitate impuse de Ministerul Sănătății. Ne vom achita de obligația impusă prin contract și vom livra măști medicale de calitate în condițiile contractului ce va fi încheiat cu Ministerul Sănătății.”

La data de 25 iunie, Naguma Medical Supply SRL a câștigat licitația organizată de Ministerul Sănătății pentru livrarea unui număr de 115 milioane de măști medicale care vor fi distribuite gratuit unui număr de 2,3 milioane de români din categorii sociale defavorizate. Decizia a avut la bază prețul cel mai mic oferit de compania câștigătoare, respectiv 0,64 RON plus VAT, pentru măști medicale cu certificat de garanție și calitate.

Pentru această achiziție, Ministerul Sănătății a alocat inițial un buget de 193,2 milioane RON, respectiv 1,68 RON per mască. La licitație au participat peste 30 de companii, iar oferta Naguma Medical Supply SRL a primit cel mai mare punctaj, generând statului român economii de 120 milioane RON (echivalentul a aproximativ 25 milioane euro).

Anunțul câștigării licitației de către Naguma a atras un val de acuzații nefondate și știri false negative privind familia Topolinski, toate aceste minciuni fiind menite să creeze companiei o imagine negativă în piață.

„Câștigarea licitației de la Ministerul Sănătății – prima licitație publică de când ne desfășurăm activitatea în România - a atras asupra noastră o adevărată campanie de denigrare susținută de persoane publice și canale media prin așa-zise investigații de presă false și dezvăluiri senzaționale fără fundament. Dincolo de dezamăgirea provocată de faptul că unele persoane au înțeles să trateze astfel un investitor străin care încearcă să contribuie la eforturile României în lupta împotriva Coronavirus, acest linșaj mediatic ne-a adus prejudicii mari de imagine. Am luat astfel decizia să mutăm acest război al declarațiilor în instanță”.

Firma de avocatură Oncescu & Asociații a fost mandatată să formuleze acțiuni în justiție pentru recuperarea prejudiciilor aduse prin articole de presă și emisiuni TV defăimătoare, respectiv Gândul, Antena3, Rise Project. Daunele solicitate se ridică la 5 milioane lei și această sumă ar putea crește.

Naguma Medical Supply SRL s-a alăturat campaniei de luptă împotriva COVID-19 la începutul lunii martie, asumându-și misiunea de a furniza cetățenilor din România și Uniunea Europeană echipamente de protecție de calitate. Până acum, Naguma a donat diferitelor organizații peste 500.000 de măști sau echivalentul în bani. Totodată, Naguma a furnizat României și altor țări din Uniunea Europeană peste 30 de milioane de măști și va continua să sprijine lupta împotriva COVID-19. 

Naguma este o companie nou-înființată de familia de investitori Topolinski (tatăl Michael și cei trei copii - Tyler, Michael și Ashton), prezentă în România de peste 13 ani și activând cu precădere în domeniul dezvoltărilor imobiliare. Pe termen lung, familia canadiană își propune ca Naguma să devină un furnizor de măști și alte echipamente individuale de protecție (EIP) în Uniunea Europeană.

Având în vedere inițierea demersurilor juridice, familia Topolinski va înceta orice declarație publică pe acest subiect, până la obținerea deciziilor definitive în instanță.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5884 / 8250
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...