ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, alături de Sparking Capital în finanțarea platformei de smart manufacturing create de K Factory. Echipa estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up și tehnologie, până la finele anului

01 Iulie 2020   |   BizLawyer

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.

Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boantă, Gîdei si Asociatii si Elena Sopotean, avocat

 
 
Firma de avocatură CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat fondul de investiții Sparking Capital în proiectul prin care compania a coordonat finanțarea de tip pre-ceed acordată start-up-ului românesc K Factory, dezvoltatorul primei platforme digitale ce își propune să contribuie la creșterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie. Finanțarea, oferită în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi alţi investitori, este menită să sprijine planurile de dezvoltare pentru scalarea rapidă a proiectului K Factory pe piețe industriale mature din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța și Spania.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.


”Implicarea noastră intr-unul dintre proiectele foarte inovative din start-up și tehnologie din România confirmă dezvoltarea fără precedent a acestui domeniu în ultimii 3-4 ani. Chiar dacă suntem încă departe de țări din CEE precum țările baltice, unde digitalizarea și educația digitală este o prioritate, faptul că interesul pentru acest domeniu nu a scăzut și se materializează cu succes în proiecte diverse, este unul dintre cele mai bune semnale pe care România le poate da investitorilor în această perioadă. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții, precum și a altor tranzacții în perioada crizei sanitare generate de Covid-19, confirmă faptul că ecosistemul românesc de start-up-uri și tehnologie este într-o perioadă continuă de creștere și maturizare, iar proiectele cu adevărat inovative își găsesc în continuare sprijin din partea investitorilor chiar în perioada în care în mod tradițional apetitul pentru tranzacții este mult redus. Credem foarte mult că inovația dezvoltată in România are toate ingredientele pentru a deveni cea mai bună carte de vizită a economiei românești cu impact pozitiv major în economia globală”, consideră Sergiu Gîdei.
Echipa de tehnologie și start-up-uri a firmei include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut și în prima jumătate a acestui an, avocații CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 12 proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor deal-uri fiind de peste 45 milioane euro. În a doua jumătate a acestui an echipa CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up si tehnologie în diverse domenii – e-commerce, agritech, inteligență artificială, blockchain etc.

Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:

•    Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence, BrightSpaces și EcoTree.
•    Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.
•    Asistența oferită Bunnyshell (start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud), în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.
•    Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.
•    Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie www.eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.
•    Consilierea start-ului românesc Ringhel cu privire la dezvoltarea și extinderea produsului inovativ reprezentând o platformă digitală integrată in domeniul energie, petrol și gaze naturale.
•    Asistența acordată start-up-upui românesc Moonlet.io cu privire la lansarea portofelului de criptomonede.


Spania, Franţa şi Germania, următoarele ținte pentru KFactory

KFactory, prima platformă digitală orientată către creşterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie, dezvoltată de un start-up românesc, a anunțat ieri că va primi o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltarea şi implementarea planului de afaceri pe următorii ani. Finanţarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi investitori privaţi (business angels).

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producţie ce doresc să crească performanţa utilajelor industriale şi a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creşterea profitabilităţii. Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) şi Machine Learning, cumulate cu experienţa din industriile IT şi producţie a fondatorilor, KFactory a reuşit în scurt timp să crească cu până la 25% performanţa pentru clienţii săi, oferind în acelaşi timp un model accesibil de subscripţie lunară (SaaS).
Platforma monitorizează şi învaţă felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile şi echipele de suport se comportă şi interacţionează în timpul procesului de producţie, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces şi să poată lua decizii rapide şi informate.

”Ne dorim ca anul următor să ne extindem la nivel european, având ca principale ţinte Spania, Franţa şi Germania, KFactory având deja prezenţă în România şi Portugalia", a declarat co-fondatorul KFactory, Vlad Cazan.

Membru în KFactory Advisory Board este şi Dragoş Metea, antreprenor cu peste 15 ani experienţă atât pe piaţa internă, cat şi pe piaţa internaţională, în medii multiculturale, de la mari corporaţii la startup-uri.

Sparking Capital a coordonat procesul de finanţare şi este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiţii de tip pre-seed şi seed în companii inovatoare din segmentele Industry 4.0, property tech, economie circulară, marketing tech, transformare digitală şi sustenabilitate.
Alături de Sparking Capital, investiţia în KFactory este susţinută de Seed Blink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, care democratizează intrarea investitorilor privaţi în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.
 


CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. 
Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 2376 / 35822
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP a finalizat cu succes un litigiu arbitral complex privind pretenții în valoare de aproximativ 22 milioane lei
Electrica a achiziţionat un portofoliu de 207 MW de energie regenerabilă de la Monsson. Ţuca, Zbârcea & Asociaţii și Berechet Rusu Hiriţ, în tranzacție
Cum arată, la jumătatea anului, tabloul proiectelor din practica de Dispute Resolution a firmei Popescu & Asociații, despre care Legal 500 EMEA spune că este una dintre cele mai bune din România. Pentru că numărul clienților noi a crescut, iar solicitările sunt din ce în ce mai diversificate și complexe, firma a cooptat nouă avocați litiganți și continuă recrutările
Cassa Digital Software atrage investitori și securizează o finanțare importantă prin intermediul SeedBlink. Fondatorii Cassa: Dragoș Iamandoiu și Corina Roman (KPMG Legal - Toncescu și Asociații SPARL) au fost avocații noștri de încredere de la început și sperăm să îi avem alături și în următoarele runde de finanțare
Les jeux sont faits! După două achiziții majore, în industria de jocurilor de noroc sunt așteptate alte tranzacții. Horea Popescu, Managing Partner CMS România și Coordonator al practicii Corporate M&A din ECE: Credem că în următoarea perioadă vom asista la mișcări strategice interesante, atât din partea marilor jucători de profil, cât și al marilor fonduri de investiții interesate de diversificarea portofoliilor lor
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională
LegiTeam: Simion & Baciu is looking for an associate lawyer
Bondoc & Asociații asistă Cargus în achiziția unui pachet majoritar în QeOPS. Echipa, coordonată de partenerul Cosmin Stavaru, cu suportul avocaților Lucian Bondoc și Daniela Gladunea
Alianță strategică | JURIDICE.ro și BizLawyer.ro colaborează pentru a ridica standardele comunității
Poliana Gogu-Naum și Roxana Ionescu, RTPR Counsels, desemnate și anul acesta Rising Stars
13 români intră în liga celor mai apreciați specialiști, la nivel global, în domeniul mărcilor. Cine apare în WTR Global Leaders 2021
Anul 2021 a adus un număr mai mare de mandate firmei MPR Partners, în practica de Dispute Resolution. De vorba cu Gelu Maravela (Founding Partner) despre profilul și complexitatea acestora, dar și despre avantajele competitive ale firmei
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...