ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

CEE Attorneys ̸ Boanță, Gîdei și Asociații, alături de Sparking Capital în finanțarea platformei de smart manufacturing create de K Factory. Echipa estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up și tehnologie, până la finele anului

01 Iulie 2020   |   BizLawyer

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.

Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boantă, Gîdei si Asociatii si Elena Sopotean, avocat

 
 
Firma de avocatură CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații a asistat fondul de investiții Sparking Capital în proiectul prin care compania a coordonat finanțarea de tip pre-ceed acordată start-up-ului românesc K Factory, dezvoltatorul primei platforme digitale ce își propune să contribuie la creșterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie. Finanțarea, oferită în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi alţi investitori, este menită să sprijine planurile de dezvoltare pentru scalarea rapidă a proiectului K Factory pe piețe industriale mature din Uniunea Europeană, precum Germania, Franța și Spania.

Proiectul a fost coordonat de Sergiu Gîdei, partener fondator al CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații și Elena Șopotean, avocat.


”Implicarea noastră intr-unul dintre proiectele foarte inovative din start-up și tehnologie din România confirmă dezvoltarea fără precedent a acestui domeniu în ultimii 3-4 ani. Chiar dacă suntem încă departe de țări din CEE precum țările baltice, unde digitalizarea și educația digitală este o prioritate, faptul că interesul pentru acest domeniu nu a scăzut și se materializează cu succes în proiecte diverse, este unul dintre cele mai bune semnale pe care România le poate da investitorilor în această perioadă. Finalizarea cu succes a acestei tranzacții, precum și a altor tranzacții în perioada crizei sanitare generate de Covid-19, confirmă faptul că ecosistemul românesc de start-up-uri și tehnologie este într-o perioadă continuă de creștere și maturizare, iar proiectele cu adevărat inovative își găsesc în continuare sprijin din partea investitorilor chiar în perioada în care în mod tradițional apetitul pentru tranzacții este mult redus. Credem foarte mult că inovația dezvoltată in România are toate ingredientele pentru a deveni cea mai bună carte de vizită a economiei românești cu impact pozitiv major în economia globală”, consideră Sergiu Gîdei.




Echipa de tehnologie și start-up-uri a firmei include patru avocați dedicați și este coordonată de Krisztina Voicu și Sergiu Gîdei, doi dintre cei mai experimentați avocați din România în acest domeniu. Anul trecut și în prima jumătate a acestui an, avocații CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații au gestionat cu succes aproximativ 12 proiecte în zona de tehnologie și start-up-uri, evaluarea cumulată a acestor deal-uri fiind de peste 45 milioane euro. În a doua jumătate a acestui an echipa CEE Attorneys / Boanță, Gîdei și Asociații estimează că va fi implicată în cel puțin cinci tranzacții din domeniul start-up si tehnologie în diverse domenii – e-commerce, agritech, inteligență artificială, blockchain etc.

Printre cele mai importante proiecte gestionate de CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații în acest domeniu amintim:

•    Asistența acordată fondului Sparking Capital (jucător specializat în investiții în start-up-uri în perioada timpurie) cu privire la investițiile în start-up-urile Evertoys, Techinfluence, BrightSpaces și EcoTree.
•    Consilierea V7 Capital (studio de start-up-uri) în legătură cu investițiile în start-up-urile Confidas, Wineful, Pluria, Flip.ro si EasySales.ro.
•    Asistența oferită Bunnyshell (start-up românesc ce dezvoltă tehnologii pentru managementul infrastructurii în cloud), în proiectul prin care au primit o finanțare de 750.000 euro din partea fondului de investiții Early Game Ventures și a unui business angel.
•    Consilierea fondatorilor brand-ului 7Card (lider în domeniul agregării de servicii de wellness și sport) în legătură cu vânzarea business-ului către grupul francez Sodexo.
•    Asistența oferită grupului Xpediator (grup integrat de logistică, transporturi și tehnologie, listat la bursa din Londra) în legatură cu structurarea francizei diviziei de tehnologie www.eshopwedrop.com , precum și consiliere în legătură cu expansiunea globală a francizei in Europa, Asia și SUA.
•    Consilierea start-ului românesc Ringhel cu privire la dezvoltarea și extinderea produsului inovativ reprezentând o platformă digitală integrată in domeniul energie, petrol și gaze naturale.
•    Asistența acordată start-up-upui românesc Moonlet.io cu privire la lansarea portofelului de criptomonede.


Spania, Franţa şi Germania, următoarele ținte pentru KFactory

KFactory, prima platformă digitală orientată către creşterea performanţei şi productivităţii companiilor de producţie, dezvoltată de un start-up românesc, a anunțat ieri că va primi o finanţare de 215.000 euro pentru dezvoltarea şi implementarea planului de afaceri pe următorii ani. Finanţarea este coordonată de Sparking Capital, în calitate de Lead Investor, în parteneriat cu platforma de equity crowdfunding SeedBlink şi investitori privaţi (business angels).

KFactory vine în întâmpinarea companiilor de producţie ce doresc să crească performanţa utilajelor industriale şi a operatorilor, toate acestea având ca rezultat creşterea profitabilităţii. Având la bază conceptele de Industrial Internet of Things (IIoT) şi Machine Learning, cumulate cu experienţa din industriile IT şi producţie a fondatorilor, KFactory a reuşit în scurt timp să crească cu până la 25% performanţa pentru clienţii săi, oferind în acelaşi timp un model accesibil de subscripţie lunară (SaaS).
Platforma monitorizează şi învaţă felul în care echipamentele industriale, operatorii, comenzile şi echipele de suport se comportă şi interacţionează în timpul procesului de producţie, astfel încât managerii să poată avea vizibilitate totală asupra întregului proces şi să poată lua decizii rapide şi informate.

”Ne dorim ca anul următor să ne extindem la nivel european, având ca principale ţinte Spania, Franţa şi Germania, KFactory având deja prezenţă în România şi Portugalia", a declarat co-fondatorul KFactory, Vlad Cazan.

Membru în KFactory Advisory Board este şi Dragoş Metea, antreprenor cu peste 15 ani experienţă atât pe piaţa internă, cat şi pe piaţa internaţională, în medii multiculturale, de la mari corporaţii la startup-uri.

Sparking Capital a coordonat procesul de finanţare şi este un fond cu capital de risc constituit din surse private. Fondul face investiţii de tip pre-seed şi seed în companii inovatoare din segmentele Industry 4.0, property tech, economie circulară, marketing tech, transformare digitală şi sustenabilitate.
Alături de Sparking Capital, investiţia în KFactory este susţinută de Seed Blink, cea mai mare platformă de equity crowdfunding din regiune, care democratizează intrarea investitorilor privaţi în ecosistemul startupurilor inovatoare, facilitând totodată accesul acestora la capital.
 


CEE Attorneys/Boanță, Gîdei și Asociații este o societate de avocați cu expertiză și practică diversificată care oferă asistență juridică în toate domeniile dreptului afacerilor, cu precădere în litigii comerciale, trazacții imobiliare, drept corporatist/M&A, drept bancar și finanțări, IT/tehnologie. CEE Attorneys/ Boanță, Gîdei și Asociații se distinge pe piața avocaturii din România drept unul dintre furnizorii de servicii avocațiale cu experiență în tranzacții din domeniul tehnologiei, cu acces la cele mai bune practici internaționale ale avocaturii de afaceri și posibilitatea reală de a implementa tranzacții internaționale datorită unei echipe locale solide. Echipa de avocați este apreciată de clienți pentru calitatea și flexibilitatea serviciilor oferite, soluțiile pragmatice și practica  semnificativă atât în marile societăți de avocatură, cât și in firme de consultanță din categoria „Big4”. 
Din 2016 Boanță, Gîdei și Asociații este parte integrantă a CEE Attorneys, firmă internațională de avocatură cu peste 100 avocați în opt jurisdicții din Europa Centrală și birouri asociate în trei jurisdicții din Asia (Japonia, China, India).

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5693 / 7947
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...