
EximBank şi CEC Bank şi finanţează noua fabrică de BCA a Soceram
26 Octombrie 2022
AgerpresViitoarea fabrică va avea o capacitate de producţie de până la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producţie de BCA a societăţii, alături de cea de la Doiceşti (Dâmboviţa) şi cea de la Cordun (Neamţ), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.
EximBank şi CEC Bank au structurat un pachet financiar în valoare totală de 139,2 milioane de lei destinat finanţării noii unităţi de producţie de BCA pe care compania Soceram, unul dintre cei mai mari producători de materiale de construcţii din România, o construieşte la Târgu Cărbuneşti (Gorj), au anunţat miercuri băncile.
"Ca susţinători consacraţi ai mediului de afaceri, suntem permanent alături de business-urile antreprenoriale cu viziune de dezvoltare, mai ales în sectorul producţiei care aduce un plus de valoare adăugată pentru economia românească. Credem că este important ca România să aibă producători locali puternici care să crească şi să devină jucători importanţi şi la nivel regional şi, de aceea, suntem încântaţi să susţinem Soceram în implementarea acestui proiect de investiţii greenfield, derulat într-o perioadă plină de provocări pentru domeniul materialelor de construcţii", a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.
Viitoarea fabrică va avea o capacitate de producţie de până la 1.500 de metri cubi pe zi şi va fi dezvoltată pe baza ultimelor concepte din domeniu, cu tehnologie smart, aceasta fiind cea de-a treia unitate de producţie de BCA a societăţii, alături de cea de la Doiceşti (Dâmboviţa) şi cea de la Cordun (Neamţ), pe care Soceram a inaugurat-o anul trecut.
"Domeniul construcţiilor este unul dintre principalele motoare ale economiei şi mă bucur că CEC Bank vine în sprijinul afacerilor cu capital autohton din acest domeniu, cum este Soceram, care au reuşit să se dezvolte şi să se impună pe piaţă. Faptul că finanţarea unui proiect de investiţii greenfield a fost structurată şi aprobată într-o perioadă plină de provocări la nivel economic, demonstrează angajamentul nostru pentru susţinerea mediului de afaceri românesc", a declarat Bogdan Neacşu, directorul general al CEC Bank.
Mihai Anastasescu, acţionarul majoritar al Soceram, a afirmat că, în contextul preocupărilor privind creşterea eficienţei energetice, se aşteaptă la majorări ale cererii pentru materiale de construcţii performante, cu proprietăţi de reducere a pierderilor de energie.
"Construcţia noii fabrici de BCA de la Târgu Cărbuneşti răspunde acestei nevoi din piaţă şi, în acelaşi timp, va avea un efect pozitiv de angrenare a economiei la nivel local, prin crearea de locuri de muncă şi dezvoltarea ecosistemului logistic. Ne bucurăm că două bănci cu capital românesc au ales să ne fie parteneri în acest efort", a declarat Mihai Anastasescu.
Soceram este o companie cu peste 40 de ani de experienţă în producerea şi comercializarea materialelor de construcţii. Compania şi-a început activitatea în forma actuală după privatizarea din anul 2004, în prezent activitatea acesteia fiind concentrată pe dezvoltarea, producerea şi vânzarea materialelor pentru zidărie - cărămidă, beton celular autoclavizat (BCA) şi adezivi folosiţi în construcţii. Soceram are în prezent două locaţii principale de producţie - la Doiceşti (producţie de BCA şi cărămidă) şi Cordun (producţie de BCA) unde îşi desfăşurau activitatea 429 de angajaţi la finalul anului 2021. Compania a înregistrat anul trecut o cifră de afaceri de aproape 246 de milioane de lei, în creştere cu 46% faţă de 2020.
EximBank este o instituţie specializată ce se implică activ în susţinerea şi promovarea mediului de afaceri românesc. Instrumentele sale financiare sunt dedicate exclusiv segmentului corporate şi pot fi accesate în condiţii avantajoase de orice tip de societate comercială. În 2020, EximBank a finalizat achiziţia Băncii Româneşti moment ce a marcat integrarea acesteia în Grupul EximBank. Alături de cele două bănci, din Grupul EximBank face parte şi compania de asigurări - reasigurări Exim România (EximAsig), specializată în asigurarea riscurilor financiare, de export şi comerciale interne.
CEC Bank este instituţia financiară cu cea mai lungă tradiţie din România. Fondată în 1864, CEC Bank are în prezent cea mai extinsă reţea naţională, cu peste 1.000 de sucursale şi unităţi teritoriale şi cu active de peste 55,3 de miliarde lei, la sfârşitul primului semestru din 2022.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1987 / 8672 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
Schoenherr a asistat Hellman & Friedman în legătură cu investiția sa, alături de CVC, în Mehiläinen. Mădălina Neagu (partner) a coordonat echipa care a oferit consultanță juridică în România și Serbia
Exim Banca Românească participă la un credit sindicalizat de 110 mil. € atras de Moov Leasing. Filip & Company a asistat juridic băncile
Women Lawyers | Adela Nuță, Managing Associate BACIU PARTNERS, spune că un loc este modelat de oamenii care îl compun, la fel cum oamenii sunt influențați de spiritul locului. „Iar atunci când această dinamică este construită pe curaj, agilitate și dorința de a atinge excelența, profesia devine mai mult decât o carieră, devine o modalitate de a înțelege, influența și transforma realitatea din jur”
Leroy și Asociații a asistat ENGIE Romania în achiziția unui proiect eolian în județul Constanța. Ce avocați au fost în prima linie
Filip & Company a asistat Amstar Management în vânzarea hotelurilor Duke Romană și Duke Armenească din București. Ioana Roman (partener) a coordonat echipa
Cum lucrează avocații firmei Țuca Zbârcea & Asociații în proiectele de obținere și implementare a ajutoarelor de stat și cum îi pot ajuta pe clienții care solicită asistență | Șansele unui proiect depind de caracteristicile sale intrinseci, de îndeplinirea criteriilor de eligibilitate și de corectitudinea cu care sunt colectate documentele necesare depunerii dosarului. De vorbă cu Raluca Vasilache (Partener) și Andreea Oprișan (Partener) despre pașii care trebuie urmați și aspectele sensibile de care companiile trebuie să țină cont
RTPR, avocații băncilor în finanțarea sindicalizată de 3,1 miliarde lei acordată Electrica. Cosmin Tilea (Partner) și Andreea Nedeloiu (Counsel) au coordonat echipa
Women Lawyers | De vorbă cu Angela Porumb (Partener Mușat & Asociații), avocat o carieră de peste 20 de ani în avocatura de business, care a ales această firmă din dorința clară de a evolua: ”Pasul spre Mușat & Asociații a fost definitoriu pentru maturizarea și împlinirea mea ca avocat. Am avut în acest fel avantajul de a intra în dosare complexe, cu rezonanță juridică, cauze ce, dincolo de pregătirea teoretică, au implicat creativitate maximă și obligatoriu efort de echipă”
Răsturnare de situație: doar trei case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Filip & Company intră în top, iar două firme cu un trecut bogat în domeniul arbitrajelor și prezență constantă în ghidurile de profil au părăsit clasamentul. ZRVP și LDDP rămân pilonii prezenței românești în GAR 100, ediția 2025
Women Lawyers | De vorbă cu Gabriela Neagu, Managing Associate la Băncilă, Diaconu și Asociații, avocatul care a construit de la zero practica de Banking & Finance a firmei: „Să ai șansa nu doar să faci parte dintr-o echipă, ci să o modelezi și să o dezvolți, este un proces care îți aduce atât satisfacție, cât și o responsabilitate reală”
Rundă de promovări în mai multe arii de practică în biroul Kinstellar din București. Magdalena Răducanu preia rolul de Partener, alți șase avocați fac un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Aceste promovări recente nu sunt doar etape importante în cariera colegilor noștri, ci și confirmare a abilității lor de leadership și a rolurilor esențiale în cadrul biroului nostru”
Women Lawyers | De vorbă cu Andreea Soare (Senior Associate - BSMP), avocat care spune că pentru a avea o carieră durabilă, este fundamental să fii cu adevărat pasionat de munca pe care o depui și dedicat îndeplinirii cu succes a mandatelor încredințate. ”Principalele avantaje ale apartenenței la această firmă sunt diversitatea proiectelor la care avem acces și oportunitățile de dezvoltare professională. Cultura deschisă și orientată spre colaborare permite un schimb constant de idei și soluții creative”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...