ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ford a reluat programul de lucru în trei schimburi la Craiova şi anunţă o investiţie suplimentară de 30 mil. usd

22 Iulie 2020   |   AGERPRES

Instalarea unei linii moderne de presaj va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.

 
 
Conducerea Ford România a anunţat, miercuri, că începând din data de 20 iulie, angajaţii fabricii de producţie vehicule Ford de la Craiova au reluat programul de lucru în trei schimburi, iar volumul de producţie este acum aproape la acelaşi nivel cu cel înregistrat înainte de începutul pandemiei.

"Începând de luni, fabrica de producţie vehicule lucrează din nou în trei schimburi, ceea ce demonstrează faptul că motorul EcoBoost de 1.0 litri, alături de modelele EcoSport şi Puma pe care le producem aici au cerere atât în Europa, cât şi în alte locaţii la nivel global", a declarat preşedintele Ford România, Ian Pearson, miercuri, cu prilejul vizitei preşedintelui Klaus Iohannis la fabrica din Craiova.

Acesta a anunţat, de asemenea, că Ford România a demarat o investiţie suplimentară de 30 de milioane de dolari, pentru instalarea unei linii moderne de presaj, care are o suprafaţă de 1.900 mp (aproape cât dimensiunea a două bazine olimpice) şi va permite uzinei Ford Craiova să producă la nivel local o gamă mai largă de componente, care, în acest moment, sunt aduse de la alte fabrici Ford din Europa.


"Deşi situaţia continuă să fie volatilă, revenirea la trei schimburi de lucru este un semn că pieţele europene au început să se redreseze. Este important ca oamenii să continue să se comporte responsabil şi să respecte toate măsurile de securitate şi sănătate impuse de către guvernele naţionale şi de către companii. Acesta este un factor important pentru menţinerea activităţii noastre şi a industriei auto în această perioadă dificilă", a afirmat preşedintele Ford România.

Ian Pearson a precizat că din 2008, de când a achiziţionat fabrica de la Craiova, Ford a respectat angajamentul pe care şi l-a asumat faţă de România şi în special faţă de Craiova, iar investiţiile constante pe care le-a făcut în ultimii 12 ani, inclusiv cea de 30 de milioane de dolari anunţată miercuri, reprezintă o dovadă în acest sens.

Pearson a reamintit că Ford Europa a anunţat deja că în luna mai a acestui an, Ford Puma va fi disponibil şi în versiunea ST, iar acest model va fi produs în România.

"Va fi cea mai puternică şi tehnologizată maşină construită vreodată din România! Prezentarea publică şi producţia acestui fantastic produs sunt planificate pentru sfârşitul acestui an. Vă rugăm să rămâneţi aproape şi să urmăriţi pe canalele noastre oficiale de socializare! Ford Craiova va începe şi producţia de serie a noului Ford Puma ST, cel mai performant şi tehnologizat vehicul construit vreodată în România şi primul SUV care se alătura familiei Ford Performance în Europa", a mai spus preşedintele Ford România.

Producţia modelului Puma a început în octombrie anul trecut la fabrica Ford din Craiova, fiind primul model hibrid construit în România. Acesta este comercializat în Europa, precum şi în Australia şi Noua Zeelandă, astfel că Ford Craiova exportă vehicule în acest moment în peste 50 de ţări la nivel global.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Ford şi-a luat angajamentul de a electrifica gama sa de vehicule destinate pieţei europene, Puma fiind unul dintre cele 14 modele pentru care Ford şi-a propus să ofere variante de propulsii electrificate. Printre aceste modele se numără şi SUV-ul electric Mustang Mach-E - care va fi disponibil în Europa până la sfârşitul anului 2020.

Cu o investiţie de peste 1,5 miliarde de euro în uzina sa de ultimă generaţie de la Craiova, Ford România are în prezent aproximativ 6.000 de angajaţi, atât la fabrica de producţie vehicule, cât şi la fabrica de producţie motoare, care lucrează în acest moment în două şi trei schimburi. Aproape jumătate dintre ei s-au alăturat companiei în ultimii trei ani, pentru a sprijini producţia SUV-urilor EcoSport şi Puma.

Încă de la începutul pandemiei de Coronavirus, Ford Motor Company Fund, latura filantropică a companiei, împreună cu partenerii săi din România, au implementat diferite acţiuni de sprijinire a comunităţilor. Aceste acţiuni includ: o campanie umanitară ce a presupus cumpărarea şi livrarea de pachete cu alimente pentru peste 400 de bătrâni din trei regiuni din România, achiziţionarea unui echipament de testare COVID-19 pentru Spitalul Judeţean Craiova, precum si cursuri online de educaţie rutieră pentru peste 800 de elevi din 20 de licee din Craiova.

Pe perioada stării de urgenţă generate de pandemia de COVID-19, Ford Craiova a produs peste 50.000 de viziere, donând jumătate dintre acestea către peste 40 de instituţii locale din Craiova şi din judeţul Dolj.

Totodată, compania a anunţat recent cinci noi programe de antreprenoriat social care vor fi susţinute financiar de către Ford Motor Company Fund. Proiectele sunt dezvoltate în cadrul Centrului de Resurse şi Angajament al Ford din Craiova (CRAF), inaugurat în octombrie 2018. Centrul permite studenţilor şi absolvenţilor şi Universităţii din Craiova să proiecteze şi să lanseze proiecte sociale inovatoare şi sustenabile, ce au scopul de a contribui la progresul economic din comunităţile lor.

Presedintele Iohannis a vizitat miercuri Fabrica Ford din Craiova. Acesta a avut, alături de preşedintele Ford România, şi o întrevedere în format video cu preşedintele Ford Europa, Stuart Rowley, şi cu vicepreşedintele Ford Europa pentru Relaţii, Guvernamentale şi Comunitare, iar la final a făcut un test-drive cu modelul Ford Puma.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6412 / 8819
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...