
One United Properties semnează o înțelegere cu Ennismore pentru deschiderea Hotelului Mondrian București
14 Noiembrie 2023
BizLawyerMondrian București va fi un hotel de lifestyle exclusivist situat în centrul Capitalei, lângă Ateneul Român
One United Properties, principalul investitor și dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidențiale, de birouri și mixte de ultimă generație din România, anunță că a semnat o înțelegere cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, pentru a deschide Hotelul Mondrian în București. Ennismore reprezintă un grup global de branduri antreprenoriale care împărtășesc un set comun de preocupări ce au în centru creativitatea. Parteneriatul se va concentra pe deschiderea Mondrian București, un hotel de lifestyle unic în centrul Bucureștiului.
Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima dată în 1985 în Los Angeles sub numele de Le Mondrian de către grupul L'Ermitage Hotel, fiind ulterior achiziționat de Ian Schrager și Morgans Hotel Group, în 1996, și redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, în urma unui joint venture cu Accor, care este acționarul majoritar.
Hotelul Mondrian a fost deschis pentru prima dată în 1985 în Los Angeles sub numele de Le Mondrian de către grupul L'Ermitage Hotel, fiind ulterior achiziționat de Ian Schrager și Morgans Hotel Group, în 1996, și redenumit Mondrian Hotel Los Angeles. Din 2021, brandul Mondrian, inclusiv flagship-ul din Los Angeles, este gestionat de Ennismore, în urma unui joint venture cu Accor, care este acționarul majoritar.
Mondrian este prezent în Los Angeles, New York, South Miami Beach, Doha, Cannes, Londra, Bordeaux, Singapore, Mexico City, Ibiza și Seoul, urmând să deschidă curând noi locații în Gold Coast, Australia, și Hong Kong.
Mondrian București va fi amplasat pe strada Georges Clemenceau nr. 8-10, în apropierea Ateneului Român, acolo unde One United Properties a achiziționat anterior un imobil neterminat cu intenția de a-l transforma într-un hotel. În decembrie 2022, compania a anunțat achiziționarea unui imobil neterminat în centrul Bucureștiului, cu scopul de a reautoriza și finaliza construcția, transformându-l într-un hotel de lux (comunicat anterior sub numele de One Plaza Athénée).
„Negocierile purtate în exclusivitate de One United Properties cu Ennismore, compania de ospitalitate și lifestyle cu cea mai rapidă creștere din lume, vizează deschiderea Mondrian București, un hotel elegant, modern și luxos, cu design șic și cu o atmosferă vibrantă, propice socializării. Acesta va fi un pas semnificativ în redefinirea luxului și a peisajului hotelier din București și marchează debutul companiei noastre pe piața ospitalității. Mondrian București va deveni cu siguranță un punct de referință pentru oraș, contribuind la dezvoltarea turismului în țara noastră. Această colaborare este o confirmare a angajamentului nostru de a crește atractivitatea Bucureștiului drept capitală europeană", a declarat Victor Căpitanu, Co-CEO One United Properties.
Începând din luna februarie 2024, Riad Abi Haidar se va alătura companiei în calitate de partener în cadrul diviziei Hoteluri. Un hotelier pasionat, director executiv, cu viziune strategică și lider antreprenorial, Riad Abi Haidar are peste 20 de ani de experiență în industria ospitalității internaționale, dezvoltând și operând hoteluri de lifestyle unice în Orientul Mijlociu și Asia de Sud. Cu o capacitate remarcabilă de a crea experiențe inovatoare pentru oaspeți, Riad Abi Haidar aduce o expertiză internațională extinsă și o înțelegere profundă a domeniului ospitalității. „Mă alătur cu mândrie acestui proiect cu potențial de a aduce brandul Mondrian al Ennismore pe o piață cu multe oportunități precum România. Mondrian nu este doar un hotel, este o marcă de lifestyle, promițând o nouă eră a experiențelor sofisticate și a vieții elevate. Sunt încântat să vin aici și să contribui cu experiența mea la dezvoltarea pieței, pentru a face Bucureștiul și România mai cunoscute la nivel internațional."
Proiectul face parte din eforturile One United Properties de a contribui nu doar la regenerarea urbană, ci și la transformarea Bucureștiului într-o destinație atractivă atât pentru turiști cât și pentru localnici. Pe aceeași stradă, Georges Clemenceau, compania restaurează în prezent o clădire istorică, Braikoff House, care va fi cunoscută drept One Athénée și va avea un impact pozitiv asupra întregii zone din apropierea Ateneului Român.
În 2022, One United Properties și-a extins eforturile în restaurarea monumentelor, cu achiziția One Downtown (inclusiv fostul Hotel Muntenia) și fosta fabrică Ford, situată în cadrul One Floreasca City, care este în prezent în curs de restaurare și va fi transformată într-un spațiu comercial, numit One Gallery, poziționându-se ca una dintre cele mai mari investiții individuale în restaurarea unei clădiri protejate din România. În total, valoarea brută a investiției alocate portofoliului de clădiri restaurate al companiei este estimată la 189 de milioane de euro.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 1192 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...