ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Proiect pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina; valoarea investiţiei - 2,6 milioane lei

26 Septembrie 2022   |   Agerpres

Valoarea totală a investiţiei este de 2.241.683 lei fără TVA, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.

 
 
Consilierii generali ai Capitalei vor dezbate în şedinţa de joi un proiect care prevede "realizarea unui back-up" pentru asigurarea agentului termic la Spitalul Colentina.
 
Valoarea totală a investiţiei este de 2.241.683 lei fără TVA, iar sursa de finanţare o reprezintă bugetul propriu al Municipiului Bucureşti, prin Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti.
 
Scenariul propus constă în instalarea unei surse de back-up centralizate şi a unor sisteme de preparare a apei calde pentru încălzire şi apă caldă de consum pentru fiecare pavilion în parte. Aceasta presupune instalarea a trei cazane de apă caldă pe gaze naturale într-o centrală termică amplasată într-o clădire uşoară în proximitatea PT Balş. Aceste cazane vor livra agent termic primar prin reţeaua de distribuţie existentă, modernizată şi redimensionată parţial, sistemelor amplasate în pavilion atât pentru încălzire, cât şi pentru prepararea apei calde de consum.
 
Proiectul propune ca "sursă de back-up" o centrală termică pe gaze naturale cu putere termică instalată de 3MWh, a cărei energie termică este distribuită la toate pavilioanele prin reţeaua de distribuţie ce se transformă, prin modernizare şi redimensionare parţială, într-o reţea primară.
 
În fiecare pavilion, prin intermediul modulelor termice, dar şi al panourilor fotovoltaice combinate cu boilerele electrice existente se va asigura căldura şi producerea apei calde.
 
Conform referatului de aprobare, Spitalul Clinic Colentina are în dotare 820 de paturi la care se adaugă 60 de paturi pentru spitalizare de zi repartizate în cele 21 secţii şi compartimente. În prezent, hrana pacienţilor este asigurată de un serviciu externalizat de catering, iar reţeaua de distribuţie internă a gazelor naturale a fost dezafectată. Compania Municipală Termoenergetica furnizează energia termică pentru opt pavilioane, iar un pavilion are sursa proprie de energie termică pentru încălzire şi prepararea apei calde. Racordul termic la instalaţiile CMTEB este realizat prin intermediul Punctului Termic Balş, care, în urma reorganizării, a trecut în proprietatea Institutului National de Boli Infecţioase ''Prof. Dr. Matei Balş''.
 
"Prin acest proiect se doreşte creşterea calităţii condiţiilor de spitalizare pentru pacienţii Spitalului Clinic Colentina. De asemenea, prin creşterea eficienţei energetice şi promovarea surselor regenerabile de energie, proiectul susţine politica energetică de ţară şi cea a Uniunii Europene, contribuind în acelaşi timp la protecţia mediului, atât prin impactul de mediu redus al acestei instalaţii, cât şi prin faptul că prin producerea de energie solară, care este o energie curată, se înlocuieşte energia fosilă, poluatoare. (...) Starea tehnică actuală a SACET din Bucureşti este precară cu impact semnificativ în calitatea şi continuitatea serviciului, ceea ce impune realizarea de urgenţă a unei surse de back-up pentru asigurarea confortului termic în pavilioanele spitalului", prevede documentul. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1377 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
A doua ediție a Summit-ului internațional pe teme de parteneriat public-privat, derulat sub egida IFC ̸ Băncii Mondiale, a reunit peste 100 de invitați speciali
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...