
Recrutare cheie: Mihai Pătrulescu se alătură echipei CBRE pentru a coordona departamentul de investiții imobiliare
18 Februarie 2021
BizLawyerGijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani, a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.
CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, își continuă dezvoltarea rapidă și își consolidează echipa de management din România prin recrutarea unui nou talent, Mihai Pătrulescu. Mihai va coordona departamentul de investiții imobiliare al CBRE România din funcția de Head of Investment Properties, lucrând îndeaproape și cu echipele companiei din Europa Centrală și de Est.
„Volumul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est (CEE) a atins 13 mld. euro în 2020 și ne așteptăm la o redresare treptată în 2021, cu un ritm de creștere de o cifră. 2021 se conturează a fi un an în care se vor pune bazele pentru tranzacțiile complexe în întreaga regiune și estimăm să vedem rezultatele în 2022. Colaborarea strânsă între echipele regionale devine acum mai importantă ca oricând", a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.
„Volumul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est (CEE) a atins 13 mld. euro în 2020 și ne așteptăm la o redresare treptată în 2021, cu un ritm de creștere de o cifră. 2021 se conturează a fi un an în care se vor pune bazele pentru tranzacțiile complexe în întreaga regiune și estimăm să vedem rezultatele în 2022. Colaborarea strânsă între echipele regionale devine acum mai importantă ca oricând", a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.
Cu o vastă pregătire financiară, Mihai Pătrulescu aduce o abordare diferită în piața de investiții, având experiență în gestionarea proiectelor complexe, analiză financiară și project management pentru tranzacții majore cu portofolii imobiliare.
„Piața imobiliară se confruntă cu o transformare fără precedent și echipele pe care le construim astăzi vor face diferența în piața de mâine. Mihai este un nou talent și un profesionist foarte apreciat, iar eu îi admir în mod special determinarea. Cei 20 de ani de experiență în piața imobiliară mi-au arătat că energia pozitivă este mereu cheia echipelor performante și sunt sigur că Mihai va fi un atu important pentru CBRE ”, a afirmat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.
Înainte de a se alătura echipei CBRE România, Mihai Pătrulescu a ocupat funcții cheie ca Senior Investment Associate și Head of Strategic Analysis într-o altă companie imobiliară, fiind implicat în tranzacții complexe cu portofolii de proprietăți.
„În ultimii trei ani, România a atras mai puțin de 5% din totalul volumului de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, similar cu Slovacia, în timp ce piețe precum Ungaria și Polonia au generat între 20 și 40% din volumul total. Consider că aceste cifre indică o evaluare greșită a riscului de preț. Cu o nouă abordare, folosind know-how-ul din domeniul finanțelor și economiei, alături de înțelegerea profundă a pieței pe care CBRE o are în toate sectoarele imobiliare, sunt convins că vom atrage în curând noi cereri din partea marilor investitori”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.
Mihai Pătrulescu îl înlocuiește pe Gijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani. Gijs a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.
Volumul investițiilor din România a totalizat 588,5 mil. euro în 2020, aproape jumătate din valoarea înregistrată în ultimul an record 2019, dar similară cu cea din 2015, an în care piața și-a reluat creșterea în urma crizei globale financiare. Anul 2020 s-a încheiat favorabil pentru piața investițiilor în clădiri de birouri, după ce fondul de investiții S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achiziționarea în avans a clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3, pentru suma de aproximativ 97 mil. euro.
Conform sondajului CBRE, Romanian Investment Sentiment Survey, indiferent de tipul de proprietate, locația rămâne unul dintre principalele criterii pentru investitorii dornici de expansiune. Același sondaj a relevat faptul că birourile rămân cel mai căutat produs imobiliar de către investitori, dar a evidențiat și o creștere a interesului pentru sectorul industrial.
În Europa, volumul investițiilor imobiliare comerciale a atins 275 mld. euro în 2020, în scădere cu 17% față de 331 mld. euro din 2019, o performanță mai bună decât se anticipase inițial având în vedere pandemia Covid-19, arată datele CBRE.
*CBRE a înregistrat vânzarea portofoliului NEPI Rockcastle în 2019, conform Contractului de vânzare-cumpărare încheiat între părți. Dacă tranzacția, care s-a finalizat în 2020, ar fi fost înregistrată tot în 2020, volumul tranzacțiilor s-ar fi ridicat la 897 mil. euro, reprezentând o creștere cu 22% față de 2019.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 5185 / 8824 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Clifford Chance Badea a asistat Alpha Bank la finalizarea vânzării către Vista Bank România a societăților Alpha Leasing România IFN și Alpha Insurance Brokers. Ce avocați au fost implicați în proiect
GNP Guia Naghi și Partenerii obține la Înalta Curte anularea definitivă a unei decizii de sancționare emisă de Consiliul Concurenței împotriva unui important furnizor din sectorul alimentar | Dosarul s-a aflat la intersecția unor domenii juridice deosebit de tehnice – dreptul concurenței, dreptul administrativ și dreptul Uniunii Europene
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
RTPR obține, printr-o hotărâre definitivă, reducerea cu 85% a amenzii aplicate de Consiliul Concurenței unei agenții media, după un „roller coaster” juridic de 10 ani. Complexitatea speței, accentuată de necesitatea de a gestiona aspectele de natură tehnică referitoare la calculul veniturilor reale ale unei agenții media, cu excluderea sumelor refacturate clienților acesteia | Echipa asistă clientul și în cadrul procedurilor legale prin care să poată obține compensațiile care i se cuvin în contextul lipsirii acestuia de o sumă importantă de bani pe o perioadă îndelungată
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Grupul Rodbun a accesat un credit sindicalizat de 17,3 mil. €, cu garanţie de stat. NNDKP și Legal Ground, consultanți juridici în această finanțare
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...