ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Recrutare cheie: Mihai Pătrulescu se alătură echipei CBRE pentru a coordona departamentul de investiții imobiliare

18 Februarie 2021   |   BizLawyer

Gijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani, a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.

 
 
CBRE, liderul pieței de consultanță imobiliară, își continuă dezvoltarea rapidă și își consolidează echipa de management din România prin recrutarea unui nou talent, Mihai Pătrulescu. Mihai  va coordona departamentul de investiții imobiliare al CBRE România din funcția de Head of Investment Properties, lucrând îndeaproape și cu echipele companiei din Europa Centrală și de Est.

„Volumul investițiilor imobiliare din Europa Centrală și de Est (CEE) a atins 13 mld. euro în 2020 și ne așteptăm la o redresare treptată în 2021, cu un ritm de creștere de o cifră. 2021 se conturează a fi un an în care se vor pune bazele pentru tranzacțiile complexe în întreaga regiune și estimăm să vedem rezultatele în 2022. Colaborarea strânsă între echipele regionale devine acum mai importantă ca oricând", a declarat Andreas Ridder, Managing Director CEE, CBRE.


Cu o vastă pregătire financiară, Mihai Pătrulescu aduce o abordare diferită în piața de investiții, având experiență în gestionarea proiectelor complexe, analiză financiară și project management pentru tranzacții majore cu portofolii imobiliare.

„Piața imobiliară se confruntă cu o transformare fără precedent și echipele pe care le construim astăzi vor face diferența în piața de mâine. Mihai este un nou talent și un profesionist foarte apreciat, iar eu îi admir în mod special determinarea. Cei 20 de ani de experiență în piața imobiliară mi-au arătat că energia pozitivă este mereu cheia echipelor performante și sunt sigur că Mihai va fi un atu important pentru CBRE ”, a afirmat Răzvan Iorgu, Managing Director, CBRE România.

Înainte de a se alătura echipei CBRE România, Mihai Pătrulescu a ocupat funcții cheie ca Senior Investment Associate și Head of Strategic Analysis într-o altă companie imobiliară, fiind implicat în tranzacții complexe cu portofolii de proprietăți.

„În ultimii trei ani, România a atras mai puțin de 5% din totalul volumului de investiții imobiliare din Europa Centrală și de Est, similar cu Slovacia, în timp ce piețe precum Ungaria și Polonia au generat între 20 și 40% din volumul total. Consider că aceste cifre indică o evaluare greșită a riscului de preț. Cu o nouă abordare, folosind know-how-ul din domeniul finanțelor și economiei, alături de înțelegerea profundă a pieței pe care CBRE o are în toate sectoarele imobiliare, sunt convins că vom atrage în curând noi cereri din partea marilor investitori”, a declarat Mihai Pătrulescu, Head of Investment Properties, CBRE Romania.

Mihai Pătrulescu îl înlocuiește pe Gijs Klomp, care a ocupat poziția de Head of Investment Properties în ultimii doi ani. Gijs a decis să profite de oportunitatea oferită de CTP, unul dintre cei 5 dezvoltatori principali de spații industriale din Europa și să ocupe funcția de Head of Business Development.

Volumul investițiilor din România a totalizat 588,5 mil. euro în 2020, aproape jumătate din valoarea înregistrată în ultimul an record 2019, dar similară cu cea din 2015, an în care piața și-a reluat creșterea în urma crizei globale financiare. Anul 2020 s-a încheiat favorabil pentru piața investițiilor în clădiri de birouri, după ce fondul de investiții S IMMO, consiliat de CBRE, a agreat termenii contractuali pentru achiziționarea în avans a clădirilor de birouri Campus 6.2 și 6.3, pentru suma de aproximativ 97 mil. euro.

Conform sondajului CBRE, Romanian Investment Sentiment Survey, indiferent de tipul de proprietate, locația rămâne unul dintre principalele criterii pentru investitorii dornici de expansiune. Același sondaj a relevat faptul că birourile rămân cel mai căutat produs imobiliar de către investitori, dar a evidențiat și o creștere a interesului pentru sectorul industrial.

În Europa, volumul investițiilor imobiliare comerciale a atins 275 mld. euro în 2020, în scădere cu 17% față de 331 mld. euro din 2019, o performanță mai bună decât se anticipase inițial având în vedere pandemia Covid-19, arată datele CBRE.

*CBRE a înregistrat vânzarea portofoliului NEPI Rockcastle în 2019, conform Contractului de vânzare-cumpărare încheiat între părți. Dacă tranzacția, care s-a finalizat în 2020, ar fi fost înregistrată tot în 2020, volumul tranzacțiilor s-ar fi ridicat la 897 mil. euro, reprezentând o creștere cu 22% față de 2019.
 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 374 / 35206
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
The Legal 500 EMEA, ediția 2021 | Cele mai bune firme de avocatură din România, în 15 arii de practică. ȚZA se menține în fruntea ierarhiei, NNDKP, Filip & Company și PNSA - pe prima bandă în mai multe arii de practică. Număr mare de avocații considerați ‘Leading individuals’, ‘Next Generation Partners’ și ”Rising Stars”
LegiTeam: ZRVP recrutează avocat definitiv | Litigii
Filip & Company și Linklaters au asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de euroobligațiuni în valoare de 3,5 mld. €. Clifford Chance, alături de bănci
RTPR, alături de Rodbun Grup într-o finanțare de 84,5 mil. lei primită de la un sindicat bancar. Daniel Muntean, CEO-ul companiei finanțate: Experiența amplă și energia echipei RTPR ne-au ajutat să încheiem cu succes această nouă tranzacție
Țuca Zbârcea & Asociații, suport juridic pentru Coca-Cola HBC România în tranzacția cu HEINEKEN România. Partenerul Horia Ispas a coordonat echipa în proiectul Stockday
Despre tinerii avocați care au intrat în rândul partenerilor din firmele mari | Azi, Roxana Abrașu (NNDKP): Talentul în avocatură este un dar ce trebuie exploatat și poate fi pus în valoare prin dăruire și implicare totală. Inovația este esențială, însă pentru a performa este nevoie de foarte multă implicare, dedicare și muncă
LegiTeam: BSMP is looking for Lawyers | Financial Services & Corporate practice
Promovări la PNSA, unde mai mulți avocați fac un pas înainte în carieră. Florian Nițu, Managing Partner: Extindem echipa de seniori cu o nouă generație de avocați formați în cadrul firmei
Achitare definitivă pentru cea mai mare societate de transport public din România, obținută de echipa de drept penal a ZRVP
Studiu Refinitiv | Q1 2021, cea mai solidă creștere pentru fuziuni și achiziții din toate timpurile. Activitatea de M&A a crescut cu 94% la nivel global, iar în Europa avansul a fost de 23%. Mai multe firme de avocați cu prezență la București strălucesc din nou în clasamentele globale și europene
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Consultanță)
Clifford Chance a asistat băncile intermediare la listarea CTP pe bursa Euronext Amsterdam
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...