ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Webhelp România vrea să preia o companie ce-i va completa paleta de servicii. În 2019, cifra de afaceri locală va crește cu 10 mil. €

28 Ianuarie 2019   |   T. S.

Astfel, după un 2018 în care a confirmat tendinţa generală de creştere a grupului, cu o majorare a cifrei de afaceri locale cu 2 milioane de euro, Webhelp România îşi va extinde operaţiunile în 2019.

 
 
Webhelp România are ca obiectiv pentru 2019 majorarea cifrei de afaceri locale cu 10 milioane de euro, după ce, în 2018, aceasta a crescut cu 2 milioane euro, conform unui comunicat remis spre publicare.

"Dacă ar trebui să descriu 2018 într-un singur cuvânt, acela ar fi, cu siguranţă, spectaculos. Abordarea unui nou model de business ne-a permis să extindem portofoliul de clienţi locali cu 10% şi să susţinem eficientizarea activităţii a doi dintre clienţii noştri istorici prin abordarea serviciului client dintr-o perspectivă 100% digitală. Achiziţiile şi fuziunile realizate de către grupul internaţional în ultimele 12 luni ne permit acum să repoziţionăm România pe harta operaţiunilor Webhelp", a declarat Raluca Leonte, CEO Webhelp România.


Astfel, după un 2018 în care a confirmat tendinţa generală de creştere a grupului, cu o majorare a cifrei de afaceri locale cu 2 milioane de euro, Webhelp România îşi va extinde operaţiunile în 2019.

Dacă în anii anteriori cifra de afaceri a filialei locale era realizată exclusiv pe fondul unei dezvoltări organice, în 2019, Webhelp România se va concentra şi pe achiziţia unei companii ce va completa paleta de servicii oferite în acest moment. Odată cu creşterea numărului de angajaţi cu circa 500 de persoane, se estimează şi majorarea cifrei de afaceri cu 10 milioane euro, de cinci ori mai mult faţă de anul anterior.

"Urmărim să ne acompaniem clienţii printr-o ofertă 360, care poate servi toate departamentele, de la marketing şi financiar, la customer service etc. În parteneriatul cu noi, clienţii se pot concentra pe dezvoltarea activitătii lor principale, în timp ce, împreună, creăm oportunităţi pentru comunităţile în care ne desfăşurăm activitatea", a adăugat Raluca Leonte.

În portofoliul filialei româneşti vor fi păstrate serviciile complexe, cu valoare adăugată mare, digitale şi multilingve, precum Market Data Research şi Invoice & Credit Control, iar activităţile pur tranzacţionale sunt transferate, treptat, către destinaţiile low-cost din grup. Astfel, activitatea de 100 FTEs lansată pentru cea mai mare companie aeriană low-cost din lume, la Iaşi, contribuie la consolidarea centrului din Moldova.

Printre principalele provocări pentru 2019 se numără cele legate de mediul economic şi legislativ.

"Modificările realizate anul trecut în legislaţia fiscală au influenţat puternic percepţia investitorilor privind evoluţia economică a României de anul acesta. Dacă la acestea adăugăm o rată ridicată a fluctuaţiei de personal într-un domeniu cum este cel în care activăm, este evident că modelele de business vor suferi modificări importante, astfel încât să poată susţine o creştere a cifrei de afaceri, fără a depinde direct de numărul de resurse umane, prin orientarea către servicii cu valoare adăugată mare", a spus Raluca Leonte.

Webhelp România are 2.000 de angajaţi şi este prezentă în patru oraşe (Bucureşti, Ploieşti, Galaţi şi Iaşi) şi are o puternică bază de selecţie pentru tinerele talente, cu reprezentanţi în majoritatea structurilor de management din cele 35 de ţări ale grupului. Portofoliul de clienţi ai filialei locale numără nu mai puţin de 31 de nume, precum: Samsung, Sephora, Bouygues Telecom, Orange, Vodafone, NN şi Eurostar.

Webhelp este cel mai mare furnizor de servicii BPO (Business Process Outsourcing) la nivel european şi deţine 140 centre de operaţiuni, în 35 de ţări, şi peste 50.000 de angajaţi.

Compania a inaugurat, anul trecut, 11 noi centre de operaţiuni şi a fuzionat şi achiziţionat şase noi companii (IQ-to-Link, Runway, OEE, Technofix, Meddomed & Meded, Sellbytel).

Grupul Webhelp furnizează, la nivel global, servicii dedicate relaţiilor cu clienţii pentru peste 600 de companii, lideri în domenii de activitate precum telecom, retail, călătorii, modă, auto, logistică sau comerţ electronic. Amazon, Easy Jet, Bouygues Telecom, Vodafone sau Marc Jacobs sunt doar câţiva dintre clienţii grupului.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7879 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...