ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANAP a aprobat documentatia standard pentru achizitia de masti de protectie

21 Decembrie 2020   |   Vass Lawyers

Scopul reglementarii este acela de a clarifica modul de stabilire a criteriilor de calificare/selectie si a specificatiilor tehnice, precum si de a asigura un cadru transparent, previzibil si unitar pentru desfasurarea procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru avand ca obiect astfel de produse.

 
 
In Monitorul Oficial nr 1222 si nr 1222bis din data de 14 decembrie 2020 a fost publicat Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice nr 2376/2020 privind continutul, modalitatea de completare si modul de utilizare a documentelor standard “Instructiuni pentru ofertanti/candidati” si “Caiet de sarcini” la atribuirea acordului-cadru/contractului de achizitie publica/sectorial avand ca obiect masti de protectie de uz sanitar de tip II, II R, FFP2, FFP3 (Ordinul nr. 2376/2020).

Scopul reglementarii este acela de a clarifica modul de stabilire a criteriilor de calificare/selectie si a specificatiilor tehnice, precum si de a asigura un cadru transparent, previzibil si unitar pentru desfasurarea procedurilor de atribuire a contractelor/acordurilor-cadru avand ca obiect astfel de produse.

Obiectul de reglementare

Ordinul nr. 2376/2020 aproba:


►    continutul, modalitatea de completare si modul de utilizare a documentului „Instructiuni pentru ofertanti/candidati” (detaliate in cuprinsul Anexei nr. 1); si
►    continutul, modalitatea de completare si modul de utilizare a documentului „Caiet de sarcini” (detaliate in cuprinsul Anexei nr. 2).

Instructiuni pentru ofertanti/candidati

Instructiunile pentru ofertanti/candidati cuprind:

►    detalii referitoare la modul de formulare a criteriilor de calificare/selectie adecvate si a factorilor de evaluare recomandati pentru utilizare in procedura de achizitie de masti de protectie de uz sanitar;
►    modul in care operatorii economici trebuie sa structureze informatiile care urmeaza a fi prezentate pentru a raspunde cerintelor de calificare/selectie din anuntul de participare/de participare simplificat; si
►    detalii procedurale, cum ar fi: precizari privind garantiile solicitate, intocmirea si structurarea propunerii financiare si tehnice, termene procedurale si cai de atac.

Caietul de sarcini

Caietul de sarcini cuprinde:

►    cerinte functionale si de performanta pentru mai multe tipuri de masti de protectie de uz sanitar, dintre care (i) 3 sunt destinate sa fie utilizate in context medical, fiind incluse in categoria dispozitivelor medicale, si (ii) 2 sunt destinate pentru protectia persoanei, indiferent daca se afla intr-un mediu medical sau nu;
►    reguli si conditii care trebuie respectate de potentialii ofertanti pentru elaborarea unei propuneri tehnice corespunzatoare cu necesitatile autoritatii/entitatii contractante.

Obligatia de a utiliza documentatia standard

La intocmirea documentatiei de atribuire, autoritatile/entitatile contractante utilizeaza documentele standard prevazute in Anexele nr. 1 si 2, asigurand corelarea tuturor informatiilor incluse in sectiunile corespondente din Anuntul de participare.

Autoritatile/entitatile contractante elaboreaza modelul de acord-cadru/contract de achizitie publica/sectorial aferent procedurilor de achizitie de masti de protectie de uz sanitar, in conformitate cu modelul orientativ al contractului de achizitie publica/sectoriala de produse cuprins in sectiunea IV din Ordinul presedintelui Agentiei Nationale pentru Achizitii Publice nr. 1017/2019 privind aprobarea structurii, continutului si modului de utilizare a Documentatiei standard de atribuire a contractului de achizitie publica/sectoriala de produse, precum si a modalitatii de completare a anuntului de participare/de participare simplificat.

In cadrul fiecarei proceduri de atribuire, autoritatile/entitatile contractante pun la dispozitia operatorilor economici formularele cu caracter obligatoriu, destinate sa faciliteze elaborarea si prezentarea unitara a ofertelor.

Procedurile de atribuire vizate

Prevederile actului normativ se aplica procedurilor de atribuire initiate dupa data publicarii acestuia, respectiv orice procedura pentru care s-a publicat un anunt de participare/de participare simplificat dupa data publicarii actului normativ.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2812 / 5483
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Clifford Chance a asistat băncile în legătură cu emisiunea record de 1,5 miliarde RON a Băncii Transilvania, prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile denominată în lei. Proiect coordonat din București, cu avocați din Londra în echipă
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...