ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mandatul lui Sebastian Ghiţă de arestare preventivă, revocat de Curtea de Apel Ploieşti

07 Martie 2019   |   Mediafax

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă.

 
 
Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia depusă de fostul deputat Sebastian Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

Fostul deputat Sebastian Ghiţă a declarat, la scurt timp după ce Curtea de Apel Ploieşti a revocat arestarea preventivă în lipsă că, odată cu această decizie, societatea reuşeşte să se „aşeze” şi că trebuie găsită o soluţie pentru a fi evitate astfel de situaţii şi pe viitor.

„Judecătorii au avut răbdare în toţi aceşti ani, cred că 5, au văzut petrecându-se în faţa lor evenimente tragice, unele hilare. Ce pot să spun? Cred ar trebui să mă bucur pentru că poate odată şi o dată cu astfel de decizii societatea reuşeşte să se aşeze. Cred că toţi suntem hotărâţi să respectăm deciziile judecătorilor şi hotărârile din justiţie când acestea nu mai sunt influenţate de probe şi de dosare falsificate, sau întâmplări care nu-şi au locul într-un stat de drept. Trebuie găsită o soluţie ca acest război româno-român să înceteze, ne facem rău în afară, ne bălăcărim şi ne scuipăm şi ne înjurăm unii pe alţii cu o energie demnă de alte cauze, mai mari. (...) Cred că importat este decât cine va plăti este să facem cum să nu se mai întâmple, cum să nu le mai fie frică oamenilor că sunt arestaţi ca pe vremea comuniştilor cu trei martori pricopsiţi, cum să reuşească oamenii să-şi facă activităţi economice fără să fie suspectaţi că sunt un grup infracţional organizat”, a declarat Sebastian Ghiţă, la România TV.


Ghiţă a subliniat că nu se va întoarce în România chiar dacă instanţa i-a revocat mandatul de arestare preventivă în lipsă.

„Nu cred că această saga juridică s-a terminat (întrebat dacă va veni în România, n.r.) (...) Oamenii aceştia îmi vor face rău în continuare şi îmi vor inventa doasare, îmi vor ameninţa familia, să nu credeţi că s-a terminat. Doar am reuşti să dovedesc împreună cu avocaţii mei şi în acest ultim dosar că probele falisficate i-au făcut pe nilte judecători curajoşi să dea o decizie corectă”, a explicat Ghiţă.

Precizările vin după ce Curtea de Apel Ploieşti a admis, joi, contestaţia lui Ghiţă şi a dispus revocarea arestării preventive în lipsă în dosarul privind contractele de prestare de servicii IT. Decizia e definitivă.

„Curtea de Apel Ploieşti admite contestaţia formulată de inculpatul Ghiţă Sebastian Aurelian împotriva încheierii (...) pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Prahova pe care o desfiinţează în totalitate şi rejudecând cererea inculpatului admite cererea şi dispune revocarea măsurii arestării preventive”, se arată în decizia Curţii de Apel Ploieşti.

Acesta a fost ultimul dosar în care era dispusă arestarea preventivă a lui Sebastian Ghiţă.

Decizia de arestare preventivă în lipsă fusese luată în 15 martie 2017 de Tribunalul Prahova şi devenise definitivă prin încheierea din 3 aprilie 2017 a Curţii de Apel Ploieşti.

Ghiţă a declarat, iniţial, că a contestat mandatul de revocare a arestului preventiv în lipsă deoarece are probe care arată că dosarul a fost deschis în baza unor probe false efectuate de procurorii de la DNA Ploieşti.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4105 / 4482
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...