ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Avocații NNDKP au fost entuziasmați de interacțiunea cu tinerii primiți în stagii de practică și spun că generația care va finaliza studiile în 2024 este una de excepție. Firma a dezvoltat mai multe proiecte ce urmăresc sprijinirea studenților din București, Cluj și Timișoara | Cinci-șase stagiari vor fi integrați în toamnă, cu un program dedicat de onboarding, mentorat și parcurgerea unor training-uri special concepute

01 Noiembrie 2023   |   Ștefania Enache

An de an, echipa NNDKP primește în rândul ei stagiari. Anul acesta, în toamnă, și-a propus să integreze cinci-șase tineri aflați la început de drum în avocatură.

Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP si Ruxandra Teodorescu, Director Resurse Umane

 
 
Pe parcursul acestei veri, NNDKP, prin birourile sale din București, Timișoara și Cluj- Napoca, a organizat stagii de practică la care au participat studenți la Drept care au absolvit anul trei.18 tineri au avut șansa de a învăța alături de profesioniștii uneia dintre firmele din linia întâi a avocaturii de business din România.14 dintre ei au făcut stagiul de pregătire în București, trei în Timișoara și unul în Cluj-Napoca.„Am fost bucuroși să întâlnim, pe parcursul acestui an, tineri excepționali, curioși și pregătiți de noi experiențe. Participanții au avut oportunitatea de a descoperi în detaliu avocatura de business și provocările pe care profesia le presupune, fiind implicați în activitatea de zi cu zi a avocaților. Ca în fiecare an, programul de practică a fost completat de cursuri teoretice pe diferite teme, procese simulate, dar și de momente de socializare și voie bună”, precizează Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP.


Marile firme de avocatură din țara noastră sunt implicate în mod constant în pregătirea noilor profesioniști din domeniul juridicului. NNDKP a dezvoltat o serie de proiecte ce urmăresc sprijinirea tinerilor care aleg să studieze la facultățile de Drept în vederea descoperirii profesiei de avocat.

Programele pe care le derulează firma de avocatură nu se adresează doar studenților aflați în ani terminali. Astfel că și colegii lor mai tineri, care au absolvit anul II, au participat timp de două săptămâni la NNDKP Academic, un program special conceput pentru aceștia.

NNDKP Academic include o serie de workshop-uri interactive pe diverse teme profesionale, de business și din zona dezvoltării personale, care au oferit celor 32 participanți (București, Cluj-Napoca și Timișoara) o perspectivă practică și multidisciplinară asupra avocaturii de business.

„Nu i-am uitat nici pe studenții din anul întâi, implicându-ne și în acest an în programele de integrare a bobocilor în viața de student. Anul 2023 a fost, așadar, deosebit de bogat în evenimente și acțiuni dedicate tinerilor care studiază dreptul. Valorificând experiența din anii trecuți, ne-am propus să diversificăm programele pentru studenți, astfel încât acestea să răspundă nevoilor acestora, care sunt diferite și evoluează pe parcursul celor patru ani de facultate”, punctează Adina Chilim-Dumitriu.
Tinerii experimentează viața de zi cu zi a unui avocat

Partenerul NNDKP atrage atenția că procesul de selecție pentru stagiile de practică nu este similar celui de angajare, care implică verificarea temeinică a unor cunoștințe și abilități foarte clare pentru o poziție și nevoi deja conturate. „La acest nivel ne interesează mai mult potențialul de dezvoltare, curiozitatea și dorința de autodepășire. Avantajul unui stagiu de practică este că toți cei implicați explorează, parcurg împreună un proces mai îndelungat de cunoaștere și, dacă îl putem numi astfel, de descoperire reciprocă”, nuanțează avocatul.

La rândul său, Ruxandra Teodorescu, Director Resurse Umane NNDKP, explică faptul că un stagiu de practică presupune, în primul rând, alocarea de timp din partea avocaților și deopotrivă a celorlalte departamente. „Timp pentru mentorat, pentru instrucțiuni și feed-back, pentru cursuri și pentru toate acțiunile profesionale și sociale pe care un astfel de program le implică. Exercițiul la care studenții participă într-un stagiu de practică organizat la NNDKP este că ei experimentează viața de zi cu zi a unui avocat și descoperă în ce măsură această profesie li se potrivește. Obiectivul final pentru toți cei implicați este ca după parcurgerea stagiului să existe cât mai puține întrebări rămase fără răspuns”, detaliază interlocutoarea BizLawyer.

În urma experiențelor trăite anul acesta, reprezentanții NNDKP susțin că generația care va finaliza studiile în anul 2024 este una de excepție. „ Am pornit la drum cu gândul că vom primi în stagiul de la biroul din București 12 studenți, dar interviurile au fost surprinzătoare, iar tinerii atât de bine pregătiți și de entuziasmați încât am selectat 14. Evoluția lor pe parcursul stagiului a fost de asemenea peste așteptări: au fost implicați, deschiși, dornici să învețe și să interacționeze cu noi. Putem spune că tinerii care au participat la stagiile noastre au dorit să experimenteze și să învețe cât mai mult. Am remarcat printre studenți mulți viitori colegi și abia așteptăm să le urmărim evoluția ca avocați în cadrul NNDKP. Așa cum le-am spus și lor în discuțiile de feed-back, aproape toți au calitățile necesare pentru avocatură; rămâne ca fiecare dintre ei să evalueze măsura în care profesia de avocat le va aduce satisfacțiile dorite”, argumentează Adina Chilim-Dumitriu.

De altfel, tinerii care aspiră la o carieră în avocatură își doresc să evolueze din toate punctele de vedere: profesional, financiar și personal. Vor să aibă o viață împlinită la toate nivelurile, să profeseze într-un mediu plăcut și să aibă mentori care îi pot inspira și ghida pașii în carieră, dar și colegi de la care să învețe.

Motivul pentru care s-au îndreptat către NNDKP este acela că firma are un program foarte bun de internship, datorită faptului că întreaga echipă a încercat să fie alături de ei și să le povestească cu onestitate despre NNDKP, despre profesie, cu satisfacțiile, dar și cu provocările aferente.

„ Alegerea internship-ului din perioada verii nu mai este însă o alegere unică. Cei mai mulți dintre studenții noștri au mai făcut în această vară cel puțin un internship și la o altă casă de avocatură, iar acesta este un aspect care ne bucură și ne menține motivați să le oferim cea mai buna experiență si o interacțiune reală cu echipa noastră. Este important pentru ei să cunoască mai multe medii, stiluri și locuri unde își pot exercita profesia de avocat și să aleagă ce li se potrivește mai bine. Noi vrem să îi avem alături pe cei mai buni, iar absolvenții vor exact același lucru de la casele de avocatură”, susține Ruxandra Teodorescu.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.NNDKP vrea să integreze în toamnă cinci-șase stagiari


An de an, echipa NNDKP primește în rândul ei stagiari. Anul acesta, în toamnă, și-a propus să integreze cinci-șase tineri aflați la început de drum în avocatură.

„Procesul de integrare a avocaților stagiari presupune implicarea rapidă a avocaților în activitatea profesională și în proiectele curente ale echipei, precum și un program dedicat de onboarding, mentorat și parcurgerea unor training-uri special concepute și necesare pentru această etapă. O dată procesul de selecție finalizat, avocații stagiari își încep activitatea și nu mai trebuie să treacă niciun fel de teste pentru a rămâne în firmă. Stagiatura este o etapă de formare, în care fiecare evoluează destul de diferit. Încercăm să acordăm timpul necesar fiecărui tânăr avocat pentru a descoperi profesia, asigurându-ne că are suportul necesar pentru a se dezvolta și a crește profesional alături de noi”, povestește Partenerul NNDKP.

Odată selecția făcută, fiecare avocat stagiar face parte dintr-o echipă în cadrul căreia se specializează pe unul sau mai multe domenii. Ruxandra Teodorescu amintește faptul că evaluările acestora au loc anual, dar și punctual, ori de câte ori este necesar, luând în calcul multitudinea de întrebări și provocări care apar la începutul carierei.

Specialistul în resurse umane vine și cu o serie de sfaturi pentru tinerii absolvenți: să aibă o bună cultură generală și juridică, să fie curioși, să participe la stagii de practică diverse, nu doar în avocatură, pentru că așa vor experimenta de fapt mai multe profesii juridice și vor vedea ce anume li se potrivește. Să nu pornească la drum cu idei preconcepute, să fie deschiși și să caute cât mai multe oportunități. 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 41 / 1592
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
INTERVIURI ESENȚIALE | Horea Popescu, Managing Partner CMS România: Cele mai multe tranzacții care se fac în momentul actual sunt cele cu investitori strategici care vor să intre pe piața din România sau sunt deja prezenți și vor să își mărească cota de piață. În această perioadă, sell-side sunt fondurile de private equity, iar buy-side sunt strategici. Distressed, aproape deloc
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
Pentru BRD, cea mai bună protecție în materie de Concurență este asigurată de colaborarea dintre echipa internă de juriști și firmele de avocatură | De vorbă cu Ioana Sandu – Cazan, responsabil cu Programul de conformare cu Dreptul Concurenței și Gabriel Marin, Șef Serviciu Litigii în cadrul Departamentului Juridic al băncii, despre politica solidă a băncii și proiectele interesante din acest segment, interacțiunea cu autoritatea de Concurență și colaborarea cu echipele externe de avocați
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați definitivi
Voicu & Asociații extinde echipa prin cooptarea unor avocați specializați. Daniel Voicu, Avocat Coordonator: Suntem deschiși pentru lărgirea continuă a echipei noastre cu avocați ambitioși recent admiși în Barou
LegiTeam | The Opportunity: Junior Associate, Litigation (DLA Piper)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...