ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Aura Elena Amironesei, olimpic internațional, a absolvit în primii trei din an facultățile de Drept (9,87) și Geografie. Multipremiată la competiții studențești cu expunere internațională, a ales avocatura și este doctorand în Dreptul comerțului internațional și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Drept din Iași. ‘Am făcut alegerile potrivite la momentul potrivit și le-am trăit cât mi-a fost cu putință de plenar’, spune azi Aura

03 Mai 2022   |   Ștefania Enache

Pe lângă profesia de avocat, Aura este în prezent doctorand în Dreptul comerțului internațional și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Drept din Iași, susținând momentan seminare la materiile Drept civil – partea generală și persoanele și Dreptul comerțului internațional.

Aura Elena Amironesei

 
 
Aura Elena Amironesei și-a deschis de curând propriul cabinet de avocatură. După admiterea în Baroul Iași a ales să activeze în drept civil, comercial și administrativ, dar se implică și în practici care privesc noile tehnologii, oferind consultanță în ceea ce privește termenii și condițiile paginilor web, contracte de tip click-wrap și browse-wrap și conformitatea platformelor online și a unor algoritmi ale acestora cu prevederile legale.„Am o colaborare strânsă cu o societate cu profil legal tech din Belgia, care activează în corporate governance și cloud computing la nivel internațional, lucrez în domeniul protecției datelor cu caracter personal, concurență neloială în mediul online, contracte electronice, publicitate online și alte provocări aduse de societatea informațională și noile tehnologii. Fac, după cum se observă, „avocatură clasică”, dar încerc să tranzitez către tărâmuri neexplorate care implică activitatea societăților (în special startup-uri cu idei inovatoare, legal tech, publicitate online, influenceri, raporturi între consumatori și platforme online, contracte nenumite etc.)”, explică avocatul intervievat de BizLawyer.


Drumul Aurei către Drept nu a fost o decizie întru totul personală, ci a fost mai mult insuflată, încă din anii de gimnaziu, de către membrii familiei, motivele fiind cele de natură patrimonială și socială. Tânăra a fost admisă la Facultatea de Drept din cadrul Universității din Iași datorită calității sale de olimpic internațional, astfel că nu a fost nevoie să mai treacă peste un examen.

Intenția ei inițială era aceea de a-și finaliza studiile de licență, iar apoi să urmeze Institutul Național al Magistraturii (din nou, idee inoculată de mediul familial).




Lucrurile s-au aranjat însă cu totul altfel, iar viața i-a pregătit alte surprize tinerei care a pășit în lumea dreptului cu oarecare teamă. „Facultatea de Drept reprezenta pentru mine un domeniu nou, iar frica de necunoscut este inerentă ființei umane. Fiind în căutarea firească a unei familiarități și a siguranței (reminesciențe ale ceea ce criticii literari au portretizat drept nostalgia uterină), am urmat în paralel cu Facultatea de Drept și cursurile Facultății de Geografie și Geologie, învățământ tot cu frecvență, absolvindu-le pe ambele. Motivul pentru care am ales cea de-a doua Facultate este că am avut încredere că indiferent de cum mă voi descurca la Facultatea de Drept (un „tărâm neexplorat”), în geografie voi excela și îmi voi putea oricând construi o carieră (în timpul liceului am obținut două medalii de argint la Olimpiada Internațională de Geografie). Totuși, în timp, pasiunea și cariera au ajuns să fie polarizate de Facultatea de Drept, domeniu în care activez profesional și academic în prezent”, povestește Aura.

Acum, când privește în urmă, poate afirma cu tărie că, dacă ar trebui să o ia de la capăt, ar alege fătă să ezite Facultatea de Drept. „Nu am niciun regret în această privință și sunt sigură că am făcut alegerea perfectă pentru mine, iar această afirmație este făcută și în contextul în care timp de trei ani am urmat două căi în paralel, fără tangențe între ele. În prezent, tind să cred din ce în ce mai mult că această facultate este parte din legenda mea personală, astfel cum acest concept a fost făurit de Paulo Coelho, și mă bucur că am avut norocul ca pașii să îmi fie călăuziți înspre acest domeniu”, susține avocatul.

După experiențele trăite are și un mic reproș pe care și-l poate face și anume acela că nu a aplicat pentru niciun stagiu Erasmus+ de studii. Prin urmare dacă i s-ar permite să facă o mică schimbare ar pleca pentru un semestru într-un stagiu Erasmus+ în Franța. „În rest, cred că am făcut „alegerile potrivite la momentul potrivit” și le-am trăit cât mi-a fost cu putință de plenar”, afirmă tânăra.

Un student implicat

Ca studentă, Aura a trăit experiențe minunate, care au format-o și au adus-o la versiunea ei de astăzi.

„Cred că necesitatea de a mai trăi o perioadă acești an, de a prelungi farmecul studenției, a contribuit într-o anumită proporție la decizia de a deveni doctorand. A fost o perioadă incredibilă pentru mine, pe care mi-aș dori adesea să o retrăiesc și de care îmi amintesc cu enorm de mult drag. Nu voi nega că la început, tocmai această trecere din mediul liceal, protector, în mediul universitar, m-a descurajat și chiar mi-a indus sentimente de teamă față de anii de studenție, însă pe parcurs, din experiență în experiență, din proiect în proiect, anii mei de studenție au devenit incredibili, presărați cu momente unice și mulți prieteni dragi. Pentru a-mi atenua uneori nostalgia față de această perioadă a vieții recent apusă, îmi place să mă agăț spiritual de afirmația lui Henry Doherty - fii studentă atâta timp cât încă mai ai ceva de învățat, și asta înseamnă toată viața ta. Astfel, într-o notă metaforică, toți anii ce ni se înlănțuie în față sunt în esență ani de studenție”, menționează tânăra.

Aura mai spune că, analizând retrospectiv, a avut numeroase momente deopotrivă marcante și frumoase în studenție.

„Anul I de Facultate a fost unul mai puțin presărat cu momente semnificative, dar acestea nu au lipsit cu desăvârșire. Probabil cel mai important moment/eveniment din anul I a fost cel în care am obținut Bursa Tânărului Cercetător și am devenit directorul unui proiect de cercetare în drept pe o perioadă de 3 ani (cercetare finanțată de U.E.F.I.S.C.D.I.). Restul evenimentelor și proiectelor importante la care am luat parte au început timid în anul al II-lea de facultate și s-au acumulat întocmai ca un mic bulgăre de zăpadă, care ulterior s-a tot rostogolit, augumentându-și contant volumul până la momentul actual”, rememorează tânăra.

În anul II de facultate, a organizat și participat la o vizită internațională de studiu la Bruxelles prin intermediul ELSA, a participat la Model European Union Iași, competiție în cadrul căreia a luat premiul „Best Legislator”, a câștigat primele sale concursuri de procese simulate locale (premiul I și premiul „Best speaker”), a participat la Hexagonul Facultăților de Drept, proba de drept constitutional, la programul „Critical Thinking and Advocacy in a Free Society” organizat de The Leavitt Institute for International Development din SUA și a finalizat anul universitar cu Programul de Internship al Guvernului României.

Cel de-al treilea an de Facultate a fost cu adevărat cel mai intens din toate punctele de vedere, a fost anul în care a continuat participarea la concursuri de procese simulate. De altfel, a avansat la concursuri naționale în cadrul cărora a câștigat premiul I și „Best speaker” și a culminat prin a fi parte în echipa care a reprezentat Facultatea de Drept din Iași la Central and Eastern European Moot Court Competition 2018 în Polonia.

De asemenea, a organizat încă o vizită internațională de studiu la Bruxelles, a făcut parte din ELSA International Legal Research Group, a participat la Model European Union Bruxelles unde i s-a acordat distincția „Outstanding Performance”, a participat la conferințe internaționale în domeniul juridic în Dubai, U.A.E., și Oslo, Norvegia, și a absolvit Facultatea de Geografie și Geologie. Anul universitar s-a finalizat cu un stagiu de practică în cadrul casei de avocatură Bulboacă și Asociații.
 

--------------------------------------------------------------

Citește și

→   De vorbă cu conf. dr. Ioana Maria Costea, decanul Facultății de drept din cadrul Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, despre preocuparea de a oferi studenților o nouă „normalitate” și aceeași pregătire temeinică: ‘Absența fizică ne-a dezorientat la început, dar procesul didactic se derulează acum în parametri optimi; profesorii și studenții au dovedit o imensă capacitate de adaptare’

BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Alexandra Șipoteanu, una dintre mândriile promoției 2021: Facultatea de Drept este dificilă deoarece te obligă la autodepășire, la cunoaștere aprofundată a tuturor aspectelor predate, la gândire cu propria minte, la autodisciplină. Linia întâi înseamnă calitate, iar calitatea este oferită de integritate, seriozitate, pasiune pentru profesia aleasă și perfecționare continuă în domeniul ales

→   BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Diana Valeria Ceaușu, șefa promoției 2020, a intrat în echipa CMS România. ”Satisfacțiile au răsărit pe măsură ce eu am început să cunosc construcția dreptului și au crescut odată cu cunoștințele mele. Cu cât am cuprins și înțeles mai bine mulțimea regulilor de drept, cu atât am putut găsi soluții pentru mulțimea anomaliilor din realitatea socială”, spune avocata

          --------------------------------------------------------------

„Ultimul an de Facultate a început cu participarea la etapa scrisă a unui concurs internațional de procese simulate (Monroe E. Price Moot Court Competition organizat de Oxford University), a continuat cu obținerea a patru premii la două concursuri naționale de procese simulate, participarea la un proiect Erasmus+ Youth Exchange în Italia pe tema refugiaților, obținerea premiului I la concursul de eseuri organizat de Radu Tărăcilă Pădurari Retevoescu SCA (RTPR) și un stagiu de practică pe timp de vară în cadrul acestei firme de avocați. În timpul stagiului de practică am susținut și examenul de admitere în profesia de avocat, am intrat drept avocat stagiar în Baroul Iași și am început să profesez avocatura în Iași, în paralel cu studii de masterat în Dreptul afacerilor”, își amintește Aura.

Din punctul său de vedere, Facultatea de Drept nu necesită sacrificii. „E cunoscut faptul că „învățătură nu se obține prin șansă, trebuie căutată cu ardoare și frecventată cu sârguință” (Abigail Adams). Facultatea de Drept presupune efort susținut și dedicare, două elemente care fac viața oricărei persoane mai frumoasă și plină de emoții și trăiri și care ne conduc spre obținerea „învățăturii”. Să studiezi, să cercetezi, să îți pui întrebări, să evoluezi zi de zi și să te autodepășești din punct de vedere intelectual și, implicit, academic, sunt aspecte ce fac parte din firescul vieții și o împodobesc. Desăvârșirea intelectuală și oportunitatea de a învăța și munci zi de zi trebuie să reprezinte motive de bucurie și să ne hrănească spiritual și intelectual. Să nu uităm vorbele lui Heinrich von Kleist – „Mor, deoarece pe pământ nu mi-a mai rămas nimic de învățat și de cucerit” și să ne bucurăm că avem multe de învățat și de cucerit (bineînțeles, nu ad litteram), mai ales în timpul facultății”, argumentează avocatul.

Le transmite celor care acum se îndreaptă către o facultate că efortul, munca și dedicarea din timpul anilor de studiu nu rămân nerăsplătite. „Pentru a fi bun în profesia pe care ți-o alegi, a te remarca, a te descurca în orice situație juridică și a ajuta în mod real și eficient o persoană care apelează la cunoștințele tale, trebuie să ai o pregătire teoretică temeinică. Un bun profesionist, cu o pregătire teoretică solidă și constant consolidată va culege întotdeauna satisfacții pe tot parcursul carierei sale. Dincolo de acest aspect, cum spuneam și anterior, educația superioară și apropierea de desăvârșirea intelectuală ar trebui să reprezinte o sursă de fericire, energie și satisfacție pe tot parcursul vieții”, este de părere Aura.

-------------------------------------------------------------------------------------

A absolvit în primii trei din an la Drept și la Geografie


Alegerea corectă pe care tânăra a făcut-o este confirmată și de rezultatele pe care Aura le-a obținut ca studentă. Ea a terminat ambele facultăți printre primii trei absolvenți din anul său. În cazul Facultății de Drept, media de absolvire a fost 9,87.

După finalizarea licenței, în 2019, a ales să se îndrepte către avocatură, o profesie liberală pe care o practică și în prezent.

„Media m-a ajutat în carieră. În primul rând, media reflectă activitatea mea din timpul anilor de licență, care m-a ajutat să mă remarc și a fost un element important în procesul de admitere la Școala Doctorală. În principiu, faptul că eram bine pregătită și cunoscută drept o studentă muncitoare și implicată m-a ajutat să îmi găsesc avocatul coordonator în Baroul Iași, un cadru didactic universitar, căreia îi sunt enorm de recunoscătoare pentru tot parcursul meu profesional și pentru sfaturi. Apoi, media reflectă și nivelul cunoștințelor mele în drept, gradul de pregătire academică. A fi un avocat bine pregătit, cu vaste cunoștințe în toate ramurile dreptului, m-a ajutat și mă ajută și în prezent în exercitarea profesiei de avocat ”, arată interlocutoarea BizLawyer.

Pe lângă profesia de avocat, Aura este în prezent doctorand în Dreptul comerțului internațional și cadru didactic asociat în cadrul Facultății de Drept din Iași, susținând momentan seminare la materiile Drept civil – partea generală și persoanele și Dreptul comerțului internațional. „Tot în cadrul Facultății de Drept îmi desfășor activități și în calitate de Expert instruire în Drept european. Cercetarea juridică o desfășor în marketingul online, protecția datelor cu caracter personal și tehnologia blockchain. Bineînțeles, particip frecvent la tot felul de proiecte, seminare, cursuri și conferințe, fiind o adeptă înrăită a conceptului de lifelong learning. În final, încerc să îmi dedic o parte din timp și cunoștințe și activităților de voluntariat, chiar în prezent punând bazele unor proiecte juridice, unul dintre acestea fiind sub egida Delegaților de Tineret ai României la ONU”, completează avocatul.

De altfel Aura consideră că România oferă toate pârghiile necesare pentru excelența în drept, indiferent de profesia și domeniul concret ales. „Apreciez că opinia mea este susținută cu exemple reale, din viața de zi cu zi. Avem profesioniști care fac performanță în drept, în cercetare juridică, în profesiile de avocat sau judecător, atât la nivel național, cât și la nivel european sau chiar internațional. Prin urmare, dacă România nu ar fi oferit toate premisele pentru excelența în drept, aceste exemple de succes, pe care le știm cu toții, nu ar fi existat”, nuanțează tânăra.


--------------------------------------------------------------------------------------

„Secretul” este învățarea continuă


Mai spune că studenții trebuie să fie extrem buni la ceea ce fac/își propun să facă, să fie autodidacți, să fie la curent cu modificările legislative, dar și cu evoluțiile dreptului (cum ar fi domeniul legal tech). „Cu alte cuvinte, să fie atât de buni, încât să nu poată fi ignorați. Practica profesiilor juridice suferă deja metamorfoze intense induse de digitalizare, astfel că trebuie să se adapteze, să îmbrățișeze provocările tehnologiilor în drept și să se pregătească și pentru modul în care dreptul se va transforma pentru a reflecta mutațiile din societatea informațională contemporană. Nu în ultimul rând, un CV bogat, care conturează imediat interesele, temeinica pregătire teoretică, implicarea, dedicarea și practica din timpul anilor de studenție, va fi mereu un as în mânecă pe piața muncii fiindcă succesul este dependent de efort (Sofocle)”, punctează Aura.

Celor care vor să aibă succes ca studenți la Drept sau în oricare alt domeniu le transmite „să învețe, să învețe și iar să învețe și să aibă în vedere că „profesorii deschid uși, dar trebuie să intri singuri prin ele”.”.
De asemenea, este important să își valorifice vacanța de vară pentru cât mai multă practică. Să exploreze dreptul și dincolo de cursurile, tratatele și monografiile universitare, să fie la curent cu toate modificările legislative, să citească despre noile domenii și probleme apărute în drept.

„Un sfat important ar fi să fie atenți la toate oportunitățile din jurul lor sau să își creeze ei înșiși oportunități întrucât „viețile noastre sunt definite de oportunități; chiar și de cele pe care le ratăm” (F Scott Fitzgerald). Totuși, să nu uite că orice oportunitate vine și cu anumite cerințe, iar ei trebuie să prezinte deja premisele necesare acceptării unei șanse ivite (ne întoarcem la primul sfat – învățatul). Să fii la momentul și la locul potrivit, cu pregătirea necesară și să spui da, poate uneori să reprezinte cea mai ușoară cale spre reușită. Bineînțeles, nu sfătuiesc niciun student să își neglijeze viața socială și culturală. Toți ar trebui să exploateze interacțiunea din timpul anilor de studenție, să își fundamenteze un network solid, divers și, de preferat, care să se extindă dincolo de frontierele naționale”, subliniază tânăra.

Un profesionist în Drept trebuie să fie extraordinar de bine pregătit. În ceea ce-l privește, ar trebui să nu treacă o zi în care să nu citească o lege nouă sau un articol juridic și să dețină o mare capacitate de adaptare.

Un profesionist din linia întâi este cel care acceptă că practica dreptului evoluează, că experiența nu mai este suficientă și că mereu are de învățat. Acesta trebuie să caute noi modalități pentru a se dezvolta profesional constant. „Așa cum Convenția Europeană a Drepturilor Omului este o convenție „vie” în sensul că evoluează și se adaptează, la fel și bagajul de cunoștințe și competențe ale unui profesionist din linia întâi trebuie să fie ‘viu’ ”, explică Aura.

Tânăra amintește faptul că, în ultimii ani, peisajul profesiilor juridice a fost puternic modificat de inserția noilor tehnologii în practica zilnică a acestora. Un bun profesionist, pentru a se menține printre primii, ar trebui să nu opună rezistență tehnologiei, ci să învețe cum să o integreze în activitatea sa cât mai repede și mai bine cu putință.

„Am fost de cealaltă parte a catedrei timp de cinci ani și sunt de doi ani în postura de cadru didactic asociat. Viziunea mea a fost dintotdeauna una mai atipică cu privire la „practica” din timpul facultății sau cel puțin cu privire la necesitatea ca facultatea să ofere practică juridică. Cred că oportunități de practică există mai mult decât suficiente în domeniul dreptului, uneori chiar e greu să alegi cum să îți valorifici o vacanță.  Diferența dintre o profesie și o meserie constă tocmai în pregătirea de natură teoretică, iar Facultatea de Drept își pregătește studenții pentru profesii juridice, nu pentru meserii. Acest accent recent pe practică este puțin artificial – nu poți să practici ceva ce nu înveți mai întâi, am ajunge la o formă fără fond”, arată Aura.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Ea apreciază că rolul facultății nu este să asigure practică, ci să sedimenteze baze teoretice utile pentru tot parcursul profesional. Acei patru ani (din care scădem de fapt tot ceea ce înseamnă vacanțe), sunt probabil perioada cea mai consistentă de pregătire teoretică din viața oricărei persoane. După anii de studenție, urmează în jur de minim 25 de ani de practică, îmbinați bineînțeles cu o constantă documentare și perfecționare juridică. Raportul dintre pregătirea teoretică intensă și punerea în practică a cunoștințelor ar fi aproximativ minim 1:7 de-a lungul unei vieți de om.

Mai mult, tocmai în considerarea cunoașterii caracterului predominant teoretic al pregătirii din facultate, majoritatea profesiilor juridice au reglementată o perioadă dedicată trecerii de la teorie la practică, și anume stagiatura. Întâlnim această stagiatură, cu diverse durate, în profesiile de avocat, notar, judecător, procuror, consilier juridic, executor judecătoresc etc. Ele sunt menite să îndrume tânărul profesionist în tot procesul de punere în aplicare a cunoștințelor teoretice și facilitează tranziția către anii de practică consistentă.

„Nicio facultate de drept din țară nu are în programă toate materiile din sfera dreptului – e imposibil obiectiv să le studiezi pe toate în timpul facultății fiindcă nu există timpul necesar. Totuși, există un efort susținut pentru a prezenta cât mai multe ramuri și sub-ramuri, ceea ce ajută studenții în orientarea profesională ulterioară. Dacă nu ar trece pe tot parcursul facultății prin multe materii, explorarea domeniului preferat/mai ușor de înțeles ar începe abia ulterior anilor de studenție, ceea ce ar atrage riscul unei prelungiri a momentului intrării pe piața de muncă, precum și riscul de a face schimbări frecvente în carieră, fără a exista o consecvență profesională”, conchide  Aura Elena Amironesei.

-------------------------------------------------------------------------

                                         Citește și

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Catinca Daria Anghel, a zecea notă a generației sale: De fiecare dată când am descoperit modul în care și-au dezvoltat cariera cei cu care am intrat în contact din domeniul juridic, m-am simțit inspirată. Fiecare parcurs descoperit îmi dă o nouă idee, stârnește un nou entuziasm, îmi conturează o nouă posibilitate

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Rareș Rusu, a șasea notă a generației sale: Am șansa de a face Dreptul în preajma unor oameni cu o bogată experiență, care au demonstrat în repetate rânduri că profesionalismul poate deveni un mod de viață. Într-un asemenea mediu, orice este legat de performanță este prețuit

→   De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Oana Alexandra Chivu, a cincea admisă în 2020: Mă îndrept spre magistratură, gândindu-mă deopotrivă la profesia de judecător și la cea de procuror. Avocatura are ceva aparte, îmbină mai mult viața socială cu cea profesională

-------------------------------------------------------------------------


 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

    ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


     

    Ascunde Reclama
     
     

    POSTEAZA UN COMENTARIU


    Nume *
    Email (nu va fi publicat) *
    Comentariu *
    Cod de securitate*







    * campuri obligatorii


    Articol 627 / 1697
     

    Ascunde Reclama
     
    BREAKING NEWS
    ESENTIAL
    Reff & Asociații și Deloitte România au asistat proprietarii Expo Market Doraly în vânzarea integrală a parcului comercial către dezvoltatorul imobiliar WDP
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
    MPR|Partners asistă cu succes Verde Magnesium într-un important proiect minier. Trei parteneri în echipa de proiect coordonată de Dana Rădulescu
    LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
    LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
    Efervescență în activitatea avocaților specializați în fuziuni și achiziții de la Stratulat Albulescu, cu 15 proiecte de M&A aflate în lucru. Firma a acordat consultanță în peste 40 de tranzacții anul trecut și își îmbunătățește constant poziția în directoarele internaționale pe această arie de practică | Silviu Stratulat, Managing Partner: ”Peste 50% dintre proiectele noastre de M&A provin din colaborarea cu firme internaționale de top, cu care avem deja o relație sudată”
    Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Minerva Ioniță, Head of Legal & Compliance Department în cadrul Arctic: În postura de avocat intern, respectul față de colegi și angajator, onestitatea, sunt principii care te definesc și te recomandă. Activitatea juridică nu este doar un job, ci este o vocație care implică o responsabilitate profundă față de sistemul juridic și client
    Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
    LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
    Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
    SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
     
    Citeste pe SeeNews Digital Network
    • BizBanker

    • BizLeader

        in curand...
    • SeeNews

      in curand...