ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă GNP | Guia Naghi & Partners stagiarilor și care sunt cerințele - Firma nu crede în ore fixe, ci în responsabilizare, fiecărui avocat din echipă acordându-i-se posibilitatea să își construiască propria carieră în ritmul său. În echipa GNP este încurajat echilibrul și este răsplătită tenacitatea, spun partenerii firmei

10 Octombrie 2021   |   Ștefania Enache

Absolvenții care aleg GNP au șansa să experimenteze proiectele fiecărui departament.

 
 
Pentru firmele de avocatură este foarte important să intre în contact cu viitorii profesioniști din domeniul juridic.Așa s-au născut o serie de programe prin care studenții sunt ajutați să se pregătească din punct de vedere practic.De exemplu, GNP | Guia Naghi & Partners organizează anual „Competition Challenge”.Proiectul le permite studențiilor din anul 3 și/sau 4 de la facultățile de drept din București și din țară să „pledeze” în fața membrilor Plenului Consiliului Concurenței. În timpul exercițiului, se recreează un caz din aria dreptului de concurență, iar participanții-finaliști joacă rolul avocaților într-un cadru care oglindește perfect investigațiile de concurență la nivel național.


„Suntem deosebit de recunoscători membrilor Plenului Consiliului Concurenței pentru disponibilitatea și timpul acordat. Suntem extrem de încântați că fiecare an aduce din ce în ce mai mulți participanți foarte bine pregătiți și tot mai entuziaști în dreptul concurenței”, punctează Manuela Guia, avocat coordonator GNP.

La finalul „Competition Challenge”, GNP premiază cele mai bune pledoarii, cele mai interesante argumente și strategii de apărare cu premii în bani și stagii de practică în cadrul firmei de avocatură. De asemenea, Consiliul Concurenței oferă participanților stagii de practică.

Bianca Naghi, Partener GNP, explică faptul că firma de avocatură colaborează cu asociațiile studențești pentru popularizarea și înregistrarea participanților în cadrul „Competition Challenge”, existând o etapă preliminară de selecție a participanților care vor ajunge în audierile simulate.

„Dar „Competition Challenge” nu este singura manieră să cunoști GNP încă de pe băncile facultății. Este „open season” la stagii de practică GNP „all year round” pentru orice student, cu condiția să îndeplinească sau să își dorească să îmbrățiseze valorile echipei GNP, și anume, tehnicitate, curiozitate, pasiune pentru drept, poftă de creștere, spirit de echipă ”, mai spune Bianca Naghi.
Toamna se deschid recrutările

Toamna este momentul în care GNP deschide recrutările pentru tinerii avocați entuziaști care vor să facă parte din echipă. Campania debutează în proximitatea datei în care se organizează examenul de admitere în Barou.

Bianca Naghi subliniază faptul că nu există un etalon pentru candidatul perfect. „Numitorul comun obligatoriu este tehnicitatea (orice tânăr absolvent trebuie să fie pregătit să jongleze într-un mod pragmatic elementele teoretice învățate pe durata facultății). La pachet, oricine dorește să facă parte din echipa GNP trebuie să fie deschis la cunoaștere, frumos în spirit, variat în experiențele avute”, detaliază avocatul.

În ceea ce privește specializările oferite, în cadrul GNP, există disponibilitatea de a oferi fiecărui absolvent șansa să experimenteze proiectele fiecărui departament. „Aceasta deoarece credem că este foarte important ca orice decizie de carieră, cum ar fi specializarea, să fie una asumată și nu impusă. Încercăm să sprijinim prin deschidere și dialog fiecare încercare și fiecare decizie de carieră sau de viață. E foarte important de precizat că în cadrul GNP, evalurările nu țin de vârstă sau de vechime în muncă. Contează ce își propune fiecare membru al echipei, contează efortul de a fi agil, întotdeauna în concurs doar cu propria persoană, contează rezultatele muncii proprii în cadrul echipei, contează propriile ambiții și visuri. Vedem avocatura ca pe o construcție complexă care se edifică în timp, cu determinare, ambiție, bunăvoință și umor”, arată Partenerul GNP. 


În echipa GNP este încurajat echilibrul și este răsplătită tenacitatea. Acesta este angajamentul pe care organizația și-l ia față de orice avocat care decide să se alăture echipei. „Și ne bucurăm că sunt persoane care să aprecieze și să valorifice acest angajament, date fiind feedback-urile primite de la colegi și cererile de recrutare pe care le primim. Nu în ultimul rând, în cadrul GNP, este la ordinea zilei voia bună, încercăm în mod regulat ca prin lucruri mici să strângem relațiile între colgii GNP. Toate acțiunile pe care le facem în echipă au în vedere coeziunea și am încercat de-a lungul timpului să organizăm ieșiri în echipă, seri de film, tombole pentru diverse ocazii și multe asemenea activări”, susține Bianca Naghi.

Procesul de integrare în echipa GNP diferă în funcție de nivelul de experiență al avocaților.

Astfel, pentru avocații fără experiență sau pentru cei care sunt în căutarea unei specializări proprii, firma oferă posibilitatea de a lucra pe rând, în fiecare departament. La final, ei au posibilitatea să își aleagă echipa sau specializarea în care doresc să continue.

În ceea ce privește avocații cu experiență, integrarea acestora vine natural, prin implicare și responsabilizare în proiectele alocate, în funcție de specializarea fiecăruia.

Programul de lucru, în cadrul GNP, este flexibil. „Ceea ce este important este ca, pe cât posibil, echipa să anticipeze indisponibilitatea unui membru, astfel încât termenele de finalizare ale proiectului să fie corect gestionate față de clienți – nu este o rușine să amâni ci doar să întârzii. Ne pasă și dorim ca avocații GNP să se bucure de toate evenimentele din familia lor și să fie siguri că și acele mici momente pe care nu le poți anticipa dar care necesită prezența noastră în afara biroului pentru aspecte personale, pot fi gestionate, echipa fiind mereu disponibilă să țină locul oricărui coleg la nevoie, în mod natural”, detaliază Partenerul GNP.

Avocatul amintește faptul că organizația din care face parte nu crede în ore fixe, ci în responsabilizare. Din acest motiv, i se acordă fiecărui avocat din echipă posibilitatea să își construiască propria carieră în ritmul propriu.

Atunci când este acceptat un student în practică, el este arondat unui avocat senior, responsabil să îl îndrume și să-i fie aproape pentru orice întrebări. „Suntem promotorii ideii de „pe încercate” și nu  „pe auzite”. În acest fel fiecare echipă din GNP este încurajată să discute și să implice studenții în practică în cât mai multe aspecte ale activității lor. Facem toate acestea dimensionând timpul alocat unui proiect astfel încât persoana respectivă să învețe cât mai multe. Proiectele GNP sunt în mare parte proiecte de anvergură care impun probleme complexe de drept. Considerăm că GNP este o “școală” foarte bună pentru că oferim studenților în practică / stagiarilor oportunitatea de a lucra la construcția de noi modele de distribuție, la identificarea de strategii juridice în investigații sau litigii importante, la analize și implicații pentru activități care nu își găsesc reglementarea în cadrul legal curent. Am ajuns la concluzia că trebuie să fim flexibili și că rolurile în cadrul unei echipe nu trebuie să țină cont exclusiv de vechimea în profesie. Ca atare, urcarea în ierarhia GNP nu este condiționată de trecerea timpului. Promovarea nu vine o dată cu anul care trece, ci o dată cu rezultatele și efortul fiecăruia”, precizează Bianca Naghi.

Cu excepția partenerilor, toți avocații GNP sunt tineri (sub 35 de ani). Politica organizației, în ceea ce privește resursa umană, se axează pe recrutarea de avocați foarte buni tehnici, care să împartă valorile de spirit de echipă, creativitate și ambiție ale GNP. Casa de avocatură nu are o politică de recrutare axată pe o anumită tipologie de persoană sau pe o anumită perioadă de experiență.

„În cadrul GNP, întâmpinăm noile generații cu promisiunea că vor crește pe măsura efortului lor, într-un ritm pe care ei să îl dicteze, într-o arie de specializare pe care ei să o aleagă. Ca sfat, suntem de părere că orice student este extrem de câștigat atunci când încearcă și că orice pas ar face, acesta nu va fi niciodată o greșeală, cât timp pasul făcut îi aduce învățătura unei lecții de viață, lecție pe care o va ține minte pentru viitor, când va face, poate, mai bine”, susțin reprezentanții GNP.
În fiecare lună, un student face practică în cadrul GNP


Echipa GNP are mare deschidere în fața studenților. Chiar dacă în perioada de restricții, firma a suspendat stagiile de practică, imediat ce lucrurile s-au mai relaxat, programele au fost reluate, astfel încât, în fiecare lună, cel puțin un student a fost în practică în echipa GNP.

Firma de avocatură oferă stagii de practică în funcție de tipul de proiecte pe care le poate anticipa și deci de nivelul de implicare pe care echipa îl poate oferi – pentru o experiență cât mai concretă și utilă.

În ultimii doi ani, GNP a avut un total de 15 studenți în practică. Dintre aceștia, doi studenți s-au remarcat și firma le-a făcut o ofertă concretă de colaborare.

Bianca Naghi amintește faptul că GNP este o societate de avocatură care continuă să muncească pentru fiecare nou proiect, pentru loialitatea fiecărui client, fie nou sau existent. „Avocatura de azi este mult mai competitivă și mult mai volatilă decât oricând. Fiecare societate de avocatură, indiferent de numărul de avocați, se evaluează în funcție de rezultatele fiecărui proiect, clienții nu ezită ca, periodic, să facă proceduri de selecție pentru proiectele lor. Opinii juridice de zeci de pagini și citate doctrinare nu mai sunt acceptabile pentru clienții care angajează servicii juridice externe cu scopul clar de a obține rezultate. Mulți dintre clienții noștri au echipe interne de consultanți juridici care apelează la avocați atunci când doresc o concluzie argumentată pe un subiect pe care ei de asemenea l-au verificat și analizat intern. Avocatul extern trebuie să fie extrem de rapid și conștiincios în asistența pe care o oferă, cadrul de analiză fiind întotdeauna multidisciplinar și deci implică întotdeauna avocați specializați în diverse domenii. Aceste obiective profesionale trebuie să fie oferta fiecărui avocat tânăr. În contrapartidă, GNP va oferi sprijin și suport la fiecare proiect, la fiecare etapă profesională, și bineînțeles compensații competitive atunci când vine vorba de onorarii și bonusuri”, subliniază avocatul.

De altfel dezvoltarea fiecărui avocat nu suportă constrângeri în cadrul GNP, firma oferind sprijin pentru orice obiectiv profesional oricât ar fi acesta de ambițios. Pe cât posibil, GNP sprijină și situațiile în care avocații doresc un program flexibil, mai mult timp liber sau muncă remote. „Suntem promotorii ideii că echipa GNP trebuie să fie în primul rând fericită cu locul în care își construiește cariera și condițiile oferite. Suntem convinși că numai o astfel de bază poate constitui premisele unei relații de colaborare de lungă durată și un GNP din ce în ce mai reputat”, atrage atenția Bianca Naghi.

Reprezentanții GNP sunt de părere că avocatura se modifică și evoluează în ritm cu revoluția digitalizării pe care o trăim din plin zilele acestea. Ca atare, ei cred că absolvenții facultăților de drept din România, dincolo de pregătirea teoretică pe care o dobândesc în cadrul studiilor, sunt datori să fie curioși și să încerce cât mai multe activități extra-curiculare, și nu doar stagii de practică, ci și cursuri de pregătire, concursuri, procese simulate, experiențe în cadrul unor programe de studii etc.

Pentru GNP este foarte important ca studenții în practică să dorească să cunoască și să încerce cât mai multe, astfel încât la finalul facultății să ia o decizie avizată atunci când optează pentru avocatură.


 

Citește pe
In-house Legal Romania:

→   Meet the Professionals | Mihaela Racleș, Legal Compliance Director - PROFI: Până nu înțelegi business-ul și piața în care compania își desfășoară activitatea, nu ai cum să excelezi în ceea ce faci. Cred că tocmai acest aspect diferențiază un legal in-house foarte bun de o casă de avocatură. Și mai cred că tot acest aspect, de înțelegere a business-ului, este cel care determină departamentele juridice să aleagă anumite case de avocatură cu care să construiască relații de colaborare pe termen lung 
→   Meet the Professionals | Din vorbă în vorbă cu Alex Potlog, Legal Director AbbVie pentru UK și Irlanda: Experiența mea în industria farma a însemnat colaborarea cu oameni extrem de inteligenți și talentați, pentru care prioritatea o reprezintă pacienții. Am văzut o industrie acționând proactiv la nivel global, demonstrând viziune și curaj, angajată la toate palierele societății și contribuind semnificativ la efortul colectiv de a depăși această situație dificilă
 
→   De vorbă cu unul dintre cei mai experimentați profesioniști ai Dreptului, inclus de Legal 500 pe lista celor mai influenți General Counsels din Europa Centrală și de Est | Radu Culic, Head of Legal la Roche România: Cheia de boltă este mentalitatea membrilor echipei juridice pe care o coordonez. Noi spunem „da, este posibil dacă...” și nu, „nu se poate pentru că...”


 
→   Provocările unei fuziuni în industria farma, gestionată integral de juriștii interni ai companiei. Cum a lucrat echipa condusă de Mihaela Scărlătescu, Head of Legal and Compliance Director la Farmexim & Help Net în proiectul integrării unui lanț regional de farmacii
→   Meet the Professionals | Elena Iacob, Head of Legal and Compliance - Alliance Healthcare: Prețuiesc oamenii, în toate reușitele ei au un rol esențial. Performanța nu este doar despre rezultate, cifre, ci și despre spiritul echipei, interacțiune și colaborare, despre încredere și emoții. Avocatul intern nu mai este doar un consultant, el a devenit un un veritabil partener de discuții în cadrul procesului decizional al companiei, este parte din decizie
 

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 16 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...