ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

29 Septembrie 2023   |   Ștefania Enache

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociatii | Deloitte Legal

 
 
Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal este foarte implicată în formarea noilor generații de specialiști, organizând în mod constant programe de pregătire pentru tineri. În această vară, firma a avut stagii de practică, cu o durată de o lună, pentru fiecare arie juridică.„Am selectat opt participanți, studenți absolvenți de an trei, dintre care șapte au fost selectați din programul nostru „Law Is Awesome!”, organizat în 2023, în perioada februarie-mai, iar cel de al optulea participant, prin intermediul colaborării noastre cu ELSA, prin proiectul lor „Succesus per Labor”. Fiecare practicant a avut alocat câte un coach, avocat în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, iar feedback-urile au fost pozitive cu privire la activitatea acestora pe parcursul lunii petrecute la noi”, explică Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal.


Firmele sunt obligate să se plieze pe cerințele noilor generații care acum intră în profesie și să se adapteze la nevoile acestora. Reff & Asociații are un mare avantaj pe piața muncii din România datorită faptului că este societatea de avocați afiliată rețelei internaționale Deloitte Legal. Această afiliere vine la pachet cu accesul la resurse vaste și diverse, inclusiv la cele mai noi tehnologii. Totodată, firma investește în permanență în pregătirea profesională a colegilor din echipă. „De asemenea, investim în pregătirea colegilor noștri cu privire la importanța coaching-ului și a dezvoltării. O altă parte pe care o considerăm importantă este perioada de onboarding. De aceea, am investit și dezvoltat training-uri pentru noii colegi, care pot fi parcurse într-un mod simplu, plăcut și util. Îi sfătuim pe studenți să fie cât mai deschiși la nou, să abordeze cu curiozitate avocatura de business, să se informeze cu privire la ariile de practică dintr-o societate de avocați, să încerce să descopere în ce direcție le-ar plăcea să se îndrepte și, desigur, să facă tot posibilul pentru a merge în acea direcție. Este o profesie care presupune învățare permanantă, dar care aduce satisfacții pe măsură”, subliniază Georgiana Singurel.

O astfel de abordare reprezintă un criteriu important de care tinerii sunt atrași atunci când vor să opteze pentru un viitor angajator. Acesta este și motivul pentru care firma de avocatură afiliată Deloitte Legal este una „vânată” de cei care vor să-și dezvolte o carieră în avocatura de business și care acum sunt pe băncile facultății.
Studenții învață ce înseamnă avocatura de business

Studenții care ajung să facă practică alături de echipa Reff & Asociații trec printr-o serie de etape menite să-i pregătească pentru profesie.

Referindu-se la stagiile de practică de anul acesta, Georgian Singurel menționează că inițierea studenților a constat atât în procesul de onboarding prin care trece orice nou angajat Deloitte România, cât și în activitatea propriu-zisă în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, alături de avocații firmei. „Studenții s-au arătat proactivi și curioși, dorindu-și constant să primească sarcini și să învețe cât mai multe aspecte ale avocaturii de business. Colegii noștri au fost impresionați că studenții și-au dus la bun sfârșit sarcinile, în timp util și în mod corect. Cu siguranță unii dintre ei vor deveni avocați juniori în echipa noastră”, punctează interlocutoarea BizLawyer.

Motivele pentru care studenții aleg să-și efectueze stagiile de practică în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal sunt multe.

În primul rând, sunt atrași de faptul că au ocazia de a descoperi modul de lucru în una dintre cele mai importante societăți de avocați din țară. Astfel, ei au posibilitatea să se implice în proiecte complexe și inovatoare, să învețe ce înseamnă o abordare multidisciplinară, în care avocații Reff & Asociații colaborează cu experți Deloitte din alte departamente (fiscal, consultanță financiară etc), inclusiv din alte jurisdicții în care compania este prezentă. În plus, tinerii sunt încântați de experiența trăită pe parcursul proiectului „Law Is Awesome!”, dar și de interacțiunea cu avocații firmei.

„Au apreciat mediul de lucru prietenos, flexibilitatea programului de muncă și dedicarea colegilor noștri care au avut rolul de coach-i pe perioada practicii. Din experiența noastră, tinerii își doresc un mediu dinamic, în care să fie expuși la diverse situații noi, prin intermediul cărora să simtă că se dezvoltă constant, colegi de la care să învețe, astfel încât să-și completeze cunoștințele dobândite în facultate, precum și un pachet de beneficii flexibil”, arată Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Avantajele oferite de intrarea într-o echipă de top

 
La rândul său, firma de avocatură își dorește alături tineri care să abordeze cu pasiune această profesie și care să-și dorească să se dezvolte constant. „Dacă dețin aceste calități, restul se poate învăța”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.

Tinerii absolvenți care se pregătesc acum să intre pe piața muncii și își doresc să intre în echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal trebuie să aibă în vedere faptul că pentru firma de avocatură sunt importante mai multe aspecte : cum se prezintă la interviu, cum interacționează cu colegii implicați în procesul de intervievare, cât de interesați sunt de dezvoltarea profesională și, desigur, baza de cunoștințe acumulate pe perioada studiilor universitare, precum și eventuale experiențe profesionale anterioare.

„Programul nostru de lucru este flexibil și permite ajustarea celui clasic (de luni până vineri, în intervalul 09:00-18:00), în funcție de nevoie. Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal. Evaluarea performanței are loc de două ori pe an, este un proces transparent și structurat, care ține cont de obiectivele discutate cu liderul sau coach-ul, iar, pe parcursul anului, au loc mai multe discuții individuale pentru feedback și calibrare”, mai spune Georgiana Singurel.

Tinerii care au șansa de a debuta în profesie alături de echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal beneficiază de mediu de lucru prietenos, structurat, cu procese clare și transparente.

Un alt aspect care reprezintă un avantaj major pentru tinerii avocați care se alătură echipei Reff & Asociații | Deloitte Legal este acela că sunt implicați în proiecte încă de la început, primesc sarcini și responsabilități care le oferă expunere în fața clienților și posibilitatea de a se dezvolta prin lucrul direct la proiecte, inclusiv direct cu partenerul coordonator.

„Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa diverse programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte. Facem permanent studii salariale, pentru a ne asigura că onorariile sunt la nivelul pieței în care activăm. De asemenea, colegii noștri se bucură de un program flexibil și de beneficii importante și diverse, cum ar fi: accesul gratuit la platforme online renumite de training, un program de asistență gratuită în diverse domenii (legislativ, financiar, psihologic etc.), abonamente și asigurări medicale, abonamente la săli sportive șamd.”, încheie Georgiana Singurel.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 79 / 1594
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Încă un ‘Chinese wall’ într-o tranzacție de M&A | GNP Guia Naghi and Partners a asistat părțile în preluarea parțială a Next Energy Distribution de către CIS Gaz. Ce avocați au fost implicați
Client Choice by Lexology – 2024 | Alina Tugearu, partener ZRVP, intră în topul preferințelor clienților pentru practica de Arbitration & ADR: ”Premiul confirmă munca depusă de echipa noastră de arbitraj în ultimii ani și, mai ales, dedicarea oferită clienților”. Anul acesta doar doi avocați români au fost aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
Vlăsceanu & Partners a asistat Alive Capital în achiziționarea unui proiect fotovoltaic de 23 MW
Sectorul Healthcare, Pharma & Life Sciences este extrem de activ, iar problematicile sunt într-o evoluție permanentă, atât intern, la nivelul companiilor și produselor pe care le dezvoltă, cât și extern, venite din partea autorităților de reglementare, spun avocații biroului local DLA Piper, firmă cu o practică puternică și un portofoliu vast de proiecte. De vorbă cu partenerele Alina Lăcătuș și Livia Zamfiropol despre provocările perioadei, modul în care lucrează echipa și proiectele sofisticate în care sunt implicați avocații
Schoenherr, desemnată de Mergermarket drept firma anului în domeniul fuziunilor și achizițiilor în Europa Centrală și de Est
LegiTeam: CMS is looking for a Senior Associate for the Corporate and M&A Practice Group
LegiTeam: CMS is looking for an Associate | Real Estate and Construction Lawyer
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru departamentul Litigii (5-7 ani experiență)
Finanțele caută avocați pentru litigii arbitrale investiționale internaționale judecate potrivit regulilor de arbitraj UNCITRAL și CIRDI | Acorduri-cadru de reprezentare juridică a României semnate, pentru 4 ani, cu cel mult 6 firme pentru fiecare lot. Termen strâns pentru depunerea ofertelor
LegiTeam | BOHÂLȚEANU ȘI ASOCIAȚII recrutează avocați stagiari
EXCLUSIV - Finanțele plătesc anul acesta peste 2 mil. E avocaților care blochează, în mai multe jurisdicții, încercările fraților Micula de a executa statul român. Ce firme de avocați au fost angajate în SUA, UK, Belgia, Luxemburg, Franța și Suedia și ce onorarii primește fiecare
Stratulat Albulescu a asistat compania Respira Verde si fondatorii acesteia cu privire la exit-ul partial catre OMV Petrom. Cristina Man (Partner) a coordonat echipa
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...