ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

29 Septembrie 2023   |   Ștefania Enache

Ce oferă Reff & Asociații tinerilor absolvenți și care sunt cerințele | Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale. Georgiana Singurel, Partener: Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte

Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociatii | Deloitte Legal

 
 
Echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal este foarte implicată în formarea noilor generații de specialiști, organizând în mod constant programe de pregătire pentru tineri. În această vară, firma a avut stagii de practică, cu o durată de o lună, pentru fiecare arie juridică.„Am selectat opt participanți, studenți absolvenți de an trei, dintre care șapte au fost selectați din programul nostru „Law Is Awesome!”, organizat în 2023, în perioada februarie-mai, iar cel de al optulea participant, prin intermediul colaborării noastre cu ELSA, prin proiectul lor „Succesus per Labor”. Fiecare practicant a avut alocat câte un coach, avocat în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, iar feedback-urile au fost pozitive cu privire la activitatea acestora pe parcursul lunii petrecute la noi”, explică Georgiana Singurel, Partener Reff & Asociații | Deloitte Legal.


Firmele sunt obligate să se plieze pe cerințele noilor generații care acum intră în profesie și să se adapteze la nevoile acestora. Reff & Asociații are un mare avantaj pe piața muncii din România datorită faptului că este societatea de avocați afiliată rețelei internaționale Deloitte Legal. Această afiliere vine la pachet cu accesul la resurse vaste și diverse, inclusiv la cele mai noi tehnologii. Totodată, firma investește în permanență în pregătirea profesională a colegilor din echipă. „De asemenea, investim în pregătirea colegilor noștri cu privire la importanța coaching-ului și a dezvoltării. O altă parte pe care o considerăm importantă este perioada de onboarding. De aceea, am investit și dezvoltat training-uri pentru noii colegi, care pot fi parcurse într-un mod simplu, plăcut și util. Îi sfătuim pe studenți să fie cât mai deschiși la nou, să abordeze cu curiozitate avocatura de business, să se informeze cu privire la ariile de practică dintr-o societate de avocați, să încerce să descopere în ce direcție le-ar plăcea să se îndrepte și, desigur, să facă tot posibilul pentru a merge în acea direcție. Este o profesie care presupune învățare permanantă, dar care aduce satisfacții pe măsură”, subliniază Georgiana Singurel.

O astfel de abordare reprezintă un criteriu important de care tinerii sunt atrași atunci când vor să opteze pentru un viitor angajator. Acesta este și motivul pentru care firma de avocatură afiliată Deloitte Legal este una „vânată” de cei care vor să-și dezvolte o carieră în avocatura de business și care acum sunt pe băncile facultății.




Studenții învață ce înseamnă avocatura de business

Studenții care ajung să facă practică alături de echipa Reff & Asociații trec printr-o serie de etape menite să-i pregătească pentru profesie.

Referindu-se la stagiile de practică de anul acesta, Georgian Singurel menționează că inițierea studenților a constat atât în procesul de onboarding prin care trece orice nou angajat Deloitte România, cât și în activitatea propriu-zisă în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal, alături de avocații firmei. „Studenții s-au arătat proactivi și curioși, dorindu-și constant să primească sarcini și să învețe cât mai multe aspecte ale avocaturii de business. Colegii noștri au fost impresionați că studenții și-au dus la bun sfârșit sarcinile, în timp util și în mod corect. Cu siguranță unii dintre ei vor deveni avocați juniori în echipa noastră”, punctează interlocutoarea BizLawyer.

Motivele pentru care studenții aleg să-și efectueze stagiile de practică în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal sunt multe.

În primul rând, sunt atrași de faptul că au ocazia de a descoperi modul de lucru în una dintre cele mai importante societăți de avocați din țară. Astfel, ei au posibilitatea să se implice în proiecte complexe și inovatoare, să învețe ce înseamnă o abordare multidisciplinară, în care avocații Reff & Asociații colaborează cu experți Deloitte din alte departamente (fiscal, consultanță financiară etc), inclusiv din alte jurisdicții în care compania este prezentă. În plus, tinerii sunt încântați de experiența trăită pe parcursul proiectului „Law Is Awesome!”, dar și de interacțiunea cu avocații firmei.

„Au apreciat mediul de lucru prietenos, flexibilitatea programului de muncă și dedicarea colegilor noștri care au avut rolul de coach-i pe perioada practicii. Din experiența noastră, tinerii își doresc un mediu dinamic, în care să fie expuși la diverse situații noi, prin intermediul cărora să simtă că se dezvoltă constant, colegi de la care să învețe, astfel încât să-și completeze cunoștințele dobândite în facultate, precum și un pachet de beneficii flexibil”, arată Partenerul Reff & Asociații | Deloitte Legal.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Avantajele oferite de intrarea într-o echipă de top

 
La rândul său, firma de avocatură își dorește alături tineri care să abordeze cu pasiune această profesie și care să-și dorească să se dezvolte constant. „Dacă dețin aceste calități, restul se poate învăța”, nuanțează interlocutoarea BizLawyer.

Tinerii absolvenți care se pregătesc acum să intre pe piața muncii și își doresc să intre în echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal trebuie să aibă în vedere faptul că pentru firma de avocatură sunt importante mai multe aspecte : cum se prezintă la interviu, cum interacționează cu colegii implicați în procesul de intervievare, cât de interesați sunt de dezvoltarea profesională și, desigur, baza de cunoștințe acumulate pe perioada studiilor universitare, precum și eventuale experiențe profesionale anterioare.

„Programul nostru de lucru este flexibil și permite ajustarea celui clasic (de luni până vineri, în intervalul 09:00-18:00), în funcție de nevoie. Membrii juniori sunt alocați pe echipe, fiecare dintre ei are un buddy pentru primele săptămâni și un coach, care să le fie alături de-a lungul experienței lor profesionale în cadrul Reff & Asociații | Deloitte Legal. Evaluarea performanței are loc de două ori pe an, este un proces transparent și structurat, care ține cont de obiectivele discutate cu liderul sau coach-ul, iar, pe parcursul anului, au loc mai multe discuții individuale pentru feedback și calibrare”, mai spune Georgiana Singurel.

Tinerii care au șansa de a debuta în profesie alături de echipa Reff & Asociații | Deloitte Legal beneficiază de mediu de lucru prietenos, structurat, cu procese clare și transparente.

Un alt aspect care reprezintă un avantaj major pentru tinerii avocați care se alătură echipei Reff & Asociații | Deloitte Legal este acela că sunt implicați în proiecte încă de la început, primesc sarcini și responsabilități care le oferă expunere în fața clienților și posibilitatea de a se dezvolta prin lucrul direct la proiecte, inclusiv direct cu partenerul coordonator.

„Ei vor lucra cu avocați experimentați, care îi vor ghida în procesul de dezvoltare, vor beneficia de diferite traininguri și pot accesa diverse programe de dezvoltare și creștere în cadrul rețelei internaționale Deloitte. Facem permanent studii salariale, pentru a ne asigura că onorariile sunt la nivelul pieței în care activăm. De asemenea, colegii noștri se bucură de un program flexibil și de beneficii importante și diverse, cum ar fi: accesul gratuit la platforme online renumite de training, un program de asistență gratuită în diverse domenii (legislativ, financiar, psihologic etc.), abonamente și asigurări medicale, abonamente la săli sportive șamd.”, încheie Georgiana Singurel.




 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 200 / 1713
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
Arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments a ajuns la final | Statul român așteaptă decizia, după ce tribunalul a declarat închisă procedura în litigiul în care pretențiile se ridică la 345 mil. E. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...