ZRP Schoenherr
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cum lucrează și ce mandate primește echipa axată pe Fiscalitate ̸Taxe de la Țuca Zbârcea & Asociații. Alianța cu Andersen Global oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali

21 Ianuarie 2020   |   Ștefania Enache

Echipa axată pe Fiscalitate/Taxe este coordonată de doi parteneri și trei directori, care răspund de linii specifice de activitate (fiscalitate internațională și impozite directe, impozite indirecte și prețuri de transfer).

Alexandru Cristea, Tax Partner al Tuca Zbârcea & Asociatii Tax

 
 
Anul care a început va aduce unele provocări pentru piața serviciilor de asistență juridică și fiscală. Cauza acestor provocări o constituie contextul internațional și nevoile în continuă schimbare ale companiilor.Alexandru Cristea, Tax Partner al Țuca Zbârcea & Asociații Tax, indică, în acest sens, direcțiile globale impuse de BEPS, normele și inițiativele de combatere a optimizărilor fiscale, modificările avute în vedere în ceea ce privește sistemul comunitar de TVA. Toate aceste schimbări vor determina firmele să își reconsidere din ce în ce mai mult poziția fiscală din punct de vedere strategic.

„Pe de altă parte, este necesară o gestionare a conformării fiscale și regulilor privind prețurile de transfer într-un mod fluid și transparent, utilizând fluxuri și tehnologii eficiente. În acest context, menționăm că, începând cu 1 ianuarie 2020, DAC6 obligă intermediarii (consultanții fiscali, contabilii, auditorii, avocații. etc) și companiile să raporteze schemele transfrontaliere de structurare sau optimizare fiscală ce prezintă anumite caracteristici specifice. DAC6 trebuia să fie implementată în legislația națională a tuturor statelor membre a Uniunii Europene până la 31 decembrie 2019. Cu toate acestea, trebuie să fie raportate schemele de optimizare fiscală ce au fost realizate începând cu data de 25 iunie 2018, indiferent de data la care prevederile directivei au fost transpuse în legislația locală”, punctează Alexandru Cristea.


O piață competitivă

La ora actuală, piața de consultanță fiscală este o piață matură și din ce în ce mai competitivă, în care clienții știu exact competențele specifice de care au nevoie și când au nevoie de acestea, având așteptări clare asupra rezultatelor.

Expertul Țuca Zbârcea & Asociații Tax subliniază faptul că, la modul general, piața nu a înregistrat creșteri spectaculoase, fiind mai degrabă una stabilă în ultimii doi-trei ani.
„În contextul actual și viitor, considerăm că societățile vor fi din ce în ce mai atrase de colaborarea cu consultanți juridici și fiscali independenți, liberi de restricțiile impuse firmelor de audit tradiționale. Intrarea Andersen Global pe piața românească, prin colaborarea cu TZA Tax, răspunde acestei necesități. Andersen Global a fost constituită sub forma unei entități internaționale având rolul de a dezvolta un model de servicii profesionale complet și ireproșabil. Andersen Global s-a înființat în anul 2013, dar își are rădăcinile într-o tradiție Andersen mult mai veche. În prezent, organizația se extinde rapid și numără peste 5.000 de profesioniști în peste 166 de locații la nivel mondial. Această colaborare ne oferă acces la know-how și competențe globale, dar și la proiecte transfrontaliere și clienți internaționali. Cred că este un adaos perfect la capacitățile noastre, deoarece împărtășim aceleași valori, inclusiv asigurarea unui nivel ireproșabil al serviciilor prestate, precum și pasiunea pentru calitate și inovație”, arată consultantul.

Servicii complexe

Practica Țuca Zbârcea & Asociații Tax acoperă fiecare aspect al consultanței și conformării fiscale, începând cu planificarea tranzacțiilor, proceduri de analiză de tip due diligence, până la asistența operațională curentă.

Având în vedere că piața consultanței fiscale a atins deja un anumit nivel de maturitate, în ultimii ani, onorariile practicate de Țuca Zbârcea & Asociații Tax nu s-au modificat substanțial. În mandatele pe care le au, consultanții dau dovadă de de flexibilitate și adaptează structurile de onorarii în funcție de necesitățile clientului și tipul de proiect. Astfel, oferă o gamă completă de structuri de onorarii, de la onorarii în funcție de timpul lucrat de consultanții Țuca Zbârcea & Asociații Tax, la onorarii fixe sau maximale per proiect sau abonamente lunare pentru servicii de consultanță fiscală.


Intră pe portalul de concurență pentru mai multe articole referitoare la proiectele avocaților din această arie de practică

Echipa axată pe Fiscalitate/Taxe este coordonată de doi parteneri și trei directori, care răspund de linii specifice de activitate (fiscalitate internațională și impozite directe, impozite indirecte și prețuri de transfer). În total, nu mai puțin de 15 consultanți fiscali experimentați, specializați în diverse domenii fiscale și industrii își aduc aportul la îndeplinirea mandatelor fiscale specifice sau, în cooperare cu avocații Țuca Zbârcea & Asociații, la realizarea unor proiecte complexe, integrate din punct de vedere juridic și fiscal.  „Bineînțeles, pentru că divizia de fiscalitate este afiliată firmei de avocatură Țuca Zbârcea & Asociații, suntem preferați de clienți pentru serviciile integrate necesare în cazul proiectelor de fuziuni și achiziții, precum și pentru asistența în legătură cu controalele fiscale și soluționarea disputelor, echipele noastre mixte oferind asistență pe parcursul tuturor etapelor procedurale derulate în fața autorităților fiscale și a instanțelor de judecată”, precizează Alexandru Cristea.

În ceea ce privește portofoliul de clienți, acesta include firme din diverse sectoare, cum ar fi energie, servicii financiare, bunuri de larg consum și retail. Clienții Țuca Zbârcea & Asociații Tax sunt deopotrivă multinaționale, dar și societăți românești, inclusiv companii antreprenoriale.

Experții oferă servicii de specialitate din toată gama care are legătură cu acest domeniu. Astfel, pe partea de consultanță, acoperă toată paleta de nevoi specifice ale unei societăți, de la decizii strategice de business (cum ar fi implementarea unor programe de restructurare sau de optimizare), până la probleme sectoriale și validarea unor tranzacții.

De asemenea, prețurile de transfer au devenit un subiect important în ultimii ani, autoritățile fiscale acordându-i o atenție deosebită în special având în vedere oportunitatea colectării unor obligații fiscale semnificative pentru incorecta implementare și/sau justificare a prețurilor de transfer. În acest context, Țuca Zbârcea & Asociații Tax și-a consolidat, în urmă cu un an, expertiza în domeniul prețurilor de transfer, adăugând o linie de servicii dedicată, coordonată de doi specialiști cu experiență vastă în domeniu.

„Într-adevăr, există solicitări în privința întocmirii dosarelor de prețuri de transfer și, în acest sens, avem o echipă dedicată, consultanți fiscali cu o experiență notabilă în acest domeniu, care gestionează cu succes mandatele privind pregătirea dosarelor de prețuri de transfer. Acestea nu sunt însă singurele tipuri de proiecte, nu de puține ori expertiza noastră fiind necesară pe parcursul inspecțiilor fiscale sau în cadrul litigiilor fiscale unde lucrăm împreună cu echipa de avocați de la Țuca Zbârcea & Asociații”, menționează Alexandru Cristea.

În cazurile în care li se solicită asistența în cadrul inspecțiilor fiscale, serviciile specialiștilor pleacă de la aspecte de procedură fiscală, dar de cele mai multe ori constă în aspecte tehnice (prevederi specifice ale legislației fiscale). „Astfel de proiecte sunt dinamice, iar nivelul nostru de implicare este agreat cu clienții, atunci când este necesar putând să preluăm în totalitate reprezentarea în fața inspectorilor fiscali”, susține expertul Țuca Zbârcea & Asociații Tax.


Citește și

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 584 / 5774
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Arbitration Rules (Powered by ZRVP)
Despe norocul de a lucra cu profesionişti care îți conferă încrederea şi gradul de libertate necesare pentru a te dezvolta şi a nu rămâne în umbra lor. Andra Constantinescu, după primii 5 ani petrecuți la ZRVP: Un loc în care nu ai cum să nu evoluezi: tipul de proiecte la care eşti expus, complexitatea problemelor dezbătute, caracterul de noutate al mandatelor creează premisele unei evoluţii constante şi vizibile
Bohâlțeanu & Asociații, alături de acționarii Agra’s SA la vânzarea companiei către Scandia Food și ai Memento Group în procedura prin care Aegean Airlines preia pachetul de control în Anima Wings Aviation. Ionuț Bohâlțeanu, Managing Partner: Sunt două tranzacții importante, prin care BSMP își consolidează poziția pe piața avocaturii și își lărgește portofoliul de clienți
Credit sindicalizat de 636 milioane de lei pentru Carmistin, coordonat de BCR. Ce avocați au asistat sindicatul bancar
VIDEO | Dicționar de arbitraj: IBA rules on taking of evidence (Powered by ZRVP)
Finanțări sindicalizate | Avocații de la Mușat & Asociații spun că, în ciuda tendințelor prudente de anul trecut, s-a văzut că nu există o problemă de lichiditate în piață și se așteaptă ca numeroase proiecte de investiții să primească undă verde în viitorul apropiat. Monia Dobrescu, Partener: Analizarea sustenabilității unei companii prin prisma factorilor ESG devine noua realitate și companiile vor fi nevoite să se conformeze și să își adapteze planul de afaceri în consecință
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Soft Law Instruments (Powered by ZRVP)
LegiTeam: Reff & Associates is looking for Experienced Lawyer | Environmental Law
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associates for the legal consultancy practice | corporate, M&A, commercial
LegiTeam: Băncilă, Diaconu și Asociații SPRL is recruiting senior associate for the legal consultancy practice | Banking, Finance, Digital & Tech Law
Ce calități trebuie să demonstreze tinerii stagiari care vor să se alăture echipei Stratulat Albulescu & Asociații. Cum sunt integrați nou-veniții și care sunt beneficiile apartenenței la firma în care jumătate dintre avocați au sub 30 de ani
Cum văd viitorul finanțărilor sindicalizate, în actualul context economic, avocații de Banking & Finance de la Wolf Theiss, care au asistat în ultima perioadă peste 50 de tranzacții de acest tip, printre care și cea mai mare finanțare de pe piața imobiliară din România. Claudia Chiper, Partener: Transparență, claritate cu privire la proiect şi situații financiare satisfăcătoare sunt ingredientele esențiale pentru succesul obținerii de fonduri
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...