ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Inspecțiile fiscale și restructurările de business, printre cele mai interesante proiecte ale echipei de Fiscalitate de la Mușat & Asociații | Răzvan Graure, Partener: Atenție la implicațiile fiscale ale tranzacțiilor desfășurate, mai ales dacă vorbim de operațiuni, piețe sau clienți noi

12 Martie 2020   |   Ștefania Enache

Firma asistă clientul, începând cu munca de teren, în toate discuțiile cu reprezentanții ANAF ce realizează controlul, în întocmirea de note explicative și puncte de vedere, și continuând cu întocmirea de contestații și asistență pe perioada litigiului în instanță, inclusiv prin reprezentarea în instanță.

Răzvan Graure, Partener - Musat & Asociatii

 
 
Mușat & Asociații are o echipă de avocați dedicată practicii de Fiscalitate, echipă din care fac parte zece profesioniști cu o experiență bogată în domeniu. Departamentul este coordonat de Partenerul Răzvan Graure și este implicat în foarte multe proiecte. „Solicitările venite din partea clienților se referă, în mare parte, la spețe în zona asistenței privind relația cu ANAF-ul, fie că vorbim de suport pe perioada inspecțiilor fiscale, fie după aceea, în faza de contestație și litigiu în instanță.De asemenea, am observat o dezvoltare a proiectelor în zona de restructurări/reorganizări de afaceri și fluxuri operaționale la categoriile de business cu evoluție rapidă (IT, pariuri sportive, distribuție farma, imobiliare), dar și consultanță fiscală pentru noi intrări pe piața locală – structurare și înregistrare fiscală”, explică Partenerul Mușat & Asociații.


Cele mai interesante proiecte pe care echipa de Fiscalitate le-a gestionat în ultimul an au vizat asistența la inspecții fiscale, atât în faza prealabilă (întocmire de contestații, audierea contribuabilului), cât și ulterior, pe durata procesului în instanță. Totodată, proiectele de restructurări de business au fost importante prin complexitate și volum de lucru.

„În general, proiectele de consultanță sunt fie punctuale, gen day-to-day, pe aspecte operaționale, care sunt finalizate în perioade scurte de timp, fie complexe, cu multe implicații și care presupun echipe mixte de avocați și consultanți fiscali și care, de regulă, se întind pe parcursul a mai multor săptămâni sau chiar luni: restructurări de business, inspecții și litigii fiscale, tranzacții”, arată Răzvan Graure.

Servicii complexe, clienți din mai multe industrii

Portofoliul de clienți al Departamentului de Fiscalitate este format din companii private, atât locale cât și multinaționale. Firmele locale activează în IT, real estate sau farma, în timp ce multinaționalele au afaceri preponderent în retail, logistică, leisure și industrie.

Partenerul Mușat & Asociații amintește faptul că firma asistă clientul, începând cu munca de teren, în toate discuțiile cu reprezentanții ANAF ce realizează controlul, în întocmirea de note explicative și puncte de vedere, și continuând cu întocmirea de contestații și asistență pe perioada litigiului în instanță, inclusiv prin reprezentarea în instanță.

Pe parcursul acestor mandate, avocații colaborează frecvent cu colegii din departamentele de Litigii, Corporate, Dreptul muncii sau Insolvență.




Așteptări pentru 2020


Partenerul Mușat & Asociații este de părere că  există posibilitatea ca anul 2020 să nu vină cu foarte multe surprize în zona de fiscalitate, lucruri de care contribuabilii să se teamă. Motivul invocat de avocat în susținerea acestei ipoteze este acela că vom avea un an electoral. „E drept că este necesară atenția la implicațiile fiscale ale tranzacțiilor desfășurate, mai ales dacă vorbim de operațiuni noi, piețe sau clienți noi, unde structurarea fluxurilor, până când lucrurile intră pe un făgaș normal, atrage și necunoscute de ordin fiscal”, punctează Răzvan Graure.

Consolidarea bazei de clienți

Departamentul de Fiscalitate din cadrul firmei Mușat & Asociații include zece experți pe care îi coordonează Răzvan Graure. Pentru 2020, echipa și-a propus să consolideze baza de clienți, dezvoltarea unor relații de parteneriat cu aceștia și identificarea de noi oportunități.

”Ne diferențiem față de alte departamente de Fiscalitate/Taxe din firmele de avocatură active în România prin integrarea foarte bună, sinergiile cu acele arii de practică ce permit oferirea unui pachet de servicii, care aduce o eficientizare și o rapiditate sporită în livrarea proiectului către client – dreptul muncii, corporate, litigii. În funcție de proiect, de complexitatea și resursele necesare, dar și în funcție de posibilitățile reale de anticipare a evoluțiilor viitoare, bugetele sunt concepute ținând cont de intenția și dorința clienților de a avea o imagine cât mai reală asupra costurilor pe care le au de suportat în relația cu consultanții externi. Deși există situații în care facturarea se poate face în rate orare, în mod preponderent se preferă determinarea unui buget fix încă de la început”, declară avocatul.

Echipa de Fiscalitate include consultanți fiscali care au dobândit experiență semnificativă în domeniul Fiscalităţii, furnizând clienților servicii de consultanţă cu privire la structurarea a numeroase tipuri de tranzacţii corporative şi financiare, în vederea maximizării avantajelor fiscale, dar şi pentru eficientizarea şi optimizarea tuturor tipurilor de activităţi, atât din punct de vedere al taxării directe, cât și din perspectiva TVA.

În plus, departamentul are o vastă experiență în consultanţă cu privire la implementarea potrivită a planurilor de oferte de acţiuni către salariaţi.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 1297 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...