ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu Noşlăcan, Senior Associate la ZRVP, după 3 ani de la intrarea în firmă: Pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit. Viața profesională în cadrul firmei este departe de a fi monotonă, fiecare avocat fiind nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri

27 Septembrie 2021   |   Maria Teodoru

El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

 
 
Radu Noşlăcan s-a alăturat firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în urmă cu aproximativ 3 ani, întrucât își dorea o schimbare a parcursului profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor. La acel moment, spune avocatul într-un interviu acordat BizLawyer, alegerea ZRVP a fost una naturală, ținând cont de renumele firmei. ”Am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru.La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat”, a nuanțat Radu Noşlăcan în discuția cu redactorii BizLawyer.


El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

”Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar”, a mai spus avocatul intervievat de BizLawyer.

♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦  


BizLawyer: Când ați intrat în echipa ZRVP și în ce context v-ați alăturat firmei? Care au fost criteriile după care ați ales-o?

Radu Noşlăcan:
M-am alăturat echipei ZRVP acum aproximativ 3 ani. La acel moment îmi doream o schimbare a parcursului meu profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor.

Prin urmare, având în vedere renumele ZRVP în piață, alegerea a fost una naturală.

Vi s-au împlinit așteptările? Dacă ar fi să grupăm într-o frază toate calitățile/benefiicile mediului de lucru din ZRVP, care ar fi aceea?

Da, am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru. La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat.

Aveți azi sentimentul că vă aflați alături de profesioniști, printre prieteni, la ZRVP?

În ZRVP suntem o echipă de profesioniști, care tratează cu meticulozitate provocările fiecărui client în parte. Cu o expertiză îndelungată în domeniul litigiilor și arbitrajelor, reușim împreună să câștigăm în spețe complexe și caracterizate de un grad ridicat de tehnicitate.
Care sunt provocările profesionale ale activității în cadrul echipei ZRVP? În ce tip de mandate ați lucrat și care ar fi „profilul” clienților asistați în ultimii 2 ani în aria dumneavoastră de practică?

Probabil că cea mai mare provocare profesională și cea care generează și cele mai mari împliniri rezidă în faptul că nicio speță care ajunge în atenția noastră nu este identică cu o alta avută anterior. Astfel, suntem în poziția de a ne adapta la diverse situații juridice (și de viață) precum și de a ne perfecționa cunoștințele juridice în mod constant.

Cât privește profilul clienților asistați în ultimii doi ani, aceștia sunt, în mare parte, companii de mare anvergură din România, care activează în domenii precum construcții, energie, oil & gas sau retail și care au fost implicați în litigii comerciale, de contencios administrativ sau în litigii privind licitații publice.

Avocatura este o piață în care concurența este dură. Ce credeți că ar trebui să facă un profesionist pentru urca și a se menține în linia întâi? Găsiți aceste ingrediente la ZRVP?

Cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar.

Care a fost cel mai fericit moment de împlinire profesională din cariera dumneavoastră?

Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost când mi-am demonstrat că prin efort și pasiune poți întoarce o situație în favoarea clientului tău și poți să obții dreptatea pe care acesta o caută deseori în instanță. Este vorba despre o cauză în urma căreia unul dintre clienții noștri a câștigat o cauză comercială complexă, iar afacerea sa de familie a fost salvată din pragul insolvenței.

Profesia cere sacrificii în privința vieții personale. Succesul se măsoara doar în proiectele finalizate cu bine, sau contează și capacitatea de a fi aproape de familie? Este o proporție echilibrată între viața profesională și cea personală la ZRVP?

Nu cred că există o definiție universală a succesului. Cu toate acestea, consider că, pentru a te putea bucura pe deplin de realizările din plan profesional, este nevoie să ai o familie și prieteni cu care să împarți reușitele tale profesionale.

Prin urmare, sunt de părere că atingerea unui echilibru între viața profesională și cea personală trebuie să reprezinte un deziderat pentru toți avocații.

Deși, așa cum ați menționat, piața avocaturii este una dură, ZRVP încurajează și susține avocații să atingă acest echilibru.
Care sunt așteptările dumneavoastră pentru următorii doi-trei ani?

În următorii ani sper să am parte de cauze cel puțin la fel de interesante și complexe ca și până acum. Totodată, în contextul pandemiei, îmi doresc revenirea totală la normalitate.

De ce ați recomanda ZRVP celor care caută noi provocări profesionale? Ce le-ați spune?

Cei care caută provocări profesionale nu vor fi dezamăgiți dacă vor alege ZRVP. Astfel cum am menționat, viața profesională în cadrul ZRVP este departe de a fi monotonă, întrucât fiecare avocat este nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri.

Totodată, pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit.

Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 557 / 1436
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for experienced Lawyer | Employment
Biroul Schoenherr din București a consiliat juridic tranzacția prin care euShipments.com, companie din portofoliul la BlackPeak Capital, a achiziționat furnizorul local Helpship. Partenerul Madalina Neagu a coordonat echipa de proiect
DLA Piper, alături de cumpărător în bucla locală a tranzacției prin care Globant a preluat Pentalog. Echipa din București, coodonată de Oana Duțu-Buzura (Partener) și Denisa Achim-Postea (Managing Associate)
Băncilă, Diaconu și Asociații a asistat acționarii Clarfon S.A. în vânzarea unei participații majoritare către V4C. Radu Diaconu (Managing Partner), a coordonat echipa de proiect
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
Cum a trecut echipa de Legal de la Teleperformance România, firmă cu cca. două mii de angajați, prin maratonul schimbărilor din legislația muncii. Laura Rudnyanszky, Chief Legal Officer: Am considerat că este foarte important să se aloce resurse adecvate pentru a ne asigura că procesul de conformare este gestionat în mod corespunzător și că organizația este în conformitate cu noile cerințe legislative | Care sunt provocările anului și noile tendințe în zona de resurse umane
Avocații Popescu & Asociații au o bogată experiență în auditarea riscurilor de natură penală, ei participând, cu ani în urmă, la primele astfel de proceduri din România. Echipa are azi toate resursele umane și profesionale necesare auditării aspectelor sesizate de către clienți, oferind soluții complete și investigații complexe | Adrian Chirvase, Partener: Indiferent de natura și amploarea problemelor cu privire la care ni se solicită sprijinul, modalitatea de lucru urmează un tipar caracterizat prin seriozitate, profesionalism și eficiență
LegiTeam | GNP Guia Naghi & Partners: Junior Associate ̸ Associate to join our Consultancy Team
Clifford Chance, „Firma de avocatură a anului în Europa” la gala Chambers and Partners. Ce firmă a obținut premiul în România
Jurisdicția preferată a antreprenorilor permite finanțarea parțială a achiziției de imobile în Emiratele Arabe Unite prin instituții bancare islamice locale în condiții avantajoase, de care pot beneficia inclusiv cetățenii români. Despre strategia optimă de structurare a investiției și condițiile obținerii unei finanțări, într-o discuție cu Casiana Dușa, avocat senior și specialist în business islamic
Din culisele unui arbitraj internațional complex | Gabriel Resources a cuantificat costuri de 47,1 mil. $ cu avocații White & Case și de 9 mil. $ cu echipa Țuca Zbârcea & Asociații în arbitrajul ICSID generat de proiectul aurifer eșuat de la Roșia Montană. Sumele alocate experților au fost evaluate la aproape 5 mil. $, iar cheltuielile administrative s-au apropiat de 1 mil. $. România a cerut tribunalului să respingă cererea “amețitoare” privind costurile suportate de reclamant
Corporate & Commercial - Powered by CMS | România a devenit un magnet pentru investitori în tehnologie (TMT)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...