ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu Noşlăcan, Senior Associate la ZRVP, după 3 ani de la intrarea în firmă: Pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit. Viața profesională în cadrul firmei este departe de a fi monotonă, fiecare avocat fiind nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri

27 Septembrie 2021   |   Maria Teodoru

El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

 
 
Radu Noşlăcan s-a alăturat firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în urmă cu aproximativ 3 ani, întrucât își dorea o schimbare a parcursului profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor. La acel moment, spune avocatul într-un interviu acordat BizLawyer, alegerea ZRVP a fost una naturală, ținând cont de renumele firmei. ”Am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru.La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat”, a nuanțat Radu Noşlăcan în discuția cu redactorii BizLawyer.


El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

”Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar”, a mai spus avocatul intervievat de BizLawyer.

♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦  


BizLawyer: Când ați intrat în echipa ZRVP și în ce context v-ați alăturat firmei? Care au fost criteriile după care ați ales-o?

Radu Noşlăcan:
M-am alăturat echipei ZRVP acum aproximativ 3 ani. La acel moment îmi doream o schimbare a parcursului meu profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor.

Prin urmare, având în vedere renumele ZRVP în piață, alegerea a fost una naturală.

Vi s-au împlinit așteptările? Dacă ar fi să grupăm într-o frază toate calitățile/benefiicile mediului de lucru din ZRVP, care ar fi aceea?

Da, am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru. La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat.

Aveți azi sentimentul că vă aflați alături de profesioniști, printre prieteni, la ZRVP?

În ZRVP suntem o echipă de profesioniști, care tratează cu meticulozitate provocările fiecărui client în parte. Cu o expertiză îndelungată în domeniul litigiilor și arbitrajelor, reușim împreună să câștigăm în spețe complexe și caracterizate de un grad ridicat de tehnicitate.
Care sunt provocările profesionale ale activității în cadrul echipei ZRVP? În ce tip de mandate ați lucrat și care ar fi „profilul” clienților asistați în ultimii 2 ani în aria dumneavoastră de practică?

Probabil că cea mai mare provocare profesională și cea care generează și cele mai mari împliniri rezidă în faptul că nicio speță care ajunge în atenția noastră nu este identică cu o alta avută anterior. Astfel, suntem în poziția de a ne adapta la diverse situații juridice (și de viață) precum și de a ne perfecționa cunoștințele juridice în mod constant.

Cât privește profilul clienților asistați în ultimii doi ani, aceștia sunt, în mare parte, companii de mare anvergură din România, care activează în domenii precum construcții, energie, oil & gas sau retail și care au fost implicați în litigii comerciale, de contencios administrativ sau în litigii privind licitații publice.

Avocatura este o piață în care concurența este dură. Ce credeți că ar trebui să facă un profesionist pentru urca și a se menține în linia întâi? Găsiți aceste ingrediente la ZRVP?

Cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar.

Care a fost cel mai fericit moment de împlinire profesională din cariera dumneavoastră?

Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost când mi-am demonstrat că prin efort și pasiune poți întoarce o situație în favoarea clientului tău și poți să obții dreptatea pe care acesta o caută deseori în instanță. Este vorba despre o cauză în urma căreia unul dintre clienții noștri a câștigat o cauză comercială complexă, iar afacerea sa de familie a fost salvată din pragul insolvenței.

Profesia cere sacrificii în privința vieții personale. Succesul se măsoara doar în proiectele finalizate cu bine, sau contează și capacitatea de a fi aproape de familie? Este o proporție echilibrată între viața profesională și cea personală la ZRVP?

Nu cred că există o definiție universală a succesului. Cu toate acestea, consider că, pentru a te putea bucura pe deplin de realizările din plan profesional, este nevoie să ai o familie și prieteni cu care să împarți reușitele tale profesionale.

Prin urmare, sunt de părere că atingerea unui echilibru între viața profesională și cea personală trebuie să reprezinte un deziderat pentru toți avocații.

Deși, așa cum ați menționat, piața avocaturii este una dură, ZRVP încurajează și susține avocații să atingă acest echilibru.
Care sunt așteptările dumneavoastră pentru următorii doi-trei ani?

În următorii ani sper să am parte de cauze cel puțin la fel de interesante și complexe ca și până acum. Totodată, în contextul pandemiei, îmi doresc revenirea totală la normalitate.

De ce ați recomanda ZRVP celor care caută noi provocări profesionale? Ce le-ați spune?

Cei care caută provocări profesionale nu vor fi dezamăgiți dacă vor alege ZRVP. Astfel cum am menționat, viața profesională în cadrul ZRVP este departe de a fi monotonă, întrucât fiecare avocat este nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri.

Totodată, pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit.

Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 265 / 6002
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Alătură-te echipei de avocați Mitel & Asociații | Avocați definitivi (Employment)
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Andreea Lepărdă, medie finală 9,66, una dintre cele mai bune absolvente din generația anului 2021: Nu contează dacă ești în linia întâi sau nu. Contează ca, acolo unde te afli, să realizezi importanța pe care o ai la nivel social și să fii responsabil, serios
Pharmaceuticals & Life Sciences | Chiar dacă o anumită incertitudine a fost creată de pandemia Covid-19 sau de războiul din Ucraina, România pare că rămâne o piață interesantă, cel puțin la nivel regional, spun avocații Filip & Company. Silviu Vasile (Counsel): Am asistat în mandate ce au implicat relocarea unor activități din Ucraina în România. Este posibil ca, pe măsură ce războiul se prelungește, să întâlnim și situații de deschidere de activități medicale în România sau de dezvoltare a unor capacități suplimentare de producție sau distribuție
În ultimele 12 luni, avocații firmei Bulboacă & Asociații au fost implicați în peste zece fuziuni și achiziții, dintre care patru încă sunt în derulare. De vorbă cu Adrian Bulboacă (Managing Partner), despre factorii cheie ai evoluției tranzacțiilor de tip M&A în acest an, industriile în care există apetit pentru investiții, clienți și proiecte importante
LegiTeam: CMS CAMERON MCKENNA NABARRO OLSWANG LLP SCP is loooking for an associate | Banking & Finance
Bondoc și Asociații anulează în instanță o decizie a Consiliului Național al Audiovizualului
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv | Litigii
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a junior lawyer (Banking&Finance)
LegiTeam | Bulboacă & Asociații is looking for a senior lawyer (Banking & Finance)
Băncilă, Diaconu și Asociații | Formalismul excesiv al ANAF, invalidat de Înalta Curte de Casație și Justiție. Lipsa rapoartelor de lucrări si existența unui departament propriu de vânzări nu influențează tratamentul fiscal al unor servicii suplimentare de vânzări
Noile tendințe și schimbarea priorităților pe piața muncii, analizate de avocații ZRVP | Cătălin Micu, Partener: Firmele se vor concentra pe gestionarea celor două segmente de salariați care vor prinde cel mai probabil contur: „angajații inhouse” și „angajații freelanceri” . Proiectele cu un consum semnificativ de resurse sunt cele în care se lucrează la „rescrierea” procedurilor ̸ politicilor necesare pentru implementarea pe termen lung a sistemului de lucru hibrid
Prof. Univ. Dr. Gheorghe BUTA se alătură POPESCU & ASOCIAȚII în calitate de Senior Partner | ”Pentru mine, acest parteneriat reprezintă un pas firesc, bazat pe un amplu set de valori profesionale comune și pe cei peste 10 ani de prietenie și colaborare extraordinară cu Octavian și întreaga echipă de avocați”, spune acesta
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...