ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Radu Noşlăcan, Senior Associate la ZRVP, după 3 ani de la intrarea în firmă: Pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit. Viața profesională în cadrul firmei este departe de a fi monotonă, fiecare avocat fiind nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri

27 Septembrie 2021   |   Maria Teodoru

El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

 
 
Radu Noşlăcan s-a alăturat firmei Zamfirescu Racoți Vasile & Partners (ZRVP) în urmă cu aproximativ 3 ani, întrucât își dorea o schimbare a parcursului profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor. La acel moment, spune avocatul într-un interviu acordat BizLawyer, alegerea ZRVP a fost una naturală, ținând cont de renumele firmei. ”Am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru.La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat”, a nuanțat Radu Noşlăcan în discuția cu redactorii BizLawyer.


El recunoaște că cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

”Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar”, a mai spus avocatul intervievat de BizLawyer.

♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦   ♦  


BizLawyer: Când ați intrat în echipa ZRVP și în ce context v-ați alăturat firmei? Care au fost criteriile după care ați ales-o?

Radu Noşlăcan:
M-am alăturat echipei ZRVP acum aproximativ 3 ani. La acel moment îmi doream o schimbare a parcursului meu profesional, cu orientare clară spre performanță în domeniul litigiilor și arbitrajelor.

Prin urmare, având în vedere renumele ZRVP în piață, alegerea a fost una naturală.

Vi s-au împlinit așteptările? Dacă ar fi să grupăm într-o frază toate calitățile/benefiicile mediului de lucru din ZRVP, care ar fi aceea?

Da, am așteptat performanță în domeniul litigiilor și am găsit exact acest lucru. La ZRVP m-am confruntat în mod continuu cu spețe de o complexitate ridicată, care m-au provocat zi de zi și m-au ajutat să excelez în cariera de avocat.

Aveți azi sentimentul că vă aflați alături de profesioniști, printre prieteni, la ZRVP?

În ZRVP suntem o echipă de profesioniști, care tratează cu meticulozitate provocările fiecărui client în parte. Cu o expertiză îndelungată în domeniul litigiilor și arbitrajelor, reușim împreună să câștigăm în spețe complexe și caracterizate de un grad ridicat de tehnicitate.




Care sunt provocările profesionale ale activității în cadrul echipei ZRVP? În ce tip de mandate ați lucrat și care ar fi „profilul” clienților asistați în ultimii 2 ani în aria dumneavoastră de practică?

Probabil că cea mai mare provocare profesională și cea care generează și cele mai mari împliniri rezidă în faptul că nicio speță care ajunge în atenția noastră nu este identică cu o alta avută anterior. Astfel, suntem în poziția de a ne adapta la diverse situații juridice (și de viață) precum și de a ne perfecționa cunoștințele juridice în mod constant.

Cât privește profilul clienților asistați în ultimii doi ani, aceștia sunt, în mare parte, companii de mare anvergură din România, care activează în domenii precum construcții, energie, oil & gas sau retail și care au fost implicați în litigii comerciale, de contencios administrativ sau în litigii privind licitații publice.

Avocatura este o piață în care concurența este dură. Ce credeți că ar trebui să facă un profesionist pentru urca și a se menține în linia întâi? Găsiți aceste ingrediente la ZRVP?

Cel mai important ingredient este pasiunea pentru ceea ce faci și dedicarea care vine odată cu această pasiune. În plus, specific pentru piața avocaturii este atenția acordată clientului și nevoilor sale, astfel încât acesta știe că are alături nu doar un avocat care îi apără interesele, ci un adevărat partener pe care poate conta în orice moment.

Din acest punct de vedere, trebuie să mărturisesc că prietenii din ZRVP sunt avocați dedicați cauzelor pe care le susțin, investind pasiunea lor pentru drept în fiecare dosar.

Care a fost cel mai fericit moment de împlinire profesională din cariera dumneavoastră?

Cel mai fericit moment de împlinire profesională a fost când mi-am demonstrat că prin efort și pasiune poți întoarce o situație în favoarea clientului tău și poți să obții dreptatea pe care acesta o caută deseori în instanță. Este vorba despre o cauză în urma căreia unul dintre clienții noștri a câștigat o cauză comercială complexă, iar afacerea sa de familie a fost salvată din pragul insolvenței.

Profesia cere sacrificii în privința vieții personale. Succesul se măsoara doar în proiectele finalizate cu bine, sau contează și capacitatea de a fi aproape de familie? Este o proporție echilibrată între viața profesională și cea personală la ZRVP?

Nu cred că există o definiție universală a succesului. Cu toate acestea, consider că, pentru a te putea bucura pe deplin de realizările din plan profesional, este nevoie să ai o familie și prieteni cu care să împarți reușitele tale profesionale.

Prin urmare, sunt de părere că atingerea unui echilibru între viața profesională și cea personală trebuie să reprezinte un deziderat pentru toți avocații.

Deși, așa cum ați menționat, piața avocaturii este una dură, ZRVP încurajează și susține avocații să atingă acest echilibru.




Care sunt așteptările dumneavoastră pentru următorii doi-trei ani?

În următorii ani sper să am parte de cauze cel puțin la fel de interesante și complexe ca și până acum. Totodată, în contextul pandemiei, îmi doresc revenirea totală la normalitate.

De ce ați recomanda ZRVP celor care caută noi provocări profesionale? Ce le-ați spune?

Cei care caută provocări profesionale nu vor fi dezamăgiți dacă vor alege ZRVP. Astfel cum am menționat, viața profesională în cadrul ZRVP este departe de a fi monotonă, întrucât fiecare avocat este nevoit să învețe și să se adapteze constant la cele mai noi trenduri.

Totodată, pentru cei care caută să atingă performanța în domeniul litigiilor și arbitrajelor, ZRVP este locul cel mai potrivit.





Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 392 / 6125
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Banking & Finance | Avocații NNDKP au asistat clienții în finanțări de cca. 2,8 miliarde de euro, în ultimul an. Cele mai relevante au continuat să fie finanțările sindicalizate în care bănci din România au pus la dispoziția împrumutaților fonduri semnificative pentru capital de lucru. De vorbă cu Alina Radu, Partener și Coordonator al practicii, despre particularitățile proiectelor, apetitul pentru finanțare, echipă și tendințele care se prefigurează
Biroul CMS din București a asistat grupul german All4Labels în achiziția Romprix Exim. O echipă de avocați cu senioritate ridicată a lucrat în tranzacția prin care se configurează liderul pieței locale de imprimare digitală industrială
BONDOC și Asociații, alături de organizatorii Concertului Extraordinar de Anul Nou de la Ateneul Român ǀ Mihaela Bondoc (Partener): Talentul, emoția, dedicarea, merită toată susținerea noastră
Avocații firmei Stratulat Albulescu spun că apar tot mai multe tranzacţii de conţinut social media care, pe lângă valoarea impresionantă, vin la pachet cu implicaţii din perspectivă IP pe mai multe niveluri. De vorbă cu Elena Stan, Managing Associate, despre schimbările semnificative din legislația mărcilor, aspectele provocatoare ale proiectelor din practica de IP și diversitatea portofoliului de clienţi
Bondoc și Asociații obține câștig de cauză într-un litigiu privind validitatea contractelor încheiate de lanțurile de supermagazine
Schoenherr a asistat CA Immo, iar KPMG Legal a stat alături de Pavăl Holding în cea mai mare tranzacție imobiliară de pe piața locală. CBRE, consultant financiar și imobiliar exclusiv al vânzătorului | Ce avocați au lucrat în achiziția de 377 mil. € și ce spune Karina Pavăl, Vicepreședinte Pavăl Holding, despre echipa de consultanți
NNDKP a asistat cu succes Enel într-un litigiu fiscal complex privind deductibilitatea amortizării fiscale aferente unor active corporale dobândite prin transfer de la clienți
Arbitrajul ICSID cerut de Plaza Centers NV, dezvoltator imobiliar care cere statului român să compenseze pierderi de cca. 383 mil. € în proiectul Dâmbovița Center, intră în line dreaptă după numirea arbitrilor. România a mers pe mâna unui profesor emerit al Universității Sorbona, reclamanții au ales un canadian, iar președintele Tribunalului este un lord englez
Statul a bugetat aproape o jumătate de milion de euro, anul acesta, pentru arbitrajul în care 15 firme și 28 de persoane fizice din 7 țări au chemat România la ICSID. Ce onorarii primesc firmele care asigură apărarea României în acest dosar în care investitorii susțin că au avut pierderi considerabile și au pretenții de 213 mil. €
Activitate intensă pentru avocații de concurență de la PNSA, firmă evidențiată de directoarele internaționale în această arie de practică. Despre lista priorităților Consiliului Concurenței, proiectele în care sunt implicați avocații și cele mai sensibile reglementări de care firmele trebuie să țină seama, într-o discuție cu partenerul Mihaela Ion
Stratulat Albulescu a asistat Reorg în legătură cu achiziția furnizorului de tehnologie modernă - FinDox
MPR Partners primește trei premii din partea Client Choice by Lexology - 2022. Mușat & Asociații, Simion & Baciu și Filip & Company primesc câte o distincție. Cine sunt avocații aleși exclusiv de către clienții in-house lawyers, într-o procedură ce nu poate fi influențată
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...