ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Unul dintre cei mai influenți Legal Manageri locali, evidențiați de Legal500, a fost recrutat de E-Infra. Adina Calfa-Dudoiu: M-au convins povestea grupului și a fondatorilor, viziunea lor centrată pe profesionalism educat și calitate

27 Martie 2019   |   Cristian Badea

Din grupul E-INFRA fac parte 5 companii cu activități diverse în infrastructură, de la deținerea de infrastructură de telecomunicații și energie până la servicii profesionale în infrastructură.

Adina Calfa-Dudoiu, General Counsel al Grupului E-Infra

 
 
Adina Calfa-Dudoiu, unul dintre cei zece coordonatori ai departamentelor juridice care au intrat anul acesta pe lista celor mai influenți GC (General Counsels) din Europa Centrală și de Est, intocmită de directorul juridic international Legal 500, a acceptat o nouă provocare profesională. La începutul lunii martie, ea a schimbat postul de Legal Director la Roșia Montană Gold Corporation cu cel de General Counsel al Grupului E-Infra. ”Am ales sa lucrez pentru un grup focusat pe infrastructura, în primul rand, pentru background-ul meu profesional în companii din telecomunicații și energie / resurse naturale.Infrastructura este unul dintre sectoarele critice în acest moment pentru România; este un domeniu cheie, în care avem mult de construit, iar asta vine la pachet cu o  mulțime de proiecte complexe care îți oferă motivație și, în timp, satisfacții”, a declarat pentru In-house Legal Adina Calfa-Dudoiu.


Electrogrup Infrastructure | E-INFRA și-a diversificat investițiile și expertiza în domeniul integrării și al operarii de infrastructura de telecomunicații, producția de energie verde, operarea și integrarea de infrastructura energetica și infrastructuri civile. Din grupul E-INFRA fac parte 5 companii cu activități diverse în infrastructură, de la deținerea de infrastructură de telecomunicații și energie până la servicii profesionale în infrastructură. ”Vorbim de domenii foarte dinamice, în care contează foarte mult experiența punctuală si cred că aici pot aduce cea mai mare valoare”, a adăugat Adina Calfa Dudoiu.

Un parcurs profesional pe "vârful valului", remarcat de Legal 500

Primii pași în carieră i-a făcut în biroul din București al CMS Cameron McKenna. A debutat cu o tranzacție M&A pe piața de retail cu implicare internațională, un proiect plin de provocări, iar munca în acest dosar a reconfirmat faptul că și-a ales bine drumul profesional. “În paralel cu munca de birou, am urmat, de asemenea, timp de doi ani cursurile de master în dreptul afacerilor. Acei ani au fost foarte bogați în tranzacții majore, privatizări, mișcări strategice – intrări pe piața din România, achiziții, exit-uri ale unor jucători importanți la nivel internațional, astfel că pot spune că am avut norocul de a mă număra printre cei care au făcut parte din aceste proiecte. Astfel, printre tranzacțiile importante care se regăsesc în CV-ul meu, menționez spre exemplu, cea mai mare privatizare din România, preluarea BCR de către Erste Bank în schimbul a 3,75 miliarde de Euro, privatizarea Electrica prin preluarea de către E.ON Energie AG a filialei Electrica – Electrica Moldova, achizițiile și mișcările strategice ale fondului de investiții Advent International în România, atât pe piața pharma/healthcare cât și pe piața industrială, achiziția de către CME a grupului Media Pro Entertainment, achiziția Flanco și Credisson de către 2 fonduri de investiții internaționale și lista poate continua”, a povestit Adina Calfa-Dudoiu într-un interviu acordat BizLawyer.



Descoperă oportunitățile de recrutare de pe LegiTeam! GRATUIT.




Proiectele în care s-a implicat în această perioadă au determinat-o să-și dorească să afle cât mai multe despre activitatea dar și despre industria în care activau clienții cu care colabora. Datorită acestui interes a ales ulterior să se implice mai mult în proiecte de consultanță multidisciplinară dedicată, care au presupus consultanță de tip day-to-day ce acoperea întreaga activitate a unora dintre acești clienți. Un astfel de proiect l-a reprezentat, spre exemplu, coordonarea dosarelor juridice la nivel regional pe o anumită perioadă pentru compania Reckitt Benckiser.

În mod natural, având în vedere interesul său constant pentru latura de business, Adina Calfa-Dudoiu a făcut pasul către zona de in-house. ”Mi-am dorit foarte mult să particip la întreg procesul decizional, dar și să contribui în mod efectiv la activitatea unei companii, iar cei peste 10 ani de consiliere juridică în diverse sectoare reglementate (cum ar fi TMT / IT&C, pharma, energie, bancar) mi-au oferit o paletă largă de opțiuni”, a spus avocatul, în interviul acordat BizLawyer.

Prima industrie pentru care a optat a vizat domeniul telecom. Oportunitatea de a lucra în cadrul Liberty Global, liderul industriei mondiale de comunicații prin cablu, prin prezența locală UPC România, a fost fructificată din plin de Adina Calfa-Dudoiu. Provocarea de a lucra într-un sector foarte atractiv, extrem de dinamic, într-o companie inovatoare a fost exact impulsul de care avea nevoie în acel moment al carierei sale. Adina s-a implicat total în noul său job, asumându-și cu deschidere rolul care a presupus reconstruirea echipei juridice și repoziționarea acesteia în cadrul companiei, oportunitatea de a contribui în mod efectiv la activitatea și succesul companiei, de a conduce proiecte strategice împreună cu businessul, de a ”lăsa ceva în urmă”.

Un alt domeniu de business în care și-a dorit să activeze în linia întâi a fost cel al resurselor naturale, pe care Adina îl consideră “la fel de dinamic, cu provocări constante și care, de cele mai multe ori, te scot din zona de confort, cu multe reglementări naționale și internaționale, mereu în schimbare și totodată ciclice, cu probleme complexe de drept a căror soluționare presupune cunoștințe solide, o experiență vastă și o colaborare excelentă cu specialiști din alte domenii”. Pentru a-și implini acest vis, Adina a acceptat provocarea de a ocupa poziția de Legal Director în cadrul Roșia Montană Gold Corporation.

Activitatea sa a fost remarcată de prestigiosul director juridic international Legal 500, care a nominalizat-o pe Adina Calfa-Dudoiu  printre cei mai puternici zece General Counsels din corporațiile locale. Consilierii juridici din corporații au fost selectati pe baza unor cercetări riguroase, ce au inclus interviuri cu partenerii-cheie ai firmelor de avocatură şi cu in-house counsels din regiune. Cercetarea a urmărit să-i evidențieze pe profesioniștii dreptului din departamentele juridice ale firmelor care au contribuit la schimbarea sau formarea opiniilor în cadrul companiei sau industriei, au dezvoltat soluții tehnice stralucite pentru rezolvarea unor probleme complexe, au creat structuri inovatoare ce au avut ca efect un avans al business-ului, ori au creat modele ce au fost preluate de alti GC.

Citește și
→   In-House Legal - Cei mai puternici General Counsels din corporațiile locale, listați de Legal 500. Cine sunt cei zece români ”de zece” din GC Powerlist: Central and Eastern Europe



Intră pe
www.in-houselegal.ro pentru a vedea opiniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în companii importante, urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității in-house și propune subiecte. Suntem alături de tine!




De ce infrastructură? Un domeniu cheie, în care avem mult de construit

Adina Calfa-Dudoiu
  a făcut acum pasul spre un nou domeniu: infrastructura.  Ea spune că a ales să lucreze pentru aceasta industrie în primul rând pentru background-ul său profesional în companii din telecomunicații și energie / resurse naturale.

”Infrastructura este unul dintre sectoarele critice în acest moment pentru România; este un domeniu cheie, în care avem mult de construit, iar asta vine la pachet cu o mulțime de proiecte complexe care îți oferă motivație și, în timp, satisfacții”, arătat Adina Calfa-Dudoiu. Din grupul E-INFRA fac parte 5 companii cu activități diverse în infrastructură, de la deținerea de infrastructură de telecomunicații și energie până la servicii profesionale în infrastructură. Vorbim de domenii foarte dinamice, în care contează foarte mult experiența punctuală si cred că aici pot aduce cea mai mare valoare.

Noul General Counsel al Grupului E-Infra spune că alegerea nu a fost dificilă, din mai multe motive.

”În primul rând m-au convins povestea grupului și a fondatorilor, viziunea lor centrată pe profesionalism educat și calitate, pasiunea pentru ceea ce fac și principiile de etică în business, cu care m-am identificat foarte bine”, a arătat Adina Calfa-Dudoiu.

În al doilea rand au motivat-o oamenii din echipa de management E-INFRA, care este practic entitatea holding care coordonează cele 5 subsidiare – Electrogrup, Netcity, Direct One, Nova Power & Gas și Wesee. "Am descoperit aici o echipă formată din oameni cu experiență și povești de carieră impresionante, probabil printre cei mai buni din piață în domeniul lor. Am avut de la început „chimia” necesară pentru a accepta propunerea și a porni în noua misiune cu entuziasm și încredere", a adăugat Adina.

Nu în ultimul rând, pentru că din rolul de Group General Counsel va coordona activitiatea juridică a tuturor companiilor din grup, a motivat-o proiectul intern de a consolida echipele și resursele din subsidiare într-un pol juridic puternic la nivel de grup. "Toate companiile sunt în plin proces de expansiune cu proiecte din ce în ce mai complexe, așa că viitorul se anunță foarte dinamic", a conchis Adina Calfa-Dudoiu.





Intră pe LadyLawyer.ro și află mai multe despre activitatea, preocupările și proiectele doamnelor avocat din cele mai importante firme de pe piața locală.






 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 66 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...