ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Aproape 1 milion de persoane juridice şi alte entităţi, înregistrate în SPV la 30 iunie 2022

08 August 2022   |   Agerpres

"Încă din primul semestru al acestui an s-au realizat paşi importanţi pentru atingerea obiectivelor propuse pentru anul 2022. Astfel, trei dintre ţintele şi jaloanele stabilite prin decizia de implementare PNRR a Consiliului Uniunii Europene au fost atinse, acestea fiind îndeplinite înainte de termenele limită prevăzute", se arată în raport.

 
 
Aproape 1 milion de persoane juridice şi alte entităţi (951.579) figurau ca înregistrate în Spaţiului Privat Virtual (SPV) la 30 iunie 2022, cu 24.039 mai multe faţă de sfârşitul lunii mai 2022, potrivit Raportului de activitate al Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală pentru semestrul I 2022.
 
"Încă din primul semestru al acestui an s-au realizat paşi importanţi pentru atingerea obiectivelor propuse pentru anul 2022. Astfel, trei dintre ţintele şi jaloanele stabilite prin decizia de implementare PNRR a Consiliului Uniunii Europene au fost atinse, acestea fiind îndeplinite înainte de termenele limită prevăzute", se arată în raport.
 
Astfel, Jalon PNRR 191 - Intrarea în vigoare a cadrului legal necesar înrolării contribuabililor persoane juridice în SPV - care avea termen în trimestrul I 2022 a fost realizat încă din anul 2021; ţinta PNRR 221: 600 000 case de marcat (AMEF) de conectat la sistemul IT al ANAF, cu termen trimestrul IV 2022, la 30.06.2022, au fost deja conectate 604.099 AMEF; Jalon PNRR 195 - Operaţionalizarea Planului comun de acţiune al ANAF şi al Inspecţiei Muncii pentru prevenirea şi limitarea fenomenului de evaziune a muncii la gri/la negru a fost realizat încă din februarie 2022, deşi termenul final era trimestrul I 2022.
 
În plus, ANAF a întreprins demersuri în vederea îndeplinirii următoarelor ţinte şi jaloane conform calendarului de monitorizare şi implementare al PNRR: Ţinta PNRR 192 - Creşterea gradului de utilizare a Spaţiului Privat Virtual (SPV). La data de 30 iunie 2022 figurau ca fiind înregistrate în SPV 951.579 persoane juridice şi alte entităţi, cu 24.039 mai multe faţă de sfârşitul lunii mai 2022, ceea ce confirmă trendul crescător înregistrat în ultimele luni. Ţinta oficială este de 1.009.679 persoane juridice înregistrate în SPV, având ca termen limită de realizare trimestrul IV 2022.
 
În Raport este menţionat Jalonul PNRR 218 - Iniţierea digitalizării activităţilor de valorificare şi executare silită, prin crearea unei platforme de licitaţii on-line pentru valorificarea bunurilor imobile şi a celor mobile cu valoare semnificativă.
 
Instituţia precizează că a fost realizată fişa pentru Proiectul "Digitalizarea activităţii de valorificare - Informatizarea şi eficientizarea activităţii de valorificare a bunurilor intrate, potrivit legii, în proprietatea privată a statului şi a bunurilor sechestrate în activitatea de executare silită a creanţelor bugetare". Proiectul vizează, în principal, crearea unui nou serviciu dezvoltat în mediul digital, disponibil la nivel naţional şi în timp real prin realizarea unei Platforme de licitaţii on-line pentru a facilita accesul populaţiei la cumpărarea bunurilor intrate în proprietatea privată a statului sau sechestrate în materie penală şi fiscală pe care ANAF le oferă la vânzare în procedurile de valorificare ale acestora.
 
De asemenea, este menţionată Ţinta 222 - Ponderea numărului de desk-audituri raportată la numărul total de audituri efectuate de administraţia fiscală va creşte la 30% până în trimestrul IV 2022.
 
În luna iunie a anului 2022 ponderea desk-auditurilor în total acţiuni de control a fost de 40,3%. Totodată, în perioada ianuarie - iunie 2022, ponderea medie a desk-auditurilor în totalul acţiunilor de control a fost de 35,3%. Suplimentar, au fost îndeplinite o serie de măsuri şi acţiuni de reformă care au fost incluse în planul de implementare al PNRR la nivelul ANAF: - Măsura de reformă suplimentară "Dezvoltarea unui model alternativ de calcul al decalajului fiscal al TVA, descompus pe sectoare economice relevante", a fost îndeplinită. Modelul a fost realizat şi implementat la nivelul ANAF în cadrul unei misiuni a FMI, cu sprijinul specialiştilor Departamentului de Afaceri Fiscale.
 
În raport este menţionată Măsura de reformă referitoare la "Implementarea unui serviciu webinar dedicat asistenţei contribuabililor" aferentă jalonului PNRR 216 - Serviciile digitale şi sistemele electronice critice sunt operaţionale, care a fost realizată. În luna mai 2022 a fost implementat serviciul webinar şi au fost susţinute 17 seminare web la care au participat 2.097 de contribuabili. Lista lunară a seminarelor web se regăseşte pe site-ul ANAF la secţiunea Asistenţă contribuabili - Servicii oferite contribuabililor.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7106 / 17596
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a asistat PragmaGO la intrarea pe piața din România prin achiziția Omnicredit. Echipa a fost coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Ianita Țui (Counsel)
Andreea Zvâc face un pas înainte în carieră și devine Partener în cadrul biroului Wolf Theiss din București | Bryan W. Jardine (Managing Partner): Promovarea sa reflectă nu numai contribuțiile profesionale remarcabile la dezvoltarea departamentului său, ci și rolul semnificativ în consolidarea poziției generale a firmei pe piața din România
Bondoc & Asociații a asistat TDI Renewables, unul dintre principalii actori în domeniul dezvoltării regenerabile, într-o restructurare internațională
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihaela Scărlătescu, Head of legal - Farmexim: „Când ești managerul unei echipe de legal, rolul nu se rezumă doar în a asigura îndeplinirea sarcinilor, ci este de fapt mai mult orientat spre partea umană. Cresc echipe, cresc oameni de niște ani buni și nu există satisfacție mai mare ca atunci când vezi transformarea acestora, acolo unde există ‘sămânța dorinței de a evolua ’ ”
VIDEO | Dicționar de arbitraj: Avansul cheltuielilor arbitrale (Powered by ZRVP)
„The Lawyer European Awards 2024”| Patru firme cu activitate în România concurează pentru titlu la secțiunea ”Law Firm of the Year: South Eastern Europe” | Popescu & Asociații și TZA, pe lista scurtă a premianților. ZRVP, pentru a treia oară în ultimii cinci ani, printre finaliștii secțiunii ”European litigation team of the year”
Rising Stars | Tudor Bonifate, primul admis la Facultatea de Drept și mai apoi șef de promoție în 2022, cu media 10, a ales să profeseze ca avocat la Țuca Zbârcea & Asociații: ”Învăț permanent – de la avocații care mă coordonează, de la colegii mei avocați, de la profesorii cu care am șansa de a colabora la facultate, de la studenții mei. Cred că avocatura mă face un profesor mai bun, după cum profesoratul mă face un avocat mai bun”
Încă un spin-off în piața avocaturii | Luminița Popa și Miruna Suciu, fondatoarele Suciu Popa, o iau pe drumuri diferite. Popa Legal se va focusa pe practica de arbitraj, iar Suciu Partners anunță consolidarea echipei
Țuca Zbârcea & Asociații apără interesele statului român în litigiul inițiat de Damen Holding la Curtea de Arbitraj de la Viena | Legea 187 ̸ 2023 referitoare la guvernanța corporativă a întreprinderilor publice a pus pe butuci modelul de cooperare cu investitorul olandez la Damen Shipyards Mangalia SA, o companie în care statul deține 51%, prin Șantierul Naval 2 Mai SA. Pierderea litigiului antrenează plata unor ”despăgubiri semnificative”
Mușat & Asociații intră în arbitrajul ICSID inițiat de bulgarii de la Eurohold și va lupta, de partea statului român, cu Pinsent Masons și DGKV. Reclamanții și-au ales un arbitru din Anglia
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocați stagiari
LegiTeam | Mitel & Asociatii caută avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...