ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

One United Properties îşi propune să realizeze un profit net de 530 de milioane de lei în 2023

15 Martie 2023   |   Agerpres

Investiţiile totale şi costurile CAPEX pentru 2023, inclusiv achiziţiile de terenuri şi costurile de dezvoltare, sunt estimate la 1,16 miliarde de lei.

 
 
Compania One United Properties îşi propune pentru 2023 să obţină un profit net de 530 milioane de lei, în creştere cu 5% faţă de 2022, cu marja netă aşteptată la 37%, a anunţat marţi dezvoltatorul imobiliar.

One United Properties propune Adunării Generale Anuale a Acţionarilor din 25 aprilie 2023 ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri consolidate în 2023 de 1,43 miliarde de lei, în creştere cu 23% faţă de rezultatul preliminar din 2022, şi un profit brut consolidat de 622,1 milioane de lei, cu 12% mai mare decât rezultatul preliminar pentru 2022.

Investiţiile totale şi costurile CAPEX pentru 2023, inclusiv achiziţiile de terenuri şi costurile de dezvoltare, sunt estimate la 1,16 miliarde de lei.


"Deşi estimările indică o creştere temperată a PIB-ului României în 2023, acesta va depăşi totuşi alte economii din regiune, precum Polonia, Cehia sau Ungaria. Regiunea Bucureşti-Ilfov, care găzduieşte aproape 3 milioane de locuitori, generează o treime din PIB-ul României şi este considerată una dintre regiunile dezvoltate din Europa. În acest context, strategia One United Properties pentru 2023 şi anii următori se va concentra în continuare pe Bucureşti, care are un PIB pe cap de locuitor de 164% din media UE, mai mare decât oraşe ca Viena sau Berlin, şi se clasează printre primele 10 cele mai mari oraşe din UE. În ciuda provocărilor din mediul economic, anticipăm că tot mai multe familii vor alege să-şi îmbunătăţească standardele de viaţă, investind în dezvoltările sigure, eficiente din punct de vedere energetic şi durabile ale ONE, contribuind astfel la cererea crescută pe care am observat-o în ultimii zece ani", a declarat Victor Căpitanu, co-CEO One United Properties.

Veniturile din vânzările de proprietăţi rezidenţiale sunt preconizate să ajungă la un miliard de lei în 2023, în creştere cu 31% faţă de rezultatul preliminar din 2022.

Pentru 2023, echipa de vânzări a One United Properties are un portofoliu de 1.143 de unităţi rezidenţiale disponibile în prezent pentru vânzare şi pre-vânzare. În plus, pre-vânzarea pentru alte 1.167 de unităţi situate în primele faze ale One Lake District şi One Lake Club va începe în prima jumătate a anului 2023. Pe baza cererii mari deja înregistrate, se estimează că cele mai multe vânzări în 2023 vor fi generate de următoarele dezvoltări: One Lake District, One Lake Club, One High District, One Floreasca Towers şi One North Lofts.

De asemenea, veniturile din chirii, care includ veniturile generate din diviziile office şi retail, sunt estimate să ajungă la 164,2 milioane de lei în 2023, în creştere cu 114% faţă de rezultatul preliminar pentru 2022.

Potrivit sursei citate, la 1 ianuarie 2023, portofoliul de birouri al One United Properties are o suprafaţă brută închiriabilă (GLA) de 138.000 mp. Împreună cu portofoliul de retail, incluzând în principal Bucur Obor şi One Gallery, întregul portofoliul comercial al One United Properties are o suprafaţă brută închiriabilă de peste 180.000 mp.

"Obiectivul nostru pentru 2023 este să ne menţinem creşterea anuală a vânzărilor rezidenţiale şi, totodată, să creştem veniturile generate de segmentul comercial, care s-a extins cu 34.500 mp odată cu livrarea recentă a celei de-a doua faze a One Cotroceni Park. Deşi nu vom atinge potenţialul real al portofoliului nostru de birouri în 2023, veniturile generate de această divizie vor continua să crească trimestrial, în conformitate cu strategia noastră de IPO. În plus, anul acesta intenţionăm să începem construcţia la One Plaza Athenee, un nou hotel lifestyle de 5 stele în centrul Bucureştiului, marcând astfel expansiunea noastră pe segmentul proprietăţilor hoteliere", a adăugat Andrei Diaconescu, co-CEO One United Properties.

One United Properties deţine în prezent un portofoliu de terenuri de 106.000 mp, cu o suprafaţă construibilă supraterană de 435.000 mp.

În 2022, One United Properties a înregistrat o cifră de afaceri consolidată de 1,2 miliarde de lei, în creştere cu 4% faţă de 2021. Profitul brut a ajuns la 573,2 milioane de lei, în scădere cu 5% faţă de anul trecut, în timp ce rezultatul net a scăzut cu 1%, ajungând la 502,6 milioane de lei.

One United Properties este principalul investitor şi dezvoltator imobiliar de proiecte sustenabile rezidenţiale, de birouri şi mixte de ultimă generaţie din Bucureşti.

Compania este tranzacţionată la Bursa de Valori Bucureşti, iar acţiunile sale sunt incluse în mai mulţi indici precum BET, ROTX, STOXX, FTSE Russell Global All-Cap şi FTSE EPRA Nareit EMEA Emerging.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3991 / 17064
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
Raport IT&C: Oportunități de cooperare între Marea Britanie ̸ România | Mircea Moraru, Counsel la CMS România: Pentru investitorii britanici care iau în considerare scena dinamică de IT&C din România, este esențial să înțeleagă și să navigheze printre complexitățile juridice
Vasile Țiple, fostul Consilier General al UiPath și fondatorul Goodlegal, se alătură KPMG Legal - Toncescu și Asociații
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Mergermarket - League Tables of Legal Advisors (Q1 2024) | Piața de M&A își revine în primul trimestru și crește cu o treime, la nivel global și cu 42% în Europa. CMS, printre primele în clasamentul global și în Europa. Wolf Theiss și DLA Piper, pe podium în Europa Centrală și de Est
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...