ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Sphera Franchise Group a realizat vânzări de peste un miliard de lei, în 2021

24 Februarie 2022   |   Agerpres

Vânzările consolidate ale Grupului în T4 s-au ridicat la 271,6 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere de 30% comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2020. Vânzările generate de KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România în ultimul trimestru al anului 2021 au contribuit cu 231,1 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. KFC a generat venituri în valoare totală de 234,1 milioane lei (creştere de 28% faţă de T4 2020), Pizza Hut - 24,7 milioane lei (creştere de 55% faţă de T4 2020) şi Taco Bell - 12,7 milioane RON (creştere de 44% faţă de T4 2020).

 
 
Sphera Franchise Group raportează vânzări consolidate de peste un miliard de lei în anul 2021, o realizare istorică pentru Grup, reprezentând o creştere de 41% comparativ cu anul 2020, conform unui comunicat remis, joi, AGERPRES.
 
"2022 este un an pe care îl aşteptăm cu nerăbdare deoarece marcăm o serie de evenimente importante pentru Sphera Franchise Group: aniversarea a 25 de ani de existenţă a KFC în România şi inaugurarea celui de-al 100-lea restaurant KFC pe plan local, 5 ani de la listarea la Bursa de Valori Bucureşti a Sphera şi tot 5 ani de la lansarea Taco Bell în România. Ultimii doi ani au fost marcaţi puternic de pandemia globală, însă echipele noastre de pe toate cele trei pieţe au reuşit să obţină rezultate excepţionale, în ciuda contextului dificil. Suntem pregătiţi să scriem o nouă pagină în istoria Sphera Franchise Group, cu rezultate foarte bune pentru toate mărcile şi pe toate pieţele de activitate. Având în vedere contextul, ne bucură cu atât mai mult recunoaşterea primită din partea agenţiei FTSE Russell şi includerea acţiunilor SFG în indicele FTSE Global Micro Cap, care ne va pune pe radarul investitorilor instituţionali la nivel mondial", a declarat Călin Ionescu, CEO Sphera Franchise Group.
 
Vânzările consolidate ale Grupului în T4 s-au ridicat la 271,6 milioane lei, ceea ce înseamnă o creştere de 30% comparativ cu acelaşi trimestru al anului 2020. Vânzările generate de KFC, Pizza Hut şi Taco Bell în România în ultimul trimestru al anului 2021 au contribuit cu 231,1 milioane lei, în creştere cu 24% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2020. KFC a generat venituri în valoare totală de 234,1 milioane lei (creştere de 28% faţă de T4 2020), Pizza Hut - 24,7 milioane lei (creştere de 55% faţă de T4 2020) şi Taco Bell - 12,7 milioane RON (creştere de 44% faţă de T4 2020).
 
Vânzările prin canalele de livrare proprii, precum şi prin platformele de comenzi online ale agregatorilor au reprezentat 30% în ultimul trimestru al anului, adică 82,3 milioane lei, ce reprezintă o creştere de 6 puncte procentuale faţă de T3.
 
"Rezultatele înregistrate în trimestrul 4 au contribuit semnificativ la rezultatul întregului an, astfel încât am încheiat anul 2021 cu vânzări consolidate în valoare de peste 1 miliard lei, o realizare istorică pentru Grup. Suntem mulţumiţi de rezultatele înregistrate anul trecut, în special într-un context foarte solicitant, care, pe lângă pandemia de COVID-19, a inclus şi creşterea inflaţiei, precum şi provocări pentru lanţul de aprovizionare. Simţim că ieşim din această pandemie mai puternici ca oricând şi că am îmbunătăţit semnificativ modelul nostru de operare în aceşti ultimi doi ani. Poziţia noastră de numerar este puternică, planurile noastre de dezvoltare pentru 2022 rămân ambiţioase şi suntem încrezători în performanţa noastră în acest an. Ne bucurăm că acţionarii noştri ne sprijină şi, prin urmare, au aprobat la începutul acestei luni distribuirea de dividende în valoare de 35 milioane lei, sumă care va fi plătită pe 30 mai 2022", a declarat Valentin Budeş, CFO Sphera Franchise Group.
 
La rezultatul istoric de peste un miliard de lei înregistrat în 2021, vânzările din România au contribuit cu 87% adică 873,7 milioane lei, cele din Italia cu 11% (114,1 milioane lei), iar Republica Moldova cu 1% (12,4 milioane lei). Cea mai mare contribuţie la vânzările totale a avut-o KFC, prezent pe cele trei pieţe de activitate ale Grupului, cu o pondere de 86% (861,5 milioane lei), urmat de Pizza Hut cu 9% (90 milioane lei) şi Taco Bell care a contribuit cu 5% (48,8 milioane lei).
 
În ceea ce priveşte performanţa individuală, în 2021 toate brandurile de pe toate cele trei pieţe de activitate şi-au îmbunătăţit performanţa faţă de 2020 - vânzările Taco Bell au crescut cu 65%, KFC Moldova cu 43%, KFC România cu 39%, KFC Italia cu 49% şi Pizza Hut cu 32%.
 
Grupul a încheiat anul 2021 cu un profit de exploatare în restaurante de 85,7 milioane lei, o creştere de 74% faţă de 2020.
 
FTSE Russell a anunţat că acţiunile SFG vor fi incluse, începând cu 21 martie 2022, în indicii FTSE Russell pentru pieţe emergente şi dezvoltate, FTSE Global Micro Cap. Includerea în indicele FTSE a făcut parte din strategia Sphera de a creşte vizibilitatea companiei pe scena internaţională, precum şi de a îmbunătăţi lichiditatea zilnică a acţiunilor.
 
Sphera Franchise Group a realizat anul trecut planul de dezvoltare agreat cu francizorul Yum! şi a deschis 12 restaurante noi, dintre care 6 restaurante KFC în România, 2 restaurante KFC în Italia, 3 restaurante Pizza Hut şi 2 restaurante Taco Bell, în România.
 
Astfel, la finalul anului trecut, Sphera opera 170 de restaurante, cu 12 restaurante mai mult faţă de finalul anului 2020, dintre care 148 în România (92 KFC, 22 Pizza Hut, 19 Pizza Hut Delivery şi 13 restaurante Taco Bell, 1 restaurant Paul şi 1 subfranciză PHD), 20 restaurante KFC în Italia şi 2 restaurante KFC în Moldova. Grupul are peste 4,700 de angajaţi.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 8498 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...