ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Autonom Services SA a finalizat cu succes plasarea unei emisiuni de obligațiuni în valoare de 20 mil. €. RTPR Allen&Overy a acordat asistență juridică

13 Noiembrie 2019   |   BizLawyer

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacției, și de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager.

 
 
Autonom Services SA a realizat cu succes prima sa emisiune de obligațiuni în cadrul unui plasament privat în valoare de 20 milioane euro. Obligațiunile au o maturitate de 5 ani, cu un cupon de 4,45% plătibil anual, și urmează să fie listate pe piața reglementată administrată de Bursa de Valori București (BVB).

“Am participat în ultimii ani la evenimentele organizate de BVB, apropiindu-ne de această comunitate, mai ales după ce Autonom Services a fost nominalizată în programul Made in Romania în 2017 și, în acest context, am decis să ne diversificăm sursele de finantare și să creștem astfel maturitatea medie a finanțărilor noastre prin intermediul unei emisiuni de obligațiuni, devenind astfel vizibili ca emitent pe piața de capital”, a declarat Marius Ștefan, co-actionar și fondator al Grupului Autonom International, din care face parte Autonom Services SA.


Emisiunea de obligațiuni a fost suprasubscrisă, având o structură echilibrată a subscriitorilor, unde se regăsesc atât persoane fizice, cât și investitori instituționali (fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de investiții financiare, societăți de asigurări). Acest lucru demonstrează faptul că există interes din partea investitorilor locali pentru alternative de plasament în titluri de calitate listate la bursa din București. “Recomandăm companiilor antreprenoriale să își îndrepte atenția către bursă, ca alternativă viabilă de finanțare a afacerilor lor”, a declarat Dan Ștefan, co-acționar al Grupului Autonom International.

Plasamentul privat a fost intermediat de BRD Groupe Societe Generale, în calitate de Coordonator unic al tranzacției, și de BT Capital Parteners – divizia de investment banking si piete de capital a Grupului Financiar Banca Transilvania, în calitate de Manager.

“Ne bucurăm că am avut ocazia sa lucrăm împreună cu echipa lui Marius și Dan la această emisiune inaugurală, iar succesul ei ne sporește încrederea că vor exista mai multe emisiuni de obligatiuni corporative ce vor fi lansate la BVB de companiile antreprenoriale cu acționariat local”, a spus Irina Neacșu, Directorul Executiv al Direcției Corporate Finance din cadrul BRD Groupe Societe Generale.

„Suntem încântați să fim unul dintre partenerii Grupului Autonom International la prima lor emisiune de obligatiuni pe piata de capital din Romania, emisiune ce confirma faptul ca din ce în ce mai mulți antreprenori privesc bursa ca o sursă potentiala de finanțare pentru indeplinirea planurilor lor de dezvoltare”, a mentionat Daniela Secară, CEO al BT Capital Partners.

Asistența juridică a fost acordată de casa de avocatura RTPR Allen & Overy. „Obligațiunile sunt astăzi opțiuni din ce în ce mai convingătoare într-un context în care piețele europene sunt inundate de lichidități, iar randamentele intră in teritoriu negativ. Ca alternativă la finanțarea bancară și vizând o bază diferită de investitori, obligațiunile se dovedesc a fi mult mai flexibile, dacă sunt structurate adecvat. Serviciile unor avocați și consultanți financiari cu experiență în structurarea unor astfel de produse de finanțare, în acord cu așteptările investitorilor, sunt esențiale pentru obținerea unor randamente atractive”, a declarat Mihai Ristici, partener RTPR Allen & Overy.

BERD a investit 4,5 milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni

Firma Autonom, cea mai mare firmă de închirieri de autoturisme şi leasing operaţional din România, se va extinde utilizând fondurile pe care le-a strâns prin emiterea unor obligaţiuni susţinute de Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), care vor fi listate la Bursa de Valori Bucureşti, informează un comunicat al instituţiei financiare internaţionale.

BERD a informat vineri că a investit 4,5 milioane de euro în emisiunea de obligaţiuni în valoare de 20 de milioane de euro lansată de Autonom. Fondurile strânse de Autonom vor fi utilizate pentru a-şi extinde flota de autoturisme şi a veni în întâmpinarea cererilor în creştere din partea companiilor locale.

"Tranzacţia susţine dezvoltarea viitoare a pieţei de capital din România şi vine după recenta decizie a FTSE Russell de a promova piaţa bursieră românească la statutul de piaţă emergentă secundară", informează BERD.

Autonom, companie înfiinţată în anul 2006 de fraţii Marius şi Dan Ştefan, are în prezent o reţea de 40 de agenţii în România, subsidiare în Ungaria şi Serbia, precum şi un parc auto cu peste 9.000 de autoturisme. Autonom furnizează servicii de închirieri de autoturisme pe termen scurt şi mediu, leasing de echipamente, asistenţă rutieră, servicii de management al flotelor de autovehicule şi vânzări de autovehicule second-hand.

Anterior, BERD a acordat firmei Autonom un împrumut în valoare de 5 milioane euro şi de asemenea a sprijinit-o în cadrul programului Advice for Small Businesses în România, finanţat de guvernul austriac. Graţie sprijinului unui consilier internaţional, Autonom a putut să găsească noi surse de finanţare şi să îşi crească afacerile.

Autonom Services SA este cel mai important jucator independent cu capital românesc de pe piețele de leasing operațional auto și rent-a-car din Romania. Aceasta dispune de o rețea națională de 44 agenții localizate în 33 de orașe din România.

Autonom Services SA a achizitionat în iunie 2018 BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania. Veniturile din exploatare consolidate conform IFRS pentru Autonom Services SA în 2018 au fost de 251,3 mil. lei, în timp ce în primul semestru din 2019, acestea s-au situat la 178,7 mil lei.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6574 / 7958
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...