ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul GTC atrage aproximativ 123 milioane euro, printr-o nouă emisiune de acţiuni

17 Decembrie 2021   |   Agerpres

"Suntem bucuroşi să putem realiza o astfel de tranzacţie de succes la sfârşitul anului cu un interes enorm din partea actualilor, dar şi posibililor investitori. Acest lucru ne-a permis să mărim tranzacţia şi a făcut posibilă reducerea la preţul pieţei. Astfel, este demonstrată cererea mare pentru acţiunile GTC, confirmând strategia şi poziţia noastră pe piaţă", a comentat Yovav Carmi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GTC.

 
 
Grupul GTC, unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari din Europa Centrală şi de Est - care deţine complexul de birouri City Gate, precum şi clădirile Premium Plaza, Cascade şi Premium Point, în Bucureşti - a oferit 55 de milioane de acţiuni la purtător, din seria O, conform unui comunicat al companiei.
 
"Suntem bucuroşi să putem realiza o astfel de tranzacţie de succes la sfârşitul anului cu un interes enorm din partea actualilor, dar şi posibililor investitori. Acest lucru ne-a permis să mărim tranzacţia şi a făcut posibilă reducerea la preţul pieţei. Astfel, este demonstrată cererea mare pentru acţiunile GTC, confirmând strategia şi poziţia noastră pe piaţă", a comentat Yovav Carmi, Preşedintele Consiliului de Administraţie al GTC.
 
Oferta vine ca urmare a deciziei acţionarilor de a majora capitalul companiei, din iunie 2021. Pe fondul cererii accelerate, compania a vândut 88.700.000 de acţiuni la preţul de 6,40 zloţi per acţiune, strângând un nou capital de circa 123 milioane euro.
 
Tranzacţia s-a desfăşurat într-un proces accelerat de bookbuilding, care a început marţi, 14 decembrie, şi s-a încheiat joi, 16 decembrie. Pe parcursul celor două zile, numeroşi investitori polonezi şi internaţionali şi-au depus cererile, supraevaluând în mod semnificativ oferta de bază, compusă din 55.000.000 de acţiuni noi. Pe fondul cererii ridicate, compania a decis să mărească volumul ofertei cu peste 60% şi, în final, să aloce 88.700.000 de acţiuni la 6,40 zloţi per acţiune, atrăgând circa 123 milioane euro, care vor fi utilizate pentru a consolida structura
de capital a Grupului şi pentru a finanţa creşterea viitoare.
 
"În pofida condiţiilor de piaţă dificile de la sfârşitul anului, atât investitorii polonezi, cât şi cei internaţionali, au contribuit cu o cerere de înaltă calitate, permiţând GTC să mărească tranzacţia cu peste 60% faţă de dimensiunea planificată iniţial şi să realizeze o reducere moderată de circa 6,6% faţă de preţul mediu per volum la 10 zile. Suntem mândri că am contribuit la această reuşită", a adăugat Mateusz Kacprzak, director Corporate and Investment Banking la Santander Polonia.
 
Santander, Erste Group şi WOOD & Company, asemenea Joint Global Coordinators şi Joint Bookrunners au sprijinit compania în această tranzacţie.
 
GTC Group a fost fondat în 1994, în Polonia, şi este o companie publică, listată la Bursa de Valori din Varşovia şi Johannesburg, şi unul dintre cei mai mari dezvoltatori de spaţii comerciale şi de birouri din Europa Centrală şi de Est, activ în şase ţări: Polonia, România, Ungaria, Croaţia, Serbia şi Bulgaria. GTC Group are un portofoliu de proiecte evaluat la aproape 2,3 miliarde de euro, care include 46 de clădiri, dezvoltate pe o suprafaţă de 1.300.000 de metri pătraţi.
 
Compania a intrat pe piaţa românească în 1999 şi a devenit rapid unul dintre cei mai importanţi dezvoltatori imobiliari la nivel local, cu un portofoliu format de-a lungul timpului atât din clădiri de birouri, centre comerciale, cât şi ansambluri rezidenţiale. Compania a dezvoltat şi vândut emblematicele clădiri de birouri America House şi Europe House, situate în centrul capitalei, centrele comerciale Galleria (Arad, Buzău, Piatra Neamţ, Suceava) şi ansamblurile rezidenţiale FeliCity şi Rose Garden din Bucureşti.
 
Printre proiectele GTC, deţinute în prezent de companie în România, se numără complexul de birouri City Gate - primul proiect funcţional de birouri din Bucureşti care a obţinut certificate LEED GOLD în 2013, Premium Plaza, Cascade, Premium Point. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2577 / 7966
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...