
Încep lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. Proiectul, preluat de NPL Resources
18 Noiembrie 2019
BizlawyerCompania de tip antreprenorial NPL Resources, fondată în București, este unicul proprietar al Goto Parking și este parte din divizia de investiții a CITR GROUP.
În această lună, compania Goto Parking a demarat lucrările de modernizare și dezvoltare a parcării Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj. Acestea se desfășoară cu sprijinul conducerii aeroportului și al Consiliului Județean. Mai mult, ele nu vor afecta în niciun fel funcționarea parcării. Prima fază de modernizare va fi finalizată până la Crăciun, pentru ca aceia care tranzitează sau revin la Cluj, la fel ca familiile și apropiații care îi întâmpină, să beneficieze de cele mai bune condiții de parcare.
Proiectul are un acționariat nou, fiind preluat 100% de NPL Resources, companie de tip antreprenorial fondată în București. Parcarea din fața aeroportului, la care au început deja lucrările, se va numi Goto Parking, pentru că o nouă viziune impune și o nouă denumire, iar aceasta subliniază ușurința accesului la ea și proiectarea ei în scopul fluidizării traficului. Investiția în prima fază a modernizării se ridică la aproximativ două milioane de lei. Aceasta presupune realizarea unor lucrări precum: instalarea unor staţii de intrare Sense SI, ale unora de ieşire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor staţii de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România.
Proiectul are un acționariat nou, fiind preluat 100% de NPL Resources, companie de tip antreprenorial fondată în București. Parcarea din fața aeroportului, la care au început deja lucrările, se va numi Goto Parking, pentru că o nouă viziune impune și o nouă denumire, iar aceasta subliniază ușurința accesului la ea și proiectarea ei în scopul fluidizării traficului. Investiția în prima fază a modernizării se ridică la aproximativ două milioane de lei. Aceasta presupune realizarea unor lucrări precum: instalarea unor staţii de intrare Sense SI, ale unora de ieşire Sense SE, a unor bariere de acces, a unor staţii de plată asistată, a unui sistem LPR (License Plate Recognition), a unuia de ghidare în parcare și a staţiei mobilă de plată Sense Paydroid, cu un software unic în România.
Evoluția Aeroportului Internațional Avram Iancu Cluj, de la 32.000 de pasageri în 1996 la aproape trei milioane în 2018, este una spectaculoasă. Pe baza acestor rezultate, se estimează că în 2035 se va ajunge la un număr de șapte milioane de pasageri. Acest trend necesită susținere și, mai ales, impune ca toate facilitățile oferite de aeroport să fie la un nivel "state of the art", pentru ca ele să sprijine dezvoltarea acestei instituții și să se ridice la nivelul ei de exemplu de bune practici. Noua parcare "smart" va fi pe măsura acestor standarde.
„Ne-am implicat în acest proiect nu doar în calitate de companie care investește pentru ca orașului să i se aducă un beneficiu economic semnificativ. Modernizarea parcării reprezintă și o inițiativă antreprenorială cu ajutorul căreia ne asigurăm că facilitățile oferite de aeroport susțin obiectivele de business ale acestuia. La fel ca orice proiect de anvergură din România, și acesta are un istoric, însă credem că, gestionat competent și cu aportul tuturor părților implicate, poate să devină mândria Clujului în 2020”, declară Horea Crăciun, administratorul GotoParking și managerul de proiect.
După o perioadă lungă în care se încercase fără succes conectarea mai eficientă a aeroportului cu rețeaua de transport în comun a orașului prin introducerea unei linii de autobuz în parcare, cu sprijinul Primăriei Municipiului Cluj Napoca și a conducerii aeroportului, în această fază de modernizare se va implementa o soluție în acest sens. La ora actuală, se fac testele de trafic cu un autobuz electric aparținând RATUC pentru a încerca diverse soluții de mutare a stației de autobuz existente în interiorul parcării. Astfel, pasagerii care tranzitează aeroportul ar putea beneficia cu mai mare ușurință de sistemul de transport în comun al orașului.
În 2018, traficul de pasageri pe Aeroportul Internațional Cluj a crescut cu 3,5% față de 2017. În total, anul trecut s-au înregistrat 2.782.401 pasageri, iar, în 2017, au călătorit pe și de pe acest aeroport 2.688.731 pasageri. La ora actuală, de aici se operează zboruri către 38 de destinații din 19 țări din Europa și Orientul Mijlociu de către șapte companii aeriene.
Compania de tip antreprenorial NPL Resources, fondată în București, este unicul proprietar al Goto Parking și este parte din divizia de investiții a CITR GROUP.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 7390 / 8818 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Filip & Company a asistat Booster Capital în achiziția unei participații în Artesana cu o chipă de avocați coordonată de Alexandru Bîrsan (managing partner) și Andreea Bănică (counsel). RTPR a fost de partea vânzătorului ROCA Investments, iar Andronic & Partners a asistat Artesana şi pe fondatorii acesteia
Clifford Chance a asistat Electrica în emisiunea istorică de obligațiuni verzi lansată pe piețele externe, în valoare de 500 milioane Euro. Avocați din București și Londra, în echipa de proiect, coordonată de partenerii Mădălina Rachieru-Postolache și Kate Vyvyan
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în emisiunea de obligațiuni în valoare de 4,7 miliarde de euro | Monica Stătescu (partener): ”Cererea puternică și condițiile de finanțare semnificativ îmbunătățite arată că România este percepută tot mai mult ca un emitent stabil și credibil”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...