ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Medicover reduce investiţiile pentru a securiza stabilitatea financiară la nivel de grup, în contextul răspândirii COVID-19

30 Martie 2020   |   AGERPRES

În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

 
 
Consiliul de Administraţie al Medicover a recomandat Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor, pentru a securiza stabilitatea financiară la nivelul întregului grup, relevă un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Trebuie să ne adaptăm din mers. Inovaţia este astăzi elementul cheie pentru a putea depăşi aceste momente de impas. De aceea, Medicover a dezvoltat un nou serviciu - MediCall - adaptat la noua realitate. Oferim pacienţilor noştri întâlniri video cu medici pentru opinii specializate, acoperind, pentru început, 12 specialităţi cu peste 100 de medici. Imediat ce cadrul legislativ ne va permite, vom integra toate specialităţile disponibile. Vom continua să dezvoltăm astfel de servicii cheie cu aplicabilitate digitală, având ca prim obiectiv îmbunătăţirea experienţei pacienţilor", a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.


În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

Potrivit sursei citate, Grupul dispune, deja, la nivel global, de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate, iar pe fondul reducerii investiţiilor, reprezentanţii companiei susţine că există suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut iniţial. La finalul anului 2019, Medicover a atras din piaţă fonduri cu rambursare pe termen lung în valoare de 140 milioane de euro.

"Grupul se aşteaptă ca la nivel internaţional veniturile şi profitul operaţional din primul trimestru să rămână în linie cu aşteptările iniţiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operaţional mai mic, influenţat de restricţiile publice. În al treilea trimestru, grupul se aşteaptă, însă, la o revenire treptată. Medicover a emis recent şi o previziune privind evoluţia pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire şi atingerea obiectivelor pe termen mediu", se menţionează în comunicatul citat.

Medicover a înregistrat, anul trecut, o creştere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut, în 2019, cu 26,9% până la valoarea de 119,1 milioane euro.

Divizia de Servicii Medicale a avansat, în România, cu 45% la 59,6 milioane de euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9%, ajungând anul trecut la 59,5 milioane de euro.

Medicover este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, listat la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm. Compania a fost fondată în anul 1995, iar în prezent pieţele principale companiei sunt: Polonia, Germania, România şi Ucraina.

Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii: Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican, respectiv laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Reţeaua Synevo din ţară cuprindea, la finalul anului 2019, un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de judeţe din ţară, respectiv 54 de oraşe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6792 / 8776
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
NNDKP, alături de Grupul PetStar, în finanțarea de 50 mil. € obținută de la UniCredit Bank. PCF Investment Banking a acționat în calitate de aranjor exclusiv
Filip & Company a asistat Banca Transilvania în prima sa emisiune de obligațiuni sustenabile în lei în valoare de 1,5 miliarde de lei. Alexandru Bîrsan (managing partener) a coordonat echipa
Employment | Pe parcursul ultimului an, s-a remarcat o preocupare crescută din partea angajatorilor pentru „descifrarea” obligațiilor tot mai complexe care le revin în temeiul legislației de dată recentă, spun avocații specializați în Dreptul Muncii de la PNSA. De vorbă cu Ioana Cazacu, coordonatoarea practicii, despre noutățile din legislația muncii, solicitările clienților și mandatele complexe în care a fost implicată echipa
BRD coordonează un club loan de 190 mil. € pentru NE Property BV. Avocații CMS au consiliat consorțiul bancar în această finanțare
Women Lawyers | Din vorbă în vorbă cu Andreea Mihalache, Partener în cadrul firmei Popescu & Asociații, profesionist reputat, cu aproape 30 de ani de experiență ca avocat litigant la cel mai înalt nivel: ”Dincolo de oportunitatea de a lucra la dosare complexe, am și sprijinul unei echipe unite, ceea ce face ca fiecare provocare să fie o oportunitate de învățare și evoluție profesională”
LegiTeam | Mitel & Asociații recrutează avocat cu experiență (Litigii și Soluționare a Disputelor)
Cine sunt campionii pieței locale evidențiați în ultimul clasament IP Stars 2025 | Baciu Partners are cele mai multe recomandări în prima bandă din domeniul mărcilor. ZRVP și Dincă & Speciac sunt pe primul palier al performanței, urmate de Mușat & Asociații și NNDKP
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Kinstellar asistă Special Flanges pe toate aspectele, tranzacționale și de taxe, în achiziția producătorului industrial român Vilmar SA, cu o echipă pluridisciplinară coordonată de Zsuzsa Csiki (Partener, Co-Head of Corporate M&A) | Skadden, Simmons&Simmons și alte două firme de avocați din România au fost de o parte și de alta în această tranzacție
CMS, alături de Bitdefender la achiziția Mesh Security | Horea Popescu (Managing Partner CMS România) și Mircea Moraru (Senior Counsel), în echipa multidisciplinară coordonată de la Londra, care a oferit consultanță cumpărătorului în toate aspectele tranzacției supusă acum aprobărilor din partea autorităților de reglementare
“Schimbare” este cuvântul de ordine pe piața muncii, spun avocații de Employment de la Mușat & Asociații, fenomenul fiind potențat de avansul tehnologic rapid, evoluția așteptărilor angajaților și necesitatea adaptării la noile realități economice și sociale | Echipa gestionează un număr mare de proiecte care implică restructurări ample ale companiilor multinaționale, creşterea numărului de litigii fiind evidențiată în analiza tendințelor observate. De vorbă cu membrii echipei despre mandatele strategice încredințate de companii lideri în industrii variate și provocările anului 2025
CMS își consolidează echipa din România prin promovarea a șapte avocați | Horea Popescu, managing partner CMS România: ”Aceste promovări reflectă nu doar calitatea muncii lor, ci și energia și dedicarea cu care aduc rezultate remarcabile clienților noștri și ne poziționează perfect pentru a ne continua creșterea și dezvoltarea competențelor”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...