ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Medicover reduce investiţiile pentru a securiza stabilitatea financiară la nivel de grup, în contextul răspândirii COVID-19

30 Martie 2020   |   AGERPRES

În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

 
 
Consiliul de Administraţie al Medicover a recomandat Adunării Generale a Acţionarilor (AGA) să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor, pentru a securiza stabilitatea financiară la nivelul întregului grup, relevă un comunicat de presă al companiei, transmis luni AGERPRES.

"Ne confruntăm cu o situaţie fără precedent. Trebuie să ne adaptăm din mers. Inovaţia este astăzi elementul cheie pentru a putea depăşi aceste momente de impas. De aceea, Medicover a dezvoltat un nou serviciu - MediCall - adaptat la noua realitate. Oferim pacienţilor noştri întâlniri video cu medici pentru opinii specializate, acoperind, pentru început, 12 specialităţi cu peste 100 de medici. Imediat ce cadrul legislativ ne va permite, vom integra toate specialităţile disponibile. Vom continua să dezvoltăm astfel de servicii cheie cu aplicabilitate digitală, având ca prim obiectiv îmbunătăţirea experienţei pacienţilor", a declarat Radu L. Gorduza, director general Medicover România.


În contextul răspândirii COVID-19 şi a extinderii nivelului restricţiilor publice, Consiliul de Administraţie al companiei a recomandat membrilor AGA să nu mai ofere dividende şi a decis diminuarea investiţiilor.

Potrivit sursei citate, Grupul dispune, deja, la nivel global, de fonduri de peste 200 de milioane de euro din linii de credit neutilizate, iar pe fondul reducerii investiţiilor, reprezentanţii companiei susţine că există suficientă lichiditate pentru a gestiona un scenariu de declin chiar mai lung decât cel prevăzut iniţial. La finalul anului 2019, Medicover a atras din piaţă fonduri cu rambursare pe termen lung în valoare de 140 milioane de euro.

"Grupul se aşteaptă ca la nivel internaţional veniturile şi profitul operaţional din primul trimestru să rămână în linie cu aşteptările iniţiale. Pentru al doilea trimestru, compania estimează venituri similare celor din perioada echivalentă a anului anterior, însă un profit operaţional mai mic, influenţat de restricţiile publice. În al treilea trimestru, grupul se aşteaptă, însă, la o revenire treptată. Medicover a emis recent şi o previziune privind evoluţia pentru următorii trei ani, planurile nefiind afectate, ceea ce denotă o încredere în capacitatea de revenire şi atingerea obiectivelor pe termen mediu", se menţionează în comunicatul citat.

Medicover a înregistrat, anul trecut, o creştere a veniturilor cu 25,7%, până la 844,4 milioane euro. Veniturile cumulate din România au crescut, în 2019, cu 26,9% până la valoarea de 119,1 milioane euro.

Divizia de Servicii Medicale a avansat, în România, cu 45% la 59,6 milioane de euro, în timp ce evoluţia diviziei de Servicii de Diagnostic a fost de 12,9%, ajungând anul trecut la 59,5 milioane de euro.

Medicover este unul dintre cei mai importanţi furnizori internaţionali de servicii medicale şi de diagnostic, listat la Bursa din Suedia - Nasdaq Stockholm. Compania a fost fondată în anul 1995, iar în prezent pieţele principale companiei sunt: Polonia, Germania, România şi Ucraina.

Compania oferă o gamă largă de servicii medicale, printr-o reţea extinsă de clinici, spitale, facilităţi de îngrijire specializată şi laboratoare prin două divizii: Healthcare Services şi Diagnostic Services.

Medicover este prezentă în România prin reţeaua de clinici medicale Medicover, spitalele Medicover şi Pelican, respectiv laboratoarele şi centrele de recoltare Synevo.

Reţeaua Synevo din ţară cuprindea, la finalul anului 2019, un total de 123 de centre de recoltare acoperind 39 de judeţe din ţară, respectiv 54 de oraşe.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 1478 / 34654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam | WOLF THEISS recrutează pentru echipa locală de Litigii și Arbitraj
Stratulat Albulescu a asistat GapMinder Venture Partners cu privire la investiția sa în Druid
Mușat & Asociații cooptează 3 noi parteneri equity și promovează alți 7 în poziții de senioritate în firmă
Voinescu Lawyers și-a consolidat poziția pe piața avocaturii de business printr-o triplă extindere
Avocații Bondoc & Asociații au coordonat toate aspectele de lege română ale parteneriatului dintre Restart Energy şi Interlink Capital Strategies, cu proiecte viitoare în energie de 500 mil. E. Partenerul Monica Iancu, în prim plan
NNDKP, alături de grupul DKV în preluarea Smart Diesel. Partenerul Ruxandra Bologa a coordonat echipa
Radu și Asociații SPRL a asistat Electrica în procesul de fuziune a celor trei societăți de distribuție din cadrul grupului
Țuca Zbârcea & Asociații, alături de ENGIE România în achiziția unui parc fotovoltaic de 9,3 MW. Partenerul Irina Moinescu a coordonat echipa
Avocații Bondoc și Asociații au fost alături de compania germană STEAG GmbH în tranzacția prin care a vândut Crucea Wind Farm către Hidroelectrica. Partenerii Lucian Bondoc și Monica Iancu au coordonat proiectul
Promovare în echipa Simion & Baciu | Andrei Cosma a fost promovat pe poziția de Managing Associate
Ce mandate au primit avocații TZA în practica de Healthcare & Pharma și cum văd anul 2021. Contextul actual oferă oportunități pentru viitoare tranzacții de tip M&A. Există premise pentru accelerarea tendinței de consolidare a pieței
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAŢII is expanding its team, looking for SENIOR ATTORNEYS to join the firm’s DISPUTE RESOLUTION practice.
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...