
Symmetrica, investiţie de 6 milioane de euro în noua unitate de producţie din judeţul Arad
08 Iulie 2021
AgerpresOdată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de şapte fabrici în toată ţara şi îşi consolidează poziţia pe piaţa locală de profil.
Symmetrica, liderul pieţei locale de pavele şi borduri vibropresate şi cel mai mare producător autohton, anunţă inaugurarea noii unităţi de producţie din judeţul Arad, la Zimandu Nou, în urma unei investiţii de peste 6 milioane de euro.
Odată cu noua fabrică, Symmetrica ajunge la un total de şapte fabrici în toată ţara şi îşi consolidează poziţia pe piaţa locală de profil.
"Extinderea cu unităţi de producţie în zone strategice care să deservească întreaga piaţă din România a fost parte din filosofia noastra încă de la înfiinţare. Astfel, investiţia realizată în judeţul Arad a venit ca un pas firesc nu doar în întărirea poziţiei Symmetrica, ci şi în contextul cererii în creştere pe piaţa din regiune. Producţia efectivă în noua fabrică din judeţul Arad a început în primul trimestru al acestui an, iar produsele realizate aici vor asigura cu precădere zona de Sud-Vest a ţării", a declarat Sebastian Bobu, director executiv Symmetrica.
Potrivit afirmaţiilor sale, noua unitate de producţie este amplasată pe un teren de 40.000 de metri pătraţi, dispunând de o hală de producţie cu o suprafaţă de 3.000 de metri pătraţi. Ca şi toate celelalte fabrici deţinute de companie, şi aceasta are la bază designul şi funcţionalitatea gândite de echipele proprii de ingineri, fiind dotată cu echipamente de producţie de ultimă generaţie, complet automatizate.
Fabrica Symmetrica din Arad va produce pavele, borduri, elemente de grădină şi rigole, la o capacitate medie de 3.000 metri pătraţi zilnic, asigurând o creştere cu 15% a întregii producţii la nivelul companiei.
În acest moment, Symmetrica deţine şapte unităţi de producţie. Dincolo de fabrica nou inaugurată, compania operează fabrici şi în Vereşti - Suceava, Podul Iloaiei - Iaşi, Bolintin Vale - Ilfov, Prejmer - Braşov, Cociu - Bistriţa Năsăud şi Mărăşeşti - Vrancea.
În ceea ce priveşte planurile de viitor ale companiei, reprezentantul Symmetrica a afirmat că sunt vizate noi investiţii atât în extinderea geografică prin amplasarea de noi unităţi de producţie în puncte cheie din ţară, cât şi în majorarea capacităţilor de producţie în unităţile deja existente.
"În funcţie de evoluţia pieţei locale de profil, dar şi de investiţiile realizate în proiecte publice sau private de construcţii şi amenajări, luăm în calcul extinderea capacităţii totale de producţie în următorii ani", a subliniat Sebastian Bobu.
Nevoia de extindere a capacităţii de producţie a venit şi în contextul favorabil al pieţei de construcţii, dar şi al creşterii business-ului companiei de la an la an. Astfel, în 2020 Symmetrica a înregistrat un avans cu 20% al cifrei de afaceri, de la circa 135 milioane de lei (circa 28 milioane de euro) în 2019, la circa 162 milioane de lei (circa 34 milioane de euro), urmându-şi trendul ascendent din ultimii ani.
Şi la nivelul volumelor de produse livrate, Symmetrica a înregistrat un avans considerabil. Dacă în 2019 compania a vândut aproximativ 6,3 milioane de metri de produse, anul trecut a ajuns la circa 7 milioane de metri.
"În ciuda faptului că anul trecut a fost marcat de debutul pandemiei de Covid-19, piaţa de construcţii, în general, şi cea de pavele şi borduri, în special, nu au fost puternic afectate. De asemenea, dincolo de proiectele publice şi private derulate, business-ul nostru a beneficiat şi de schimbarea comportamentului de consum al românilor care, mai ales în perioada de lock-down, au investit în activităţi de amenajare a caselor şi grădinilor. Astfel, trendul de creştere al pieţei se menţine şi în acest an şi, la nivel de business, estimăm că Symmetrica va raporta un avans de 15% la finalul lui 2021", a încheiat Sebastian Bobu.
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() ![]() |
Articol 4289 / 8809 | Următorul articol |
Publicitate pe BizLawyer? |
![]() |

BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS | Join Our Team: Tax Consultant - Tax Department
Legal 500 - Central and Eastern Europe Awards 2025 | Clifford Chance, Filip & Company și Băncilă, Diaconu și Asociații sunt pe lista scurtă pentru titlul de ”Firma anului în România”. Horea Popescu (CMS), Ruxandra Bologa (NNDKP), Madalina Rachieru-Postolache (Clifford Chance) și Ana-Maria Baciu (Baciu Partners) printre candidații la titlul ”Romania Lawyer of the Year”. Alți 18 avocați români și 8 firme locale concurează la premiile regionale
Finanțările sindicalizate își păstrează poziția solidă, iar club-deal-urile câștigă teren pe piață, spun avocații din practica de Banking & Finance de la NNDKP | Valentin Voinescu (Partener): ”Am remarcat o creștere a interesului din partea fondurilor de investiții și a creditorilor non-bancari. Profilul clientului a evoluat: companiile sunt mai bine informate, mai receptive la structuri mixte și tot mai interesate de optimizarea costurilor și a structurii de capital”
Cei mai buni profesioniști în domeniul brevetelor, văzuți de ”IAM Patent 1000 - 2025” | NNDKP, ZRVP și Dincă & Speciac au cea mai bună poziționare, iar Mușat & Asociații și Baciu Partners sunt în prim plan. Ce firme au cei mai mulți avocați listați și ce spun clienții despre aceștia
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Liana Ștefana Bonca, 85 de puncte, printre primii intrați în anul 2022: “Facultatea vine cu provocări însemnate, iar examenele te testează în moduri neașteptate, cerând mai mult decât ai crezut vreodată că poți oferi. Totuși, în mijlocul acestui tumult și a nesiguranței cu care încă mă confrunt, am credința profundă că munca și pasiunea pot transforma chiar și cele mai grele obstacole în realizări”
LegiTeam: Atorney at Law (0 - 2 years) - Dispute Resolution | Reff & Associates
Women in Business Law EMEA Awards 2025 | CMS câștigă titlul de de “Firma anului în România”. Un avocat in-house local, desemnat ”General Counsel of the Year” pentru regiune
Tranzacție rară pe piața românească | Cum au lucrat avocații Legal Ground în proiectul legat de achiziția unor obligațiuni ‘tokenizate’, înregistrate și tranzacționate prin sistemul blockchain. Mihai Dudoiu (Partener): ”Pe lângă aspectele comune unor proiecte de finanțare ‘clasice’, a fost necesară integrarea unei componente de fintech. Arhitectura juridică a trebuit adaptată unui cadru relativ nou și încă în formare din punct de vedere normativ”
LegiTeam: Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
Filip & Company a asistat consorțiul de bănci în legătură cu prima emisiune de obligațiuni verzi a Electrica, în valoare de 500 de milioane de euro. Alexandru Bîrsan (managing partner) și Olga Niță (partener) au coordonat echipa
Țuca Zbârcea & Asociații salvează Asociația Municipală de Fotbal București de la dizolvare | Dosarul, preluat abia după pronunțarea hotărârii definitive de dizolvare. Dan Cristea (Partener): “Admiterea unei căi extraordinare de atac este un eveniment”
BizLawyer îi prezintă pe avocații care au devenit parteneri în ultimele runde de promovări | Corina Roman, avocat format în câteva firme mari, spune că a regăsit „cu drag”, la BACIU PARTNERS, aceeași preocupare pentru knowledge și dedicare față de mandatele primite de la clienți. “Nu am crezut niciodată că voi lucra într-un proiect cu sateliți, dar iată că aici am avut această ocazie. Și mi-a plăcut enorm, pentru că m-a scos din zona de confort. Acum, datorită acelei experiențe, știm mai multe și putem explora și acest tip de proiecte la nivel de echipă”
Citeste pe SeeNews Digital Network
-
BizBanker
-
BizLeader
- in curand...
-
SeeNews
in curand...