ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cîţu:Vom anula acele bariere puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital

20 Noiembrie 2020   |   Agerpres

El a menţionat că, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia lucrează la un plan de dezvoltarea pieţei de capital cu asistenţă tehnică de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.

 
 
Barierele puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital vor fi anulate imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară, a declarat, vineri, ministrul Finanţelor Publice, Florin Cîţu.
 
"Ce an aţi avut! Un an în care aţi trecut la statutul de piaţă emergentă. Deci un an aş spune fantastic. Şi sărbătoriţi 25 de ani de piaţă de capital în România. Cred că nu se putea mai bine să se alinieze astrele. În acelaşi timp două emisiuni Fidelis, în acelaşi an, ale Ministerului de Finanţe, chiar într-o perioadă dificilă. Într-o perioadă în care am fi putut face mai mult dacă nu eram opriţi de Parlamentul României. Aşa că astăzi vă promit că imediat după ce se va schimba majoritatea parlamentară vom anula acele bariere puse în Parlament care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital. Pentru că despre asta este vorba când vorbim de companiile de stat, nu este vorba de vânzare, de a preda străinilor şi aşa mai departe. E vorba de capitalizare. E vorba de a injecta capital în companii pentru a le face mai profitabile, pentru a păstra locuri de muncă şi pentru a crea profit. Despre asta este vorba. Şi aceasta face piaţa de capital şi o face cel mai bine pentru că o face obiectiv. Deci acest lucru îl vom face imediat după ce se schimbă majoritatea parlamentară", a spus Florin Cîţu, la evenimentul "25 de ani de istorie la Bursa de Valori Bucureşti".
 
El a menţionat că, împreună cu Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF), instituţia lucrează la un plan de dezvoltarea pieţei de capital cu asistenţă tehnică de la Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică.
 
"Ideea este simplă. Trebuie să găsim, să identificăm acele bariere din legislaţie în economie care au făcut ca până acum piaţa de capital să nu funcţioneze la potenţialul maxim", a afirmat şeful de la Finanţe.
 
Totodată, Cîţu a subliniat că în cazul în care acele bariere care opresc capitalizarea companiilor româneşti pe piaţa de capital sunt legate de fiscalitate ele vor fi eliminate.
 
"Dacă este nevoie vom face acest lucru pentru a susţine piaţa de capital în perioada următoare. Este nevoie de această sursă alternativă de finanţare pentru că totuşi România este o ţară în curs de dezvoltare şi resursele la buget sunt limitate pentru a susţine toate proiectele şi de aceea pentru multe companii este de recomandat să se finanţeze de pe piaţa de capital. E un mod transparent şi de multe ori mult mai ieftin decât alternativele", a mai spus ministru Finanţelor.
 
Bursa de Valori Bucureşti celebrează vineri 25 de ani de la redeschidere. Instituţia bursei de valori a fost restabilită în anul 1995, iar pe 20 noiembrie au fost realizate primele tranzacţii. În prima şedinţă au fost realizate 45 de tranzacţii, cu volum total de 905 acţiuni care au aparţinut unui număr de 6 companii listate. În prezent, la BVB sunt 352 de companii listate pe segmentul principal şi Sistemul Multilateral de Tranzacţionare (SMT) şi se tranzacţionează zilnic, în medie, peste 42 milioane de acţiuni.
 
Capitalizarea companiilor româneşti listate pe Piaţa Principală a BVB a ajuns, pe 10 noiembrie 2020, la aproximativ 100 miliarde lei, respectiv 20 miliarde euro, iar capitalizarea companiilor listate pe SMT la aproape 10 miliarde lei (2 miliarde euro). lei.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 7183 / 8649
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...