ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Asistența pe contracte generează cel mai mare volum de muncă pentru echipa juridică de la Nestlé România. Roxana Bumbac-Buture, Legal Manager: Compania are ca obiectiv dublarea activităţii în următorii 5-10 ani. Un scenariu ideal, în care epidemia de Covid și conflictul din Ucraina ar înceta, ar permite tuturor să se concentreze mai mult pe creștere și proiecte inovatoare în loc de management al riscului

01 Mai 2022   |   Ștefania Enache

Războiul din Ucraina nu modifică în niciun fel planurile de dezvoltare ale Nestlé România. Grupul va continua toate proiectele pe care le are trecute în agendă în acest an, așa cum a procedat și în perioada pandemiei, atunci când s-a adaptat cu agilitate la context și a reușit să îndeplinească toate obiectivele propuse.

Roxana Bumbac-Buture, Legal Manager Nestlé România

 
 
Încetarea stării de alertă și scăderea numărului cazurilor de infectări cu SARS CoV2 permit mediului economic să reconfigureze modul de lucru al echipelor.Grupul Nestlé revine cu optimism la activitatea din cadrul birourilor. În acest sens, compania implementează, începând cu luna aprilie, un program de lucru hibrid, ce permite angajaților să lucreze, în proporție de 50%, atât de la birou, cât și de acasă.„Desigur, un scenariu ideal în care epidemia de Covid 19 și situația din Ucraina ar înceta deopotrivă, ar permite tuturor să se concentreze mai mult pe creștere și proiecte inovatoare în loc de management al riscului. În acest sens, Nestlé România și-a propus să continue creşterea business-ului, cu obiectivul de dublare a activităţii în următorii 5-10 ani”, punctează Roxana Bumbac-Buture, Legal Manager Nestlé România.


Războiul din Ucraina nu modifică în niciun fel planurile de dezvoltare ale Nestlé România. Grupul va continua toate proiectele pe care le are trecute în agendă în acest an, așa cum a procedat și în perioada pandemiei, atunci când s-a adaptat cu agilitate la context și a reușit să îndeplinească toate obiectivele propuse. Desigur, în funcție de cum vor evolua lucrurile, se vor face analize și se va avea în vedere dacă este necesară efectuarea altor schimbări sau prioritizări.

„În acest moment, nimeni nu poate să prevadă impactul economic, social și emoțional al acestui conflict atât pe plan local, cât și pe plan mondial. Așa cum am continuat să derulăm proiectele noastre în cei doi ani de pandemie, vom face același lucru și anul acesta, pentru că este clar că efectele războiului asupra mediului înconjurător sunt devastatoare și pot încetini progresele. Nestlé este o companie puternică, cu tradiție, și are menirea de a ajuta oamenii din întreaga lume să ducă o viață mai bună, lucru pe care îl facem zi de zi, în orice context”, argumentează Legal Manager-ul Nestlé România.
În linia întâi a business-ului

Departamentul Legal din cadrul Nestlé gestionează proiecte complexe, experții din echipă fiind adevărați parteneri pentru colegii din business. Avocații interni sunt prezenți în majoritatea proiectelor pe care celelalte echipe din companie le derulează. „Proiectele Nestlé sunt, în general, gestionate împreună cu o echipă interdepartamentală, incluzând de obicei, pe lângă Legal și colegii din business-uri, și alți colegi din departamentele Financiar sau Logistic, de exemplu”, explică Roxana Bumbac-Buture.

În această primă parte a anului în curs, implicarea Departamentului Legal a fost concentrată în mare parte pe noi colaborări ce presupun contracte complexe, proceduri de licitații și tot suportul juridic aferent acestora (de la lansarea licitației până la semnarea contractului final), campanii promoționale și pregătirea strategiilor companiei în conformitate cu noile legislații ce vizează și activitatea Nestlé România.

„Nu în ultimul rând, focusul Departamentului Legal este în permanență axat pe conformitate. De aceea, ne asigurăm să susținem training-uri interne periodice în cadrul cărora, pe lângă prezentarea informațiilor teoretice și practice, răspundem și tuturor întrebărilor și neclarităților pe care colegii noștri le-ar putea avea”, mai spune Legal Manager-ul Nestlé România.

Recent, cu ajutorul colegilor de la centru, Departamentul Legal a lansat în România un nou training online interactiv ce vizează chestiuni de dreptul concurenței (Antitrust), la care s-a lucrat intens. Acesta este împărțit în mai multe sub-ramuri, în funcție de poziția pe care colegul care efectuează trainingul o deține și departamenul din care face parte.

„Am primit un feedback foarte bun de la colegi pe activitatea de instruire și ne bucurăm totodată de devotamentul de care aceștia dau dovadă atunci când e vorba de compliance”, menționează avocatul.

Cel mai mare volum de muncă pentru echipa juridică rezultă din asistența pe contracte. Experții Departamentului Legal trebuie să ofere asistență în mod rapid și eficient, așa cum o cere activitatea unei companii lider în zona de FMCG.


„Deși acestea (n.r.contractele) sunt day to day activity, nicio relație contractuală nu seamănă cu alta, iar multitudinea de modele de business (B2B, B2C, distribuție ori e-ccomerce) ne face să fim în permanență agili și pregătiți pentru orice provocare juridică. Un proiect recent la care am lucrat cu drag împreună cu colegii de la Nestlé Professional a fost acela de lansare în România a GARDEN GOURMET® Sensational Burger - un burger din soia, realizat cu ingrediente simple și naturale, exclusiv pe bază de plante. Acesta este disponibil atât în restaurante, cât și pentru a putea fi savurat acasă, în acest sens fiind stabilite parteneriate contractuale cu colaboratorii din domeniul HoReCA și cu cei din marile lanțuri de magazine și benzinării”, detaliază avocatul.

În contextul în care numărul de litigii pe care compania le are este unul foarte scăzut, membrii Departamentului Legal își permit să se focuseze pe proiecte curente și viitoare, gândite temeinic și în conformitate cu prevederile legale, astfel încât să nu intervină niciun fel de riscuri.

„Dintre problemele juridice care ne solicită o mare parte din resurse în această perioadă, aș aminti chestiunile care țin de protecția datelor, managementul riscului, conformare în general și în special cu legislația din domeniul alimentar și pe lanțul de furnizare al alimentelor”, menționează Roxana Bumbac-Buture.

Scăderea numărului de cazuri de Covid 19 și ridicarea stării de alertă ar putea accelera numărul de controale și inspecții pe care autoritățile statului le fac în rândul firmelor. Un astfel de scenariu nu are de ce să producă niciun fel de disconfort, având în vedere că, în cazul Nestlé România, conformarea a fost prioritatea numărul 1 a Departamentului Legal și în perioada pandemiei, așa cum este de obicei. „Cum menționam și cu altă ocazie, unul din pilonii de temelie ai companiei este Compliance-ul, astfel încât, indiferent de perioadele pline de provocări pe care le traversăm, prioritatea este în primul rând să acționăm în conformitate cu prevederile legale”, nuanțează avocatul.O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.Sprijin pentru Ucraina

Situația critică din regiune, ca urmare a războiului din Ucraina, nu produce schimbări în cazul proiectelor Departamentului Legal, proiecte care vor fi continuate ca și până acum.

Roxana Bumbac-Buture precizează faptul că pentru Nestlé, în această perioadă, siguranța și securitatea angajaților este principala prioritate.

„Compania este în contact constant cu angajații și facem tot ce ne stă în putință pentru siguranța acestora. Pentru a ajuta angajații și familiile lor care au plecat deja din Ucraina sau doresc să părăsească țara, oferim sprijin sub formă de pachete alimentare de urgență, plăți salariale în avans, asistență administrativă și consiliere psihologică. De asemenea, acordăm suport juridic colegilor din Nestlé Ucraina care au venit la noi în țară cu privire la procedura de imigrație sau chiar de angajare la Nestlé România sau alte țări din zona SEE din care facem parte. Totodată, am acordat suport în încheierea contractelor de donație și sponsorizare produse cu băncile de alimente și organizațiile caritabile locale, pentru a-i ajuta pe cei aflați în dificultate în Ucraina și în țările vecine, și vom continua să facem acest lucru. Angajații Nestlé din întreaga lume au luat, de asemenea, atitudine, și-au manifestat solidaritatea prin intermediul strângerii de fonduri în parteneriat cu Federația Internațională de Cruce Roșie și Semilună Roșie (IFRC). Contribuțiile lor pentru a sprijini oamenii din Ucraina vor fi dublate de către companie. În România am donat peste 60 de tone de produse către Banca pentru Alimente”, detaliază Legal Manager-ul Nestlé România.

De asemenea, ca membru în echipa de Leadership a Nestlé România, Roxana Bumbac-Buture a participat activ la întâlnirile cu colegii din echipa executivă, construind împreună planuri pe termen scurt, mediu și lung, astfel încât toate echipele să fie pregătite pentru orice provocare din această perioadă.

„Magnitudinea Nestlé ne permite să ne modificăm rapid strategia și pe partea de Supply Chain, astfel încât produsele noastre îndrăgite să ajungă în continuare la consumatorii din România ”, a conchis interlocutoarea BizLawyer.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 44 / 5970
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Mihai Popa, Deputy Managing Partner și Coordonator al Departamentului de Restructurare și Insolvență din cadrul Mușat & Asociații, lector în cadrul Conferinței Naționale de Insolvență
Încă un ‘chinese wall’: Stratulat Albulescu a asistat dezvoltatorul de solutii software Cyscale si fondul de investitii GapMinder cu privire la runda de finantare de tip Seed in valoare de 3 mil. E
Cum să-ți împlinești visul de a practica avocatura în propria firmă, înființată în afara granițelor | Rețeta succesului, în varianta Florentinei Marin, fondatoarea Marin & Pasalodos, din Barcelona. ‘Planul nostru este să ne dezvoltăm și să deschidem cabinete în alte orașe din Spania, România și în alte țări’, spune avocata
LMG Life Sciences Awards EMEA 2022: Mușat & Asociații, desemnată la Londra „Firma de avocatură a anului în Europa de Est”
Tendințele ultimelelor luni pe piața muncii, analizate de avocații firmei Băncilă, Diaconu și Asociații. De vorbă cu Anca Atanasiu (Managing Associate), depre marile provocări ale anului și mandatele primite de echipa de Dreptul muncii, pe care o coordonează. Volumul, diversitatea și complexitatea proiectelor au crescut continuu
Avocații ZRVP analizează proiectul de lege, aflat pe agenda Parlamentului, care transpune în legislația națională Directiva (UE) 2019 ̸ 1023 privind restructurarea și insolvența. De vorbă cu Andreea Macașoi (Managing Associate) și Stan Tîrnoveanu (Senior Partner), numit de Legal 500 ”un guru al insolvenței”, despre legislație și proiecte, conduita juridică inovativă a echipei și riscul crescut de insolvență în această perioadă
Șansa de a lucra într-o firmă ce oferă oportunități profesionale și instruire ”fără limite” | Cristina Tudoran, numită recent Counsel la Filip & Company: Acesta este, fără doar și poate, locul potrivit pentru dezvoltare profesională la nivel înalt. Tinerii au acces la educație continuă, iar cei care și-au început deja cariera își pot dezvolta rapid și armonios atuurile profesionale. Ce ne distinge însă cu adevărat este mediul de lucru relaxat, buna dispoziție din cadrul echipei și calitatea relațiilor interumane
BizLawyer îi prezintă pe cei mai buni absolvenți din generația lor | Cosmin-Teodor Cotos a finalizat acum trei ani studiile de licență cu media 9,79 și are azi propriul cabinet de avocatură. ”Esența și particularitățile dreptului m-au fascinat, iar profesorii și persoanele pe care le-am întâlnit în mediul universitar mi-au schimbat complet cursul vieții”, spune azi avocatul
POPESCU & ASOCIAȚII obține în instanță o soluție fără precedent, relevantă pentru economia circulară. Echipa de avocați a fost coordonată de Octavian POPESCU (Managing Partner) și Dana BIVOL (Partner)
MPR Partners câștigă, pentru clienții săi, două dispute cu pretenții de cca. 26 mil. €. Cum au lucrat avocații și ce soluții au obținut în dosarele Municipiul Bacău vs. CET și Getica vs. grupul Auchan
Tendințe noi și multiple provocări în piața muncii | Avocații RTPR au mandate multe, variate și complexe în practica de Employment, de la „stock option” plan-uri cu scheme simplificate ori cu adevărate tranzacții în care angajații devin co-investitori împreună cu acționarii majoritari, până la integrarea în activitate a refugiaților din Ucraina. Despre modul de lucru și factorii care diferențiază RTPR de ceilalți consultanți, într-o discuție cu partenerul Alina Stăvaru
LegiTeam | Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat definitiv (Litigii)
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...