ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Grupul GRAMPET investește 14 mil. E în fabrica de reparații vagoane din Ungaria

16 Februarie 2021   |   BizLawyer

Operatorul a achiziționat terenul de 28 ha pe care se află fabrica Grampet Debrecen Vagongyár

 
 
Grupul GRAMPET, cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi Europa Centrală și de Sud-Est, anunță achiziționarea terenului de 28 de hectare pe care se află fabrica Debrecen Vagongyár din Ungaria, cu prețul de 6,5 milioane de euro. Această investiție face parte din planul ambițios de 14 milioane de euro pe care Grupul Grampet vrea să îi investească în următorii 5 ani pentru dezvoltarea fabricii.  

„Anul acesta aniversăm 12 ani de când Debrecen Vagongyár s-a alăturat brandului românesc GRAMPET”, spune Gruia Stoica, Președintele și fondatorul grupului. „Am preluat un lider cu tradiţie pe piaţa reparatorie de material rulant din Europa şi  ne-am asumat să îl creştem, ducând mai departe reputația maghiară în domeniu. În acest timp, divizia din țara vecină și-a dublat cifra de afaceri și a devenit profitabilă. Astăzi, activitățile noastre din Ungaria (transportatorul feroviar de marfă Train Hungary din Budapesta și uzina de vagoane din Debrecen) contribuie cu aproape 11,2% la cifra de afaceri pe care o raportăm anual la nivel de grup”.  


Pe langă faptul că este liderul pieței maghiare de reparații și întreținere vagoane cisternă pentru transportul gazelor și derivatelor petroliere, peste 70% din cifra de afaceri a GRAMPET Debreceni Vagongyár este generată în prezent de contracte cu parteneri din vestul Europei. În fiecare an, uzina desfășoară activități generale de revizie, modernizare și reparație pentru aproape 2.000 de vagoane. În uzină lucrează aproximativ 400 de angajați, iar planurile de investiții pe termen mediu ar putea genera alte 100 de noi locuri de muncă.

„Uitându-mă în urmă, realizez cât de importantă a fost decizia de a intra pe piața din Ungaria, în 2005, când am înființat operatorul de transport feroviar de marfă Train Hungary”, continuă Gruia Stoica. „Patru ani mai târziu preluam fabrica de vagoane din Debrecen. Faptul că am putut achiziționa acum terenul pe care se află fabrica arată aprecierea de care ne bucurăm ca investitor străin în țara vecină. Autoritățile din Ungaria ne-au arătat susținere încă de la început și ne-au invitat ca partener în proiecte importante. Spre exemplu, în 2019 guvernul maghiar a câștigat o licitație de 1,2 miliarde de euro în Egipt, iar compania GRAMPET Debrecen a fost invitată să participe la acest proiect. Această deschidere ne determină să ne asumăm noi angajamente de creștere pe termen lung. Suntem optimiști în ceea ce privește viitorul diviziei noastre din Ungaria și estimăm că proiectele noi de investiții pot atrage vânzări în creștere cu 20% și un avans similar al numărului de angajați, ceea ce echivalează cu o consolidare a prezenței noastre atât pe piața vecină, cât și pe piața europeană de profil”.

Succesul internațional al Grupului GRAMPET și rolul strategic pe care îl deține în regiune au atras interesul unor mari investitori de talie globală.

„În acest moment, piața se aliniază la noua paradigmă economică post-pandemie, iar tendința de consolidare se accentuează în numeroase industrii”, continuă Gruia Stoica. „Pentru antreprenorii români care au avut deja viziunea de a-și duce businessul peste hotare, acest moment reprezintă o oportunitate uriașă de consolidare. Dincolo de contribuția economică și reputațională pe care o generăm României prin diviziile noastre internaționale, aducem și implementăm la nivel local experiența piețelor mult mai avansate, impunând totodată bunele practici și standardele internaționale la care orice industrie strategică trebuie să se alinieze”.

Grupul GRAMPET este cel mai mare grup feroviar și operator logistic privat din România şi din Europa Centrală și de Sud-Est, având în jur de 7.000 de angajați. Înființată acum mai bine de 20 de ani, a devenit prima multinațională cu capital românesc, extinzându-se pe rând în Bulgaria (2004), Ungaria (2005), Republica Moldova și Germania (2010), Austria și Slovacia (2012), Croația (2016), Serbia (2018) și Grecia (2019). În prezent analizează extinderea pe alte șase piețe europene - Macedonia, Muntenegru, Slovacia, Cehia, Belgia și Olanda.

În vara lui 2019, un juriu internaţional a desemnat Grupul GRAMPET drept Campionul Regional al Anului la Premiile Emerging Europe decernate la sediul central al Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare din Londra. Premiul a acoperit toate industriile din 23 de țări emergente.

Provocările unice cu care a venit anul 2020 au testat cu succes structura de servicii integrate și infrastructura strategică pe care brandul românesc a dezvoltat-o la nivel regional, marcând performanțe noi pentru brandul GRAMPET.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 4313 / 7939
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
CMS își extinde spațiul de birouri și prelungește pe termen lung contractul de închiriere în One Tower
Clifford Chance Badea a asistat PIB Group Europa în tranzacția care marchează debutul companiei britanice pe piața de brokeraj de asigurări din România. Ce avocați au făcut parte din echipa coordonată de Nadia Badea, Partener Clifford Chance
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
CMS alături de PPC în încheierea unui acord strategic cu MYTILINEOS Energy & Metals pentru dezvoltarea unui portofoliu de proiecte fotovoltaice de până la 2GW, în patru țări | Horea Popescu și Mircea Moraru (CMS România) au coordonat echipa internațională care a asistat compania elenă de utilităţi electrice pe parcursul acestei proiect complex
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
LegiTeam: Mitel & Asociații recrutează avocați definitivi pentru Departamentul de Real Estate & Construction
Statulat Albulescu anunță o nouă rundă de promovări în cadrul echipei. Cinci avocați au făcut un pas înainte în carieră
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează asistent ̸ ă | secretar ̸ ă recepție
Zamfirescu Racoți Vasile & Partners primește la Londra premiul Firma Anului în România pentru litigii de brevete, acordat de Managing IP. Alina Tugearu (partener): “Suntem mândri că proiectele pe care le-am derulat sunt remarcate de comunitatea internațională a profesioniștilor în proprietate intelectuală și că munca noastră primește o recunoaștere de un asemenea calibru. Premiul aparține în primul rând echipei care stă în spatele acestor rezultate remarcabile”
SIMION & BACIU câștigă distincțiile Firma Anului în Domeniul Mărcilor și Firma Anului în Domeniul Drepturilor de Autor și Desene în România în cadrul prestigioasei gale Managing IP EMEA. Ana-Maria Baciu (managing partner) a fost desemnată Practicianul Anului în România
Avocații firmei Mitel & Asociații au lucrat anul trecut în 10 tranzacții de M&A, principalele mandate venind din sectorul medical, domeniul securității și managementul riscului și energie | Interesul pentru ținte de achiziții din România se menține ridicat din partea unor investitori cu profil mixt – fonduri de investiții ̸ private equity și investitori strategici. Sorin Mitel, Senior Partner: Se poate remarca și un interes crescut din partea companiilor din Asia, care își fac tot mai mult simțită prezența în România
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Diana Maria Gogoașă, cel mai mare punctaj la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2021: Pentru o perspectivă mai aplicată asupra profesiilor juridice, consider că ar fi benefică suplimentarea orelor obligatorii de practică. 60, respectiv 90 de ore pe an, nu sunt suficiente pentru ca un student să-și formeze o opinie completă despre profesiile juridice
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...