ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations, închis în urma unei suprasubscrieri de 8,6 ori

19 Octombrie 2020   |   BizLawyer

Oferta a atras un interes de neegalat, atingând o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfășurată de o companie privată listată la Bursa de Valori București în ultimii șase ani.

 
 
Safetech Innovations SA, companie românească de securitate cibernetică, anunță finalizarea cu succes a plasamentului privat pentru acțiunile sale. În data de 19 octombrie 2020, compania a lansat un plasament privat cu scopul de a strânge 2,5 milioane lei de la investitorii de pe Bursa de Valori București. Oferta a fost suprasubscrisă în doar 37 de secunde și până la finalul zilei plasamentul a înregistrat o rată record de suprasubscriere de 8,57 ori.

„Mulțumim tuturor investitorilor pentru interesul acordat acțiunilor SAFE și suntem încântați să le urăm bun venit în acționariatul Safetech Innovations. Interesul acestora ne-a depășit complet așteptările și, alături de echipa noastră, suntem nerăbdători să lucrăm împreună pentru a furniza rezultate financiare solide tuturor acționarilor noștri. Capitalul atras astăzi va alimenta investițiile în dezvoltarea Safetech Innovations, ce va ajuta să ne creștem cota pe piața locală. Privim cu încredere către călătoria noastră pe Bursa de Valori București și încurajăm toate companiile, în special pe cele din sectorul IT, să ia în considerare listarea pe bursa locală ca parte a strategiei lor de dezvoltare”, a declarat Victor Gânsac, CEO și acționar Safetech Innovations.


Un total de 625,000 de acțiuni, respectiv 20% din capitalul social al companiei, cu o valoare nominală de 0,2 lei pe acțiune au fost vândute investitorilor. Oferta a atras un interes de neegalat, atingând o rată de suprasubscriere mai mare decât a oricărei alte oferte desfășurată de o companie privată listată la Bursa de Valori București în ultimii șase ani.

Investitorii au subscris acțiuni SAFE în valoare totală de 21,435 milioane lei. Conform politicii de alocare specificată în documentul de ofertă, acțiunile vor fi alocate investitorilor în mod proporțional. În urma plasamentului privat, capitalizarea de piață a Safetech Innovations a ajuns la 12,5 milioane lei. Odată ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare pe piața AeRO, free-float-ul Safetech Innovations va fi de 20%, în timp ce Victor Gânsac, CEO și Paul Rusu, Director Financiar vor deține fiecare o participație de 40% în companie.

Cele 2,5 milioane lei atrase în cadrul plasamentului privat vor fi direcționate către investiții. Prin listarea la bursă și acces la capital, compania identifică o oportunitate în dezvoltarea de soluții și produse inovatoare în domeniul securității cibernetice, dar și în creșterea capacității tehnice prin dezvoltarea laboratorului de testare a securității. Investițiile în aceste noi proiecte vor putea genera venituri semnificative, fiind bazate pe tehnologie brevetată.

Plasamentul privat pentru acțiunile Safetech Innovations a fost intermediat de casa de brokeraj TradeVille. Cornerstone Communications a asistat compania în procesul de listare și va fi consultantul autorizat al Safetech Innovations după ce acțiunile companiei vor intra la tranzacționare.

"Suntem bucuroși că, în ciuda știrilor negative din spațiul public despre pandemie, vedem un interes robust pentru companiile deosebite pe care TradeVille le propune investitorilor. Să nu uităm că Safetech Innovations nu este doar un furnizor agreat NATO, dar va deveni una dintre cele mai puțin de 10 firme de cybersecurity listate din Europa care a raportat profit în 2019. Recordul de 37 de secunde până la suprasubscrierea plasamentului SAFE mă îndreptățește să cred că o combinație între un model bun de afaceri și sistemul online prin care TradeVille oferă acces investitorilor la oferte, asigură antreprenorilor de succes cea mai bună șansă de a se finanța pe termen mediu și lung la bursă", a declarat Ovidiu-George Dumitrescu, Director General Adjunct al TradeVille.

„Ne bucurăm pentru Safetech Innovations și pentru succesul de astăzi în rândul investitorilor de la Bursa de Valori București. Ne onorează parteneriatul din ultimii 2 ani cu Safetech Innovations și oportunitatea de a asista direct la transformarea acesteia dintr-o societate cu răspundere limitată în ceea ce va fi în curând o companie listată. Succesul de astăzi al Safetech Innovations și al celor doi acționari ambițioși din spatele afacerii reprezintă încă o dovadă a faptului că investitorii locali așteaptă companii inovatoare pe bursă. Capitalizarea de piață vine pe locul doi, pe primul loc situându-se viziunea, integritatea și oamenii din spatele afacerii. Acestea sunt cele trei cuvinte cheie care explică succesul ofertei de astăzi”, a declarat Zuzanna Kurek, Partener Cornerstone Communications.

Safetech Innovations a fost înființată în 2011 și este unica companie dedicată exclusiv securității informației de pe piața de profil din România, care oferă atât servicii în domeniul securității, cât și pentru implementarea soluțiilor de securitate cibernetică. Safetech Innovations oferă monitorizare și răspuns 24/7 a securității cibernetice, audituri de securitate, teste de penetrare, gestionarea riscurilor de securitate și servicii de guvernanță a securității. Compania deține și operează STI CERT – Safetech Computer Emergency Response Team, unul dintre primele CSIRT-uri private înființate în România, acreditat la nivel internațional, care asigură companiilor din sectoarele privat și public monitorizarea continuă a amenințărilor cibernetice și intervenția în caz de incidente de securitate. STI CERT oferă un sistem de monitorizare 24/7, alertare, managementul incidentelor și investigații și acoperă toate tipurile de incidente de securitate cibernetică prin metode centralizate, asigurate de o echipă de experți și ethical hackeri.

Safetech Innovations este singura companie din România acreditată ca partener în NATO Industry Cyber Partnership (NICP). Compania deține un portofoliu vast de clienți, colaborând cu peste 10 instituții cheie din sectorul financiar-bancar autohton, cu companii multinaționale, precum și companii locale din sectoarele energiei, FMCG, telecomunicații, IT&C și transporturi.

În 2019, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 10,5 milioane lei, cu o creștere de 56,4% față de rezultatul din 2018 și un profit net de 1,25 milioane lei, cu o creștere de 26,3% față de 2018. În 2019, compania a avut o marjă de profit net de 11,8%. În prima jumătate a anului 2020, Safetech Innovations a înregistrat o cifră de afaceri de 5,3 milioane lei (+60,7% față de S1 2019) și un profit net de 450.246 lei (+61,5% față de S1 2019). Pentru întregul an 2020, conducerea estimează venituri de 15,6 milioane lei și la un profit net de 2 milioane lei. Compania are în prezent 43 de angajați.

 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 5071 / 7968
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
D&B David şi Baias o cooptează în echipă pe Adina Guțiu, care va coordona departamentul de Energie și Resurse Naturale
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Provocarile legislative actuale ale companiilor într-un mediu de afaceri dinamic și inovator | De vorbă cu cu Alexandra Pădurariu, Head of Legal, Compliance and Public Affairs – Samsung Electronics România & Bulgaria, despre cum reușește compania să implementeze practicile și politicile care sprijină guvernanța corporativă responsabilă și adaptarea la tendințele ESG
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...