ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Companiile din telecom vor trebui să-și recalibreze strategiile de business. Sabin Taclit, Legal Manager în cadrul NextGen Communications: Departamentele juridice ale marilor corporații vor avea de înfruntat provocări profesionale de anvergură

13 Februarie 2019   |   Ștefania Enache

În ceea ce privește criteriile de selecție a firmelor de avocatură, acestea rămân aceleași ca și cele din anul precedent, respectiv calitatea și palmaresul deținut de acestea.

Sabin Taclit, Legal Manager&Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL

 
 
Modificările legislative operate de Guvern în ultima perioadă, în special OUG 114/2018, vor pune la grea încercare mediul de afaceri din România. Anul 2019 se anunță unul destul de dificil pentru mai multe domenii de activitate, inclusiv pentru industria de telecomunicații.

“Întrucât anul 2019 a început, din punct de vedere legislativ, cu noi impuneri fiscale în ceea ce privește domeniul de  telecomunicații, este evident că și companiile care activează în acest domeniu, vor trebui să își regândească și recalibreze strategiile de business”, a declarat pentru BizLawyer Sabin Taclit, Legal Manager & Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL.


Anul acesta, activitatea departamentelor juridice din cadrul companiilor din telecomunicații se vor focusa, în primul rând, pe identificarea acelor soluții legale menite să elimine pe cât posibil riscurile derivate din activitatea comercială. “Întrucât cadrul legislativ pare a fi și în 2019 unul  extrem  de volatil, consider că  departamentele juridice ale marilor corporații vor avea de înfruntat provocări profesionale de anvergură. Singura metodă pe care o consider relevantă pentru a depăși cu brio provocările de ordin legislativ este pregătirea profesională temeinică și corelată întotdeauna cu business-ul companiei pentru care lucrezi”, este de părere Sabin Taclit.


Citește și
►   Sabin Taclit, Legal Manager NextGen Communications: Juristul intern rămâne pionul principal al serviciilor juridice, chiar și în cazul externalizării unor proiecte, fiind atât principalul punct de informare al firmei de avocatură, cât și punctul control al activității acesteia




Probabil cel mai important proiect al anului 2018 în cadrulal departamentului nostru juridic a fost alinierea activității companiei cu  cerințele Regulamentului(UE) 2016/679 privind prelucrarea datelor cu caracter personal. Implementarea acestui proiect de către membrii departamentului juridic  nu ar fi  fost posibilă fără o strânsă colaborare cu toate structurile companiei și fără o cunoaștere în profunzime a fiecărei activități desfășurate în cadrul NextGen.”

Sabin Taclit, Legal Manager&Data Protection Officer în cadrul NextGen Communications SRL


Provocările anului

Legal Manager-ul NextGen Communications SRL crede că anul 2019 va aduce challenge-uri juridice, în primul rând, din asistența juridică pe care va trebui să o primească firmele pentru alinierea activității acestora cu noile modificări legislative.

De asemenea, un loc important în stabilirea volumelor de muncă pentru echipele departamentelor juridice îl va reprezenta și gestionarea litigiilor, generate cel mai probabil de impreviziunea financiară preconizată din ce in ce mai vehement de analiștii financiari.

În cadrul NextGen Communications SRL, departamentul juridic își va continua activitatea curentă în aceeași formulă.

În ceea ce privește criteriile de selecție a firmelor de avocatură, acestea rămân aceleași ca și cele din anul precedent, respectiv calitatea și palmaresul deținut de acestea.

“Numărulul membrilor  unui departament juridic trebuie să fie întotdeauna proporțional cu activitatea și proiectele derulate de companie. Atât un staff mult prea numeros, cât si unul mult prea redus ca dimensiuni ar putea afecta în mod negativ asistența  juridică oferită corporației. Astfel, dacă în cazul staffului subdimensionat efectele negative sunt evidente, în sensul că proiectele nu pot fi gestionate la timp, în cazul unui număr mult prea mare de juriști în raport cu proiectele gestionate, se  poate ajunge la situații de plafonare și de lipsă de interes pentru gestionarea proiectelor. În oricare din cazuri, pentru a stabili componența unui departament juridic, trebuie avut în vedere ca și prim criteriu profesionalismul și pregătirea profesională a membrilor”, a conchis Sabin Taclit.

Experienta profesionala acumulata de Sabin Taclit este una importanta. El a inceput sa lucreze inca din timpul facultatii, activand, pe rand, in mai multe institutii financiare, printre care amintim Bancpost si OTP Leasing Romania IFN S.A.
Din mai 2015, ocupa pozitia de Legal Manager in cadrul  NextGen Communications, parte a grupului Deutsche Telekom.
In paralel cu dezvoltarea carierei profesionale, Sabin si-a efectuat si studiile academice. El a absolvit, in 2009, Facultatea de Drept din cadrul Universitatii Romano Americana, Bucuresti. De asemenea, in intervalul 2007 - 2010 a urmat cursurile Facultatii de Marketing si Afaceri Economice Internationale, Universitatea Spiru Haret, Bucuresti, iar in perioada 2009 - 2010 a urmat un program de Master in Dreptul Afacerilor (absolvit cu Diploma de Excelenta) la Universitatea Romano Americana.
NextGen Communications a fost înființată în anul 2008 și face parte din grupul Deutsche Telekom, fiind deținută 100% de Telekom. NextGen deține o rețea națională în peste 30 orașe din România și în peste 300 de alte localități rurale.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 72 / 75
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...