ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Ministrul Energiei: Subliniem importanţa investiţiilor în renovarea energetică a clădirilor

22 Aprilie 2021   |   Agerpres

Ministrul român al Energiei a participat joi la reuniunea informală a Consiliului Energiei.

 
 
Investiţiile în renovarea energetică a clădirilor reprezintă o necesitate din punct de vedere climatic şi o prioritate clară în materie de investiţii pentru o redresare ecologică şi echitabilă, a afirmat joi ministrul Energiei, Virgil Popescu.
 
"Subliniem importanţa investiţiilor în renovarea energetică a clădirilor, acestea reprezentând o necesitate din punct de vedere climatic şi o prioritate clară în materie de investiţii pentru o redresare ecologică şi echitabilă. La nivel naţional, consumul final de energie în sectorul de construcţii reprezintă 42% din totalul consumului final de energie, din care 34% reprezintă clădiri rezidenţiale, iar restul (aproximativ 8%) clădiri comerciale şi publice", a menţionat Virgil Popescu, potrivit unei postări pe pagina de Facebook a ministerului.
 
Ministrul român al Energiei a participat joi la reuniunea informală a Consiliului Energiei.
 
Ministrul a subliniat totodată că sectorul rezidenţial are cea mai mare pondere a consumului de energie (aproximativ 81%), în timp ce toate celelalte clădiri la un loc (birouri, şcoli, spitale, spaţii comerciale şi alte clădiri nerezidenţiale) reprezintă restul de 19% din consumul total de energie finală.
 
"Prin mecanismul de redresare şi rezilienţă, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă vor fi abordate renovările clădirilor publice şi private, de nivel moderat pentru care reducerea minimă a consumului de energie şi a emisiilor de CO2 va fi de 30%, precum şi renovările aprofundate pentru care reducerea minimă a consumului de energie şi a emisiilor de CO2 va fi de 60%, fapt ce va accelera ritmul de atingere a obiectivelor de eficienţă energetică stabilite în documentele strategice europene şi naţionale prin dublarea ratei anuale de renovare, raportat la ritmul actual, cu atingerea unui potenţial maxim al beneficiilor extinse la nivelul mediului construit şi al societăţii", a subliniat Virgil Popescu.
 
Potrivit acestuia, conform strategiei naţionale de renovare pe termen lung, până în 2030, o sumă de aproximativ 13 miliarde de euro va fi investită în renovarea clădirilor publice şi private, rezidenţiale şi nerezidenţiale, pentru a îndeplini angajamentele europene privind rata de renovare, reducerea consumului de energie şi a emisiilor de gaze cu efect de seră. "Aceasta este o provocare majoră, deoarece aceasta implică nu numai surse de finanţare, ci şi forţă de muncă pentru sectorul construcţiilor", a adăugat Virgil Popescu.
 
În ceea ce priveşte integrarea sistemelor energetice, ministrul Energiei a menţionat că este necesar să se evalueze potenţialul comunităţilor energetice în reducerea sărăciei energetice, inclusiv oportunităţile şi barierele pentru participarea gospodăriilor vulnerabile din punct de vedere social şi a celor sărace din punct de vedere energetic în comunităţile energetice.
 
"Considerăm că schemele de finanţare inovatoare sunt necesare pentru a depăşi barierele în calea investiţiilor, deoarece proiectele de energie regenerabilă necesită, de obicei, costuri mari de capital şi una dintre principalele provocări pentru comunităţile energetice este modalitatea asigurării mijloacelor financiare în avans", a mai spus ministrul Energiei.
 
În cadrul evenimentului, miniştrii Energiei au făcut schimb de opinii cu privire la dezvoltarea comunităţilor de energie regenerabilă, precum şi autoconsumul de energie electrică regenerabilă, stabilind conceptele de autoconsumatori de energie regenerabilă, fie individual, fie în comun, având în vedere prevederile Directivei (EU) 2018/2001 privind promovarea utilizării surselor regenerabile de energie.
 
"În legătură cu valul de renovări ale clădirilor în Europa, discuţiile s-au axat pe prioritizarea acţiunilor în trei domenii, şi anume: renovarea clădirilor publice şi a infrastructurii sociale; abordarea necesităţilor energetice de bază şi a clădirilor cu cele mai slabe performanţe şi decarbonizarea clădirilor pe durata întregului ciclu de viaţă", se mai precizează în comunicat. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6061 / 8654
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
După un an plin, în care s-au implicat în peste 20 de tranzacții, avocații de M&A de la PNSA au acum în lucru peste zece mandate „cu greutate” | Silviu Stoica, partener: ”Există un interes crescut al fondurilor de private equity, dar și al investitorilor strategici și instituționali. Avem proiecte în cele mai variate domenii”
Echipa integrată a KPMG Legal & Tax obține în fața Curții de Apel Ploiești anularea măsurii nelegale de stabilire a sediului fix în România a unui important jucător în industria fashion, precum și obligațiile fiscale aferente în valoare de 1,5 mil. €
CMS asistă Iberdrola în vânzarea activelor sale eoliene din România. Cumpărătorul i-a avut alături pe avocații firmei Bohâlțeanu & Asociații
Studenții din București s-au impus și în acest an în cadrul Hexagonul Facultăților de Drept
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
Ziua Mondială a Proprietății Intelectuale, sărbătorită și prin Concursul de Procese Simulate în Dreptul Proprietății Intelectuale, ediția a doua. Ana-Maria Baciu (Managing Partner Simion & Baciu): „Este o mare bucurie să putem contribui la ascensiunea viitoarelor talente în domeniul dreptului proprietății intelectuale. Ne-au bucurat energia și pasiunea pe care le-am simțit din partea concurenților, ceea ce a făcut ca această competiție să fie încă o experiență memorabilă pentru toți cei implicați”
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...