ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

ANRE a aprobat ordinul privind racordarea prosumatorilor la reţelele electrice de interes public

15 Aprilie 2020   |   AGERPRES

Procedura vine în sprijinul persoanelor fizice sau juridice care deţin instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum şi care solicită racordarea unui loc de consum şi de producere nou, racordarea acestor instalaţii de producere a energiei electrice la un loc de consum existent, precum şi certificarea calităţii de prosumator.

 
 
Comitetul de Reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie a aprobat miercuri Ordinul privind Racordarea prosumatorilor la reţelele electrice de interes public, conform unui comunicat remis spre publicare.

"Având în vedere interesul crescut din partea persoanelor fizice şi juridice care doresc obţinerea calităţii de prosumator în condiţiile legislaţiei în vigoare, Comitetul de reglementare al ANRE a aprobat, în şedinţa de astăzi 15.04.2020, Ordinul nr. 69/2020 - Procedură privind racordarea la reţelele electrice de interes public a locurilor de consum şi de producere aparţinând prosumatorilor, care deţin instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum, act normativ prin care sunt implementate reguli specifice, clare şi simplificate în scopul eficientizării procesului de racordare la reţelele electrice de interes public pentru această categorie de utilizatori", se menţionează în comunicat.


Procedura vine în sprijinul persoanelor fizice sau juridice care deţin instalaţii de producere a energiei electrice din surse regenerabile cu puterea instalată de cel mult 27 kW pe loc de consum şi care solicită racordarea unui loc de consum şi de producere nou, racordarea acestor instalaţii de producere a energiei electrice la un loc de consum existent, precum şi certificarea calităţii de prosumator.

Totodată, au fost stabilite durate reduse pentru etapele de racordare în aşa fel încât procesul să se desfăşoare cât mai rapid, având în vedere că, potrivit legislaţiei în vigoare, accesul la reţeaua electrică de distribuţie a energiei electrice produse din surse regenerabile de energie trebuie să se efectueze, cu prioritate, în măsura în care nu este afectată siguranţa Sistemului Electroenergetic Naţional.

S-a avut, de asemenea, în vedere şi obligaţia legală a operatorilor de reţea de a pune la dispoziţia oricărui nou producător de energie din surse regenerabile care doreşte să se racordeze la sistem, termene rezonabile şi precise pentru primirea şi analizarea cererii de racordare la reţeaua electrică, precum şi un calendar orientativ rezonabil pentru orice racordare propusă la reţeaua electrică.

"Pentru a veni în sprijinul prosumatorilor care accesează programul privind instalarea sistemelor fotovoltaice pentru producerea de energie electrică în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională derulat prin Administraţia Fondului pentru Mediu, Procedura introduce reguli care simplifică procesul de racordare şi reduc durata acestuia, avându-se în vedere totodată corelarea cu prevederile Ordinului viceprim-ministrului, ministrul mediului, nr. 1287/2018 pentru aprobarea Ghidului de finanţare a Programului privind instalarea sistemelor de panouri fotovoltaice pentru producerea de energie electrică, în vederea acoperirii necesarului de consum şi livrării surplusului în reţeaua naţională", se mai precizează în comunicat.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 3431 / 5185
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
România primește câștig de cauzã în arbitrajul ICSID cerut de Nova Group Investments, legat de dosarul falimentului Astra Asigurãri. Ce onorarii au fost plătite firmelor de avocați care au asigurat apărarea
LegiTeam: Kinstellar is recruiting a junior to mid-level Litigation Lawyer
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Women in Business Law Awards 2024 | Două firme locale independente și două birouri ale unor firme internaționale, pe lista scurtă pentru premiul ”Firma anului în Europa de Est”. Popescu & Asociații, câștigătoarea de anul trecut, listată în trei categorii
Kinstellar a acordat consultanță ING Bank N.V. cu privire la o nouă facilitate de credit senior de 150 de milioane de euro acordată furnizorului român de servicii de telecomunicații DIGI România. Magdalena Răducanu (Special Counsel) a coordonat echipa
PNSA a consiliat Grupul Orange în fuziunea post-achiziție dintre Orange România și Orange România Communications. Partenerii Bogdan C. Stoica și Irina Ivanciu au coordonat echipele din mai multe arii de practică
Bondoc și Asociații obține un nou succes în materia litigiilor de achiziții publice. Ce avocați au fost în echipa de proiect
Cererea de inițiere a procedurii de arbitraj cerută de Eurohold și EIG a fost înregistrată la ICSID | Reclamanții se pregătesc să conteste restricțiile impuse de Uniunea Europeană în privința acordurilor de investiții încheiate între statele membre și spun că un astfel de arbitraj va crea un precedent pentru alte întreprinderi din UE. Ce avocați fac parte din echipa care consiliază asigurătorul
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Norris Alexandru Mircescu, al cincilea cel mai bun punctaj din anul 2022: ” Mi-am rezervat ultimii doi ani de facultate pentru a descoperi lumea avocaturii. Cel puțin momentan, îmi doresc să progresez și să mă dezvolt în România. Îmi iubesc țara și familia, nu văd cum aș putea sta departe prea mult timp de lucrurile care sunt cele mai importante pentru mine”
Avocații Wolf Theiss văd o creștere de 20-30%, anul acesta, în practica de Dispute Resolution | Ligia Cecilia Popescu, Partenerul Wolf Theiss care coordonează Departamentul de Litigii şi Arbitraj, al doilea ca volum de activitate și ca încasări al biroului din București: “Avem o echipă foarte puternică. O parte semnificativă a portofoliului de clienţi ai practicii provine din recomandări provenite de la firme internaţionale de avocatură”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Ionuț Alexandru Anghel, Group legal counsel - Ericsson, juristul trecut prin firme de top în avocatura de business și format în unele dintre cele mai sofisticate și cu miză proiecte: “Profesionistul Dreptului are, aidoma unui dascăl, o vocație socială: el trebuie să lumineze acolo unde este întuneric, să apropie acolo unde există divergență, să creeze reguli și să asigure respectarea lor, eliminând arbitrariul din societate”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...