ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

UE are în vedere măsuri curajoase pentru a-şi creşte accesul la medicamente

25 Noiembrie 2020   |   Agerpres

Strategia va permite Europei să îşi satisfacă nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză, prin intermediul unor lanţuri de aprovizionare solide. De asemenea, strategia va contribui la instituirea unui sistem farmaceutic al UE care să fie adaptat exigenţelor viitorului şi rezistent la crize.

 
 
Comisia Europeană a adoptat, miercuri, o Strategie farmaceutică pentru Europa vizând asigurarea disponibilităţii pentru pacienţi a unor medicamente inovatoare şi accesibile financiar, precum şi sprijinirea competitivităţii, a capacităţii de inovare şi a sustenabilităţii industriei farmaceutice din UE, informează un comunicat al Executivului comunitar.
 
Strategia va permite Europei să îşi satisfacă nevoile farmaceutice, inclusiv în perioade de criză, prin intermediul unor lanţuri de aprovizionare solide. De asemenea, strategia va contribui la instituirea unui sistem farmaceutic al UE care să fie adaptat exigenţelor viitorului şi rezistent la crize.
 
Potrivit Comisiei, Strategia farmaceutică pentru Europa are patru obiective principale: asigurarea disponibilităţii pentru pacienţi a unor medicamente accesibile financiar şi abordarea nevoilor medicale nesatisfăcute; sprijinirea competitivităţii, a inovării şi a sustenabilităţii industriei farmaceutice din UE şi crearea unor medicamente de înaltă calitate, sigure, eficace şi mai ecologice; îmbunătăţirea mecanismelor de pregătire şi răspuns la crize şi abordarea securităţii aprovizionării; asigurarea unei voci puternice a UE pe plan mondial, prin promovarea unui nivel înalt al standardelor în materie de calitate, eficacitate şi siguranţă.
 
Strategia prezintă acţiuni concrete pentru a asigura existenţa, disponibilitatea şi accesibilitatea financiară a medicamentelor. Ea susţine lanţuri de aprovizionare diversificate şi sigure, asigurând o autonomie strategică deschisă a UE pe plan mondial, şi promovează produse farmaceutice sustenabile din punct de vedere ecologic. Strategia va asigura, de asemenea, faptul că politica farmaceutică a UE continuă să servească sănătăţii publice într-un mediu în continuă schimbare, caracterizat de transformări ştiinţifice şi comerciale. Ea va susţine inovaţiile centrate pe pacienţi şi va permite adaptarea la schimbările digitale şi tehnologice.
 
"Pandemia cauzată de noul coronavirus a evidenţiat necesitatea vitală de a consolida sistemele noastre de sănătate. Aceasta include disponibilitatea unor medicamente sigure, eficace şi de înaltă calitate, la preţuri accesibile. În vremurile dificile din perspectivă economică şi socială cu care se confruntă UE în prezent, strategia adoptată astăzi va asigura faptul că Europa şi europenii vor continua să beneficieze de astfel de medicamente", a declarat preşedintele Comisiei Europene, Ursula von der Leyen.
 
"Astăzi declanşăm activităţile necesare pentru a asigura în orice moment disponibilitatea şi accesibilitatea financiară a unor medicamente sigure şi eficace pentru toţi pacienţii din întreaga UE. Prin Strategia noastră farmaceutică pentru Europa, ne îndeplinim angajamentul de a crea un mediu farmaceutic adaptat exigenţelor viitorului şi centrat pe pacient, în care industria UE să poată inova, prospera şi să îşi menţină poziţia de lider pe plan mondial. Ea reprezintă viziunea noastră pe termen lung privind o autonomie strategică deschisă şi este răspunsul nostru la provocările actuale şi la vulnerabilităţile expuse de COVID-19", a precizat, la rândul său, comisarul pentru Sănătate şi Siguranţă Alimentară, Stella Kyriakides.
 
Printre acţiunile emblematice ale strategiei farmaceutice pentru Europa se numără: o revizuire a legislaţiei farmaceutice de bază pentru ca acest cadru legislativ să fie adaptat exigenţelor viitorului şi să faciliteze inovarea; o propunere privind o Autoritate a UE pentru răspuns în situaţii de urgenţă sanitară; o revizuire a reglementărilor privind medicamentele pentru copii şi pentru boli rare; iniţierea unui dialog structurat cu şi între toţi actorii din industria farmaceutică şi autorităţile publice pentru a identifica vulnerabilităţile lanţului global de aprovizionare cu medicamente esenţiale şi pentru a defini opţiunile în materie de politici menite să consolidez continuitatea şi securitatea aprovizionării în UE; cooperarea între autorităţile naţionale în ceea ce priveşte politicile în materie de preţuri, plăţi şi achiziţii publice, pentru a îmbunătăţi accesibilitatea financiară, eficienţa în raport cu costurile aferente medicamentelor şi sustenabilitatea sistemului de sănătate; crearea unei infrastructuri digitale solide, inclusiv o propunere privind un spaţiu european al datelor referitoare la sănătate; sprijin pentru cercetare şi inovare, în special prin intermediul programelor Orizont 2020 şi EU4Health; acţiuni de promovare a abordărilor inovatoare vizând Cercetarea&Dezvoltarea şi achiziţiile publice de antimicrobiene şi de alternative ale acestora, precum şi măsuri de restricţionare şi optimizare a utilizării lor.
 
Strategia prezentată miercuri va fi discutată la nivel politic în cadrul reuniunii Consiliului EPSCO din 2 decembrie 2020. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2548 / 5143
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
RTPR a fost desemnată „Firma de avocatură a anului în România” la Chambers Europe Awards 2024. Costin Tărăcilă, Managing Partner: Premiul are o semnificație și mai mare în contextul în care sărbătorim 20 de ani de activitate și este o mărturie a muncii de echipă impecabile și a abilităților excepționale ale avocaților noștri
Clifford Chance Badea câștigă Premiul IFLR Casa de Avocatură a Anului în România | Clifford Chance este Firma internațională de avocatură a anului și câștigă 12 premii la IFLR Europe Awards 2024
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...