ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Echipa de Soluționare a Disputelor de la Simion & Baciu a crescut de trei ori în ultimul an, potențată de o avalanșă de dosare ce măresc volumul de activitate de aproape patru ori, anul acesta. Proiecte sofisticate, cu miză substanțială, într-o practică ce acoperă o mare varietate de materii și un portofoliu de clienți din care nu lipsesc antreprenori de succes și fonduri de investiții sau mari corporații, companii naționale și internaționale

18 Octombrie 2022   |   Ștefania Enache

Odată cu demararea procesului de consolidare a echipei, al cărui punct pivotal a fost cooptarea Cristianei Prodescu, practica de Soluționarea a Disputelor a SIMION & BACIU a intrat și într-un proces natural de tranziție de la una axată inițial pe domeniile de practică asociate în mod tradițional cu experiența fondatorilor firmei - proprietate intelectuală, jocuri de noroc și protecția consumatorilor - la una care acoperă o mare varietate de materii, inclusiv litigii în domeniul construcțiilor, al dreptului muncii sau drept comercial

 
 
Toamna a debutat în forță pentru avocații SIMION & BACIU, tabloul litigiilor fiind unul încărcat, iar numărul de mandate active (care implică inclusiv reprezentare în instanță) este în acest moment în jur de 100. „Cum necesitatea de adaptare este o constantă a vieții avocatului litigator, pe lângă activitatea implicată de litigii, pregătim toamna aceasta inițierea mai multor demersuri de anvergură în materia brevetelor – constând în reprezentarea unei companii majore din industria farmaceutică în mai multe proceduri de anulare a unor brevete de invenție ale căror titulari sunt deopotrivă companii farmaceutice notorii pe piața din Europa și Statele Unite ale Americii. Totodată, acordăm asistență juridică continuă clienților noștri, inclusiv prin redactarea opiniilor juridice, implicarea în procese de due diligence și a acelor privind chestiuni prelitigioase (cu precădere în materia dreptului proprietății intelectuale și a dreptului muncii)”, menționează Ana-Maria Baciu, Managing Partner SIMION & BACIU.


În prima jumătate a anului 2022, a apărut un procent de aproximativ 60% din numărul total de mandate inițiate până la începutul lunii septembrie, astfel că perioada de vară a fost la fel de prolifică din perspectiva declanșării unor dispute judiciare.

„Majoritatea litigiilor născute derivă din sfera drepturilor de proprietate intelectuală, însă nu este de ignorat nici creșterea litigiilor în materia protecției consumatorilor generate în mare de o serie de controale în lanț, întețite începând cu luna aprilie a acestui an, cu precădere în industria de retail și a bunurilor de consum. Credem deopotrivă faptul că încă se resimte impactul războiului din Ucraina și ca atare este foarte posibil ca noi litigii de natură comercială să apară în ultimul trimestru al acestui an sau la începutul anului viitor, în industria de retail și industriile sateliți, precum cea alimentară (inclusiv agricultură), tocmai din perspectiva problemelor lanțurilor de aprovizionare, a efectelor certificatelor de forță majoră, a insolvenței unora dintre partenerii clienților noștri și nu numai”, explică Ana-Maria Baciu.




Serviciile SIMION & BACIU se adaptează la nevoile clienților

Încă de la lansarea firmei, în 2019, structura de servicii juridice oferite de SIMION & BACIU a inclus și reprezentarea clienților în litigii cu un conținut juridic axat pe ariile de practică principale de specializare are echipei: proprietate intelectuală, jocuri de noroc si protecția consumatorului.

Ana-Maria Baciu amintește că, în mod formal, practica de Soluționare a Disputelor a SIMION & BACIU a luat naștere la finele anului 2020, într-un moment în care dosarele care erau încredințate avocaților firmei deveniseră considerabil mai numeroase și mai complexe decât în 2019, necesitând un sistem de organizare și urmărire a derulării lor specific și tipic unei practici de profil.

Ulterior, în august 2021, practica a intrat într-o nouă etapă de evoluție cu scopul de a crea o echipa de specialiști în domeniul soluționării disputelor care să lucreze pe de o parte independent, pentru a acoperi varietatea de dosare care deja depășise sfera domeniilor inițiale pentru care avocații erau angajați de clienții din portofoliul firmei, iar pe de altă parte, perfect aliniați și integrați cu colegii din ariile de practică de consultanță ale firmei. Un pas cheie în această etapă a fost sosirea în echipa SIMION & BACIU a Cristianei Prodescu, Asociat Manager.  

Cristiana coordonează activitatea practicii de soluționare a disputelor, sub directa îndrumare a Anei-Maria Baciu (Partener Coordonator și Fondator), care este Partener responsabil la nivelul acestei practici. Obiectivul principal este acela de a consolida o structură care să permit firmei de avocatură acoperirea de fond, dar și din perspectivă operațională optimă, a unui volum de spețe prelitigioase și litigioase în creștere și în continuă diversificare.

Din august 2021, extinderea practicii a accelerat, echipa triplându-și dimensiunile până în prezent, când este formată din șase avocați cu diferite niveluri de senioritate și specializări complementare.  
Structura actuală permite SIMION & BACIU nu doar acoperirea unei tipologii variate de litigii, dar și asamblarea unor echipe distincte care să gestioneze, în paralel, un volum semnificativ de dosare.

„Mai mult, echipa dedicată practicii de soluționare a disputelor lucrează într-o structură matricială alături de colegii din echipele de consultanță ale firmei. În acest moment, lucrul în formulă „încrucișată” se face pe dosare izvorâte din problematici ce țin de domeniile proprietății intelectuale, jocurilor de noroc sau protecției consumatorilor”, punctează Cristiana Prodescu.

Avocatul precizează faptul că, în materia litigiilor de proprietate intelectuală, asistența integrată oferită clienților include reprezentarea atât în fața Oficiului de Stat pentru Invenții și Mărci, cât și în fața Oficiului Uniunii Europene pentru Proprietate Intelectuală sau Organizația Mondială a Proprietății Intelectuale (WIPO) în legătură cu arbitraje privind nume de domeniu. Acest beneficiu este direct generat de combinația de avocați și consultanți în proprietate intelectuală pe care este construită echipa SIMION & BACIU și care este matricial integrată cu echipa de Soluționare a Disputelor a firmei.

„Din perspectiva gradului de sofisticare a proiectelor, inițial, în mod firesc având în vedere experiența și reputația echipei noastre de bază, firmei i-au fost încredințate de către clienți mandate cu miză substanțială, cu o puternică componentă de proprietate intelectuală, inclusiv litigii complexe legate de brevete (în special în sectorul farmaceutic), mărci, desene și modele și nume de domenii. Odată cu demararea procesului de consolidare a echipei, al cărui punct pivotal a fost cooptarea Cristianei Prodescu, practica de Soluționarea a Disputelor a SIMION & BACIU a intrat și într-un proces natural de tranziție de la una axată inițial pe domeniile de practică asociate în mod tradițional cu experiența fondatorilor firmei (i.e., proprietate intelectuală, jocuri de noroc și protecția consumatorilor), la una care acoperă o mare varietate de materii, inclusiv litigii în domeniul construcțiilor, al dreptului muncii sau drept comercial”, adaugă Ana-Maria Baciu.

Firma de avocatură plănuiește, în viitorul apropiat, continuarea diversificării tipologiei de mandate pe care le gestionează cu includerea în portofoliul SIMION & BACIU a arbitrajelor ca formă de reprezentare a clienților. „Atuul pentru a adăuga această formă de soluționare a disputelor ofertei noastre este, ca și în cazul ariilor de practică pentru care firma este tradițional apreciată și respectată, experiența notabilă a membrilor cheie ai echipei noastre. De exemplu, Cristiana Prodescu a acumulat de-a lungul carierei sale de până acum abilități substanțiale în acest domeniu, fiind parte de-a lungul a peste nouă ani din echipe de avocați care au reprezentat clienți în arbitraje (naționale și internaționale) dintre cele mai complexe și variate ca industrie și abordare strategică necesară”, subliniază Managing Partner-ul SIMION & BACIU.



O
piniile unor profesioniști care ocupă poziții de top în departamentele juridice ale unor companii importante, pe platforma www.in-houselegal.ro. Urmărește temele dezvoltate de avocați sau membri ai comunității In-houseLegal și propune subiecte.



Echipa gestionează un volum important de mandate

Avocatul este de părere că, așa cum este structurată în acest moment, practica de Soluționare a Disputelor a atins, pe parcursul ultimelor 12 luni, un punct important în procesul său de maturizare. „Tipul de experiență oferit de avocații noștri a multiplicat volumul de mandate pe care îl gestionăm în această perioadă și, totodată, a condus la obținerea unor soluții spectaculoase în materia proprietății intelectuale (cu precădere în litigiile privind mărcile și brevetele) și în materia protecției consumatorului. Spre exemplu, în ultimele 12 luni am continuat să asistăm o importantă companie activă în piața de retail în peste 50 de litigii împotriva Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și Autorității Naționale Sanitare Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor”, detaliază  Ana-Maria Baciu.

La rândul său, Cristiana Prodescu menționează că gestionarea acestui volum de litigii presupune un tur de forță comun al departamentelor de litigii și de protecția consumatorului, asigurându-se că legislația specifică este implementată, iar potențialele crize sunt gestionate rapid,  în contextul în care aceste cazuri pot genera de facto dificultăți imediate pentru client - cum ar fi retragerea anumitor produse de pe piață sau închiderea temporară a unor magazine.

În plus, echipa de Soluționare a Disputelor a avut o implicare accelerată în ultimele șase luni în sfera mandatelor privind brevetele de invenție din industria farmaceutică, ceea ce nu face decât să încununeze competențele profesioniștilor firmei în privința mandatelor având ca obiect toate drepturile din sfera proprietății intelectuale.

Totodată, portofoliul casei de avocatură privind litigiile de mărci s-a extins considerabil, clienții fiind preponderent mari companii de top naționale și internaționale, lideri în industriile în care activează, precum automotive, bunuri de larg consum, industria alimentară și a băuturilor, tehnologie, servicii medicale și industria farmaceutică.

Deloc de ignorat este și deschiderea unor noi direcții în activitatea de litigii a SIMION & BACIU în sfera litigiilor de dreptul muncii și a celor privind drepturi reale (principale sau accesorii) sau a acelora ce au valențe din domeniul construcțiilor (în esență, răspunderi civile delictuale generate de construcții improprii).

„Anul acesta am fost mandatați pentru numeroase proiecte din partea unor clienți noi, aceștia fiind pe de o parte antreprenori locali, iar pe de altă parte jucători mari pe piața din România sau Europa în domeniul în care activează (de ex., software și tehnologie, producție industrială, retail, automotive, mass-media și telecomunicații, jocuri de noroc). În ceea ce privește profilul clienților practicii, acesta urmează profilul clienților firmei, în portofoliul căreia regăsim antreprenori, startup-uri, fonduri de investiții sau mari corporații, companii naționale și internaționale. Clienții SIMION & BACIU activează cu precădere în industriile farmaceutică, jocuri de noroc, de retail și de bunuri de consum, industria mobilei (DIY), automotive, mass-media și telecomunicații, cât și clienți din industria producțiilor industriale”, mai spune Cristiana Prodescu.


„De notat că o mare parte dintre clienții tradiționali ai SIMION & BACIU din domenii ce țin de aria de consultanță juridică au continuat să își extindă și de-a lungul ultimului an colaborarea cu firma, inclusiv prin încredințarea către echipa de Soluționare a Disputelor a unor mandate de litigii ale căror număr sporește constant. Ca atare, nu credem că putem vorbi neapărat despre o schimbare a profilului clienților, ci de o extindere a asistenței noastre în litigii pentru clienți de felurite tipologii”, completează Ana-Maria Baciu.


-------------------------------------------------------------------------
 
Citește și

→   SIMION & BACIU câștigă premiul ‘Firma anului în domeniul mărcilor în România’ la gala Global IP Awards 2022. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Avocații și consilierii în proprietate intelectuală din cadrul firmei se remarcă printr-o combinație echilibrată de precizie profesională, un serviciu client personalizat și un mod de gândire care ia în considerare întreg contextul de business al clientului. Abilitățile și dedicarea echipei au făcut posibilă obținerea acestei distincții

→   Cosmina Maria Simion este primul avocat din România nominalizat pentru premiul Best Regulatory Lawyer de către VIXIO GamblingCompliance. Șapte finaliști pe o listă extrem de valoroasă, care include avocați apreciați la nivel internațional


→   SIMION & BACIU primește, la Londra, pentru al doilea an consecutiv, prestigiosul premiu ”Firma anului în România” acordat de Managing IP. Ana-Maria Baciu, Managing Partner: Acest premiul este încă o sursă de inspirație pentru noi toți să continuăm să creștem și să depășim atât așteptările noastre, cât și ale celor din jurul nostru

→   INTERVIU | Fondatoarele Simion & Baciu, după primii trei ani de la înființarea firmei: Până acum, oricât de curajoase și optimiste au fost planurile noastre, realitatea le-a depășit. Echipa rămâne reperul cheie în construcția Simion & Baciu. Activitatea noastră este într-o evoluție continuă și accelerată, dar în continuare organică, concentrată pe eficiență și generată de competențele vaste ale echipei

-------------------------------------------------------------------------

Dosare spectaculoase prin complexitatea lor


Unul dintre cele mai spectaculoase litigii în care avocații firmei sunt implicați în prezent este cel prin care reprezentă o compania farmaceutică internațională, lider mondial în domeniul medicamentelor generice și biofarmaceutice, și care are ca obiect anularea unui certificat de protecție suplimentară aparținând unui concurent, eliberat pentru un medicament pentru tratarea diabetului pacienților cu diabet zaharat de tip 2, pe baza unui brevet de bază eliberat anterior.

Litigiul, coordonat de Ana-Maria Baciu împreună cu Cristiana Prodescu, are un grad ridicat de dificultate datorat faptului că se bazează în mare măsură pe legislația UE, pe jurisprudența UE și pe jurisprudența națională a altor state membre, deoarece în România nu există în prezent precedente relevante sau legislație specifică care să abordeze obiectul litigiului. Complexitatea sa este sporită de natura extrem de tehnică a argumentelor comune în litigiile farmaceutice.

Echipa de Soluționare a Disputelor a firmei SIMION & BACIU  a reușit să câștige acest litigiu în fața primei instanțe de judecată - Tribunalul București, iar avocații au încredere că vor reuși să mențină soluția și în etapa următoare a litigiului.

Portofoliul SIMION & BACIU include litigii dintr-o paletă largă de materii și privind clienți care activează în diverse sectoare de activitate, care au un caracter amplu, complex.

„Aceste caracteristici sunt date, spre exemplu, de specificul rar al unora dintre cauzele pe care le gestionăm sau de impactul pan-european al hotărârilor ce vor fi pronunțate în cauzele la care ne referim. Am putea numi astfel ca fiind complexe dosarele de brevete de invenție/ certificate de protecție suplimentară, unde miza pentru clienți este de ordinul zecilor și chiar sutelor de milioane de euro. Acest tip de mandat implică, pe lângă cunoașterea legislației specifice, înțelegerea din punct de vedere tehnic a obiectului litigiului – aspecte indispensabile pentru a putea susține o astfel de speță în fața instanțelor specializate. De asemenea, complexe sunt cu siguranță și dosarele comerciale sau cu componentă duală de proprietate intelectuală și comercială (i.e., inclusiv din perspectiva elementului contrafacerii), în care valorile solicitate se ridică la sute de mii de euro, iar administrarea unui astfel de dosar implică expertize complexe tehnice contabile, evaluatorii șamd.”, explică Asociat Manager-ul SIMION & BACIU.

Avocatul oferă un exemplu în acest sens, amintind că, în prezent, echipa asistă unul dintre cei mai mari producători de rulmenți din lume, cu o rețea de distribuitori industriali prezenți în peste 17.000 de locații de distribuție din 130 de țări, în cadrul unui litigiu ce are ca obiect constatarea încălcării dreptului la marcă de către o companie românească și obligarea acesteia din urmă la plata unor despăgubiri pentru înlesnirea contrafacerii unei cantități impresionante de rulmenți.

Complexitatea dosarului este sporită de faptul că se referă la o importantă confiscare de mărfuri contrafăcute realizată de către autoritățile vamale române (cel mai mare număr de mărfuri de pe piața românească), dincolo de valoarea monetară a prejudiciilor solicitate, în valoare de peste 250.000 euro. Deopotrivă, este un dosar care a implicat desfășurarea unei expertize contabile și evaluatorii dificile.

Un rezultat definitiv de succes în România ar putea duce la destructurarea unei importante rețele implicate în contrafacerea produselor originale ale clientului SIMION & BACIU, răspândită (pe baza informațiilor pe care firma le deține până în prezent) din China până în Turcia, România fiind poarta de intrare a acestor produse în UE. Avocații au reușit obținerea unei soluții favorabile în primă instanță, obținând inclusiv prejudicii de circa 200.000 euro, însă „lupta” în instanță continuă.

„Totodată, am putea caracteriza drept unice în structură și captivante din perspectivă juridică, litigiile din sfera dreptului muncii. Reprezentăm mai mulți clienți (companii și angajați deopotrivă) în litigii cu specificitate chiar și pentru aria conflictelor de muncă – desfășurând în prezent asistență și reprezentare în dispute ce vizează activarea sau, din contră, anularea clauzei de neconcurență, diverse tipuri de concedieri apreciate ca nelegale de către angajați, ori dispute ce au ca obiect răspunderea angajatorului pentru fapte de hărțuire la locul de muncă”, argumentează Cristiana Prodescu.

 
 

Avantajele competitive ale SIMION & BACIU

Chiar dacă, la o primă vedere, structura echipei SIMION & Baciu de litigii poate părea, mai degrabă, specifică unui boutique de avocatură, avantajele competitive provin cu precădere din practica de nișă a avocaților firmei, mai ales în materia proprietății intelectuale, jocurilor de noroc și protecției consumatorilor.

„În plus, de la cei mai mici la cei mai mari, avocații noștri de litigii au ADN de litigatori, fiind absolvenți ai unor „școli de litigii”. Ei au astfel o pregătire articulară din perspectiva dreptului procesual civil, dar și abilități oratorice deosebite. Totodată, firma noastră poate fi preferată de către un potențial client deoarece dincolo de certificarea profesională de prim rang, acordăm servicii juridice integrate care au în prim plan beneficiul de ordin practic pentru clienți și o perspectivă 360° privind impactul strategiei folosite într-un litigiu asupra business-ului acestora”, susține Ana-Maria Baciu.

Cristiana Prodescu consideră că, în prezent, echipa de litigii a SIMION & BACIU are abilitățile și resursele necesare pentru a asigura și gestiona mandatele contencioase atât pentru companii internaționale, cât și pentru entități naționale sau antreprenori locali activi în toate sectoarele industriale, cu accent pe produse farmaceutice, tutun, bunuri de larg consum, automotive, modă (inclusiv „luxury goods”), mass-media și telecomunicații, producție industrială.

„În contextul unor litigii unde caracterul tehnic predomină, fiind necesară implicarea unor specialiști în domenii precum farmaceutic sau chimie (de exemplu, în materia brevetelor), colaborăm cu experți independenți, astfel încât să evităm pe cât posibil nașterea la acel moment, sau ulterior, a unor conflicte de interese. În plus, SIMION & BACIU are în mod constant asocieri și colaborează în mandate care implică conlucrarea cu firme de avocatură globale sau regionale de primă clasă precum Bird & Bird, Pinsent Masons sau Bristows. Astfel de colaborări apar, în special, în mandate de proprietate intelectuală (brevete și mărci), cu privire la care clienți comuni sunt implicați în dispute litigioase având aceeași cauză, în mai multe jurisdicții”, argumentează avocatul.

De altfel, se poate observa că segmentului de litigii și soluționare a disputelor a crescut organic și este indiscutabil că dezvoltarea aceasta a accelerat substanțial în anul curent. În acest context, SIMION & BACIU estimează, pentru finele lui 2022, o creștere a volumului de activitate de circa patru ori mai mare comparativ cu anul 2021.


 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 471 / 1678
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
De vorbă cu Anne Marie Mateeas, Country Legal Head Novartis, profesionistul pentru care integritatea reprezintă valoarea fundamentală, despre profesia juridică, experiențele acumulate și provocările abordate | “În sfera carierei mele, dezvoltarea unor valori precum respectul profund pentru lege, promovarea transparenței și adoptarea unei abordări centrate pe identificarea și implementarea de soluții eficiente sunt aspecte esențiale care îmi ghidează fiecare decizie și acțiune. Chiar și momentele dificile sau deciziile care s-au dovedit a fi mai puțin potrivite au avut un impact valoros, învățându-mă lecții esențiale”
NNDKP obține poziții de top în clasamentele The Legal 500 EMEA 2024
CMS asistă PPC în achiziția unui parc eolian operațional de 84 MW în România. Mircea Moraru (Corporate M&A) a coordonat echipa, cu sprijinul lui Horea Popescu (Corporate M&A)
Vlad Peligrad s-a desprins din asocierea cu KPMG Legal, unde era partener și lansează o firmă proiectată să asigure întreg spectrul de servicii juridice | Vlad Peligrad, Managing Partner & Founder PeligradLaw: ”Suntem la început, în procesul de formare a echipei. Până la sfârșitul anului firma va avea 8-10 avocați”
LegiTeam: Experienced Lawyer Employment | Reff & Associates
Noi Avocați Colaboratori Seniori în cadrul PNSA. Andra Vieriu și Maria Dima fac un pas înainte în carieră
Stratulat Albulescu obține în prima instanță amendarea Primarului General al Municipiului București pentru neexecutarea unei hotărâri judecătorești definitive. Partenerul Adriana Dobre a coordonat echipa care a obținut una dintre primele decizii judecătorești de acest fel: amendă de 20% din salariul minim brut pe economie pe zi de întârziere, la care se adaugă penalități de 500 lei ̸ zi de întârziere
Rundă amplă de promovări în mai multe arii de practică din cadrul biroului Kinstellar din București. Opt avocați au făcut un pas înainte în carieră | Victor Constantinescu (Managing Partner): ”Recunoaștem în mod oficial contribuțiile colegilor prin aceste promovări. Împărtășesc valorile pe care le avem, s-au dovedit a fi membri de valoare pentru echipa locală și așteptăm cu nerăbdare să îi vedem acumulând noi realizări”
Studiul CMS European M&A 2024 | Piața de fuziuni și achiziții s-a dovedit rezistentă în 2023, CMS acordând consultanță într-un număr record de tranzacții. Horea Popescu, coordonator al practicii Corporate M&A în CEE și Managing Partner al CMS România: “În ciuda unui context plin de provocări, CMS a oferit consultanță în 68 de tranzacții de fuziuni și achiziții în regiune, dintre care peste 50% au fost determinate de intrarea unor investitori strategici pe noi piețe, demonstrând soliditatea practicii noastre în întreaga regiune”
Stratulat Albulescu & Asociații estimează pentru anul 2024 un nivel de activitate, în practica de Real Estate, cel puțin egal cu cel de anul trecut, marcat însă de o anumită expectativă din partea dezvoltatorilor, prudența fiind cuvântul cheie auzit cel mai frecvent de la clienți. Vor exista însă și ferestre de oportunitate care în mod cert vor fi accesate de jucătorii cu un apetit crescut la risc | “Cel mai probabil vom asista, în cursul acestui an, la o deblocare a situației și la o creștere a numărului de tranzacții, chiar și timidă”, spun avocații
O soluție reper a ÎCCJ obținută de D&B David și Baias clarifică modalitatea de calcul a cifrei de afaceri la care se aplică amenzile Consiliului Concurenței
Creștere de doi digiți, anul trecut, pentru Milcev Burbea, firmă recunoscută de ghidurile juridice internaționale pentru practica de proprietate intelectuală | Despre mandatele provocatoare și numeroasele proiecte cu grad ridicat de complexitate, într-o discuție cu Gabriela Milcev (Managing Partner): ”Forța biroului nostru constă într-o abordare echilibrată, croită pe nevoile cazului, combinând, ca într-o rețetă care nu este niciodată aceeași, consultanța și litigiul, precum și persoanele și abordările potrivite pentru apărarea intereselor clientului. Adesea ne confruntăm cu necesitatea de a opera în alte jurisdicții, la nivel internațional”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...