ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Cei mai numeroşi rezidenţi din UE care trăiesc în Marea Britanie sunt din Polonia şi România

20 Septembrie 2021   |   Agerpres

Numărul cetăţenilor din UE care trăiesc în Regatul Unit a scăzut în ultimul an cu 200.000, de la 3,7 milioane la 3,5 milioane în 2020. Analiştii susţin că declinul este cauzat de efectele pandemiei de Covid-19 şi de Brexit.

 
 
Populaţia actuală estimată a Marii Britanii este de 66,282 milioane de cetăţeni, iar cei mai mulţi rezidenţi din UE sunt din Polonia (738.000), România (384.000), Irlanda, India şi Italia, arată datele pe 2020 publicate vineri de Oficiul Naţional de Statistică (ONS), transmite agenţiile PA şi DPA.
 
Numărul cetăţenilor din UE care trăiesc în Regatul Unit a scăzut în ultimul an cu 200.000, de la 3,7 milioane la 3,5 milioane în 2020. Analiştii susţin că declinul este cauzat de efectele pandemiei de Covid-19 şi de Brexit.
 
"Deciziile de a migra sunt complexe şi decizia unei persoane de a sta în Marea Britanie va fi întotdeauna influenţată de o serie de factori, inclusiv de motive economice şi sociale. Este posibil ca impactul pandemiei, alături de alţi factori, cum ar fi ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, să fi influenţat comportamentul şi deciziile populaţiei non-britanice care locuieşte în Regatul Unit. Aceasta ar putea include o creştere a celor care pleacă dar şi o scădere a celor care vin să locuiască în Marea Britanie", a declarat un purtător de cuvânt al ONS.
 
Numărul rezidenţilor non-britanici născuţi în Regatul Unit se ridică la 9,5 milioane, în timp ce numărul rezidenţilor non-britanici totalizează 6,1 milioane.
 
Ţările cu cei mai mulţi cetăţeni care trăiesc în Marea Britanie sunt India, Polonia, Pakistan, Irlanda şi Romania.
 
Regiunea cu cel mai ridicat procent de persoane care nu s-au născut în Regatul Unit şi nu sunt britanici continuă să fie Londra.
 
Joi, presa britanică anunţa că peste 5,5 milioane de cetăţeni europeni au cerut un statut de rezident în Regatul Unit până pe 30 iunie, data la care a expirat termenul pentru depunerea acestor cereri după terminarea libertăţii de circulaţie cu UE în urma Brexitului.
 
Din aceste cereri primite în cadrul programului ''EU Settlement Scheme'', au fost aprobate 4.908.760 pentru acordarea statutului de rezident permanent ('settled status') sau de rezident temporar ('pre-settled status'). În total, 2.846.820 de cetăţeni europeni au primit statutul de rezident permanent şi 2.327.850 pe cel de rezident temporar.
 
Statutul de rezident permanent poate fi obţinut de către persoanele care au trăit în Regatul Unit cel puţin cinci ani. Cele care au trăit în această ţară mai puţin de cinci ani pot primi statutul de rezident temporar, ce poate fi transformat în cel de rezident permanent odată ce solicitantul cumulează cei cinci ani de reşedinţă în Regatul Unit.
 
Defalcat pe naţionalităţi, cei mai numeroşi solicitanţi au fost polonezii, românii şi italienii. Potrivit The Guardian, până pe 30 iunie, 1,067 milioane de cetăţeni români au cerut un statut de rezident, românii fiind pe locul doi după polonezi, cu 1,09 milioane de cereri.
 
Numărul solicitanţilor este mult mai mare faţă de cel al cetăţenilor europeni stabiliţi oficial în Regatul Unit, conform datelor Oficiului Naţional de Statistică (ONS) acesta fiind la jumătatea anului trecut de circa 3,5 milioane.
 
Odată cu ieşirea Regatului Unit din UE, cetăţenii europeni care doresc să lucreze în această ţară trebuie să solicite o viză prin noul sistem de imigrare bazat pe puncte. Pentru a fi considerat eligibil, solicitantul trebuie să demonstreze că poate vorbi limba engleză la un nivel intermediar B1, are o ofertă de muncă la nivelul de calificare necesar de la un sponsor/angajator autorizat de Home Office şi salariul minim anual oferit de către sponsor/angajator este de 26.500 lire sterline sau egal cu nivelul de salarizare relevant domeniului de activitate (dacă în domeniul de activitate salariul minim anual este mai mare de 26.500 lire sterline).
 
Noul sistem de imigrare pe bază de puncte nu se aplică turiştilor şi nici cetăţenilor europeni care au obţinut statutul de rezident permanent sau de rezident temporar.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 10227 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
ONV LAW își extinde echipa de avocați și își mărește portofoliul de proiecte cu 20%, în primele 3 luni ale anului. Afaceri de 1,5 mil E, anul trecut
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...