ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Mai mult de jumătate dintre români ar plăti în plus pentru produsele ecologice (studiu)

07 Septembrie 2022   |   Agerpres

În viziunea românilor, sustenabilitatea este înţeleasă prin intermediul a trei piloni ce ocupă în mod repetat poziţii fruntaşe în "traducerea" semnificaţiei conceptului: protejarea mediului înconjurător, reducerea risipei îndeosebi prin reciclare şi sănătatea.

 
 
Peste jumătate dintre români (54%) ar fi dispuşi să plătească mai mult pentru produse care sunt promovate ca fiind sustenabile, iar 61% consideră produsele ecologice de o calitate mai bună decât cele standard, arată rezultatele unui studiu realizat de Reveal Marketing Research.
 
În viziunea românilor, sustenabilitatea este înţeleasă prin intermediul a trei piloni ce ocupă în mod repetat poziţii fruntaşe în "traducerea" semnificaţiei conceptului: protejarea mediului înconjurător, reducerea risipei îndeosebi prin reciclare şi sănătatea.
 
Conform cercetării de specialitate, publicată miercuri, 60% dintre respondenţi sunt de părere că dezbaterile frecvente despre sustenabilitate din ultimul timp sunt rezultatul nevoii din ce în ce mai importante de a proteja planeta, şi nu strategii ale companiilor de a-şi îmbunătăţi imaginea (15%).
 
De asemenea, mai mult de jumătate din totalul celor chestionaţi sunt dispuşi să plătească mai mult pentru produse care sunt promovate a fi sustenabile (54%), iar 68% sunt pregătiţi să-şi schimbe stilul de viaţă dacă acest comportament ar ajuta la protejarea mediului.
 
În prezent, peste 70% dintre consumatorii români îşi manifestă interesul de a avea un stil de viaţă sustenabil. Astfel, când vine vorba despre alegerea produselor din carne, 77% afirmă buna reputaţie a companiei este importantă, iar animalele să fie hrănite cu produse naturale.
 
Potrivit sursei citate, românii au încredere în produsele ecologice, 61% menţionând că acestea sunt mai bune decât cele standard. Un exemplu în acest sens este că 59% dintre cei chestionaţi au o părere pozitivă despre cimentul care conţine materiale reutilizabile.
 
În acelaşi timp, produsele "verzi" sunt percepute în mică măsură ca fiind accesibile ca preţ (37%), beneficiile aduse sănătăţii influenţând în cea mai mare măsură opţiunea de a alege produse din această categorie (79%).
 
Aproape două treimi (65%) dintre respondenţi consideră costurile ridicate ale produselor sustenabile o barieră în schimbarea stilului de viaţă, iar 60% cred că lipsa de interes referitor la subiectul sustenabilitate i-ar opri pe indivizi să adopte aceste schimbări.
 
La capitolul colectării deşeurilor, peste 70% dintre respondenţii cu familii declară că obişnuiesc destul de des să colecteze gunoiul în containere diferite, special amenajate şi inscripţionate pentru diversele categorii, pe când doar 58% dintre tinerii din Generaţia Z fac referire la acest lucru. Totodată, mai mult de 75% dintre aceştia susţin că utilizează pungile reutilizabile, comparativ cu 60% dintre cei tineri şi persoanele singure.
 
Studiul Reveal Marketing Research a fost realizat în perioada 8 - 17 august 2022, în colaborare cu Coca-Cola HBC, Environ, HeidelbergCement România, La Fântâna, Leroy Merlin, Raiffeisen Bank, Transavia şi Xella prin crearea Sustainability Panel Proprietary Reveal Marketing Research, pe un eşantion de 1.004 respondenţi, cu vârste de peste 18 ani.
 
Eroarea maximă de eşantionare pentru targetul general este +/-3,1%, la un nivel de încredere de 95%.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 6102 / 16906
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Senior Lawyer Employment | Reff & Associates
BACIU PARTNERS: Rafinarea serviciilor juridice oferite într-o manieră integrată pentru o realitate în continuă schimbare | Ana-Maria Baciu, Managing Partner: “Am coordonat mereu echipe de avocați atipice, și acum am decis să creștem tempo-ul: suntem pregătiți să facem modul nostru de a gândi și de a pune în practică lucrurile să se reflecte clar, fără obstacole, în toate inițiativele în care suntem implicați”
Filip & Company a asistat grupul Digi la contractarea unui două împrumuturi în valoare peste 117 mil. € și, respectiv, de 50 mil. €
Proiectul parcului fotovoltaic de la Ovidiu face un pas înainte. MPR|Partners a fost alături de EnPower Energy pentru coordonarea procedurii de obținere a acordului de construire, cu o echipă de avocați coordonată de Gelu Maravela (partener fondator) și Dana Rădulescu (partener)
Finanțele au demarat procedura de selecție a firmelor de avocați pentru un proiect ce presupune asistență consistentă în baza dreptului englez. Contract pe 3 ani, tarife orare de cca. 1.900 lei
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Berea, General counsel la BCR: ”Prin colaborare putem genera schimbări semnificative nu doar în interiorul profesiei noastre, ci și în societate in general. Prin natura muncii noastre, nu numai că răspundem la nevoile imediate ale societății, dar suntem și arhitecți ai viitorului acesteia, contribuind la definirea și modelarea unui cadru normativ care să orienteze comportamentul și deciziile individuale și colective pe termen lung”
Rebecca Marina, counsel în cadrul firmei Filip & Company după ultima rundă de promovări: “Am găsit aici oameni care îmi împărtășesc principiile și valorile de viață și care mi-au devenit prieteni și mentori sau pentru care eu am devenit mentor mai târziu. Orice promovare vine cu responsabilități și noi roluri în echipă”
Patru case locale de avocați rămân în topul global al celor mai bune 100 de firme implicate în arbitraje internaționale | Cum sunt prezentate în GAR 100 (2024), ce mandate au avut și ce spun clienții despre avocați și prestațiile acestora. TZA, ZRVP, LDDP și SP asistă clienți în arbitraje cu pretenții de 15,7 miliarde de dolari
Kinstellar a asistat BIG Mega Renewable Energy cu privire la finanțarea de 92 mil. € cu BERD și OTP Bank pentru construcția și operarea Parcului Eolian Urleasca
Răzvan Gheorghiu-Testa, fondator al Țuca Zbârcea & Asociații, inclus în „Top 50 Cei Mai Influenți Oameni de pe Piața Imobiliară din România”
Wolf Theiss a asistat AIRSOL în legătură cu achiziția MedAir Oxygen Solution | Emanuele Lainati, Legal Affair Manager SOL Group: “Expertiza, dedicarea și abordarea proactivă a avocaţilor Wolf Theiss au fost esențiale pentru încheierea cu succes a tranzacției”
Filip & Company a asistat Centrokinetic, în parteneriat cu Agista, în achiziția pachetului majoritar de părți sociale ale clinicii Socrates din Timișoara
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...