ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Masă rotundă de promovare a oportunităţilor de cooperare româno-americane, la Camera de Comerţ şi Industrie Cluj

03 Septembrie 2021   |   Agerpres

Conform unui comunicat, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secţia Comercială a Ambasadei SUA la Bucureşti, a iniţiat, în luna septembrie, o suită de întâlniri regionale având drept scop discutarea oportunităţilor de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi a potenţialelor oportunităţi de cooperare în domeniul comercial.

 
 
Camera de Comerţ şi Industrie Cluj a organizat cea de-a doua masă rotundă din cadrul turneului derulat de Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secţia Comercială a Ambasadei SUA la Bucureşti, a anunţat vineri organizaţia.
 
Conform unui comunicat, Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR), în cooperare cu Secţia Comercială a Ambasadei SUA la Bucureşti, a iniţiat, în luna septembrie, o suită de întâlniri regionale având drept scop discutarea oportunităţilor de cooperare româno-americane, sub egida Parteneriatului Strategic dintre cele două ţări şi a potenţialelor oportunităţi de cooperare în domeniul comercial.
 
Cea de-a doua masă rotundă din cadrul turneului a fost organizată pe 2 septembrie 2021 şi a beneficiat de participarea lui David Muniz, însărcinatul cu afaceri al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România. Alături de el au luat parte la eveniment Thomas Hanson, ataşat comercial, William O'Connor, ataşat pe probleme culturale, şi Monica Eremia, specialist în cadrul Secţiei Comerciale.
 
Masa rotundă a reunit reprezentaţii a 18 companii şi organizaţii active în judeţul Cluj, interesate de dezvoltarea la nivel internaţional şi a avut drept scop identificarea unor acţiuni concrete privind consolidarea cooperării de afaceri cu parteneri americani şi atragerea unor parteneriate în sectoare precum IT (software, soluţii inteligente), tehnologie, consultanţă şi sănătate.
 
În calitate de gazdă, Ştefan Dimitriu, preşedintele Camerei de Comerţ şi Industrie Cluj, a adresat un scurt cuvânt de bun venit oaspeţilor din delegaţia americană, mulţumind pentru prezenţă tuturor participanţilor la întâlnire.
 
Pe parcursul discuţiilor, David Muniz şi-a manifestat interesul de a afla mai multe detalii despre companiile prezente şi a oferit ocazia fiecărui participant să vorbească despre activitatea pe care o desfăşoară şi provocările pe care le întâmpină. Au fost evidenţiate aspecte care pot fi îmbunătăţite, astfel încât companiile să îşi poată continua dezvoltarea, atât pe plan intern, cât şi internaţional. În acest context, s-a accentuat importanţa existenţei unui cadru legislativ predictibil, a unui sistem de educaţie adaptat nevoilor mediului de afaceri şi importanţa oportunităţilor de dezvoltare antreprenorială pe modelul unor instituţii de învăţământ superior din SUA.
 
Thomas Hanson, ataşatul Comercial al Ambasadei Statelor Unite ale Americii în România şi-a manifestat, la rândul său, disponibilitatea de a oferi sprijin pentru dezvoltarea afacerilor prin intermediul activităţii ambasadei, facilitând atragerea de parteneriate bilaterale de investiţii româno-americane, precum şi crearea unor colaborări în sectorul formării profesionale.
 
Potrivit datelor ONRC, volumul total al schimburilor comerciale România-Statele Unite ale Americii însuma aproape două miliarde de euro, la sfârşitul anului trecut şi aproape un miliard de euro la sfârşitul lunii martie 2021. La nivelul lunii iunie 2021, în România activau un număr de 8.075 companii americane, cu o valoare totală a capitalului social subscris de 1,22 miliarde de euro. 
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate** campuri obligatorii


Articol 10042 / 16447
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Lawyer - Corporate M&A | Reff & Associates
De vorbă cu Alexandru Victor Savi-Nims, Chief Legal Officer - One United Properties, unul dintre profesioniștii care crede în diversitate și consideră că, în calitate de coordonator, trebuie să cuprinzi cât mai multe domenii de competență și să dai dovadă de independență și verticalitate | Despre principii de viață și oamenii care i-au modelat profilul profesional: ”Cel puțin ultimii 15 ani mi-au conturat un parcurs profesional eterogen, ce a construit un manager legal robust și, cumva, rar în România, prin diversitatea domeniilor în care am fost implicat și prin complexitatea proiectelor”
Cum văd avocații considerați Leading Lawyers în M&A anul 2024 | Azi, de vorbă cu Bogdan C. Stoica, Partener PNSA: Anul va fi dominat de investitorii strategici, deja prezenți în România sau în regiune. Fondurile se vor concentra în continuare pe tranzacții de dimensiuni mai degrabă reduse, pe investiții în start-up-uri, pe împărțirea riscului între ținte de dimensiuni mai mici. Mă aștept ca România să conteze în anii următori din ce în ce mai mult în regiune în ce privește numărul și valoarea tranzacțiilor M&A
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Tuță, unul dintre cei mai buni absolvenți ai promoției 2021, care a ales să se alăture echipei Reff & Asociații: ”Mi-am dorit dintotdeauna să fiu avocat litigant și, deși începutul a fost marcat de emoții, aș opta din nou pentru același parcurs profesional, întrucât este cel care mă împlinește”
Filip & Company asistă în vânzarea Infobest către AROBS Transilvania Software
Cum lucrează multi-premiata echipă Răzvan Dincă & Asociații în proiectele de IP dintre cele mai diverse, ce solicită adesea abilități complexe | Răzvan Dincă, Managing Partner: ”Succesul dosarelor a depins mai mult ca oricând de efortul și contribuția colegilor mei și, în aceste condiții, nivelul de performanță a activității noastre ca firmă de avocatură a continuat să crească”
RTPR asistă AROBS la achiziția Infobest România. Echipa, coordonată de Alina Stăvaru (Partner) și Andrei Toșa (Managing Associate)
Filip & Company a asistat Ministerul Finanțelor Publice în prima emisiune de obligațiuni verzi în valoare de 2 miliarde de euro
Clifford Chance Badea a asistat aranjorii în prima emisiune de obligațiuni verzi lansată de România pe piețele externe, în valoare de 2 miliarde Euro. Mădălina Rachieru-Postolache (Partener) și Cosmin Anghel (Counsel) au coordonat echipa
Bulboacă & Asociații, alături de investitori în două tranzacții care concentrează la început de an forțe economice considerabile pentru sectoare de business strategice economic și social. Asistență în expansiunea Grupului LuxVet în România și la investiția BERD în R.Power Renewables
CMS a obținut o victorie strategică în față Curții de Apel Ploiești - Sesizare CCR privind legea de organizare și funcționare a DLAF. Echipa de drept penal a fost coordonată de Mihai Jiganie-Șerban (Partener)
Ce firme au ales studenții aflați în fruntea listelor de absolvenți ai Facultății de Drept și cum au fost primii pași în profesie | Azi, despre avocatura văzută „din interior”, alături de Alexandra Șipoteanu, una dintre premiantele anului 2021, care s-a alăturat echipei Stoica & Asociații: “Am pășit în carieră cu foarte mult entuziasm și cu o enormă dorință de a acumula cât mai multe cunoștințe teoretice și practice. Mediul colegial călduros și respectuos este în mod indubitabil un factor ce contribuie la dezvoltarea și creșterea profesională”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...