ZRP
Tuca Zbarcea & Asociatii

Memorandum de înţelegere între Grupul Alro şi Azeraluminium pentru îmbunătăţirea capacităţilor tehnice şi economice

01 Iunie 2023   |   Agerpres

Rolul acestui memorandum este de a sprijini ambele companii în explorarea modalităţilor prin care pot coopera pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile tehnice şi economice.

 
 
Grupul Alro, unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi pe verticală din Europa, a semnat un Memorandum de Înţelegere cu Azeraluminium, singurul producător de aluminiu primar din regiunea Caucazului de Sud, a anunţat compania într-un comunicat publicat pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti.

Rolul acestui memorandum este de a sprijini ambele companii în explorarea modalităţilor prin care pot coopera pentru a-şi îmbunătăţi capacităţile tehnice şi economice.

"Într-un mediu internaţional al aluminiului foarte provocator, înţelegem valoarea parteneriatelor puternice, menite să găsească sinergii între părţile implicate, ajutându-le să-şi păstreze şi, potenţial, să-şi extindă afacerile. Acesta este, în principiu, rolul Memorandumului de Înţelegere pe care l-am semnat cu Azeraluminium. Şi suntem încântaţi că am găsit domenii care au un potenţial bun pentru a susţine ambele unităţi de producţie. Împreună vom explora soluţii pentru a ne folosi expertiza şi lanţul de producţie pentru a furniza materii prime părţii azere, dar vom căuta şi soluţii pentru a dezvolta o centrală pe gaz pe platforma ALRO", a declarat Marian Năstase, preşedintele Consiliului de Administraţie Alro.


La rândul său, Maksim Javadov, CEO al Azeraluminium LLC, a transmis că prin semnarea acestui memorandum de înţelegere între Azeraluminium şi ALRO îşi propune să promoveze o relaţie potenţială, reciproc avantajoasă, "cu accent pe furnizarea de materii prime, vânzările de produse din aluminiu şi producţia de energie".

În conformitate cu termenii memorandumului de înţelegere, părţile vor explora posibilitatea ca Grupul Alro să furnizeze anozi şi alumină către Azeraluminium, pe baza unui acord pe termen mediu şi lung (doi până la cinci ani). Memorandumul de înţelegere se referă şi la cooperarea pentru crearea unui mecanism de prelucrare în România, comercializarea şi vânzare a benzilor turnate continuu din aluminiu, produse de Azeraluminium.

În plus, potenţiala cooperare cu Azeraluminium ar include cooperarea pentru un posibil parteneriat care implică o entitate din Azerbaidjan pentru dezvoltarea unei centrale electrice pe gaz pe care Alro intenţionează să o dezvolte pe platforma sa.

Alro este o subsidiară a Vimetco PLC (Republica Cipru), un producător global de aluminiu primar şi prelucrat integrat vertical. Este unul dintre cei mai mari producători de aluminiu integraţi vertical, după capacitate, din Europa, având o capacitate de producţie instalată de 265.000 tpa, 47.000 de tone pe an de aluminiu reciclat şi cu o capacitate de 332.000 de tone pe an de aluminiu turnat şi facilităţi de procesare de 135.000 de tone pe an de aluminiu laminat la cald şi la rece şi divizia de extrudare.

Începând cu data de 18 martie 2019, Comisia de Indici a Bursei de Valori Bucureşti a aprobat includerea Alro în BET, indicele principal al pieţei, iar în BET-TR (indice care include şi dividendele distribuite). Acţiunile Alro au fost listate la Bursă de Valori Bucureşti încă din octombrie 1997 şi Alro reprezintă prima companie din industria aluminiului prezenţa în cei doi indici.

Începând cu anul 2020, Alro şi Vimetco Extrusion sunt membre al AŞI (Aluminium Stewardship Iniţiative), o asociaţie internaţională care contribuie la îmbunătăţirea durabilităţii în sectorul global al aluminiului.

Azeraluminium, companie de stat care este o filială a Azerbaijan Industrial Corporation OJSC, este singurul producător de aluminiu primar din regiunea Caucazului de Sud, cu facilităţi de producţie care includ o topitorie, o turnătorie, o facilitate de laminare la rece, o rafinărie de alumină situată în oraşul Ganja şi, de asemenea, un zăcământ de minereu de aluniţă, situat în regiunea Dashkesan din Azerbaidjan.
 
 

PNSA

 
 

ARTICOLE PE ACEEASI TEMA

ARTICOLE DE ACELASI AUTOR


 

Ascunde Reclama
 
 

POSTEAZA UN COMENTARIU


Nume *
Email (nu va fi publicat) *
Comentariu *
Cod de securitate*







* campuri obligatorii


Articol 2879 / 16802
 

Ascunde Reclama
 
BREAKING NEWS
ESENTIAL
Kinstellar consiliază divizia de ospitalitate a grupului House of Julius Meinl în achiziția istoricului Hotel Ambasador din centrul Bucureștiului. Victor Constantinescu, Managing Partner al biroului din București: ”Aceasta a fost de departe una dintre cele mai complicate tranzacții, cu numeroase părți, cu multe persoane implicate, necesitând abilități de negociere și o structurare inteligentă pentru a fi semnată”
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 3-5 years Atorney at Law | Dispute Resolution
LegiTeam: Reff & Associates is looking for a 0-3 years Atorney at Law | Dispute Resolution
Studiu Refinitiv | Piața tranzacțiilor de M&A s-a redresat în Q1 ̸ 2024, dar nu înregistrează creșteri pe piețele emergente. DLA Piper și CMS își mențin pozițiile fruntașe la nivel global, Schoenherr se remarcă în Europa, iar Filip & Company întră în topul consultanților din Europa Estică
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Alexandru Dinuță, Legal and Administrative Manager - Amromco Energy: ” Cred că un grup profesional atât de important nu poate evolua cu adevărat doar în virtutea inerției, ci trebuie să existe o coeziune reală. Competiția și concurența în anumite limite sunt clar productive, dar în final noi toți trebuie să fim, în primul rând, colegi de breaslă și nu adversari, chiar dacă lucrăm pentru un concurent de pe piață”
Dorsey & Whitney (Europe) LLP și Schoenherr România, alături de cumpărator în tranzacția prin care Eleco plc, firmă listată pe bursa londoneză, preia două companii de software locale. Ce consultanți au lucrat pentru vânzător
Avocații ZRVP au în derulare, de la începutul anului, cinci proiecte de M&A în domeniul energiei regenerabile şi alte câteva tranzacţii în alte sectoare economice | Anca Danilescu, Partener Senior: Nu doar profitabilitatea sau perspectivele de business ale societăţii – ţintă decid soarta unei tranzacţii, ci şi „sănătatea” juridică a acesteia, ceea ce face ca profesionalismul avocaţilor implicaţi în tranzacţie să încline semnificativ balanţa spre un final sau altul al respectivului proiect
BONDOC ȘI ASOCIAȚII anunță 5 noi promovări în cadrul echipei sale de avocați, inclusiv un nou partener | Lucian Bondoc, Managing Partner: Continuă recunoașterea meritocratică și echitabilă a atingerii unor praguri de experiență și a unor contribuții speciale la succesul nostru comun
LegiTeam: Zamfirescu Racoţi Vasile & Partners recrutează avocat stagiar | Litigii
LegiTeam: POPESCU & ASOCIAȚII recrutează avocați cu experiență | Litigii
De vorbă cu studenții admiși în fruntea listei la Facultatea de Drept a Universității București | Alexia Rizoiu, 85 de puncte la examenul organizat de Facultatea de Drept în anul 2022: ”Cuvântul-cheie în jurul căruia îmi concentrez activitatea de student este echilibrul. Satisfacția pe care o obții după ce ai reușit să înțelegi încă un concept sau o instituție a dreptului nu se compară cu nimic altceva; simți că ai mai făcut un pas spre a deveni profesionistul care îți dorești să fii”
Cine sunt și cum gândesc profesioniștii evidențiați de Legal 500 în GC Powerlist Romania | De vorbă cu Mihai Rotaru, Deputy legal director – head of legal consultancy department - Banca Transilvania: ”În zilele noastre nu prea mai există domenii în care să poți crește un business ignorând latura juridică a afacerii. La modul general, cred că vom vedea din ce în ce mai mulți juriști în ipostaze diferite decât cele uzuale, de tehnicieni ai dreptului, în postura de antreprenori și fondatori în business-uri diverse, în echipe de design thinking, în echipe de dezvoltare produse și aplicații IT și, de ce nu, chiar cumulând toate aceste calități”
 
Citeste pe SeeNews Digital Network
  • BizBanker

  • BizLeader

      in curand...
  • SeeNews

    in curand...